Aflevering 12: Waar is Indy?
Tip een vriend:

Aflevering 12: Waar is Indy?

Eindelijk, de opname van de commercial staat gepland! We zijn blij met Brussel als opnamelocatie. Waarom Brussel? Goedkope locatie, goedkope acteurs. En dat spreekt ons natuurlijk aan.

Als we naar Brussel afreizen, weten Ruud en ik (Natasja) nog niet dat we de hele dag tegen een piepschuimen bolletje aan moeten kijken… Indy is in geen velden of wegen te bekennen. We moeten het doen met zijn stand-ins en opnames van lege gangen. Zijn we daar nu helemaal voor naar Brussel gekomen?

Toon Aerts
Het is allemaal begonnen met Toon Aerts, een Belgische regisseur met opvallende rode haardos (hoezo ‘bad hairday’?). Met het productiebedrijf Czar heeft hij al veel ervaring opgedaan met het maken van commercials voor o.a Duyvis, KPN en Lipton. Hij ziet het wel zitten nu een mooie commercial voor ons te maken over de verzekeringswereld.

Saai en oubollig of niet?
Voorafgaand aan de opnames (maar ook tijdens de opnames) hebben we flinke discussies met Toon over de juiste setting. Zijn voorkeur gaat ernaar uit om de verzekeringswereld neer te zetten als een saaie, grijze en oubollige omgeving, waar Indy als een modern en energiek webcammetje doorheen hopt. Binnen Independer.nl willen we juist ook de verzekeraars van ‘nu’ afbeelden, zodat duidelijk wordt dat het ook binnen moderne bedrijven kan schorten aan klantgerichtheid. Eenmaal in Brussel begrijpen we de neiging van Toon om zo sterk te overdrijven. Hij heeft een totaal ander referentiekader, namelijk dat van de hedendaagse Belgische kantoren. Het ligt ongetwijfeld aan de opnamelocaties: de oude bibliotheek in Brussel en het hoofdkantoor van ING. Maar Nederlandse kantoren uit de jaren 50 zien er nog modern uit hierbij vergeleken.

Op de ochtend van de opnames stuurt het productieteam foto’s van de acteurs op het call-centre door naar Hilversum. Dat is schrikken, saaier kan bijna niet! Nou ja, oordeel straks zelf maar als je het eindresultaat hebt gezien en laat ons even weten wat je ervan vindt.

Foto van de acteurs

Alles in 1 dag – zonder Indy
Gelukkig heeft Toon enorm veel humor en blijft hij altijd positief. Hoe lang de opnames ook duren. En de opnames duren lang. Rond 7 uur ’s ochtends is de set opgebouwd en als we wegrijden uit Brussel loopt het tegen negenen. En dat voor een commercial van slechts 35 (+ 10) seconden.

Voor ons is de opnamedag een lange dag van wachten, de nodige humor, een verbazingwekkend grote crew, nog eens wachten en vooral veel opnames van een piepschuimen bolletje. Indy wordt pas later in de film gemonteerd. Om de belichting e.d. in het eindresultaat er zo waarheidsgetrouw uit te laten zien, wordt er gewerkt met twee stand-ins: een klein bureaulampje (dat meer op Pixar lijkt dan op Indy) en het piepschuimen bolletje dus. Onder strakke begeleiding van Etcetera-creatieven Gido en Stan en door de goede voorbereiding van rtv-director Jozé wordt het gehele script binnen één dag afgewerkt en op tape gezet.

Zo’n 17 uur na vertrek komen we weer op kantoor aan in Hilversum. We zijn vermoeid en ook wel gespannen. Komt het allemaal goed op de film te staan? Botst de hang naar de ouderwetse verzekeraars van Toon niet teveel met onze wensen? En vooral: kan Indy wel in dit materiaal worden gemonteerd? We kijken nu al uit naar het resultaat van het montagewerk en post-scripting (post-scripting is de term om aan te geven dat alles wat je niet (of niet juist) op film zet alsnog kunt ‘goedmaken’ in de fase van post-scripting). Hadden we er niet beter één grote animatie van kunnen maken? Dat had ons weer een reisje naar Brussel gescheeld.

Hoe het voorlopige resultaat van de opnames in Brussel eruit ziet, zie je in de volgende aflevering.

Aflevering gemist? Bekijk het volledige overzicht.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Prima informatie met goede vergelijkingsmogelijkheden op een rij. Snelle afhandeling en duidelijk proces."

Anoniem uit NOORDEN
22 minuten geleden, autoverzekering

"Prima service en een snelle en goede afwikkeling"

Meneer van Bommel uit OSS
44 minuten geleden, autoverzekering

"Top"

Anoniem uit IJSSELMUIDEN
46 minuten geleden, autoverzekering

"prima premie en snel"

Meneer Vos uit GRONINGEN
54 minuten geleden, autoverzekering

"prima service, maar probeer de premies en kosten lager te houden!"

Meneer du Cloo uit HEILOO
1 uur geleden, autoverzekering

"5 sterren. Mooi helder overzicht, prima werkende site, duidelijke informatie en belangrijk, aanbieding beter dan bij Eigen Huis, bij zelfde leverancier."

Anoniem uit GENDT
1 uur geleden, energie

"Independer. Top !"

Meneer Voorhaar uit HILVERSUM
1 uur geleden, autoverzekering

"alles wordt zeer correct afgehandeld"

Dhr. Bettonvil uit EINDHOVEN
2 uur geleden, reisverzekering

"Duidelijke site"

Anoniem uit ELBURG
4 uur geleden, energie

"snel geregeld "

Anoniem uit HULSHORST
4 uur geleden, autoverzekering

"Duidelijk en makkelijk te volgen"

Anoniem uit UTRECHT
2020-02-17, overlijdensrisicoverzekering

"."

Anoniem uit ASSENDELFT
2020-02-17, reisverzekering

"great english site!"

Meneer Smith uit AMSTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"Goed, snel en vriendelijk"

Anoniem uit LEEK
2020-02-17, energie

"Snel en makkelijk. Gegevens invullen en afwachten"

Anoniem uit BAARLE-NASSAU
2020-02-17, lenen