Bert van der Roest van TV
Deel met een vriend:

Bert van der Roest van TV

Twee weken geleden werd bekend dat de acteur in onze commercial – Bert van der Roest – geld had verduisterd van de daklozenkrant Straatnieuws. Een vervelende situatie voor de betrokkenen. Ook wij vonden de situatie vervelend, want hij speelt een (bij)rol in een aantal commercials. We bekeken een aantal mogelijke oplossingen, waarbij het aanpassen van de commercial voor de hand liggend leek. Dit zou alleen veel geld kosten, en we vonden dat dit beter besteed kon worden door een gift aan de daklozenkrant. In onze update van vorige week lees je hier meer over. Het leek ons een menselijke en nette oplossing in een situatie die voor iedereen vervelend is. Tenslotte zijn er geen winnaars in dit verhaal, maar hier had de daklozenkrant nog wel iets aan. En dat was de insteek.

Hoewel we dit nog steeds een nette oplossing vinden, ontvangen we helaas nog steeds veel negatieve reacties. We realiseren ons dat veel mensen een negatief gevoel krijgen bij het zien van Bert van der Roest. Het aantal mensen dat zich stoort aan onze commercial is groter dan wij hadden verwacht. Daarom hebben we toch besloten om Van der Roest te verwijderen uit al onze TV commercials. De commercial ’300.000 man’ met Bert van der Roest is nog t/m eind volgende week te zien, maar daarna niet meer.  Aansluitend wordt de commercial ‘Veiling’ uit gezonden t/m het einde van het jaar. Deze commercial is vorig jaar al opgenomen met Van der Roest. Hier wordt Van der Roest uit geknipt. Hij is hierdoor niet meer herkenbaar in beeld. In december stond de commercial ’300.000 man’ eigenlijk ook weer gepland om uit te zenden maar die vervangen we door onze allereerste tv commercial.

We denken dat dit de beste oplossing is voor deze vervelende situatie en we hopen dat mensen zo weer met plezier naar onze TV commercials kijken.

Reacties

13 Antwoorden op “Bert van der Roest van TV”

 1. M.van Berkel. schreef op 

  Een vervelende situatie voor alle betrokkenen. Ook voor van der Roest?
  Ik vind het een nogal magere conclusie richting een persoon,die geld gestolen heeft.
  Een krachtiger stellingname van de independer had op zijn plaats geweest.
  En uiteraard een eerdere verwijdering van het spotje.

 2. kritikaster schreef op 

  Ook hier kan ik Independer aanbevelen om, alvorens contracten af te sluiten, eens op Independer.nl naar een goede rechtsbijstandsverzekering te zoeken. De boef heeft wachtgeld aangevraagd, dus kan er verhaald worden?

  Let bij het afsluiten vooral op de WACHTTIJDEN! ;-(

 3. hans bouman schreef op 

  jammer dat niet besloten is deze crimineel direct van de buis te verwijderen. Ik krijg een misselijk gevoel bij het aanzien van zijn verschijning die vertrouwen moet uitstralen voor de verzekeringsbranche. Slechter kan je het niet verzinnen. Weg met die “kop”en geen enkel uitstel gedogen omwille van de commercie!
  grt

 4. Marco schreef op 

  Ik vind het een slecht verhaal dat jullie niet hebben besloten hem per direct van de buis te halen. Dat maakt jullie als bedrijf totaal ongeloofwaardig en betekent in ieder geval voor mij dat ik jullie website links laat liggen als ik een verzekering nodig heb.

  1. Jan Wouda schreef op 

   Independer : ” Tenslotte zijn er geen winnaars in dit verhaal, maar hier had de daklozenkrant nog wel iets aan. En dat was de insteek. ” Mss U ook bekend maar zijn daklozen niet Uw doelgroep : ook die daklozen dragen indirect mooi wel bij aan wachtgeld van die kl**tz*k…” De commercial ’300.000 man’ met Bert van der Roest is nog t/m eind volgende week te zien ” …Helaas wel , ja ..maar kan Independer mss ook ff vertellen wat het die pvdaso opgeleverd heeft ?

 5. Mis en Bouteille schreef op 

  “Vervelend” … Is dat ook de reactie die je mag verwachten als je melding maakt van diefstal bij een van de verzekeraars van Independer?

 6. niet-verzekerd-persoon schreef op 

  De enig juiste reactie was geweest om deze man dezelfde dag dat de fraude bekend werd van de buis te halen. Nu is hij een aanfluiting voor de gehele verzekeringsbranche inclusief independer. Een marketingmisser van de eerste orde die grote twijfel zaait over de kwaliteit die Independer pretendeert te hebben

 7. kritikaster schreef op 

  De verzekeringsreus Achmea heeft een MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), waarin staat, dat jaarlijks 0,5% van de gemaakte winst naar “goede doelen” gaat. Misschien een TIP aan Independer uiteindelijk goed uit deze slamassel te komen…..op de lange termijn de daklozen te ondersteunen met eenzelfde beleid? De ingekochte zendtijd kan met dit nieuws opgevuld worden…….en Independer staat er weer prima bij………

 8. Vuyk schreef op 

  Ik heb jaren gewerkt in marketing bij echte bedrijven.
  Daarom weet ik dat een commercial voor minder zwaarwegende redenen van de buis gehaald werden. En, ALS JE HET WILT, kan dat op heel korte termijn.
  Maar ja, Independer was zijn naam al niet meer waard toen ze gekocht werden door Achmea.
  Dan kan zo’n dief ook wel op TV blijven.

  1. kritikaster schreef op 

   @Vuyk. Met het eerste ben ik het met je eens…….maar mijn voorstel daarboven zou positief overkomen en zo hep ieder nadeel sun voordeel…..
   De tweede opmerking had je als marketeer anders kunnen inschatten: Independer is momenteel GOUD waard als informant over verzekerden en hun gedragingen aan Achmea.

 9. M.van Berkel schreef op 

  Independer zal tot zijn overlijden besmet zijn met van der Roest. Zelfs als van der R. niet meer te zien zal zijn in de spotjes is de Independer nog steeds besmet.
  Men zal de Independer raad plegen waar hij voor bedoelt is,maar tegelijk zeggen van: oh ja,dat is die site met die DIEF v.d.R.
  Helaas heeft de Independer het zelf over zich afgeroepen door v.d. R. in bescherming te nemen en 10. 000 euro aan het straatnieuws te schenken(aftrekbaar? voor de belastingen) of is het gewoon een ordinaire afkoopsom zodat Straatnieuws geen aangifte zal doen?
  Of is simpel de cirkel rond van belang en deal met de spelers: de Independer-v.d.Roest-Broos Schnetz en Hans Spekman.
  Wie het echt weet hoe het zit,mag het zeggen!

 10. kritikaster schreef op 

  Er is een foute beslissing genomen of een totaal fout advies opgevolgd. “Ophangen” is niet terrecht, want de hardwerkende medewerkers kunnen hier niets aan doen…….
  tenzij de beslissing democratisch in de hal van het gebouw is genomen met alle medewerkers……..?????

  Jullie mogen wat mij betreft hier de volle waarheid vertellen!

 11. Rmco schreef op 

  Waarom zie ik nog steeds bert roest op tv? Ik laat jullie voortaan links liggen!!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Prettig contact gehad met een medewerker bij onduidelijkheid over de verzekering. "

Anoniem uit PIJNACKER
2017-10-06, autoverzekering

"makkelijk aansluiten!"

Dhr. S.R. de Haan uit 'S-GRAVENHAGE
2017-11-03, autoverzekering

"Prima zaak"

Dhr. W.S. Grabowski uit 'S-GRAVENZANDE
2017-08-23, autoverzekering

"Al meerdere malen heb ik mijn zorgverzekering vergeleken en overgesloten via Independer"

Mevr. J.C. Vonk uit ZUID-BEIJERLAND
2017-11-13, zorgverzekering

"prettige site nooit anders gedaan"

Anoniem uit HENGELO OV
2017-10-12, autoverzekering

"Super handig!"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-08-24, autoverzekering

"Overzichtelijk, snel en makkelijk."

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-10-26, rechtsbijstandverzekering

"Ik ben tevreden het was duidelijk en verliep snel "

Mevr. N. Hachtaieb uit ALMERE
2017-09-26, autoverzekering

"Heel gemakkelijk geregeld"

Anoniem uit BEERTA
2017-11-11, reisverzekering

"Prima service"

Anoniem uit VEENENDAAL
2017-11-04, autoverzekering

"Zoooo lekker gemakkelijk"

Anoniem uit ALMERE
2017-11-22, autoverzekering

"Alles is duidelijk en overzichtelijk en je kunt altijd om advies vragen.Verder is alles zeer snel geregeld."

Dhr. M. Dikken uit DIEREN
2017-11-09, overlijdensrisicoverzekering

"goede informatievoorziening"

Anoniem uit HILVERSUM
2017-09-28, woonverzekering

"overzichtelijk en voldoende informatie"

Anoniem uit VENRAY
2017-11-01, woonverzekering

"Makkelijk en snel"

Dhr. G.G. Pieper uit PAPENDRECHT
2017-08-31, woonverzekering