De weg naar het Beste-in-1 Pakket van Independer
Deel met een vriend:

De weg naar het Beste-in-1 Pakket van Independer

Independer heeft al heel wat jaren ervaring met verzekeren en het helpen van de klant. Vaak kregen we de vraag of het ook mogelijk was om een pakketverzekering af te sluiten. Heel lang was het antwoord op deze vraag ‘Nee’. Want als Independer willen het beste voor de klant en een standaard pakketverzekering paste daar niet bij. Na jaren ‘nee’ geantwoord te hebben, zijn we er toch verder over na gaan denken. Hoe zouden we toch een pakketverzekering aan onze klanten kunnen aanbieden zonder van onze idealen af te stappen? Langzaam groeide de droom van een goede pakketverzekering en zijn we met ons team begonnen met het opzetten hiervan.

pakket-team

Het team ‘Beste-in-1 Pakket’ bij Independer

Eind 2012: van start met onderzoek

Vincent kwam eind 2012 bij Independer in dienst en ging van start met het ontwikkelen van een pakketverzekering voor  Independer. Samen met de verschillende collega’s van de afdeling marketing en productontwikkeling onderzocht hij eerst wat klanten precies verwachtten van een pakketverzekering. In juli 2013 werd de eerste grote stap gezet naar de pakketdroom: de Alles-in-1 Pakket website werd live gezet. In deze module werden bestaande pakketten van verzekeraars vergeleken. Deze module hielp ons ook om weer feedback van klanten te krijgen.  Zo kwamen we erachter dat veel consumenten kiezen voor een pakketverzekering omdat ze maar met één verzekeraar contact willen hebben. Ze kiezen voor gemak en een goede prijs.  Dit betekent niet de allerlaagste prijs, maar ze willen best wat extra’s betalen voor een goede service en een goede dekking.

Alles in 1? Nee, het beste in 1!

Met deze feedback werd een aantal maanden de 2.0-versie van Alles-in-1 Pakketverzekering geboren: het Beste-in-1 Pakket. Hierbij vergelijken we niet meer de bestaande pakketten van verzekeraars, maar kijkt Independer voor elke klant per verzekering welke verzekeraar het beste is. En toch krijgt de klant alles onder één dak en op één polis. We vergeleken niet de hele markt maar 8 verschillende verzekeraars.

Nadat dit concept uitgewerkt was, kon het onderhandelen met verzekeraars beginnen. Verschillende verzekeraars werden benaderd om mee te doen met het Beste-in-1 Pakket.  De voorwaarden schreef Independer zelf. Zo zitten er geen dubbele dekking in het pakket en dat scheelt weer in de prijs. Bovendien vinden we het belangrijk dat de polisvoorwaarden gemakkelijk te lezen zijn. In december 2013 zetten we de tweede grote stap naar de pakketdroom: het Beste-in-1 Pakket kon via de website worden afgesloten. Sindsdien bestaat het Beste-in-1 Pakket uit 6 producten: een auto-, aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal, reis- en rechtsbijstandverzekering.

En nu: verder leren

Zo leert Independer nog steeds wat de klant wil. Ook wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de doelgroep ‘de uitbesteder’ die we met dit concept lijken te bedienen. Zo houden we interviews met uitbesteders: mensen die geen gedoe willen met verzekeringen en alles bij Independer willen onderbrengen. Ze willen ontzorgd worden, goed verzekerd zijn voor een eerlijke prijs met een goede service.

Wekelijks wordt de pakket website aangepast.  Zo werkt het pakketteam hard aan een nieuwe gemakkelijke homepage. De beschikbare informatie op de website wordt steeds verder uitgebreid. En er wordt hard gewerkt om het aanbod breder te maken. Klanten vragen op dit moment nog om uitbreiding van het pakket met bijvoorbeeld de motor-, brommer- en caravanverzekering. Dit jaar willen we deze gaan toevoegen. Ons pakketteam is uitgebreid met 2 experts en nog een e-commerce manager. Er begint zelfs een echte pakketafdeling te ontstaan binnen Independer.

Komende zomermaanden gaan wij het Beste-in-1 Pakket onder de aandacht brengen door een campagne op de televisie en radio.

Nieuwsgierig hoe onze droom verder gaat? Volg ons dan via ons blog! We zijn nieuwsgierig naar jouw wensen en reactie en horen graag van je.

Reacties

2 Antwoorden op “De weg naar het Beste-in-1 Pakket van Independer”

 1. m.louis schreef op 

  wat kost een alles in een pakket

  1. Minke Volmer (Independer.nl) schreef op 

   Beste m.louis,

   De kosten voor een Beste-in-1 Pakket verschillen per persoon. Iedereen heeft namelijk andere wensen en andere gegevens. U kunt altijd contact opnemen met een van onze experts om te kijken wat een pakket voor u zou kosten. U kunt ons bellen op 035-6265544. Wij zijn doordeweeks beschikbaar van 8.00 uur tot 21.00 en in het weekend van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Heel handig en fijn deze site!!"

Anoniem uit DEVENTER
2017-10-13, zorgverzekering

"Goede service. heb al mijn verzekering via independer aangevraagd"

Mevr. A. Tingen uit KLAZIENAVEEN
2017-11-15, zorgverzekering

"Efficiënt "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-15, autoverzekering

"makkelijk, snel en overzichtelijk."

Mevr. M.C. Kant uit WIJK EN AALBURG
2017-10-24, autoverzekering

"Makkelijk en snel een verzekering afsluiten"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-11-03, autoverzekering

"Alles zeer duidelijk. Al jaren zeer tevreden."

Dhr. J.T.P. Siebers uit GRONINGEN
2017-09-07,

"Het vergelijken van de verschillende verzekeringen was eenvoudig en overzichtelijk. Het afsluiten was in een paar simpele stappen gedaan. De bevestiging dat de verzekering was geaccepteerd was in een paar minuten binnen. Nu afwachten of het goed gaat"

Dhr. R.H.J.R.M. Weijers uit HEERHUGOWAARD
2017-11-07, woonverzekering

"Independer is de beste"

Dhr. G. .J. .J. .W. Konijn uit AMSTERDAM
2017-11-16, zorgverzekering

"Makkelijk, overzichtelijk en snel geregeld"

Anoniem uit LEEUWARDEN
2017-11-12, autoverzekering

"snel en makkelijk"

Mevr. C.C.E. van Vugt uit 'S-HERTOGENBOSCH
2017-11-06, woonverzekering

"GOEDE LEESBARE BEGRIJPBARE SITE"

Anoniem uit LAREN NH
2017-10-23, autoverzekering

"Duidelijke site"

Mevr. E. de Jong-Ringenaldus uit ZWOLLE
2017-11-11, autoverzekering

"Prima en snel, maar de website haperde de eerste twee keer."

Dhr. H.W.B. Croiset van Uchelen uit AMSTERDAM
2017-11-16, zorgverzekering

"Goede service"

Anoniem uit IJMUIDEN
2017-11-14, autoverzekering

"Hel duidelijke uitleg en een snelle afhandeling."

Anoniem uit IJSSELSTEIN UT
2017-11-17, zorgverzekering