Independer.nl en Achmea gaan strategische alliantie aan
Tip een vriend:

Independer.nl en Achmea gaan strategische alliantie aan

Vandaag hebben wij bekend gemaakt dat Achmea de grootste aandeelhouder van Independer.nl wordt. Achmea neemt per 1 januari a.s. de aandelen over van NPM Capital en Paerel die sinds 2007 de meeste aandelen in handen hadden. Het management van Independer.nl blijft voor 23% mede-eigenaar.

Het is best een heftige keuze die wij maken, maar we zijn er erg blij mee. Daarom willen we graag een toelichting geven op onze keuze en uitleggen hoe we onze objectiviteit en dienstverlening ook in de toekomst blijven garanderen en uitbouwen.

Een stukje geschiedenis: van transparantie naar gemoedsrust

In 1999 is Independer.nl opgericht om transparantie te brengen voor de consument. Internet maakte het mogelijk om het actuele aanbod van financiële producten inzichtelijk te maken voor de consument. Naast de vele onderzoeken en publicaties speelt de vergelijkingsmodule daarbij een grote rol. Mede als gevolg hiervan zijn in de loop der jaren premies gedaald en voorwaarden verbeterd.

Begin 2009 realiseerden we ons dat transparantie alleen niet voldoende was. Veel consumenten ervaren keuzestress bij het kiezen van de juiste verzekering en durven niet blindelings te vertrouwen op verzekeringen. En dat werd ons volgende doel: het creëren van gemoedsrust door te zorgen dat betrouwbare producten en diensten worden aangeboden, die de onzekerheid bij consumenten vermindert.

Daarom hebben we in 2010 onze site gemakkelijker gemaakt en de keuzestress gereduceerd door een top-3 beste prijs-kwaliteitsverhouding te introduceren. Ook hebben we samen met verzekeraars voor het eerst producten ontwikkeld, waarbij de klant echt centraal staat. Deze producten hebben van ons het Independer.nl keurmerk gekregen. De nieuw ingeslagen weg heeft voor een grote groei van Independer.nl gezorgd. Voor ons een bewijs dat we op de goede weg zijn.

Betere producten en betere dienstverlening

Samen met Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, willen we verder werken aan het brengen van gemoedsrust. Met Achmea kunnen wij dit proces bovendien versnellen, met name door samen producten te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeften van de klant. Wij brengen daarbij onze kennis over de behoeften van consumenten en de data in. Achmea beschikt over de productkennis en ontwikkelingsmogelijkheden. Op deze manier willen wij een grote rol spelen in het verbeteren van de dienstverlening en het maken van producten die volledig vanuit het klantbelang zijn ontwikkeld. Samen willen we terugkeren naar de essentie van verzekeren: het creëren van gemoedsrust rond risico’s die je zelf niet kunt of wilt dragen.

Achmea is niet de enige die gebruik mag maken van onze kennis en data met betrekking tot onze bezoekers. Wij hebben met Achmea afgesproken dat ook andere verzekeraars en banken volledig van deze gegevens blijven profiteren. Dus ook met andere verzekeraars werken we maximaal door aan betere producten en dienstverlening.

Daarnaast zullen de producten van Achmea ook vaker vertegenwoordigd zijn in het aanbod van Independer.nl. Onze vergelijkingen en aangeboden producten worden daardoor vollediger.

De samenwerking met Achmea biedt ook mooie kansen op het gebied van gezondheidszorg. Achmea heeft veel kennis over de kwaliteit van zorgverleners. Independer.nl heeft veel ervaring met het online inzichtelijk maken van complexe materie voor de consument. Hieraan is grote behoefte bij consumenten. Het inzichtelijk maken van de kwaliteit van zorgverleners wordt steeds belangrijker. Vooral door de stijgende zorgkosten en de regiefunctie van verzekeraars bij het in de hand houden ervan.

Objectiviteit gewaarborgd

Ook al gaan we een strategische alliantie aan met een verzekeraar, de objectiviteit van Independer.nl blijft voor ons van levensbelang. Er verandert niets aan de manier waarop we opereren. Het belang van de klant blijft bij Independer.nl voorop staan, bij alles wat we doen.

Wel ontvangen we al sinds de oprichting een vergoeding van verzekeraars voor onze diensten. Op die manier kunnen we onze dienstverlening voor consumenten gratis houden. Daar komt nu bij dat Achmea per 1 januari 2012 meerderheidsaandeelhouder is bij Independer.nl. Om beide redenen zullen sommige mensen vinden dat we niet geheel onafhankelijk zijn. We spreken daarom liever van objectiviteit. Om die objectiviteit te kunnen blijven garanderen, is een Raad van Toezicht ingesteld onder voorzitterschap van Arthur Docters van Leeuwen. Deze raad gaat erop toezien dat Independer.nl het belang van de consument voorop blijft stellen, onder meer op het gebied van objectiviteit en privacy. De rol en taken van de Raad van Toezicht zijn formeel vastgelegd in een statuut.

Houd ons scherp

Wij dagen ook jou als consument uit scherp te blijven op onze objectiviteit. Elders op dit weblog hebben we een gedeelte ingericht waar consumenten hun ideeën over onze objectiviteit en mogelijke verbeteringen kwijt kunnen. Je kunt ook reageren en stemmen op voorstellen. Lees meer hierover in het artikel “Houd Independer.nl vlijmscherp”.

Kortom, wij zijn enthousiast over onze samenwerking met Achmea. En consumenten gaan de voordelen van onze samenwerking merken:

 • Betere producten die bijdragen aan de gemoedsrust van de consument: verzekeringsproducten waarop zij blindelings kunnen vertrouwen, zonder kleine lettertjes en addertjes onder het gras.
 • Meer inzicht in de kwaliteit van zorg die aangeboden wordt door de verzekeraars, zodat ze een betere afweging kunnen maken bij de keuze van een zorgverzekering.
 • Een vollediger vergelijking en een breder aanbod van producten.

Tot slot, Independer.nl blijft Independer.nl. We blijven een geheel zelfstandig bedrijf, met dezelfde klantfocus en idealen. Wij blijven zitten in ons prachtige Dudokgebouw in Hilversum en ook het management blijft hetzelfde.

Benieuwd hoe Achmea aankijkt tegen deze samenwerking? Bekijk dan hier het filmpje waarin Danny van der Eijk, lid van de raad van bestuur van Achmea, zijn visie geeft.

Bekijk hier alle informatie over de nieuwe aandeelhouder van Independer.nl.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

105 Antwoorden op “Independer.nl en Achmea gaan strategische alliantie aan”

 1. Skepticus schreef op 

  Independer.nl is vanaf nu morsdood. Nieman geloofd dat Achmea uit liefdadigheid Independer overneemt. Gelukkig is er veel keuze en concurrentie op het internet.

  1. Altijdzelfnadenken schreef op 

   Helemaal mee eens. Dit is echt het einde. Jammer, ze leken goed bezig de afgelopen jaren maar hier kan zelfs de PR van Edmond niet tegenop.

  2. Hans schreef op 

   Ik denk het zelfde.

  3. Picadores schreef op 

   Independer heeft nu zeker zijn onafhankelijkheidsstatus verloren nu het voor 77 % in handen is van Achmea.
   Niemand kan zich toch voorstellen, dat Achmea een product van Ohra of ABN eerder zal aanbevelen dan een product van Centraal Beheer of Interpolis!!
   De aanbevelingen die nu door Independer worden gedaan noemen we consumentenverlakkerij.

   Radar en Kassa kom in aktie, de consumentenbond is blijkbaar te voorzichtig!!!

   1. Independer.nl blijft zoals u gewend bent objectieve vergelijkingen maken van alle verzekeringen waarvan wij de premies hebben. Dat is en blijft de kern van alles wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Het zou ook voor Achmea niet goed zijn om onze objectiviteit in het geding te laten komen. Wij blijven alle verzekeraars gelijk behandelen, inclusief Achmea. Achmea krijgt geen invloed op de totstandkoming van de vergelijking en Achmea-verzekeraars worden niet bevoordeeld.

    1. Johannesdedoper schreef op 

     En waarom zou Achmea dan een aandeel nemen in Independer als zij er zelf geen voordeel uit zullen halen?

     1. Beste Johannesdedoper,
      Vanzelfsprekend zitten er ook voordelen aan de aankoop van de aandelen voor Achmea.

      Achmea wil de wensen en behoeften van de klant beter begrijpen. Independer.nl heeft veel kennis over wat consumenten willen. Met de kennis wil Achmea haar producten verbeteren.

      Daarnaast kan Independer.nl iets dat Achmea zelf niet zo goed kan: op een eenvoudige manier data inzichtelijk maken. Achmea heeft veel kennis en data over de zorg. Deze wil ze zichtbaar maken voor consumenten. Ze wil dat Independer.nl haar hierbij gaat helpen.

    2. Joey schreef op 

     Als het niet goed zou zijn jullie onafhankelijk in het geding te laten komen, ben ik heel erg benieuwd naar jullie gedachtegang vóórdat de strategische alliantie tot stand is gekomen? Dachten jullie van tevoren dat de consumenten het positief zouden opvatten? Daar kan geen enkel GBV tegenop.

     1. Beste Joey,
      We hadden best wel wat kritische reactie verwacht natuurlijk. Maar we hebben deze stap gezet in het belang van de consument. We gaan dat ook waar maken de komende tijd.

    3. boBvdT schreef op 

     Suzan, je spreekt jezelf tegen. Er staat al in dat persbericht: “Achmea is niet de enige die gebruik mag maken van onze kennis en data met betrekking tot onze bezoekers. Wij hebben met Achmea afgesproken dat ook andere verzekeraars en banken volledig van deze gegevens blijven profiteren. Dus ook met andere verzekeraars werken we maximaal door aan betere producten en dienstverlening.” DAAR IS EEN OVERNAME DUS NIET VOOR NODIG! Hadden jullie je statistieken niet gewoon kunnen verkopen aan wie maar wil? Ik citeer verder: ” Daarnaast zullen de producten van Achmea ook vaker vertegenwoordigd zijn in het aanbod van Independer.nl. Onze vergelijkingen en aangeboden producten worden daardoor vollediger”. AHAetVOILA! Hoe objectief waren jullie vergelijkingen dan wel? Als er nu niks verandert, dan was dat blijkbaar al gebeurd; voor de klant ongemerkt. Mijn keuzestress is met deze uitverkoop weer helemaal terug! Ik was een heel tevreden klant van Independer; nu niet meer.

  4. Jan schreef op 

   Daar ben ik het mee eens, wat ze ook zeggen ze hebben zichzelf verkocht en daarmee is de onafhankelijkheid afgelopen Punt Uit

  5. Joey schreef op 

   Goed om te zien dat iedereen het met elkaar eens is, als dit niet de ondergang van Independer betekent, dan wordt er keihard bewezen hoeveel macht de grote verzekeraars wel niet hebben.

 2. Thor schreef op 

  Eens, einde onafhankelijkheid!

  1. Beste Thor,
   Independer.nl blijft zoals u gewend bent objectieve vergelijkingen maken van alle verzekeringen waarvan wij de premies hebben. Dat is en blijft de kern van alles wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. U kunt hier meer lezen over hoe wij objectief blijven.

   1. Hans schreef op 

    Niemand geloofd dat Achmea uit liefdadigheid Independer overneemt.
    Er zit altijd een win voordeel in voor Achmea.
    Jammer hoor…….

    1. Beste Hans,

     Voor zowel Achema als Independer.nl zitten er voordelen aan deze strategische samenwerking.

     Klantbelang en -tevredenheid staan ook bij Achmea op nummer één. Door verzekeringen op de markt te brengen die optimaal aansluiten op de klantbehoefte en waarop consumenten kunnen vertrouwen, bereik je die tevredenheid. Achmea wil de wensen en behoeften van de klant beter begrijpen. Independer.nl heeft veel kennis over wat consumenten willen. Met de kennis wil Achmea haar producten verbeteren.

     Daarnaast kan Independer.nl iets dat Achmea zelf niet zo goed kan: op een eenvoudige manier data inzichtelijk maken. Achmea heeft veel kennis en data over de zorg. Deze wil ze zichtbaar maken voor consumenten. Ze wil dat Independer.nl haar hierbij gaat helpen.

     Independer.nl is niet alleen vergelijkingssite, maar wil er ook voor zorgen dat er echt klantgerichte producten op de markt komen. Door deze samenwerking zijn we sneller in staat goede producten en diensten te ontwikkelen voor consumenten. Maar we bereiken ook meer mensen waardoor we nog veel meer consumenten gemoedsrust kunnen geven.

     Daarnaast biedt deze samenwerking ons mooie kansen in de zorg. Samen met Achmea hebben we straks alle kennis in huis om de kwaliteit van de zorg inzichtelijk te maken voor consumenten. Achmea beschikt namelijk over heel veel gegevens over de kwaliteit van zorgverleners, terwijl Independer.nl weet hoe we die op eenvoudige wijze online inzichtelijk kunnen maken. Niet alleen consumenten hebben hier behoefte aan. Ook vanwege de stijgende zorgkosten wordt dit steeds belangrijker.

     Tenslotte zorgt deze stap voor meer (financiële) stabiliteit van Independer.nl op de lange termijn. Met Achmea als aandeelhouder staan we sterker als nieuwe grote spelers de vergelijkingsmarkt willen betreden.

     1. Johannesdedoper schreef op 

      En wat gaat Achmea doen met alle gegevens die consumenten achterlaten op de website van Independer? Word je dan toevallig opgenomen in het marketingapparaat van Achmea of overige labels en bestookt met adviezen die net onder het advies van Independer zitten? Toeval bestaat niet

     2. Beste Johannesdedoper,
      Wij kunnen met onze kennis van de wensen van consumenten Achmea helpen bij het maken van betere producten. Vanzelfsprekend wordt hierbij rekening gehouden met de privacy en er dus geen persoonlijke gegevens gedeeld. Overigens gebruiken wij onze kennis momenteel ook al om met andere verzekeraars betere producten te maken en zullen dat ook blijven doen.

 3. DeBaron schreef op 

  Jarenlang is het enige verhaal van Independer hun onafhankelijkheid geweest. Daarop baseerden ze alles en hebben ze tienduizenden klanten geworven. Nu besokken ze iedereen door de tent weg te zetten bij de grootste verzekeraar. Schaamte is op zijn plaats. En dat het management blijft zitten boeit niet, Achmea is nu DE BAAS.

  1. Beste DeBaron,
   Wij blijven onafhankelijk en objectief handelen. Er verandert niets aan de manier waarop we opereren. Het belang van de klant blijft bij Independer.nl voorop staan, bij alles wat we doen. Lees hier verder.

   1. Jerome schreef op 

    Wie betaalt, bepaalt. Ik heb een week geleden mijn laatste verzekering via independer afgesloten. De zorgverzekering kwam uit op achmea avero, niet echt een verassing blijkt nu. Ik heb al mijn vertrouwen verloren. Wat jullie ook zeggen. Wat mijn betreft: vaarwel.

 4. Wakkere consument schreef op 

  Nu is het moment om dit nieuws naar buiten de brengen, de heiligenscheen valt minder op. Maar ja, na de kerst wordt het vast opgepikt door de radar en wordt het hopelijk kassa voor iedereen (behalve Independer.)

 5. M. van Rossem schreef op 

  Independer als naam voor een vergelijkingssite, waarvan de eigenaar één van de grootste verzekeraars is geworden, is natuurlijk zeer hypocriet!

  1. DeBaron schreef op 

   Je ziet dat ze de naam gaan veranderen naar depender.nl. Tik maar eens in http://www.depender.nl!

 6. Marniks schreef op 

  Waarom staat dit nieuws niet op de homepage onder het tabje “nieuws”?

 7. Mike schreef op 

  Dit heeft alleen kans van slagen als alle verzekeraars de garantie krijgen 100% gelijk behandeld te worden. Dat noodzaakt weer dat de relatie en samenwerking tussen Independer en Achmea voor 100% transparant is voor de buitenwereld.

  1. Beste Mike,
   Wij blijven alle verzekeraars gelijk behandelen, inclusief Achmea. Achmea krijgt geen invloed op de totstandkoming van de vergelijking en Achmea-verzekeraars worden niet bevoordeeld. Dus we blijven ook in de toekomst alle verzekeraars gelijke kansen bieden, zelfs als er geen samenwerking is. De Raad van Toezicht zal dit ook scherp in de gaten houden. Je kunt hier nog meer lezen.

   1. S.Oost schreef op 

    Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven.

 8. Arjen schreef op 

  Independer onafhankelijk? Wat een ongelofelijke marketing onzin!

  1. Beste Arjen

   Er verandert niets aan de manier waarop we opereren. Het belang van de klant blijft bij Independer.nl voorop staan, bij alles wat we doen. De vergelijking blijft volstrekt objectief. Geen enkele verzekeraar kan hier invloed op uitoefenen, ook Achmea niet.

   Voor alle duidelijkheid: al sinds de oprichting ontvangen we een vergoeding van verzekeraars voor onze diensten. Op die manier kunnen we onze dienstverlening richting consumenten gratis houden. Daarnaast is Achmea per 1 januari 2012 aandeelhouder met een meerderheidsbelang bij Independer.nl. Hierdoor kunnen we sneller klantgerichte producten ontwikkelen en krijgen we meer inzicht in de dienstverlening achter de verzekering zoals gegevens over schade-afhandeling of over zorgaanbieders. De klant heeft hier baat bij en het tast de objectiviteit van onze vergelijking en advisering niet aan. Om beide redenen zullen wij echter niet meer claimen dat we op alle aspecten onafhankelijk zijn.

   In de discussie over onze onafhankelijkheid vinden we het daarom belangrijk om te benadrukken dat we objectief blijven in ons advies naar consumenten toe. Dat is juist het bestaansrecht van Independer.nl.

   Om de objectiviteit te kunnen garanderen, hebben we een Raad van Toezicht ingesteld onder voorzitterschap van Docters van Leeuwen. Deze blijft onze objectiviteit scherp in de gaten houden. Zij bewaakt de belangen van consumenten bij alles wat wij doen en controleren of wij objectief blijven.

   1. Arjen schreef op 

    Susan, denk nou eens na, als je onafhankelijk wil blijven en meer middelen wilt hebben kun je ook anderen benaderen dan de grootste verzekeraar, maar je moet natuurlijk blijven geloven in wat je werkgever je voorschoteld. Nogmaals, marketing onzin.

    1. Beste Arjan,
     Onze samenwerking met Achmea zien wij juist als een nieuwe stap in onze ontwikkeling. Wij hebben ons jarenlang ingezet voor transparantie in de branche. We focussen ons al enige tijd op het bieden van gemoedsrust aan consumenten op het gebied van financiële producten. Daarom hebben we onze vergelijkingen toegankelijk gemaakt voor een bredere groep consumenten. Daarnaast werken we er hard aan de producten ook inhoudelijk beter te maken voor de consument. Maar dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we de hulp nodig van verzekeraars.

     Samen met Achmea willen we daarom een volgende stap nemen om de onzekerheid bij consumenten verder terug te dringen: het ontwikkelen van klantgerichte en betrouwbare producten en diensten. Hiermee willen we weer terugkeren naar wat eigenlijk de essentie is van verzekeren: het creëren van gemoedsrust rond risico’s die consumenten zelf niet kunnen of willen dragen.

     Als je ideeen hebt over hoe we onze objectiviteit kunnen waarborgen horen we graag in de ideenbus.

 9. Humbertus van Achelen schreef op 

  Op het eerste gezicht ziet het er niet goed uit. Ik denk niet dat er op dit moment iemand overtuigd is van de Raad van Toezicht. Ik denk dat het een tijd wordt van “geen woorden, maar daden”. Laat door daden zien dat deze vreemde constructie werkt.

  1. Beste Humbertus,
   U kunt er dus van op aan dat onze vergelijkingen net zo objectief blijven als ze altijd zijn geweest. Als u daar ideeen over heeft, horen wij het graag via ons ideeenbus.

   1. Humbertus van Achelen schreef op 

    Ik bedoel meer dat deze stap enorm afbreuk doet aan het imago van Independer. Ik denk niet dat je met je reacties iemand zal overtuigen.

    Ik denk dat je je gelijk echt door daden de komende tijd moet bewijzen.

   2. Skepticus schreef op 

    Je doet je best Susan maar je trekt aan een dood paard. Mensen voelen zich verraden en dat gevoel laat zich niet meer keren. Het maakt daarbij niet uit of Independer objectief gezien nou wel of niet onafhankelijk kan blijven.

 10. Peter schreef op 

  Heel erg jammer dit, zeker in het licht van het laatste nieuws dat Achmea weigert om het Twee Steden ziekenhuis te betalen, waar zoals gewoonlijk de patiënt weer de dupe van is.
  Het lijkt er sterk op dat de grote zorgverzekeraars alle concurrentie en onafhankelijke instituten gewoon overneemt.

 11. Alex schreef op 

  Een website die mij namens een verzekeraar wil helpen aan “gemoedsrust” moet ik met het maximale wantrouwen bejegenen. Anders heb ik niets geleerd de afgelopen jaren.

 12. dejong schreef op 

  ‘If you can’t beat them, join them’ moet Achmea gedacht hebben. Gelijk hebben ze. En Independer bekent nu eindelijk expliciet kleur. En onafhankelijk waren jullie toch al nooit, maar predikten dit altijd wel. Ik stoorde ma altijd al mateloos aan die ‘opniërende’ gesprekjesin Tros Radar. Ik ben benieuwd of er nu eindelijk een einde komt aan die kritiekloze onderonsjes.

 13. Skepticus schreef op 

  Rogier van Boxtel (van Menzis) danst op het nog warme lijk van Independer. Hij zegt bij RTL-Z dat Independer nooit onafhankelijk is geweest maar meer als een soort tussenpersoon functioneerde. Quote: “Onafhankelijk zou ik een beetje tussen aanhalingstekens plaatsen.” Au!

 14. Robin Hood schreef op 

  Hoeveel hebben de aandeelhouders eigenlijk gevangen? Ik moet ook als adviseur aangeven wat ik verdien mede op verzoek van independer, dus wil ook graag weten hoeveel zij gaan verdienen…..

 15. Arjan schreef op 

  alle berichten van Susan ten spijt, Denk ik dat ik independer niet zomaar meer zal volgen, in het advies dat ze geven .Geen mens kan natuurlijk echt geloven dat een site als independer, die dus van Acmea is (voor een groot deel) producten aan gaat biedden van andere (goedkopere of betere) verzekeraars. De indruk wekken van onafhankelijk zijn, is voor mij geheel verdwenen!!!
  Ik zal (in)depender zeker nog gaan gebruiken, maar zeker niet als enige informatiebron (wat ik voorheen wel deed).
  wellicht voor independer een financiele zet, maar het zou wat mij betreft zo maar eens de doodsteek kunnen zijn voor een goeie vergelijker!
  JAMMER

  1. Peter schreef op 

   Erg informatief stukje op amweb, komt er in het kort op neer Achmea is marktaandeel verloren door Independer, wat doe je dus? juist, je neemt hem over.
   Hier kan ook Susan niets meer aan rechtbreien, nogmaals erg jammer allemaal.

 16. webervon schreef op 

  Dit kan natuurlijk helemaal niet.

  Wie geloofd nu nog de adviezen van deze z.g. onafhankelijke productvergelijker. Niemand toch.
  Zeker in mijn geval, indien je hele slechte ervaringen met Achmea/Centraal Beheer omtrent mijn boete afkoop hypotheek, die in enkele weken van euro 4800, naar 7200 ging en hier viel niet over te praten.
  Nooit meer zaken doen met deze tent!

 17. Alex schreef op 

  Independer betekent ONAFHANKELIJK zijn,
  Dit is nooit meer zo. Hoe dan ook, Achmea bepaalt nu de gang van zaken.
  Het EINDE van onafhankelijk zijn, het einde van Independer.nl

  Helaas

 18. Michiel schreef op 

  Alle reacties, en de reacties daar weer op, lezende, denk ik:

  Maak nu eens duidelijk wat Achmea er voor voordelen bij heeft. Alleen dat, geen mooie verhalen voor de consument en independer.nl, maar alleen wat Achmea er beter van wordt. Ook niet wat Achmea er in stopt, voor niets gaat de zon op, maar echt enkel en alleen wat Achmea er voor terug krijgt.

  Niemand gelooft in Achmea als weldoener, als filantropische instelling. In de (gezondheids)verzekeringen gaan enorm grote bedragen om, de concurrentie is hard, de financiële belangen enorm. Allerlei mooie beloftes, statuten en een Raad van Bestuur zijn er alleen maar voor achteraf, als het mis zal (dreigen te) gaan.

  Wat krijgt Achmea er *allemaal* voor terug!?

  1. Arjan schreef op 

   goeie vraag michiel, @Susan, geef hier eens antwoord op AUB,

  2. Beste Michiel,
   Klantbelang en -tevredenheid staan ook bij Achmea op nummer één. Door verzekeringen op de markt te brengen die optimaal aansluiten op de klantbehoefte en waarop consumenten kunnen vertrouwen, bereik je die tevredenheid. Achmea wil de wensen en behoeften van de klant beter begrijpen. Independer.nl heeft veel kennis over wat consumenten willen. Met de kennis wil Achmea haar producten verbeteren.

   Daarnaast kan Independer.nl iets dat Achmea zelf niet zo goed kan: op een eenvoudige manier data inzichtelijk maken. Achmea heeft veel kennis en data over de zorg. Deze wil ze zichtbaar maken voor consumenten. Ze wil dat Independer.nl haar hierbij gaat helpen.

   1. arjan schreef op 

    suzan,……. wat de klanten willen is een site waar ze kun wensen en eisen kunnen invullen, en hup,…. een advies van een organisatie die niets met welke verzekeringsmaatschappij dan ook te maken heeft….
    een top 3 zoals jullie geven is prima, maar dan niet een top 3 met zeker een achmea verzekering ertussen! hij mag en kan er prima tussen staan mits achmea inderdaad een verzekering biedt die bij de top 3 behoord!

    1. Beste Arjan,
     Het laatste wat u aangeeft zal ook zeker het geval zijn, net zoals dat nu al zo is. Wij blijven namelijk objectief vergelijken.

   2. Harry schreef op 

    Nog een ‘au!’ dan: dat Achmea zelf geen overzichtelijke informatie kan produceren met haar intern beschikbare immense hoeveelheid data, kan ook gelezen worden als een diskwalificatie van het huidige personeel.

 19. Henk Veenstra schreef op 

  Aan alles komt een eind, ook aan Independer, maar het is wel een beetje snel dit keer…en dan ook nog met Achmea, die club die niet meer het ziekenhuis in Tilburg wil betalen. Michael Moore met zn film Sicko krijgt steeds meer gelijk wat betreft nederland. Ik wil een degelijk efficient ziekenfonds terug zonder al die miljoenen verslindende reclamespots.

 20. Wouter schreef op 

  Vallen de Independer gezondheidscentra ook onder de deal? Daar heb ik nl nog niks over gehoord.
  En zo ja, waarom wil Achmea die centra?

  1. Beste Wouter,
   Nee, deze vallen hier niet onder. Arts & Zorg is al enige tijd geen onderdeel meer van Independer.nl

   1. Wouter schreef op 

    Dank voor het antwoord

 21. Henk Klanderman schreef op 

  Jammer dat het zo is gelopen. Hoe meer Independer zich nu motiveert, hoe ongeloofwaardiger het wordt. Wees toch open en eerlijk en zeg dat financieel gewin hier het motief is en Achmea is van een “waakhond” plobleem verlost. Jammer dat het zo gelopen is. Je ziet ook nu maar weer, als klant heb je niets in te brengen.

 22. Picalou schreef op 

  Jammer Edward Hilhorst.
  Ik denk dat je aardig wat hebt uit te leggen bij Tros Radar het gratis reclameblok van Independer op tv.
  In de “onafhankelijkheid” gelooft geen mens meer natuurlijk.
  Gelukkig zijn er nog andere manieren en forums om de beste keuze te maken als consument.
  Zo zie je maar ……… zakkenvullen, graaien helaas ook bij Independer
  Ps. vanaf heden dekt de naam natuurlijk de lading niet meer.

 23. Haarlem123 schreef op 

  Jammer, jammer, jammer: teleurgesteld haak ik af na dit nieuws over de overname door Achmea. Onafhankelijkheid? Objectiviteit? Het blijken lachertjes……Hier houdt het Independer-verhaal voor mij op!

 24. Peter van Oirschot schreef op 

  Het is in bovenstaande reacties al voldoende gezegd: er is door het “aangaan van een strategische alliantie” (wat een uitdrukking om aan te geven dat je jezelf hebt verkocht aan een verzekeraar…!) natuurlijk geen sprake (meer) van onafhankelijkheid.
  Maar natuurlijk: de nieuwe samenwerking moet verkocht worden, en daarom put je je dan uit om met allerlei kretologie en mooie omschrijvingen uit te leggen dat je “absoluut nog onafhankelijk bent”.
  Triest, echt te triest voor woorden.

 25. Willem schreef op 

  Ik ben erg teleurgesteld in deze wending. Welke andere vergelijkingssite is nu het “meest onafhankelijk”? Verzekeringssite? Geld.nl? Independer is voor mij vandaag van het voetstuk afgevallen en wordt door mij voortaan overgeslagen…

 26. Maarten schreef op 

  Ik vind dit wel lachen! Wat moet A. Heksenberg nu zeggen in haar volgende uitzending van Tros Radar? Beste kijkers, ik verdien 600.000 euro bij de publieke omroep, en mijn vriendje Edmond Geldworst wilde ook wel eens wat…..Het kijkend volk denkt dan dat ze naar Tros Opgelicht kijken!

 27. Bart Hofman schreef op 

  Ben net via DEPENDER overgestapt van OHRA naar Avéro Achmea, lees ik dit!!!!! Om eerlijk te zeggen schrok ik hier wel even van! Heb zelfs bij vrienden en kennissen aangeprezen dat jullie echt “onafhankelijk”(INDERDAAD TUSSEN VETTE AANHALINGSTEKENS) waren! Ik mag wel zeggen dat ik me nu ontzettend in de maling genomen voel..! Jullie snappen natuurlijk wel dat ik vanaf nu alle ontwikkelingen bij jullie met argusogen ga bekijken?! En dat terwijl ik gisteravond nog een enquete van jullie erg positief heb ingevuld.. Wat een reality-check!!!

  1. Suzan Samson (Independer.nl) schreef op 

   Beste Bart,
   Ik begrijp de vragen die u nu heeft. Als u via onze vergelijking bij Avero bent uitgekomen was dat echt de “Beste Deal” voor u. Ook in de toekomst zullen wij objectieve vergelijkingen maken waar u eenvoudig de beste verzekering kunt vinden. Ook als dat geen verzekering bij Achmea is. Dat is immers waar we voor staan, en dat zal niet veranderen.

   1. Simon Kabelfoon schreef op 

    Geweldig en standvastig Suzan, je blijft sturen op objectiviteit.
    Maar laten we wel zijn, Independer stond 100% voor onafhankelijkheid en die is nu vergeven.
    De bakens verzetten van onafhankelijkheid naar objectiviteit is prachtig want het lijkt hetzelfde, maar IS dat niet.

    We hebben die discussie jaren geleden al gezien toen ook tussenpersonen dienden aan te geven of ze afhankelijk waren of niet. Van de ene dag op de andere waren alle (volgens de nieuwe normen) niet-onafhankelijken ineens heel objectief. Maar dat maakte ze dus niet minder AFHANKELIJK. Precies wat er met Independer gaat gebeuren, alle prachtige marketingtaal ten spijt.

    Maar blijf er vooral zelf in geloven, want als u het al niet meer doet…..

 28. Bart Hofman schreef op 

  Beste Suzan,

  Dat dat niet zal veranderen, valt voor mij dus nog te bezien.. Denk je niet dat het vanaf nu allemaal erg ongeloofwaarig klinkt?? Jullie pretenderen objectief te zijn: hoe kan dat nou nog als jullie voor driekwart in handen zijn van de grootste en machtigste verzekeraar van Nederland?!? Je kunt nu zeggen wat je wil, maar denk dat “Independer” zijn eigen geloofwaardigheid om zeep heeft geholpen..!

 29. Bart Hofman schreef op 

  En het volgende uit de tekst zegt mij ook al genoeg:

  Daarnaast zullen de producten van Achmea ook vaker vertegenwoordigd zijn in het aanbod van Independer.nl.

  Hoe “independent” ben je dan nog..??

  1. Beste Bart,
   Op dit moment hebben we veel tarieven van Achmea niet in onze vergelijkingen staan omdat de tarieven niet beschikbaar zijn. Wij hopen natuurlijk dat we nu meer producten van Achmea mee kunnen gaan nemen in de vergelijkingen zodat we de consument een nog volledigere vergelijking kunnen aanbieden.

 30. Freek schreef op 

  Ik geloof best dat Independer onafhankelijk blijft en dat de raad van toezicht dat goed borgt. Vind het vooral niet slim van Achmea. Je kunt op je vingers natellen dat dit voor scepsis gaat zorgen, en zeker niet onterecht. Als je onafhankelijk zijn wil pretenderen moet je je niet laten overnemen door een grote speler in de markt, zelfs niet als je zelf de maatregelen neemt om onafhankelijk te blijven. Geen enkele klant kan dat namelijk controleren. Zowel Achmea als Independer zouden een dergelijke overname eigenlijk helemaal niet moeten willen… Maar goed zal Achmea wel om het klantenbestand gaan natuurlijk. Zien wat mensen zoeken, wat ze belangrijk vinden en dat soort dingen.

 31. R. Boven schreef op 

  Het bestaat niet dat je met een maatschappij als Achmea onafhankelijk kunt blijven. Zeker nu zo langzamerhand de macht van verzekeringsmaatschappijen als maar groter wordt. Botweg weigeren om het tweesteden ziekenhuis in Tilburg tegemoet te komen en als de huisarts niet deelneemt aan het verschrikkelijke EPD, wordt hij gekort op zijn tegemoetkoming. Als Promovendum lagere premies gaat berekenen aan hoger opgeleiden en homo’s een hoger risico vormen en meer zouden moeten gaan betalen. Vertel mij niet dat verzekeringsmaatschappijen geen inzage gaan krijgen in patientendossiers.
  Het is ZEER ongeloofwaardig dat Independer onafhankelijk blijft.
  Groet
  R. Boven

 32. Dennis schreef op 

  Het lijkt me duidelijk dat nu achmea de HELFT van de aandelen heeft overgenomen van de 2 eigenaren (naast de overige aandelen van het investeringsfonds)dat er iemand het tijd vond om lekker te cashen. Daarnaast is het een win win situatie voor achmea , Gaat independer kopje onder dan wint achmea (geen vervelende vergelijkingsite meer) maar blijft Independer bestaan dat is het een perfect marketings platform voor achmea en geeft het relevante informatie weer wat klanten willen en zoeken. Dit is een meesterzet voor achmea en de 2 ex-eigenaren hebben net zoals zovelen onder ons het grote geld niet kunnen weerstaan. Je kan je afvragen dat als je het oprichtings verhaal van Independer leest zij niet hetzelfde handelen als hun ex werkgevers. Maar integer en kritisch achter je product/visie blijven staan is blijkbaar moeilijk.

  1. Beste Dennis,
   Wij verwachten juist dat we onze missie om de consumenten definitief gemoedsrust te kunnen geven over hun financiële producten sneller kunnen realiseren. We merken dat het lastig is als buitenstaander om productaanpassingen af te dwingen bij verzekeraars. Deze vorm van samenwerking geeft commitment aan het realiseren van onze gezamenlijke visie. Zo kunnen we onze plannen veel sneller realiseren. Als één van de grootste verzekeraars immers met betere producten voor de klant komt, volgt de rest vanzelf.

   1. Dennis schreef op 

    Beste Suzan,
    Dank je voor je reactie. Even om inhoudelijk te reageren op een zinnetje : “Als één van de grootste verzekeraars immers met betere producten voor de klant komt, volgt de rest vanzelf” Mag ik je eraan helpen herinneren dat er vol in het nieuws is hoe de concurrentie verloopt tussen de 3 grote gsm providers in nederland ? Gevolg is dat als gsm provider 1 zijn voorwaarden verslechterd de rest volgt en visa versa, op de lange termijn is niemand hierbij gebaat, ook niet om dat tegen dit soort bedrijven niet op te boksen is als nieuwkomer. Dit zelfde is ook al gebeurt in de verzekerings en de financiele wereld. Ik heb juist wel een vebetering gezien toen Independer in het leven geroepen werd bij de verzekeraars wellicht in combinatie met consumentenprogramma’s. Maar het had wel degelijk een goed en postief effect. Nu daarin tegen zal er altijd geroepen worden (door consumenten en concurerende verzekeraars) dat Independer achema is, en heeft independer zich zelf verlaagd tot normale tussenpersoon met een website en zal zij zichzelf altijd moeten verdedigen.

    Begrijp me niet verkeerd ik ben klant van Independer en van Achmea, en ben blij met mijn producten, maar deze combinatie van Achmea en Independer ben ik absoluut niet blij mee, ook niet als dat tot nog betere producten zou kunnen leiden.

    Ik ben mij er overigens ook van bewust dat Independer wellicht niet zoveel keus had, aangezien als ik mij niet vergis de afsluitprovies gaan verdwijnen en al deels verdwenen zijn.

    1. Beste Dennis,
     We bewijzen graag de komende jaren dat wij altijd in het belang van de consument blijven handelen en objectieve vergelijkingen blijven maken.

     1. Dennis schreef op 

      Beste Suzan,

      Ik ben benieuwd, echter objectief is anders dan onafhankelijk. Ook omdat de communicatie commercieel zakelijk blijft vanuit Independer ben ik toch nog steeds benieuwd wat je van mijn verglijking vind en hoe Independer dat probeert te voorkomen.

     2. Beste Dennis,
      Eens dat dit twee verschillende dingen zijn. Wij zijn onafhankelijk (en ook objectief) in de zin dat we altijd het beste voor de klant voor ogen hebben en ons daar niet laten beïnvloeden door inkomsten of aandeelhouders. Maar we verdienen ook gewoon geld van verzekeraars waarmee we er voor zorgen dat onze diensten voor de consument gratis zijn, en we hebben een verzekeraar als aandeelhouder vanaf 1 januari, dus in dat opzicht zijn we niet onafhankelijk. Volgens mij is het belangrijkste punt dat hetgeen we doen goed is voor de consument, en dat zal niet gaan veranderen.
      Dan nog even over de vergelijking die u maakt. Wij werken met verzekeraars juist aan producten die beter aansluiten bij de wensen van de consument. Dat zullen we ook met Achmea gaan doen waarmee we verwachten dat wij juist veel sneller als dat we nu kunnen, betere producten op de markt kunnen brengen. Ik denk dus dat ze in de GSM-wereld ook een Independer.nl nodig hebben om de grote aanbieders wakker te schudden.

 33. P schreef op 

  Houdoe en bedankt, Houdoe en bedankt, Houdoe en bedankt olé olé

 34. Johannesdedoper schreef op 

  Gelukkig veel concurrenten die dit gemis gaan oppakken. Er waren er al veel en Independer stak (heel knap) met kop en schouders hier boven uit. Helaas is roem vergankelijk gezien bovenstaande reacties… ditiszorg.nl is er ook een die in dit gat gesprongen is, kijken hoelang het duurt voordat die overgenomen gaan worden (maar wel onafhankelijk blijven natuurlijk….)

 35. Berend schreef op 

  Het hoeft m.i. geen betoog dat de consument zeer wantrouwig is t.o.v. verzekeraars en terecht. De consument is flink bedonderd in de afgelopen jaren en dat wantrouwen krijgt Independer daarmee ook op zijn bordje. De raad van toezicht is veelal geschoold op een “old boys” netwerk waarbij ik grote vraagtekens heb omtrent hun functioneren.
  Jammer maar helaas ik zal toch meer gaan uitwijken naar andere vergelijkingssite’s.

 36. Andre Janssen schreef op 

  Heb eens bovenstaande reactie’s gelezen, en ook al zou het inderdaad zo zijn dat Independer afspraken heeft gemaakt over hun onafhankelijk, zal er toch niemand zijn die dit geloofd, nogmaals, ook al is dit wel zo. Niemand maar dan ook Niemand zal dit voor waarheid aannemen, en ik denk dat als Suzan (die inderdaad aan een dood paard loopt te trekken) niet bij independer zou werken er exact zo over denken.

  Heel erg jammer, want ik denk dat independer voor veel mensen geld heeft bespaard.

  1. Beste Andre Janssen,
   Wij kunnen inderdaad blijven “roepen” dat we objectief blijven, maar zullen het zeker moeten bewijzen. Dat zullen we de komende periode dan ook gaan doen.

  2. Peter schreef op 

   There are no American’s in Bagdad.

 37. Erik J. schreef op 

  Met verbazing heb ik ook kennis genomen van de overname. Vergelijkingsites onderling vertonen ook grote verschillen. Ga je vervolgens naar de website van de aanbieder is het regelmatig nog goedkoper… Daarin zie je al een voorkeursbehandeling. Of door groot in te kopen en door hogere premies aan de ‘tussenpersoon’ wie zal het zeggen.

  Maar wat mij verbaasd is de onafhankelijkheid en objectiviteit die genoemd wordt. Wat een flauwekul. Reageer eens kritisch op een weblog stukje, binnen een paar uur is het weg… Zelf meerdere malen ondervonden waarbij ik mijn stelling onderbouwde en een vraag stelde over het weblog. Ik heb dit ook gezien bij andere reacties dan mijzelf. Ze waren inhoudelijk correct, doch kritisch.

  Het bovenstaande heeft mij doen besluiten toen independer.nl al met een zakje zout te nemen, evenals sommige objectieve uitkomsten.

  De overheid heeft hier inderdaad een grote taak, het inzichtelijk maken van wat een site er nu aan verdient, en hoe objectief het is. Laat nu gewoon eens zien hoe een premie precies tot stand komt, net als bij een hypotheek. Laat ook zien hoe andere verzekeraard gewaardeerd worden op independer.nl ook al hebben ze geen product voor mij op dat moment.

  De tijd zal het leren. Misschien ebt het weg en laat independer.nl inderdaad zien waar ze objectief voor kunnen staan, of het omgekeerde en lopen mensen massaal over.

  1. @Erik Dat is nogal een beschuldiging. Wij respecteren ieders mening en kritische reacties worden hier niet weggehaald. Wanneer is dit gebeurd? Ik de reacties graag alsnog plaatsen. Je kan me eventueel bellen op 035-6265703.

   1. Erik J. schreef op 

    Helaas is dit meerdere malen voorgekomen. Ik heb net gezocht of ik de specifieke stukjes kon vinden en of ik emails hier van had. Een stukje ging over woonverzekeringen en de andere over autoverzekeringen. Bij de laatste stonden minstens 6 reacties, waaronder 1 van mij. Een dag later waren deze weg.

    Het is een beschuldiging, maar kan het niet hard bewijzen, ook omdat mijn interesse op dat moment daarin vrij laag is (meer dat je denk stelletje abc) en life goes on. Sindsdien reageer ik dus niet meer op stukjes en betwijfel ik juist die objectiviteit omdat “slecht” commentaar het niet haalt…

    Ik wil je best bellen, maar ik weet niet meer wat mijn reactie precies is geweest en waarop ik ook heb gereageerd (vorige poster bijvoorbeeld).

    Hopelijk kun je hier op zijn minst intern naar kijken. Het waren stukjes van Suzanne naar ik meen.

    1. Ik wil nogmaals benadrukken dat er hier (behalve spam, etc) geen reacties worden verwijderd. Laat het weten als je hier meer informatie over hebt. Kan ook per e-mail.

 38. Bart de Laak schreef op 

  Wat een trieste reacties hier zeg. Concurrentie grijpt zijn kans om hier anoniem te schelden.

  1. Bart Hofman schreef op 

   Ik heb alle reacties gelezen, en buiten een paar non-reacties(zoals die van u, zie ik niemand die scheldt.. En hoezo trieste reacties hier? Vind je het raar dat mensen vragen hebben, is toch wel gelegitimeerd? En wat bedoel je met anoniem: volgens mij staan bij de meeste reacties gewoon de namen? En naar mijn mening ga je echt te ver om iedereen die (terecht!) kritiek heeft af te doen als concurrentie: dat is misschien voor een klein deel het geval, maar de meeste mensen doe je daar toch echt tekort mee…

 39. Gerard Meijer schreef op 

  Allemachtig, wat wordt hier een inschattingsfout van Achmea gemaakt zeg. Niet te geloven. Alle geloofwaardigheid, maar dan ook alle geloofwaardigheid is weg van een “onafhankelijke” site als Independer na zo’n aandelentransactie. Als je al zoiets wilt doen, dan mverzin je toch een andere constructie, zodat je niet rechtstreeks groot aandeelhouder wordt?

  Mooie manier van kapitaal vernietiging, want Independer stond erg goed bekend. Hoorde gisteren de eerste radiospot van een concurrent al waarin deze overname aangewend werd om de onafhankelijkheid (volledig terecht) aan de kaak te stellen.

 40. roel schreef op 

  Pffff en de andere maatschappijen gaan hun blackboxen nog aanleveren met premies, alle gevoelige informatie etc. m.b.t. autoverzekering en andere producten?

  Over 1 jaar is er maar 1 product hier en dat is Achmea

 41. Debeurs schreef op 

  Waarom heeft Achmea 77% in handen?
  Waarom niet 49%?

  Een meerderheidsbelang betekend dat je DE BAAS bent in de toko. Wie betaalt, die bepaalt!

 42. Debeurs schreef op 

  betekent = met t

 43. Debeurs schreef op 

  Heeft Independer eigenlijk ooit wel eens winst gedraaid? Wat las ik een netto-verlies van 3 miljoen op een omzet van 20 in het jaar 2010?
  heeft dat niet toevallig iets met de verkoop te maken? Is de investeringsmaatschappij achter Independer, NPM capital, niet eens klaar met de verliezen.

  Verder wil ik heer Hilhorst feliciteren met de verkoop van Independer! Hij heeft zich ee goed ondernemer getoond. Van helemaal niets iets opgebouwd en mooi cashen!

 44. Michael schreef op 

  Uiteraard zal de overname van Achmea de onafhankelijkheid van Independer niet aantasten, in ieder geval niet in de eerste periode.. (niet met de huidige media aandacht) Uiteindelijk weten we allemaal dat het commerciële belang van Achmea de oorspronkelijke idealen van een onafhankelijk vergelijker t.z.t. opzij zal zetten. After all ‘money makes the world go round’, zijn we daarom niet allemaal bij Independer aan het vergelijken?

 45. Bert schreef op 

  Mensen wordt wakker! Wie is er in deze wereld nog onafhankelijk en eerlijk?
  Independer die voor veel geld is verkocht aan Achmea.
  Mevrouw Hertsenberg die met een salaris van ruim 350.000 adviezen geeft?
  Pensioenfondsen die speculeren met voedselprijzen.
  De gulden die door de politici veel te goedkoop is ingeruild voor de euro.
  Het kwartje van Kok wat we nooit meer hebben teruggezien.
  Een HSL project wat volledig is miskukt en waar veel mensen hun huis voor zijn uitgejaagd.
  Etc.etc.etc.
  Gebruik je eigen gezonde verstand.
  We hebben al die “goede” adviseurs niet nodig!
  Met een goede dosis common sense kun je zelf heel veel besparen. De zogenaamde adviseurs hebben maar 1 doel: in zo kort mogelijke periode rijk worden en waar men een fout advies heeft gegeven is er nog altijd de bekende ontsnappings slogan die dan gebruikt wordt:”met de kennis van nu hadden wij het anders gedaan.” Jaja. En dat moeten wij geloven?
  Ik heb independer toegevoegd aan mijn lijst van adviseurs waar ik in elke geval geen gebruik meer van zal maken.

 46. Daan schreef op 

  Ik begrijp de discussie over onafhankelijkheid niet helemaal. Ik zie Independer als een soort Albert Heijn van de financiele dienstverlening.
  Appie Happie is niet onafhankelijk (hangt natuurlijk een beetje af van hoe je definieert) maar heeft wel een breed assortiment. Als ik hagelslag wil kopen kan ik bijv. kiezen uit Venz, de Ruiter, enkele inferieure merken of het huismerk. Het lijkt erop dat Achmea het huismerk gaat worden. Allemaal niet veel mis mee, alleen zou je de naam independer wellicht kunnen heroverwegen, het is verwarrend geworden.
  Of zie ik dit niet goed?

  1. Dat heeft u erg mooi omschreven. Wij zien onszelf ook een beetje als winkel inderdaad. De beste producten die je bij ons kunt kopen liggen op het schap op “ooghoogte” (de top 3). Voor de mensen die verder willen kijken hebben we onze volledige vergelijking waarin praktisch alle verzekeringen te vinden zijn, zelfs als je ze niet bij ons kunt kopen. Dat laatste getuigd ook mooi van onze objectiviteit, in een supermarkt ligt immers niets in de winkel wat je niet kunt afrekenen bij de kassa. Wij zien Achmea overigens niet als een huismerk product maar gewoon als A-merk, net zoals de verzekeringen van andere bekende verzekeraars. Onder ons huismerk zouden wij eerder de producten met een Independer.nl Keurmerk zetten, dat is ons kwaliteitsstempel voor een goede verzekering.

   1. Bert schreef op 

    Suzan,

    Je antwoorden zijn weinig origineel en je hebt mij dan ook niet kunnen overtuigen.
    Ik ben het volledig eens met Maarten. Op een website zoals Independer zit niemand te wachten als je weet dat Achmea de scepter hierover zwaait, maar die boodschap schijnt nog niet door te dringen.

 47. Maarten schreef op 

  @Suzan Samson: Stop nu maar met proberen om deze overduidelijke collaboratie te ontkennen… Je lijkt Bill Clinton wel die zegt “I did not have sex with that woman”! Je zet jezelf en je werkgever alleen maar verder voor schut. Noem jezelf voortaan maar gewoon DEpender, want met Achmea als grootaandeelhouder verlies je echt al je geloofwaardigheid. “We blijven onafhankelijk” en “GEMOEDSRUST” hahaha laat mij niet lachen. Ik kom dus nooit meer terug op deze site voor een vergelijking. Want eerlijk zal die allerminst zijn. Over gemoedsrust gesproken.

  De directie van (in)depender heeft door de groei van (in)depender natuurlijk nog maar een ding in de ogen: eurotekens. Alles draait toch om de centjes? Je moet wel heel naief zijn als je dat probeert te ontkennen. Anders zou je je als onafhankelijke partij nooit inlaten met een toko als Achmea met hun agressieve marketingmethoden op zowel in- als verkoopgebied (met alle gevolgen voor klanten en ketenpartners van dien!). Dames en heren, lees de kleine lettertjes en let goed op welke verzekeraar een dochteronderneming is van… Achmea ;)

  Adios (ex-in-)depender, tot nooit weer ziens maar bedankt voor de jaren waarin jullie transparant en EERLIJK waren :)

  1. arjan schreef op 

   Denk aan je hart, Maarten. adem in-adem uit.

 48. Bart schreef op 

  Independer wil graag transparant zijn.
  Ik heb net jullie tv reclame gezien en ik zag geen Achmea label.
  Ook als ik jullie site bezoek, moet ik spitten voor ik er achter kom dat jullie een Achmea dochter zijn geworden.
  Voor de nietsvermoedende klant zou het wel zo netjes zijn dat deze in 1 oogopslag kan zien dat Independer bezit is van de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland.

 49. Mchiel schreef op 

  Leuke discussie. Onafhankelijk, soms denk je dat het bestaat. Dan blijkt weer dat er toch iets mee gemoeid is, aandelen, geld en belangen, de formule te gelde maken moet ook gebeuren nietwaar ? Voor de sarcasten: er komt wel een nieuwe onafhankelijke en die gaat ook gewoon weer een poosje mee.
  Blijf lachen, laat dit mooie independer gaan (zinken zo je wilt) naar waar het wil en wees een beetje voorkomend naar mevrouw Suzan.

  1. Mchiel schreef op 

   NB. Overigens niet verkeerd als iemand even zegt hoeveel geld hiermee gemoeid is. Suzan, jij bent de woordvoerder van Achmea, hoeveel betaalt Achmea hiervoor ? Je mag afronden.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Super service zelfs even gebeld. goed en netjes geholpen. "

Dhr. van Lunenburg uit LELYSTAD
29 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"Altijd goed bereikbaar en goede tips. "

Anoniem uit LEIDSCHENDAM
35 minuten geleden, reisverzekering

"we hebben net een nieuwe auto verzekering afgesloten,dat ging heel vlot."

Anoniem uit NUMANSDORP
38 minuten geleden, autoverzekering

"makkelijk, snel geregeld"

Mevrouw Demir uit AMSTERDAM
58 minuten geleden, autoverzekering

"overzichtelijk"

Anoniem uit ENSCHEDE
1 uur geleden, lenen

"Makkelijk en snel een verzekering vergelijken en afsluiten"

Anoniem uit SCHAGEN
1 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"klaar en duidelijk"

Anoniem uit NAARDEN
2 uur geleden, autoverzekering

"Makkelijk in gebruik en overzichtelijk"

Meneer Rodermond uit BILTHOVEN
2 uur geleden, autoverzekering

"laatste ster na afwikkeling van de aanvragen toch?"

Meneer Rayan uit REEUWIJK
3 uur geleden, woonverzekering

"overstappen gaat makkelijk"

Anoniem uit MEERSSEN
3 uur geleden, energie

"Overzichtelijk en snel geregeld"

Anoniem uit HAREN GN
3 uur geleden, energie

"Website duidelijk, whatsapp maakt het af wat betreft eventuele vragen."

Anoniem uit NIEUWLEUSEN
3 uur geleden, energie

"4"

Anoniem uit ARNHEM
3 uur geleden, autoverzekering

"All necessary information is sufficiently explained. The whole process was very fast and simple"

Dhr. Stosic uit LEIDEN
3 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Prima"

Mevr. Shi uit BEST
4 uur geleden, energie