Aflevering 11: Welke verzekeraars spelen een rol in de commercial?
Tip een vriend:

Aflevering 11: Welke verzekeraars spelen een rol in de commercial?

Het kan niet anders of verzekeraars spelen een prominente rol in onze commercial. Er zijn volgens het scenario twee soorten rollen van de verzekeraars mogelijk waar Indy een kijkje neemt. Of het zijn verzekeraars  waar Indy  ‘wantoestanden’ aantreft, of het zijn verzekeraars die als beste uit de vergelijking komen

De verzekeraars waar Indy met zijn kritische blik binnenkomt, zijn in het oorspronkelijke scenario herkenbaar door naam en logo op de gebouwen. We weten niet precies hoe ver we hiermee kunnen gaan. Je kan je voorstellen dat verzekeraars niet blij zijn als hun naam en logo op een wat negatieve manier in onze spot worden gebruikt. Er kan een juridische strijd losbarsten. Maar zitten we daar op te wachten? Op zich publicitair interessant, maar is er een kans dat we gedwongen worden de commercial aan te passen? Dat wordt een dure aangelegenheid. En wat nu als verzekeraars vervolgens de samenwerking met ons opzeggen? Ook dat willen we niet. We winnen advies in van juristen. Zij komen helaas niet met een eensluidend oordeel.

Wat nu?
Het gaat ons er niet om bepaalde verzekeraars met naam en toenaam in een slecht daglicht te zetten. Maar we willen wel onze rol als ‘luis in de pels’ goed kunnen weergeven. En het moet de kijker duidelijk zijn dat het om verzekeringen gaat. Dan heb je wel bekende namen nodig. We besluiten een aantal verzekeraars te polsen. Het aanbod is: je speelt een rol in het ‘kritische’ stuk van de commercial, maar krijgt dan ook een positie in het resultaat van de vergelijking aan het einde van de commercial. De reacties lopen uiteen. OHRA wil wel meewerken maar stelt als eis dat ze de commercial voor uitzending te zien krijgen. Dat risico nemen we. Een andere verzekeraar wil niet meewerken (bedrijfspolicy), maar de marketing manager laat tussen de regels door weten dat hij het wel op prijs zou stellen als we hun naam toch stiekem zouden gebruiken.

Een andere oplossing
Uiteindelijk kiezen we ervoor het scenario iets te wijzigen. Geen namen van verzekeraars en logo’s op de gebouwen (te duur om te wijzigen), maar een bord op het bedrijventerrein, waar Indy langshopt. Op het bord staan wel namen en logo’s. Zo’n bord is eventueel nog wel aan te passen als er problemen van komen. We kiezen ervoor om op het bord de volgende verzekeraars af te beelden: OHRA, Allsecur, Centraal Beheer en Interpolis. Met Centraal Beheer en Interpolis doen we geen zaken (omdat zij dat niet willen). OHRA en Allsecur geven (min of meer) toestemming. Beide verzekeraars krijgen ook een rol in het resultaat van de vergelijking.

Bord met de verzekeraarslogo's

Als vergelijkingssite kunnen we het niet maken om steeds dezelfde verzekeraars goed uit de vergelijking te laten komen. Daarom maken we drie versies van de tag-on (het stukje dat later in het reclameblok nog even aan de commercial herinnert). De gegevens waarop de vergelijking is gebaseerd zijn steeds verschillend. De top 3 van verzekeraars die als beste uit de vergelijking komen ook. We overwegen nog even om de verzekeraars mee te laten betalen aan de campagne, in ruil voor een positie in de top 3 van het resultaat. Uiteindelijk besluiten we dat toch niet te doen om onze onafhankelijkheid op geen enkele manier op het spel te zetten.

De spelers die uiteindelijk als beste uit de vergelijking komen, worden zorgvuldig gekozen. OHRA en Allsecur krijgen een plaats omdat ze ook in de eerste scenes een rol spelen. De overige verzekeraars worden bepaald door de rangorde waarmee ze als beste uit de vergelijkingen op de site komen gedurende de afgelopen maanden.

Nu maar afwachten wat de reacties van de verzekeraars zal zijn. Intussen worden in Brussel de opnames voor de commercial gemaakt. Lees in de volgende aflevering hoe dat is verlopen.

Aflevering gemist? Bekijk het volledige overzicht.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Good"

Dhr. Jarzynski uit ROTTERDAM
4 minuten geleden, lenen

"Sluit altijd makkelijk en snel een verzekering af .."

Meneer Jansen uit VENLO
42 minuten geleden, autoverzekering

"Super service zelfs even gebeld. goed en netjes geholpen. "

Dhr. van Lunenburg uit LELYSTAD
1 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"Altijd goed bereikbaar en goede tips. "

Anoniem uit LEIDSCHENDAM
1 uur geleden, reisverzekering

"we hebben net een nieuwe auto verzekering afgesloten,dat ging heel vlot."

Anoniem uit NUMANSDORP
1 uur geleden, autoverzekering

"makkelijk, snel geregeld"

Mevrouw Demir uit AMSTERDAM
1 uur geleden, autoverzekering

"overzichtelijk"

Anoniem uit ENSCHEDE
2 uur geleden, lenen

"Makkelijk en snel een verzekering vergelijken en afsluiten"

Anoniem uit SCHAGEN
2 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"klaar en duidelijk"

Anoniem uit NAARDEN
3 uur geleden, autoverzekering

"Makkelijk in gebruik en overzichtelijk"

Meneer Rodermond uit BILTHOVEN
3 uur geleden, autoverzekering

"laatste ster na afwikkeling van de aanvragen toch?"

Meneer Rayan uit REEUWIJK
3 uur geleden, woonverzekering

"overstappen gaat makkelijk"

Anoniem uit MEERSSEN
4 uur geleden, energie

"Overzichtelijk en snel geregeld"

Anoniem uit HAREN GN
4 uur geleden, energie

"Website duidelijk, whatsapp maakt het af wat betreft eventuele vragen."

Anoniem uit NIEUWLEUSEN
4 uur geleden, energie

"4"

Anoniem uit ARNHEM
4 uur geleden, autoverzekering