Aflevering 10: ‘Toch maar geen HEMA!’
Tip een vriend:

Aflevering 10: ‘Toch maar geen HEMA!’

Deze aflevering is onderdeel van de serie: Wat doen de medewerkers van Independer met hun zorgverzekering? Een aantal eerlijke verhalen van de medewerkers van Independer. Een bonte verzameling acties en motieven. In aflevering 10: Yvonne Bos, Analist Business Intelligence.

Yvonne Bos: ‘Toch maar geen HEMA!’

‘Sinds ik bij Independer werk kijk ik jaarlijks of ik met mijn autoverzekering en woonverzekering goedkoper uit kan zijn en dan stap ik over. Met mijn zorgverzekering aarzelde ik altijd een beetje. Wel ben ik een aantal jaren geleden overgestapt van Menzis naar het werkgeverscollectief van Delta Lloyd. Daar was en ben ik nog steeds heel tevreden over. Echter hoorde ik mijn collega’s  steeds zeggen: ‘Ik ben gezond en dus doe ik een zo hoog mogelijk risico voor een zo laag mogelijke premie en kijk eens hoe weinig ik per maand betaal’. Toen dacht ik, ik moet toch maar eens gaan kijken. Hoewel ik redelijk gezond ben, gaat het maximaal verhogen van m’n eigen risico mij toch een beetje te ver (een beetje risico-avers ben ik wel). Wel ben ik eens kritisch gaan kijken waar wil ik nu wel en waar wil ik nu niet verzekerd voor zijn. Ik heb twee gezonde kids en een derde zit niet in de planning, dus extra aanvullende dekking voor bevalling en kraamzorg hoeft voor mij niet meer. Jaren geleden kwam ik er al achter dat je aanvullend verzekeren voor vergoeding voor brillenglazen ook niet nodig is. Je betaalt meer aan extra premie dan je vergoed krijgt voor je brillenglazen. M’n verstandskiezen heb ik nog en die zullen ooit een keer ook nog verwijderd gaan worden, dus wat dekking voor m’n tandarts wil ik wel voor de zekerheid. Manlief heeft in 2013 last gehad van z’n knie en is daarvoor naar de fysio geweest, dus voor hem toch maar een beperkte fysiotherapiedekking voor het geval hij er weer last van krijgt.

Bij mij en mijn partner kwam De Friesland als beste verzekeraar naar voren, ondanks dat we allebei redelijk verschillende wensen hebben. Toch ook nog even naar de HEMA gekeken , want daar koop ik best veel kleding voor de kids en in de winter de heerlijke rookworsten. De HEMA biedt 10% korting op nagenoeg al je aankopen. Als ik daar nu voor een paar euro meer per maand toch ook een verzekering heb conform mijn wensen, dan is dat zeker een overweging waard.

Helaas… een rekensommetje leerde mij dat als ik het verschil in premie goed wilde maken ik voor meer dan €1.200,- per jaar bij de HEMA moest gaan kopen. Dat zijn bijna 600 rookworsten of 80 spijkerbroeken voor de kids. Dat ging mij toch een beetje te ver, dus uiteindelijk de goedkoopste m.b.t. onze wensen en standaard eigen risico afgesloten. De kids heb ik bij mij op de polis gezet omdat ik de meeste uitgebreide dekking heb. Maar ondanks dat heb ik toch nog 360 euro aan premie bespaard voor 2014. Daar kun je toch ook wel aardig wat spijkerbroeken en rookworsten voor kopen!’

Lees ook aflevering 9: ‘Willemijn de Bruijn: ‘Mijn buffer is nog niet groot genoeg voor een maximaal eigen risico’

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Één reactie op “Aflevering 10: ‘Toch maar geen HEMA!’”

  1. Rita schreef op 

    “De HEMA biedt 10% korting op nagenoeg al je aankopen. ”
    Het woord nagenoeg geeft al aan dat er iets niet klopt. Het eerste jaar waarschijnlijk meer dan het volgende jaar. Op de site van HEMA heb ik niet kunnen vinden welke artikelen buiten de kortingsregeling vallen en in geval van verzekeringen wil ik zekerheid.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"great english site!"

Meneer Smith uit AMSTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"Is ok. I start wit you so... It is about instinct. Thank you"

Meneer Saratenu uit PUTTEN
2020-02-17, zorgverzekering

"Perfect "

Meneer Bogdan uit HARDENBERG
2020-02-17, zorgverzekering

"Alles is erg overzichtelijk "

Anoniem uit IJSSELSTEIN UT
2020-02-17, zorgverzekering

"Tevereden ? "

Meneer Bouchkroute uit ROTTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"My name is Przemyslaw Jezierski and the name of my girlfriend is Dorota Trzupek Please make it correct if possible"

Anoniem uit DONGEN
2020-02-16, zorgverzekering

" Heel goede service."

Meneer Stempher uit ARNHEM
2020-02-16, zorgverzekering

"vlotte info & afhandeling"

Anoniem uit NIJMEGEN
2020-02-15, zorgverzekering

"De vergelijkingen met voor en nadelen zijn helder en goed leesbaar. De aanwijzingen voor de te volgen stappen in het proces ook. Prima!"

Anoniem uit ALMERE
2020-02-15, zorgverzekering

"Top service! "

Meneer Bouazzaoui uit POORTUGAAL
2020-02-15, zorgverzekering

"overzichtelijke vergelijking van alle zorgpolissen"

Anoniem uit BORNE
2020-02-14, zorgverzekering

"Ik heb dit aantal sterren gegeven, omdat mijn verzekering nog maar net aangevraagd is. Misschien beter om wat later in het proces om een waardering te vragen? Misschien krijgt Independer dan wel 5 sterren!"

Anoniem uit HANSWEERT
2020-02-13, zorgverzekering

"Because its very helpfully"

Mevrouw Sales Miret uit AMSTERDAM
2020-02-13, zorgverzekering

"."

Mevrouw Vasiliauskaite uit ARNHEM
2020-02-13, zorgverzekering

"A well designed site to navigate alot of options."

Meneer Page uit AMSTERDAM
2020-02-13, zorgverzekering