Houd Independer.nl scherp: gebruik onze interactieve ideeeënbus
Tip een vriend:

Houd Independer.nl scherp: gebruik onze interactieve ideeeënbus

Vanaf vandaag hebben we, naast een weblog en een forum, ook een ideeënbus. We roepen iedereen op om zijn/haar suggesties om het aanbod en de dienstverlening van Independer.nl in de ideeënbus te plaatsen. Anderen kunnen hier weer op reageren en stemmen of zij dit een goed of een slecht idee vinden. Medewerkers van Independer.nl zullen zich ook in de discussie mengen.

Drie rubrieken

Om te beginnen hebben we drie rubrieken gekozen waarvoor wij graag suggesties zouden ontvangen:

 • De objectiviteit van Independer.nl: hoe kan Independer haar objectieve werkwijze versterken? Waar laten we steken vallen?
 • Het gebruik van onze website: Wat kan er beter en/of gemakkelijker aan de website?
 • Producten en Dienstverlening: Welke producten mis je? Hoe kunnen we onze dienstverlening verbeteren?

We horen graag van je!

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

9 Antwoorden op “Houd Independer.nl scherp: gebruik onze interactieve ideeeënbus”

 1. Emile Biesheuvel schreef op 

  Beste Independer,

  Ik zou graag willen weten hoe het komt dat ik als man, of bijvoorbeeld als gesteriliseerde of bejaarde vrouw, in mijn zorgverzekeringspakket voor o.a. kraamzorg en thuispakket bevalling e.d. moet (mee) betalen.
  Mijns inziens moet een zorgverzekeringspakket een op maat gesneden pakket zijn. Daarnaast is het zo dat ik vanwege een gezonde leefstijl minder aanspraak hoef te maken (ik ben 58 jaar, heb nooit wat gebroken, gebruik geen medicijnen en nooit gerookt en gezopen, om maar een paar voorbeelden te noemen)op de gezondheidszorg.
  Tegenwoordig is het schering en inslag dat alles in de zorg duurder en duurder wordt omdat steeds meer mensen, mede door de vergrijzing, een beroep doen op zorg. Ik zou liever zien dat de groep waar ik toe behoor beter beloond wordt met een zorgpakket die dat tot uiting brengt.
  Tot nu toe is/wordt de koek slecht verdeeld. Iemand die er maar op los leeft betaalt financieel gezien hetzelfde als degene die zuinig met zijn lijf en leden om gaat. Dat dit een ongelijke situatie zal iedereen erkennen maar niemand doet er daadwerkelijk wat aan.

  Graag hoor ik van u,

  met vriendelijke groet,

  Emile Biesheuvel

 2. Beste Emile,
  Welke verzekering je ook afsluit, er zit altijd zorg in waarvan je nooit gebruik zal maken. Dat is zo geregeld, omdat de zorgverzekering een ‘solidariteitsverzekering’ is. Dit houdt in dat iedereen meebetaalt aan de zorg die een ander nodig heeft. Daarom is de basisverzekering een verplichte verzekering. Iedereen moet zich voor zorg verzekeren, ook al gaat hij of zij weinig of nooit naar de huisarts.
  Als de zorgverzekering niet zou zijn gebaseerd op de solidariteitsgedachte dan zouden de zorgkosten in Nederland volledig uit de hand lopen. Want mensen die vrijwel nooit ziek zijn, zouden zich niet of nauwelijks verzekeren. En mensen die veel zorg nodig hebben, zouden zich alleen tegen een hele hoge premie kunnen verzekeren.

 3. Bart van der Wal schreef op 

  Beste Mieke,

  Jullie schuwen de tegenstrijdigheid niet. Ach ja, het hele leven is tegenstrijdig. Maar ik lees op jullie site een oproep met de vraag hoe jullie je onafhankelijkheid kunnen bewaren. Dus daar reageer ik op. Gezien jullie naam – independer; independant=onafhankelijk – zetten jullie hier nogal in op onafhankelijkheid. Ik heb daar vanaf het begin af aan mijn vraagtekens bij gesteld. Uiteraard moet er door jullie ex-bank medewerkers ook wel geld worden verdiend. “Idealistisch en commercieel” lees ik als eerste twee uitgangspunten. Dat hoeft elkaar niet perse uit te sluiten. Maar dat kan wel… In ieder geval zullen ze wel regelmatig strijd met elkaar leveren.

  Ik lees op jullie site: (‘…’ zijn inkortingen van mij):
  “Independer.nl handelt geheel onafhankelijk en objectief. … sinds onze start ontvangen wij een vergoeding van verzekeraars voor onze diensten. … Daarnaast is Achmea per 1 januari 2012 mede-aandeelhouder in Independer.nl. … Om beide redenen zullen wij echter niet meer claimen dat we op alle aspecten onafhankelijk zijn.

  In het verhaal claimen jullie WEL DEGELIJK dat jullie onafhankelijk zijn. Ik zou dan graag lezen op ‘welke aspecten’ jullie dat niet zijn. Maar dat is commercieel natuurlijk niet zo aantrekkelijk. Mijn visie is dat als je zelf als tussenpersoon fungeert en zeker als een verzekeraar een meerderheidsbelang heeft, dat je dan PER DEFINITIE niet meer onafhankelijk bent.

  Je kan best commercieel én idealistisch zijn, maar dan zul je toch ander verdienmodel moeten hebben. Verzekeraars keuren en vergelijken en er tegelijkertijd zelf één zijn is geen goede uitgangssituatie. In het beste geval zul je jezelf continue moeten bewijzen. Voor mijzelf heb er absoluut geen goed gevoel bij en moeten jullie dus een ander verdienmodel vinden of jezelf geen Independer meer noemen. Want dat is misleiding. Daarbij maakt het niet uit of je 1, 10 of 100 Arthur Docters van Leeuwen aanstellt.

  Maar tot zover mijn eigen onafhankelijke mening. Jullie hebben er zelf om gevraagd.

  1. Beste Bart,
   Dank voor je reactie. Wij vinden het altijd leuk en nuttig om met consumenten in discussie te gaan. Ik begrijp je reactie goed. Ik denk dat het helder is op welke punten wij niet (meer) onafhankelijk zijn. Je noemt ze zelf: Achmea heeft een meerderheidsbelang, en wij worden (in de meeste gevallen) beloond door de verzekeraar.

   Voor wat betreft het eerste punt: wij zullen meer dan ooit ons best moeten doen onze objectiviteit te bewijzen. Achmea beseft ook dat dat een heel belangrijke asset is en eist dat ook van ons.

   Voor wat betreft het tweede punt: het verdienmodel, ben ik het met je eens. Echter, als je als tussenpersoon fungeert is het verdienmodel dat de verzekeraar de tussenpersoon een vergoeding betaalt het gebruikelijke verdienmodel. Wij zijn altijd van mening geweest dat het beter zou zijn als de consument ons zou betalen. Reeds in 2003 introduceerden wij bij Hypotheken een adviesfee, waarbij alle provisie terug ging naar de klant. We waren te vroeg. Het werd geen succes. De consument was niet bereid voor advies te betalen.

   Op dit moment zijn er wettelijke ontwikkelingen gaande in die richting. Althans voor complexe producten als hypotheken, orv’s etc. Wij juichen die ontwikkelingen toe. Zo kennen wij bij overlijdensrisicoverzekeringen nu reeds het model waarbij de consument een adviesfee betaalt. Dit is per 1 januari 2013 voor de hele branche verplicht. Wij verwachten dat in de toekomst ook voor andere producten als auto- en zorgverzekeringen een type verdienmodel zijn intrede zal doen waarbij de consument een vergoeding betaalt aan de tussenpersoon, en niet de verzekeraar.

   Tot slot: de naam Independer. Als we nu zouden beginnen zouden we wellicht een andere naam kiezen. Maar dat kunnen we ons niet permitteren. Een naamsverandering kost heel veel geld, en dat moeten onze klanten uiteindelijk betalen. Aan de andere kant: de naam dwingt ons zoveel als mogelijk onafhankelijk te opereren. Overigens blijkt uit marktonderzoek dat consumenten de naam ook wel opvatten als “Independer maakt het mogelijk dat IK onafhankelijk een keuze kan maken”.

 4. Jos schreef op 

  Goedendag

  Waarom tref ik nooit een verzekering, afgesloten via PMA, aan in de vergelijkingsresultaten?. Deze zijn goedkoper dan alle voorgestelde alternatieven

 5. Beste Jos,
  Wij willen onze klanten graag een zo compleet mogelijke vergelijking bieden. Helaas heeft PMA ervoor gekozen om hun premies en voorwaarden niet aan ons aan te leveren. Wij hebben hen dus helaas niet op kunnen nemen in onze vergelijking.

 6. hans de kritikaster schreef op 

  1 – Mieke van Os is volgens mij sinds januari 2015 niet meer actief bij Independer en werd de ideeënbus weer ingetrokken door gebrek aan belangstelling, maar er blijven wel vragen over de inbinding binnen het Achmea-concern.

  2 – Dat Independer onafhankelijk van Achmea is, werd al genoeg beweerd en ook bewezen. De grootste verzekeraar als grootste aandeelhouder was een erg ongelukkige keuze en de concurrente wordt daardoor een mooie gelegenheid geboden om telkens weer hun eigen onafhankelijkheid tegen de situatie van Independer af te zetten en zout in deze wond te wrijven. Ook de pers gebruikt niet-argumenten steeds weer en toont daarmee aan zich niet werkelijk met het beleid bij Independer bezig te hebben gehouden.
  Voor Independer uiteindelijk een groot probleem met de beeldvorming.
  3 – Voor Independer blijft het dus altijd verkrampt ‘op de tenen lopen’ om vooral die ene fout uit te sluiten, die gemaakt kan worden, waarbij het voortrekken van een Achmea-product bewezen kan worden. Het zou einde Independer betekenen en hèt bewijs voor …… enz.

  VRAAG: Independer is dus totaal onafhankelijk van Achmea, maar…..levert Independer gegevens voorkomend uit vergelijkingen door aan Achmea? M.a.w. heeft Achmea (en dochters) inzicht op en in de resultaten en trends die bij Independer verzameld worden? Independer als marktverkenner voor haar aandeelhouder?
  Het zou mij tenminste niet verbazen, want waarom anders heeft Achmea ooit interesse voor Independer gehad en is grootaandeelhouder geworden?

  Met het inrichten van een nieuwe Energievergelijkingssite bij Independer zie ik geen enkel verband meer tussen de energiemarkt en en de tot nu toe bediende verzekeringsmarkt.

  Dat duidt dan weer op onafhankelijkheid……..!!
  Independer-paars voor verzekeringen en Independer-groen voor het vergeljken van energiecontracten, het is nog wel even wennen!

  1. hans de kritikaster schreef op 

   O.K. Géén antwoord is voor mij óók een (duidelijk) antwoord! Namelijk, dat Achmea eerder van Independer afhankelijk zal zijn en dus niet omgekeerd!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Goede bereikbare en deskundige helpdesk."

Dhr. Bekker uit BEST
15 minuten geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Altijd snel vergelijken en simpel af te sluiten."

Dhr. Blokker uit NIEUW-VENNEP
20 minuten geleden, reisverzekering

"Gewoon goed en duidelijk te zien en wat je wil kiezen "

Dhr. Akkies uit HILVERSUM
56 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijkingssite, snel af kunnen sluiten"

Anoniem uit ROOSENDAAL
57 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"Prima service; goed geholpen bij de klantenservice door Anne. "

Anoniem uit LOSSER
57 minuten geleden, reisverzekering

"Makkelijk vanuit de bank geregeld. "

Anoniem uit UTRECHT
1 uur geleden, lenen

"Omdat ik wel vind dat de overstapprocedure lekker soepel verloopt. "

Meneer Post uit NIEUWEGEIN
2 uur geleden, autoverzekering

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
2 uur geleden, zorgverzekering

"Gewoon goed toch geen klachten verder "

Dhr. Hummel uit MUSSEL
3 uur geleden, lenen

"Duidelijk & bij vragen heb je direct contact. Alles vraag ik tegenwoordig via independer aan"

Dhr. Semler uit HOORN NH
3 uur geleden, energie

"duidelijk en helder"

Anoniem uit OUDORP NH
3 uur geleden, energie

"goede vergelijking en je wordt beloont als je via independer afsluit"

Meneer van Doggenaar uit HOOGLAND
3 uur geleden, autoverzekering

"Super gebruiksvriendelijke UI."

Meneer Verkerk uit TER AAR
3 uur geleden, autoverzekering

"Onzettend duidelijke site en handige vergelijkingstool"

Anoniem uit GOES
4 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"perfect"

Dhr. Dominicus Van Den Bussche uit VOORBURG
4 uur geleden, reisverzekering