Aflevering 9: Van 1 kleur naar vier kleuren
Tip een vriend:

Aflevering 9: Van 1 kleur naar vier kleuren

In de briefing hebben we aangegeven dat we paars als hoofdkleur willen houden. Klanten kennen ons namelijk als ‘paars’ en het is een kleur die niet veel andere vergelijkingssites, banken en verzekeraars gebruiken. Dat zorgt ervoor dat we in ieder geval opvallen tussen de rest van de logo’s.

Maar alleen paars is ook maar paars. In de vorige aflevering kon je lezen dat we besloten van een vierkant naar een kubus te gaan. Om daarmee te laten zien dat we zoveel meer dan alleen een vergelijkingssite voor verzekeringen zijn. Die diversiteit willen we uitstralen en dat mag ook in ons logo terugkomen. Niet alleen in vorm maar ook in kleur. Er mag dus meer kleur in ons nieuwe logo.

Meer kleur in het logo heeft ook een ander praktisch voordeel. We hebben in onze oude huisstijl alleen paars als huisstijlkleur. Op onze website gebruiken we ook blauw en lichtgrijs. En dat maakt samen een koel kleurenpalet. Maar we willen juist die warmte en menselijkheid uitstralen. Ook kunnen we met ons oude kleurenpalet weinig accenten geven op elementen, in de website of in drukwerk, die we op willen laten vallen. Genoeg redenen dus om wat meer kleur in ons logo te brengen.

We kijken uiteraard ook naar de nadelen. Als je meerdere kleuren gebruikt, zal je drukwerk duurder worden. Maar dat is ook een goede reden om extra efficiënt met onze enveloppen en ander drukwerk om te gaan. 

Het eerste voorstel

eerste voorstel
De nieuwe kleuren in het eerste voorstel vonden we mooi, fris en modern. Behalve het paars in de kubus. Deze kleuren paars hangen direct aan de kleuren ernaast en zijn bruin en viezig. We willen dus onze eigen paarse kleur houden.

Het tweede voorstel

tweede voorstel

In het aangepaste ontwerp zie je dat de kubus nu echt paars is geworden. Het paars linksonder is dezelfde kleur paars die we in ons oude logo gebruiken. De andere twee kleuren zijn wat blauwer en roder. Als we het logo zo bekijken, vinden we de kleuren nog steeds mooi. We vragen ons wel af of het blauw/groen niet te speels is. We zijn tenslotte bezig met lastige producten en willen niet té frivool overkomen. Persoonlijk vind ik het een hele mooie kleur, maar het gaat in dit proces niet om mijn persoonlijke mening. De kleuren moeten functioneel zijn en bij ons karakter als merk passen. Sjanne – de ontwerpster die hierna de website zal maken – omschreef dit kleurenpalet als ‘festivalkleurtjes’. Gezellig met je slippers aan in het gras naar een bandje luisteren. Heel leuk, maar niet gepast voor verzekeringen.

Zo wordt ‘ie!

Dus gaat Ready For Takeoff aan de slag met onze opmerkingen en ze komen terug met de defintieve kleurkeuze. Het groenblauw is wat degelijker babyblauw geworden en daarmee is de kleurselectie wat ons betreft zoals we hem willen hebben.

derde voorstel

Dit is wat Hester van Ready for take-off zegt over de kleurkeuze:
Paars is dé kleur van Independer. Met het vierkant als vertrekpunt is de kubus ontstaan, zo laten we de veelzijdigheid van Independer zien. Om dit extra te benadrukken introduceren we drie extra kleuren: blauw, (warm)rood en geel. Een logische keuze omdat vanuit blauw en rood het paars ontstaat en door er een klein beetje geel aan toe te voegen krijgen we Independer-paars.
Verder helpen de kleuren in het beeldmerk ‘toegankelijkheid’ te onderstrepen zonder aan kracht te verliezen. In andere onderdelen van de huisstijl worden deze kleuren ook gebruikt, bijvoorbeeld om een stukje tekst meer aandacht te geven of hiërarchie aan te brengen.
Maar paars is en blijft altijd de hoofdkleur!

Aflevering gemist? Bekijk het volledige overzicht.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Snel en eenvoudig"

Mevr. Shust uit AMSTERDAM
30 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"snel geregeld"

Meneer de Kreek uit RIDDERKERK
34 minuten geleden, woonverzekering

"DUIDELIJKE INFORMATIE,SNELLE AFHANDELING."

Dhr. Rijkse uit VEENENDAAL
40 minuten geleden, reisverzekering

"Prima informatie met goede vergelijkingsmogelijkheden op een rij. Snelle afhandeling en duidelijk proces."

Anoniem uit NOORDEN
1 uur geleden, autoverzekering

"Prima service en een snelle en goede afwikkeling"

Meneer van Bommel uit OSS
1 uur geleden, autoverzekering

"Top"

Anoniem uit IJSSELMUIDEN
1 uur geleden, autoverzekering

"prima premie en snel"

Meneer Vos uit GRONINGEN
1 uur geleden, autoverzekering

"prima service, maar probeer de premies en kosten lager te houden!"

Meneer du Cloo uit HEILOO
2 uur geleden, autoverzekering

"5 sterren. Mooi helder overzicht, prima werkende site, duidelijke informatie en belangrijk, aanbieding beter dan bij Eigen Huis, bij zelfde leverancier."

Anoniem uit GENDT
2 uur geleden, energie

"Independer. Top !"

Meneer Voorhaar uit HILVERSUM
2 uur geleden, autoverzekering

"alles wordt zeer correct afgehandeld"

Dhr. Bettonvil uit EINDHOVEN
3 uur geleden, reisverzekering

"Duidelijke site"

Anoniem uit ELBURG
5 uur geleden, energie

"snel geregeld "

Anoniem uit HULSHORST
5 uur geleden, autoverzekering

"Duidelijk en makkelijk te volgen"

Anoniem uit UTRECHT
2020-02-17, overlijdensrisicoverzekering

"."

Anoniem uit ASSENDELFT
2020-02-17, reisverzekering