Independer.nl opnieuw beste website zorgverzekeringen
Tip een vriend:

Independer.nl opnieuw beste website zorgverzekeringen

Independer.nl komt opnieuw als beste website uit de bus bij het WUA-onderzoek als het gaat om een zorgverzekering zoeken en afsluiten. Bij de vorige meting in december jl. eindigde Independer.nl ook al op de eerste plaats. Op de tweede plaats is Zilveren Kruis Achmea te vinden en op de derde plaats Verzekeringssite.

Interesse nieuwe zorgverzekering afsluiten via Independer.nl gestegen

40% van de respondenten heeft Independer.nl bezocht tijdens de online oriëntatie van het onderzoek. Opvallend is dat geen van de bezoekers na de eerste indruk van de website afhaakt en die eerste indruk waarderen met en 8,0. En 12,5% van de respondenten zou het liefst een nieuwe zorgverzekering via Independer.nl afsluiten. Bij de vorige meting was dat nog 7,5%. De totale web performance score is iets gedaald ten opzichte van toen: van 6,4 naar een 6,3.

Het onderzoek

WUA! nodigde veertig respondenten uit, tussen de 20 en 49 jaar oud en verdeeld over de huidige zorgverzekeraars op basis van het landelijke marktaandeel. Alle respondenten zijn ervaren met het online oriënteren op producten en diensten. WUA! gaf ze de opdracht op zoek te gaan naar een zorgverzekering. Verder waren ze vrij om persoonlijke criteria vast te stellen. Over de gevonden websites vulden ze uitgebreide vragenlijsten in. De respondenten kozen aan het eind van de twee uur durende oriëntatie een favoriete aanbieder. Daarna voerde een deel van de respondenten een groepsdiscussie voor aanvullend kwalitatief inzicht.

Trots!

We zijn bij Independer.nl erg trots en blij dat we de eerste positie hebben weten te behouden! We werken er hard aan om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn bij een zorgverzekering afsluiten. Het is mooi om te zien dat dit werkt en dat klanten onze site weten te waarderen. We staan natuurlijk altijd open voor suggesties en horen graag van je als je die hebt!

zorgverzekering winnaar wua juni foto

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

31 Antwoorden op “Independer.nl opnieuw beste website zorgverzekeringen”

 1. A.van Dijken schreef op 

  waarom kan ik niet alle verzekeringen bekijken in de vergelijkings site?

  1. Op dit moment heeft zo’n 60% van de zorgverzekeraars de premie voor de zorgverzekering 2012 bekend gemaakt. De overige premies zijn nog niet bekend en worden dus nog niet meegenomen in de vergelijking. We verwachten in de loop van volgende week de meeste verzekeringen beschikbaar te hebben.

 2. elkharraz schreef op 

  Ik ben op zoek naar een heelijk vezekering

  1. We helpen u graag met het maken van een vergelijking. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 035 626 55 44 doordeweeks tot 21.00 uur. Onze adviesmedewerkers helpen u graag verder.

 3. j.c.visser schreef op 

  wil een vergelijking zien van alle basis kosten van alle verzekeraars en dan neem ik de voordeligste ook onze dekkingsgraad word lager dus moeten we op de kleintjes gaan letten en zo voordelig mogelijk verzekeren.

  1. We helpen u ook graag met het maken van een vergelijking. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 035-626 55 44. Onze adviesmedewerkers staan u graag te woord.

 4. kees aerts schreef op 

  Kees aerts ben al meer dan 40 jaar bij c z.Wat is nu weisheid overstappen naar ditzo of blijven waar je zit.Heb nu cz bazis plus.

  1. @Kees Aerts,
   U kunt uw huidige verzekering bij CZ vergelijken met Ditzo via onze handige zorgvergelijker. Dan kunt u zien of het zinvol is om over te stappen. Als u daar hulp bij nodig heeft kunt u bellen met onze adviseurs via 035-6265544 doordeweeks tot 21.00 uur.

 5. peter teunissen schreef op 

  in het overzicht staan de basisprijzen met jullie korting eronder,
  waar kan ik het overzicht van de aanvullende verzekeringen vinden met jullie korting eronder?

 6. Nici schreef op 

  Top website,
  makkelijk te “bedienen” , goede service en vriendelijke kortingen op zorgverzekeringen

 7. nico van vonderen schreef op 

  waarom kan ik mijn vrouw uit china in bezit van mvv en nu bezig met aanvraag rvv niet verzekeren met een zorgverzekering???

  1. @Nico,
   Het is mij niet helemaal duidelijk wat er mis gaat. Als mevrouw ingeschreven staat op een Nederlands adres en een kopie van haar paspoort en verblijfsdocument kan aanleveren, kan ze een zorgverzekering aanvragen. Komt u er niet uit? Bel vrijblijvend met onze adviseurs via 035-6265544. Wij helpen u graag verder.

 8. Fred schreef op 

  Het gaat bij deze test dus vooral om de beoordeling van de website, niet om de achterliggende informatie. Nu Achmea independer.nl heeft gekocht is zeker niet meer te achterhalen of er gekleurde resultaten worden gepresenteerd. Achmea voert nu ook even een EPD in dat niemand verder wilde en wat de Eerste Kaamer heeft weg gestemd, behalve de groep die er geld aan verdiend (nictiz, npcf en aanverwante clubjes.)

 9. Natasja Hogendoorn (Independer.nl) schreef op 

  @Fred, in het onderzoek van WUA! gaat het niet alleen om de duidelijkheid van de informatie op de website, maar ook om andere aspecten. Meer informatie daarover vindt u op de website van WUA!

  Wilt u meer weten over de objectiviteit van onze vergelijking? Op ons weblog vindt u daar meer informatie over.

 10. Peter schreef op 

  Independer = Achmea…Hoe onafhankelijk kan je nog zijn???
  In ieder geval komen er nu Achmeaproducten als:(FBTO, Avero enz) regelmatig in de top 4 voor. Waarbij de Consumentbond toch een geheel andere ranglijst handteerd.

  1. We blijven onafhankelijk en objectief handelen. Er verandert niets aan de manier waarop we opereren. Het belang van de klant blijft bij Independer.nl voorop staan, bij alles wat we doen.

 11. Ruud schreef op 

  leuk om te vergelijken, echter de collectiviteit kan niet ingevoerd worden. Dus aan het vergelijken van de prijzen heb ik helemaal niets.
  Jammer van al de moeite die jullie erin gestopt hebben.

  1. Beste Ruud,
   U kunt inderdaad geen collectiviteitskortingen invoeren omdat wij voor een aantal grote verzekeraars eigen kortingen aanbieden. Vaak zijn we met deze korting zelfs goedkoper dan veel werkgeverscollectieven. De korting wordt verrekend in de getoonde premie op onze site. U ontvangt de korting zolang de zorgverzekering loopt.

 12. miep wiltenburg schreef op 

  Wij hebben ,vaag, het plan naar nederland te verhuizen en daarom probeerde ik de independer alvast informatie in te winnen over de zorgverzekering. Helaas, mijn buitenlandse postcode functionneert niet op deze site. Help, wat doe ik dan ? Ik wil graag informatie!!!!!

  1. @Miep,
   U kunt alleen een aanvraag doen als u staat ingeschreven op een Nederlands adres. Wij kunnen helaas geen buitenlandse postcodes verwerken. Als u naar Nederland verhuist heeft u nog een aantal maanden de tijd om een zorgverzekering af te sluiten.

 13. c van Lee schreef op 

  Zoek een verzekering die de plastis churigie geheel vergoed
  nl voor het verwijderen mannelijk borst weefseels
  ben hier mee zeer gehandicapt

 14. Beste meneer Lee,

  Er zijn meerdere verzekeraars die dit in een aanvullende verzekering vergoeden. U kunt dit op onze website terugvinden bij “overzicht vergoedingen”. Ik wil u er wel op wijzen dat dit nog de voorwaardes voor dit jaar zijn en nog niet voor 2013. De vergoedingen voor 2013 staan medio november op onze website.

  1. c.van Lee schreef op 

   Zou u voor mij een aantal verzekeringen kunnen zoeken svp

 15. Jessica schreef op 

  Ik wil graag een goed vergelijk maken met de aanbieding die ik krijg van mijn werk, de collectieve verzekering. Is dat mogelijk?

 16. Beste meneer Lee,

  Helaas kan ik dat nog niet doen voor u. Zoals ik eerder aangaf zijn de voorwaardes voor 2013 nog niet bekend. Ik raad u aan om vanaf 19 november telefonisch contact met ons op te nemen, via telefoonnummer 035 626 5544. Dan kunnen wij u een goed advies geven voor een goede verzekering in uw persoonlijke situatie.

 17. Beste Jessica,

  Het is niet mogelijk om bij ons op de website collectieve verzekeringen met elkaar te vergelijken, dit omdat deze polissen niet door iedereen zijn af te sluiten. Het beste kunt u een vergelijking maken op basis van uw wensen, of de dekkingen die u nu in de zorgverzekering heeft zitten. Uit deze vergelijk komen dan de verzekeringen naar voren die het beste bij u passen.

 18. Jaap de Koning schreef op 

  Ik zie Promovendum niet in jullie lijstje staan. De basispremie is daar € 92,90. Waarom zijn zij niet opgenomen?

 19. Beste Jaap,
  Promovendum heeft er zelf voor gekozen om niet in onze vergelijking opgenomen te willen worden. Zij geven op hun eigen website aan dat zij moeten betalen om op onze site te komen staan, dit is niet correct. Wij nemen alle verzekeringen die voor iedereen af te sluiten zijn altijd op op onze website.

 20. richard schreef op 

  PMA lees ik niets van is met korting en bonus en uitgebreide aanvullende verz. 2
  de voordeligste o.a Reuma kuur €1250 vergoeding,bril € 80, 12 keer fysio, enz.

  Groet Richard

 21. Beste Richard,

  PMA kiest er zelf voor dat ze niet meegenomen willen worden in onze vergelijking. Vandaar dat zij inderdaad niet worden genoemd.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"very fast service "

Anoniem uit TERNEUZEN
6 uur geleden, zorgverzekering

"Very friendly staff who helped with completing the application."

Meneer TAN uit BERG EN DAL
10 uur geleden, zorgverzekering

"Scheelde €30 euro met de ''goedkoopste'' van andere vergelijkers!"

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-08-22, zorgverzekering

"GOED"

Meneer Buksa uit GELDROP
2019-08-22, zorgverzekering

"Zeer overzichtelijk en transparant."

Anoniem uit HUISSEN
2019-08-22, zorgverzekering

"Altijd goede referenties qua verzekeringen"

Mevrouw Chambille uit MAASTRICHT
2019-08-22, zorgverzekering

"-De opties waarom ik een nieuwe zorgverzekering afsluit zijn onvolledig. Ik zat in de polis bij mijn ouders, maar wilde op eigen naam nu een verzekering afsluiten. Deze optie bestond niet. -Voortaan aangeven dat overname verzekering automatisch gaat."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-08-21, zorgverzekering

"gaat heel makkelijk"

Anoniem uit ZWOLLE
2019-08-21, zorgverzekering

"very good and easy"

Meneer Romano uit AMSTERDAM
2019-08-20, zorgverzekering

"Makkelijke aanvraag"

Meneer Post uit ROTTERDAM
2019-08-19, zorgverzekering

"asked question via whatsAp and they responded very quickly with full details"

Anoniem uit UTRECHT
2019-08-18, zorgverzekering

"Altijd snel en accuraat, duidelijke informatie en als er extra hulp nodig is wordt je telefonisch bijgestaan. Top!"

Mevrouw Hendriks uit LEMMER
2019-08-17, zorgverzekering

"Duidelijk, eenvoudig en tophulp."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-08-17, zorgverzekering

"Very good solution with a lot of gtreat insights for expats and a super effective echat on Whatsapp."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-08-16, zorgverzekering

"simpel, duidelijk en snel"

Anoniem uit SCHALKHAAR
2019-08-15, zorgverzekering