Aflevering 4: ‘Mijn gebit is mijn duurste hobby’
Tip een vriend:

Aflevering 4: ‘Mijn gebit is mijn duurste hobby’

Deze aflevering is onderdeel van de serie: Wat doen de medewerkers van Independer met hun zorgverzekering? Een aantal eerlijke verhalen van de medewerkers van Independer. Een bonte verzameling acties en motieven. In aflevering 4: Karlijn Moll (Merkmanager)

Karlijn Moll: ‘Mijn gebit is mijn duurste hobby’

‘Net als mijn collega Mieke ga ik ook niet overstappen dit jaar. Vorig jaar ben ik overgestapt naar PNO omdat ik veel tandartskosten verwachtte. Want net als de rest van mijn familie heb ik een beroerd gebit. Mijn kiezen breken af op broodkorsten, er is geen kies waar nog een levende wortel in zit en mijn eerste kroon heb ik al een jaar of 15 geleden gekregen. Anderhalf jaar geleden brak er een kroon af en die nam het resterende stuk kies mee. Er zat dus niets anders op dan een implantaat ‘te nemen’. Een brug was geen goed idee aangezien de tanden naast het gat ook een vulling of een kroon waren.

Een implantaat kost net zo veel als een leuke zomervakantie, dus ik ben vorig jaar op zoek gegaan naar een tandartsverzekering die hoger was dan de variant die ik daarvoor had.  Zo kwam ik uit bij PNOzorg. Zij hadden vorig jaar een tandverzekering van 1100 euro zonder medische keuring. Bij een duurdere verzekering met een keuring zou ik niet geaccepteerd worden omdat ik al met het implantaattraject begonnen was. Wel heb ik even doorgerekend of de extra premiekosten niet hoger zouden zijn dan de vergoeding voor mijn tandartskosten. In september is mijn implantaat geplaatst en had ik weer een mooi gebit.

Tot afgelopen november. Tijdens een weekendje Madrid met de familie brak er een kroon af op een dropje van de Hema. Ik heb zo vaak tandproblemen op vakantie (wortelontsteking op Malta, losse kroon in Londen, afgebroken kies in Australië) dat dit drop/kroon-incident niet helemaal onverwacht kwam. Dus naar de drogist voor mondspoel om de boel goed schoon te houden en eenmaal thuis weer naar de tandarts. Helaas was de kroon te ver afgebroken om terug te plaatsen. Dus nu loop ik weer rond met een gat in mijn mond en ga komend jaar in de molen voor implantaat nummer 2… Mijn dure tandartsverzekering hou ik dus nog even, die heb ik hard nodig.’

Lees ook aflevering 3: ‘Jan Jacob Helder: ‘Ik hoop dat ik nog thuis mag komen met Kerst’

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Één reactie op “Aflevering 4: ‘Mijn gebit is mijn duurste hobby’”

  1. Dennis schreef op 

    Heel vreemd dat je al weet dat je problemen hebt en daarvoor je verzekeringsgeld ‘eruit’ wilt halen… Volgens mij heeft deze “aflevering” niets met zorgverzekeren te maken. Een dergelijke instelling zorgt ervoor dat het hele systeem niet werkt! Beter zorgen voor je gebit lijkt mij logischer en een veel betere verzekering… Sorry!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Overzichtelijk, goed advies"

Anoniem uit KRIMPEN AAN DE LEK
32 minuten geleden, zorgverzekering

"Super tevreden "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
11 uur geleden, zorgverzekering

"Erg fijne webpagina en alles werkt goed en snel."

Anoniem uit TER APEL
2020-01-22, zorgverzekering

"Goed vergelijken en makkelijk afsluiten"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-21, zorgverzekering

"vlotte reactie via whatsapp."

Meneer Kramer uit BALK
2020-01-21, zorgverzekering

"Als oud-Hilversummer al jaren tevreden over dit Hilversums bedrijf. Goede service, fijne klantenservice en je krijgt een gratis Tandartsverzekering van hun."

Meneer Aquina uit NIJMEGEN
2020-01-21, zorgverzekering

"altijd goede service makkelijk en snel geregeld."

Meneer Borg uit DEN HELDER
2020-01-20, zorgverzekering

"overzichtelijke website"

Meneer Zayzaoui uit DIEMEN
2020-01-20, zorgverzekering

"eenvoudiger kan niet"

Meneer van den Biggelaar uit LIEMPDE
2020-01-20, zorgverzekering

"Goed"

Anoniem uit HOOFDDORP
2020-01-20, zorgverzekering

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
2020-01-20, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering