Gratis tandongevallen-verzekering bij zorgverzekering 2016 via Independer
Tip een vriend:

Gratis tandongevallen-verzekering bij zorgverzekering 2016 via Independer

Sluit je bij Independer een nieuwe zorgverzekering af voor 2016? Dan ben je gratis verzekerd voor tandartskosten na een ongeluk. Deze kosten zitten niet in de basisverzekering en zijn (veel) hoger dan tandartsverzekeringen vergoeden. De tandongevallen-verzekering geldt voor een bedrag tot 10.000 euro.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Bij een val van de fiets kunnen zomaar twee tanden afbreken. Twee nieuwe voortanden kosten al gauw 2.100 euro. Maar ook kunnen je tanden schots en scheef staan na een ongeval. Met een beugel is dat vaak wel recht te zetten, maar ook hiervoor betaal je al gauw duizenden euro’s.

Wat vergoedt de tandongevallen-verzekering precies?

De tandongevallen-verzekering vergoedt jouw tandartskosten na een ongeval. Het gaat dan om kosten die je maakt om de schade aan je gebit te laten herstellen, die is ontstaan na een ongeval. De basisverzekering vergoedt deze kosten niet voor volwassenen, alleen voor kinderen tot 18 jaar.

Wat krijg je niet vergoed?

 • Tandartskosten die niets met het ongeval te maken hebben, zoals een halfjaarlijkse controle.
 • Tandartskosten die je maakt na een ongeval, terwijl je onvoorzichtig bent geweest. Bijvoorbeeld als je gaat hockeyen of boksen zonder bitje in. Of gebitsschade die je oploopt na een vechtpartij waar je zelf aan mee hebt gedaan.

Wat is het verschil met een tandartsverzekering?

De tandongevallen-verzekering van Independer is dus niet hetzelfde als een tandartsverzekering. Een tandartsverzekering vergoedt de kosten die je bij de tandarts maakt. Bijvoorbeeld voor controle, het vullen van een gaatje of een behandeling bij de mondhygiënist. Al deze kosten vergoedt de tandongevallen-verzekering van Independer niet.

Meer over de gratis tandongevallen-verzekering

Meer over de tandongevallen-verzekering kun je lezen op deze pagina. Ook hebben we nog een pagina met veelgestelde vragen.

Heb je toch nog een andere vraag of onduidelijkheid? Laat dan een reactie achter onder dit artikel. We helpen je graag verder.

Lees meer over: tandarts, zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

25 Antwoorden op “Gratis tandongevallen-verzekering bij zorgverzekering 2016 via Independer”

 1. Elizabeth schreef op 

  Zeer interessant! Hoe werkt dit precies? De link naar deze pagina geeft een algemeen overzicht en niet specifieke informatie over de tandarts ongevallen verzekering van Independer.

  1. nico schreef op 

   De gratis tandongevallen dekking van € 10.000,–
   is meestal echt geen cadeautje van Independer.
   Er zijn veel verzekeraars die, als je een aanvullende
   verzekering sluit, gratis al deze dekking bieden.
   Je krijgt dus iets wat je meestal al hd.

 2. Freek schreef op 

  Ik heb vorig jaar een zorgverzekering via independer afgesloten en ben voornemens bij dezelfde verzekeraar te blijven. Hoe kom ik dan in aanmerking voor de tandongevallenverzekering? Moet ik dan mijn verzekering afmelden en weer opnieuw aanmelden?

 3. Beste Freek,

  Wij zoeken graag voor u uit of u hiervoor in aanmerking komt. Kunt u telefonisch contact opnemen met onze zorgexperts? Zij kunnen het dan eventueel ook direct voor u in orde maken. Zij zijn bereikbaar op nummer 035-62 65 5544.

  1. Bram schreef op 

   Waarom geeft u hier niet in algemene termen antwoord op? Op basis van welke criteria wordt deze gratis ingevallen verzekering wel of niet toegekend? Riekt naar discriminatie!

   1. marleen (Independer.nl) schreef op 

    Beste Bram,

    Voor de tandongevallen-dekking is het van belang dat de zorgverzekering bij Independer is afgesloten. Bij het afsluiten geeft de site gelijk aan of u de gratis tandongevallen- dekking erbij krijgt.

    Sommige verzekeraars komen wel in de vergelijking naar voren maar de verzekering sluit u rechtstreeks op de site van de verzekeraar. Helaas wordt de tandongevallen-verzekering dan niet toegekend.

    Is er al een lopende verzekering bij Indpender? Dan staat dat niet op de site maar door te bellen kunnen wij uitzoeken of kan per verzekeraar. Omdat dit per verzekeraar verschilt is hier geen algemeen altwoord op.

    1. Bram schreef op 

     Er zijn zoveel andere eigenschappen die per verzekering verschillen. En die kunnen jullie wel prima naast elkaar zetten en vergelijken, dus dat is in mijn ogen geen valide argument.

     Bij mijn weten is het bij wet verboden om verschil te maken tussen verschillende mensen. Om wille van de transparantie zou het jullie sieren als er een overzicht komt van bij welke verzekeringen het wel kan, en bij welke niet. Anders ga ik meteen denken: tja.. Bij “dure mensen” (met slecht gebit) zeggen jullie “het kan niet”. En bij mensen met goed gebit zeggen jullie: “kan wel”. Vandaar m’n “riekt naar discriminatie” uitspraak.

     Begrijpt u mijn punt? Zo ja, zou u een overzicht willen publiceren van bij welke verzekeringen het wel en niet kan?

     1. marleen (Independer.nl) schreef op 

      Beste Bram,

      Er wordt bij het verkrijgen van de tandongevallen- verzekering niet gekeken naar de persoon of de staat van het gebit. De medische gegevens van klanten zijn voor Independer ook niet inzichtelijk omwille van privacy van de klanten.

      Voor de tandongevallen polis konden bestaande klanten zich aanmelden tot 1 januari 2016. Net zoals bij de reguliere zorgverzekering. De klant moest de verzekering bij Independer hebben afgesloten. Hier is geen standaard lijst voor omdat de samenwerking met verzekeraars per jaar verschillen.

      Zo was er in december 2013 wel een samenwerking met de HEMA maar in het jaar 2015 is de samenwerking gestopt. Klanten die zich in 2013 hebben aangemeld zouden wel aanspraak kunnen maken op de tandongevallen- dekking. De samenwerking met verzekeraars kunnen dus per jaar verschillen. Om deze reden is er ‘standaard lijst’ omdat dit door de jaren heen verschillend is.

      Independer wil geen mensen uitsluiten op basis van bijvoorbeeld een slecht gebit . Een ongeluk zit in een klein hoekje ongeacht wat voor gebit iemand heeft.

      Ik hoop dat ik u vraag heb kunnen beantwoorden.

 4. Anita van der Schriek schreef op 

  Ik heb net via Independer een zorgverzekering bij Univé afgesloten. Hoe wordt dan de tandongevallenverzekering toegevoegd worden?

 5. Beste Anita,

  Bij een paar zorgverzekeraars (onder meer Univé) linken wij door naar de website van de verzekeraar zelf. Je sluit je zorgverzekering dan niet af bij Independer. Helaas bieden wij voor deze verzekeraars geen tandongevallen-verzekering aan.

 6. Rianne schreef op 

  Bij de het afsluiten van de Hema zorgverzekering 2016, komen wij dan in aanmerking voor de tandongevallen-verzekering?

 7. Diana Gaus (Independer.nl) schreef op 

  Beste Rianne,

  Helaas bieden wij voor deze verzekeraar niet de tandongevallen-verzekering aan. Je wordt via Independer doorgelinkt naar de website van de Hema. Je sluit je verzekering dus niet bij Independer af, maar bij de verzekeraar zelf.

 8. Willem schreef op 

  Hoelang duurt die gratisTandongevallen-verzekering?
  Oftewel: moet ik na (bijv) 1 jaar niet zelf de premie gaan betalen??

 9. Beste Willem,

  Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er na het eerste jaar gebeurt met de Tandongevallen-dekking. Wij gaan er op dit moment van uit dat het product na het eerste jaar wordt verlengd. Stoppen wij toch met dit product dan krijgt u daar bericht over. U kunt dan eventueel overleggen met uw zorgverzekeraar om dit aanvullend te verzekeren.

 10. Bert schreef op 

  Als ik via jullie anderzorg afsluit voor mijn gezin kom ik dan in aanmerking voor tip een vriend? Scheelt mij 2x 40 euro is 80 euro.
  Met vriendelijke groet Bert

 11. Beste Bert,

  De “tip de vriend actie” is vanuit Anderzorg. Helaas kunnen wij om deze reden de actie niet aanbieden. U kunt wel zelf als hoofdverzekeraar via onze website uw aanvraag doen. Dan krijgt u de gratis Tandongevallen-dekking. Vervolgens kunt u dan afzonderlijk uw gezin bijverzekeren op basis van “tip de vriend actie” rechtstreeks bij Anderzorg.

 12. md schreef op 

  Als ik via Independer me wil verzekeren bij DSW. Heb ik dan de tandongevallendekking?

 13. Beste Md,

  De zorgverzekering van de DSW Zorgverzekeraar kunt u niet via onze website afsluiten. U kunt de zorgverzekering van de DSW wel kiezen. Zodra u de verzekering wilt afsluiten wordt u doorgelinkt naar de website van de verzekeraar. Een vergelijkbaar product kunt u vinden bij Stad Holland. Deze kunt u wel afsluiten via onze website en dan heeft u wel recht op de gratis Tandongevallen-dekking. Hulp nodig? Onze zorgexperts helpen u graag. Zij zijn bereikbaar op nummer 035-62 65 544.

 14. Nina schreef op 

  Beste independer,

  eigenlijk ben ik tevreden over de polis die ik via jullie bij Ohra heb afgesloten. Echter heb ik wel interesse in jullie Tandongevallendekking. Kan ik dat alsnog krijgen? Of alleen als er iets wijzigt in pakket of verzekeraar?
  Alvast bedankt!

 15. Beste Nina,

  U kunt ons het beste even bellen op 035-6265544. Onze experts kunnen dan voor u nakijken of dit in uw geval mogelijk is. Als dat zo is kunnen ze het op die manier ook meteen voor u in orde maken. We zijn vandaag tot 21:00 uur bereikbaar.

 16. Willeke schreef op 

  Ik breek vrdmm net een kies doormidden, doordat ik op een hard stukje beet in de popcorn. Valt dit onder de tandongevallendekking?

 17. Hoi Willeke,

  Dat valt helaas niet onder de tandongevallen-verzekering. Er moet een ongeval plaatsvinden met als gevolg schade aan je tanden. Er is geen sprake van een ongeval. Sterkte en ik hoop dat het snel gemaakt kan worden.

 18. Maaike schreef op 

  Beste Independer,
  Ik ben dit jaar begonnen aan een langdurige behandeling (ong. 2 en half jaar een beugel)na een valpartij op mijn mond.
  Mijn vraag is hoe lang ik deze kosten vergoed krijg. Als ik onder het te verzekeren bedrag blijf worden de kosten dan ook na dit jaar vergoed?
  Ik heb het geluk dat ik ,omdat ik via independer een zorgverzekering afsloot,een gratis tandongevallenverzekering ktreeg!!
  Vriendelijke groet, Maaike

 19. Dianne Sie (Independer.nl) schreef op 

  Beste Maaike,

  In principe is de eerste begroting leidend evenals de datum van het ongeval. De verzekeraar ACE zal per geval opnieuw moeten beoordelen of vergoeding kan worden gegeven.

  Mocht je nog verdere vragen hebben (wellicht met jouw specifieke schadegeval), dan adviseren we je telefonisch contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Sluit altijd makkelijk en snel een verzekering af .."

Meneer Jansen uit VENLO
10 minuten geleden, autoverzekering

"Super service zelfs even gebeld. goed en netjes geholpen. "

Dhr. van Lunenburg uit LELYSTAD
46 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"Altijd goed bereikbaar en goede tips. "

Anoniem uit LEIDSCHENDAM
52 minuten geleden, reisverzekering

"we hebben net een nieuwe auto verzekering afgesloten,dat ging heel vlot."

Anoniem uit NUMANSDORP
55 minuten geleden, autoverzekering

"makkelijk, snel geregeld"

Mevrouw Demir uit AMSTERDAM
1 uur geleden, autoverzekering

"overzichtelijk"

Anoniem uit ENSCHEDE
1 uur geleden, lenen

"Makkelijk en snel een verzekering vergelijken en afsluiten"

Anoniem uit SCHAGEN
2 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"klaar en duidelijk"

Anoniem uit NAARDEN
2 uur geleden, autoverzekering

"Makkelijk in gebruik en overzichtelijk"

Meneer Rodermond uit BILTHOVEN
3 uur geleden, autoverzekering

"laatste ster na afwikkeling van de aanvragen toch?"

Meneer Rayan uit REEUWIJK
3 uur geleden, woonverzekering

"overstappen gaat makkelijk"

Anoniem uit MEERSSEN
3 uur geleden, energie

"Overzichtelijk en snel geregeld"

Anoniem uit HAREN GN
3 uur geleden, energie

"Website duidelijk, whatsapp maakt het af wat betreft eventuele vragen."

Anoniem uit NIEUWLEUSEN
3 uur geleden, energie

"4"

Anoniem uit ARNHEM
3 uur geleden, autoverzekering

"All necessary information is sufficiently explained. The whole process was very fast and simple"

Dhr. Stosic uit LEIDEN
4 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering