Aflevering 2: ‘Voor het eerst in 20 jaar stap ik over’
Tip een vriend:

Aflevering 2: ‘Voor het eerst in 20 jaar stap ik over’

Deze aflevering is onderdeel van de serie: Wat doen de medewerkers van Independer met hun zorgverzekering? Een aantal eerlijke verhalen van de medewerkers van Independer. Een bonte verzameling acties en motieven. In aflevering 2: Dorien Barendregt (Analist Business Intelligence).

Dorien Barendregt: ‘Voor het eerst in meer dan twintig jaar stap ik nu over naar een andere zorgverzekeraar’

‘Toen ik in juli 2012 bij Independer kwam werken was ik al zo lang ik me kon herinneren verzekerd bij Agis. Ik had geen idee of ik aanvullend verzekerd was en ook niet of ik nou relatief veel of weinig betaalde. Ik was tevreden en dat was voor mij reden genoeg om te blijven zitten waar ik zat.

Toch werd er van meerdere kanten druk uitgeoefend toen het ‘zorgseizoen’ begon. “Ga dan alleen even kijken of en hoeveel je kan besparen.” ”Andere verzekeraars bieden ook echt wel goede service.” Eerlijk gezegd werd ik er een beetje iebelig van om elke keer maar weer aan te moeten geven dat ik daar totaal geen behoefte aan had.

Op een gegeven moment tijdens een werkoverleg, toen er weer grappen werden gemaakt over mijn vastbeslotenheid om bij Agis te blijven, heb ik mijn overweging verder verduidelijkt. Aangezien ik al tientallen jaren bij Agis verzekerd was ging ik er vanuit dat, als mij iets ‘ernstigs’ zou overkomen, ik als trouwe klant extra goede service zou krijgen. Bij een nieuwe zorgverzekeraar verwachtte ik dat niet. Er viel een korte stilte waarin ik door de anderen ongelovig werd aangekeken. Eén collega vroeg toen voorzichtig: “Geloof je dat écht..?” “Ja, natuurlijk, zo werkt dat toch!” was mijn vastberaden antwoord. Ik ben toen heel hard en grondig uitgelachen door iedereen die aanwezig was.

Schoorvoetend en met gezonde tegenzin heb ik die dag toch maar eens m’n eerste vergelijking gemaakt. Agis bleek een nieuwe internetpolis te hebben: ‘Take Care Now’. Die scheelde mij 120,- euro per jaar. Bovendien kon ik nog een extra 240,- euro per jaar aan premie besparen door m’n eigen risico te verhogen. Op zich kon ik daar uiteindelijk wel mee leven: 360,- euro besparen en toch bij Agis blijven.

Aangezien ik bijna nooit tandartskosten had, had ik me daar niet aanvullend voor verzekerd. In december 2012 kreeg ik echter van de tandarts te horen dat ik een grondige behandeling nodig had. De kosten bleken geraamd op 900,- euro. Ik heb me toen op de valreep nog aanvulllend verzekerd voor de tandarts bij PNOzorg die een hele mooie aanbieding had zonder medische acceptatie.

Nu, in 2013, stap ik definitief over naar een andere zorgverzekeraar. ‘Take Care Now’ is een selectief polis geworden en ik wil graag vrij kunnen kiezen naar welk ziekenhuis ik ga. Bovendien heb ik bij PNOzorg ervaren dat ook andere verzekeraars inderdaad goede service leveren. PNOzorg heeft voor 2014 op Independer de beste prijskwaliteit verhouding voor mij en bovendien ook nog vrije zorgkeuze. De keuze was dus simpel: Het heeft even geduurd maar voor het eerst in meer dan twintig jaar stap ik nu over naar een andere zorgverzekeraar!’

Lees ook aflevering 1 ‘Mieke van Os: ‘Ik weet dat ik tientallen euro’s per maand teveel betaal’

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Goed vergelijken en makkelijk afsluiten"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-21, zorgverzekering

"vlotte reactie via whatsapp."

Meneer Kramer uit BALK
2020-01-21, zorgverzekering

"Als oud-Hilversummer al jaren tevreden over dit Hilversums bedrijf. Goede service, fijne klantenservice en je krijgt een gratis Tandartsverzekering van hun."

Meneer Aquina uit NIJMEGEN
2020-01-21, zorgverzekering

"altijd goede service makkelijk en snel geregeld."

Meneer Borg uit DEN HELDER
2020-01-20, zorgverzekering

"overzichtelijke website"

Meneer Zayzaoui uit DIEMEN
2020-01-20, zorgverzekering

"eenvoudiger kan niet"

Meneer van den Biggelaar uit LIEMPDE
2020-01-20, zorgverzekering

"Goed"

Anoniem uit HOOFDDORP
2020-01-20, zorgverzekering

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
2020-01-20, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering

"GOOD"

Mevrouw Osinska uit TILBURG
2020-01-19, zorgverzekering

"Gratis tandongevallenverzekering"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2020-01-18, zorgverzekering

"Makkelijk, duidelijk, snel, binnen een paar minuten gepiept. Makkelijker dan zelf alle websites afgaan. Gratis tandongevallenverzekering is ook een mooie bijkomstigheid."

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-18, zorgverzekering