Independer.nl 10 jaar innovatief en klantgericht
Tip een vriend:

Independer.nl 10 jaar innovatief en klantgericht

In het voorjaar van 1999 zinderde de wereld van opwinding over internet. Het jaar 2000 leek het jaar van de onbegrensde mogelijkheden. Diederik de Groot van Embden en ik, Edmond Hilhorst, aanschouwden al die opwinding met verbazing. Als jurist en econoom met ervaring in het bankwezen leek het allemaal onwerkelijk. Tijdens de fameuze First Tuesday en First Wednesday bijeenkomsten in hippe tenten in Amsterdam ontmoetten mensen met grote plannen andere dagdromers en mensen die zeiden gelden te hebben om te investeren. Daaromheen cirkelden mensen die geen plannen hadden, maar er toch bij wilden horen of wilden verdienen door te adviseren. Iedereen besefte in een megahype te zitten. Deze hype zou eindeloze groei inluiden. Het leek te mooi om waar te zijn, maar fascinerend was het zeker.

Woekerpolis bestond nog niet
Het leek ons een fantastisch moment om een al langer bestaand idee uit te werken. De financiële markten waren verre van transparant. De consument kreeg, voorzichtig uitgedrukt, niet altijd het beste advies, de AFM bestond nog niet en de Legiolease- en woekerpolisaffaire bestonden nog niet. Wij wilden die financiële markt transparant maken en gaan adviseren vanuit het belang van de klant. Om dat goed te doen is veel geld nodig en dat hadden wij niet. In april 1999 realiseerden wij ons dat de internethype investeerders hongerig maakte. Het zou wellicht mogelijk zou zijn om de benodigde 10 miljoen euro die wij nodig dachten te hebben te verwerven. Zo gezegd zo gedaan en de banen werden opgezegd. Met hulp van bevriende relaties, die in het idee geloofden en hielpen met het uitwerken van een prototype en een businessplan, zei Apax in oktober ‘ja’ en was de financiering geregeld.

7 nullen op de bank
In november stond het onvoorstelbare bedrag met zeven nullen op de rekening en begonnen de eerste 5 medewerkers. In december vonden wij een prachtig schoolgebouw in Hilversum en in februari 2000 ging de site de lucht in voor het publiek. Door deze rollercoaster waren wij wat overmoedig geworden. Terwijl investmentbankers ons vertelden dat we binnen een paar maanden voor honderden miljoenen naar de beurs zouden gaan, werkten wij aan reclamecampagnes op tv, expansie in Europa en schaalvergroting. In maart 2000 bleek dat we weliswaar pers en bezoekers trokken maar dat er bijna niemand via ons een verzekering of hypotheek afsloot: we hadden in een maand tijd nog geen 10.000 euro verdiend en een onrustbarende veelvoud daarvan uitgegeven. April was niet veel anders en een jaar na de turbulente start stonden we weer met beide benen op de grond.

25.000 bezoekers per dag
Nu, tien jaar verder blijkt internet niets meer of minder dan een nieuw communicatiemedium. Ook op internet is het opzetten van een klantgericht bedrijf gewoon een kwestie van hard werken, leren van fouten, de tering naar de nering zetten en vooral heel goed luisteren naar je klanten. Dank zij het vertrouwen van al die klanten, partners en aandeelhouders en het harde werken van de inmiddels 270 medewerkers staat er nu een mooi bedrijf. Elke dag bezoeken tussen de 20.000 en 25.000 mensen onze site. Independer.nl behoort inmiddels bij de 25 grootste tussenpersonen van Nederland en is voor veel verzekeraars de grootste bron van nieuwe productie. Independer.nl doet veel onderzoek en wordt veelvuldig door de pers gevraagd om haar mening. Daarnaast is Independer.nl één van de grootste eerstelijnszorg aanbieders (ondermeer huisarts en fysiotherapeut) van Nederland die voorop loopt qua innovatie. Independer.nl beschikt daarnaast over een mooie goede doelenvergelijking.

Toch zijn we er nog lang niet. Er is nog veel te verbeteren. De wereld bevindt zich in een crisis die niemand zich tien jaar geleden had kunnen voorstellen. Ondernemen in en vanuit het belang van de klant blijkt ook, of juist nu, te werken en wij danken iedereen voor het vertrouwen.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Één reactie op “Independer.nl 10 jaar innovatief en klantgericht”

  1. A.ZANDBERGEN schreef op 

    Independer is voor mij DE vergelijkingssite erg vriendelijk en deskundig.Van mij mogen ze nog heel lang doorgaan op deze wijze.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Snel en duidelijk"

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-02-20, energie

"Nvt"

Anoniem uit DRIJBER
2020-02-20, energie

"Prima site"

Meneer Levoleger uit AMERSFOORT
2020-02-20, autoverzekering

"omdat ik altijd uitstekend geholpen wordt en ik zeer vriendelijk wordt te woord gestaan."

Meneer Vos uit ENSCHEDE
2020-02-20, autoverzekering

"Service gerichte keuzes, no nonsense en toch gedetailleerd"

Anoniem uit HARDERWIJK
2020-02-20, reisverzekering

"heel te verden"

Dhr. Oosthuizen uit SCHAGEN
2020-02-20, lenen

"Snel duidelijk en makkelijk afsluiten"

Mevrouw Volkers uit VIJFHUIZEN
2020-02-20, autoverzekering

"Prima, duidelijke en heldere informatie. Gemakkelijk af te sluiten"

Anoniem uit BERGEN NH
2020-02-20, rechtsbijstandverzekering

"Top "

Dhr. Al Gereawy uit VLIJMEN
2020-02-20, overlijdensrisicoverzekering

"zeer duidelijk en gemakkelijk"

Dhr. Bilen uit ENSCHEDE
2020-02-20, reisverzekering

"vlot en duidelijk"

Meneer Pleijsier uit ZWOLLE
2020-02-20, autoverzekering

"Gewoon top met alle verzekeringen."

Meneer Kalpoe uit SCHIEDAM
2020-02-20, woonverzekering

"Ik kreeg een medewerker aan de lijn en die heeft mij heel goed geholpen"

Anoniem uit EGMOND-BINNEN
2020-02-20, autoverzekering

"Goede snelle antwoorden op tel. vragen."

Anoniem uit HAARLEM
2020-02-20, reisverzekering

"Goed te woord gestaan na tel.overleg"

Dhr. Spierenburg uit NIEUWKOOP
2020-02-20, lenen