(kerst)Mis in huis. Gelukkig ben je goed verzekerd
Tip een vriend:

(kerst)Mis in huis. Gelukkig ben je goed verzekerd

“It’s the most wonderful time of the year”. Al weken hoor je niets anders dan kerstliedjes op de radio, staan de winkels vol met kerstballen en zijn de straten versierd met vrolijke lichtjes. Ook in huis heerst bij de meeste mensen al sinds 6 december een kerststemming. Echt goed voorbereid zijn op de kerstdagen? Kijk dan ook even naar je verzekeringen. Want de kans op schade is deze tijd van het jaar groter. Je hebt meer mensen over de vloer, meer brandbare spullen in huis en een ander ritme dan normaal.

Geen zin om naar je verzekeringen te kijken? Dat snappen we, daarom helpen we je graag met onderstaand overzicht.

Situatie 1: brand in huis

Na dagen van discussie heb je eindelijk toegegeven en komen er echte kaarsjes in de kerstboom. En je moet toegeven: het ziet er fantastisch uit. Helaas duurt het niet lang voordat er een tak in brand staat. Deze keer kun je het gelukkig snel doven, maar het had veel erger kunnen aflopen. Brand in huis wordt gelukkig vergoed door je woonverzekering. Heb je schade aan de muren of het plafond? Dan vergoedt je opstalverzekering in de meeste gevallen de schade.

Situatie 2: je televisie valt kapot

Je hebt je kinderen voor Sinterklaas een fantastische schattige, lieve, kleine kitten cadeau gegeven. En nu kijk je met afgrijzen toe hoe het kleine draakje de kerstboom omver trekt. Bovenop je nieuwe Smart TV. Je zou denken dat je hiervoor je inboedelverzekering kunt raadplegen, maar niets is minder waar. Inboedelverzekeringen vergoeden helaas geen schades die zijn veroorzaakt door huisdieren. Je hebt er namelijk zelf voor gekozen je kinderen een huisdier te geven.

Situatie 3: je bezoek sloopt (per ongeluk)je spullen

Trots laat je aan oma je nieuwe bluetoothboxen zien. Halverwege je verhaal gaat de kookwekker en moet je even weg. Als je terugkomt zie je dat het oma gelukt is één van de knoppen op een stand te zetten waarvan jij niet wist dat het kon. Uiteindelijk blijkt het inderdaad niet te kunnen en gaat je nieuwe box niet meer aan. Gelukkig krijg je deze schade vergoed. Hiervoor hoef je alleen maar even je oma aansprakelijk te stellen, makkelijk toch? Haar aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schades die ze bij anderen maakt.

Situatie 4: stilstaan langs de A1

Onderweg naar de schoonfamilie komen jullie erachter dat een auto beter rijdt als er benzine of diesel in zit. Helaas is je partner ‘s ochtends vergeten te tanken en staan jullie nu stil langs de A1. Gelukkig heb je een autoverzekering met pechhulp. Met één telefoontje komt de hulp eraan. Er is een aantal autoverzekeraars dat pechhulp aanbiedt. Lees alles over pechhulp bij je autoverzekering.

Tip: ga je op familiebezoek deze kerst? Denk er dan aan om alle deuren en ramen goed op slot te doen. Voor inbrekers is kerst namelijk hét moment om hun slag te slaan.

Situatie 5: hoge energierekening door kerstverlichting

Het huis van je buurman is al jaren mooier versierd dan dat van jou. En dit jaar ben je dat zat. Dus pak je groots uit. Hou er echter rekening mee dat dit veel energie kost. Veel mensen denken dat je in december net als je zorgverzekering ook moet switchen van energieleverancier. Dit is niet helemaal waar. Maar je kunt natuurlijk altijd even kijken of je ergens anders goedkoper uit bent.

Situatie 6: meevallertje gebruiken voor aflossen hypotheek

Je stinkend rijke oudtante die ergens in Australië woont, heeft deze feestdagen besloten haar appeltje voor de dorst te verdelen onder de hele familie. Uitslag: een schenking van 30.000 euro. Je besluit dit bedrag te gebruiken voor de hypotheek. Heel verstandig! Maar hou er rekening mee dat je soms een boete moet betalen als je in één keer een flink bedrag aflost. De bank loopt hierdoor namelijk veel rente mis. Gelukkig kun je bij de meeste banken tot een bepaald bedrag boetevrij aflossen. Per jaar is dit vaak 10- tot 20% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag.

lees alles over tussentijds aflossen

Situatie 7: geen pakjes onder de boom

Al weken kijk je reikhalzend uit naar de postbezorger. Want dit jaar heb je al je kerstcadeaus online besteld. Maar op tweede kerstdag om acht uur ’s avonds leg je je er toch maar bij neer: deze kerst liggen de cadeaus niet op tijd onder de boom. Boze kinderen en een teleurgestelde partner zijn het gevolg. Maar wist je dat je als consument bepaalde rechten hebt? Zo mag je bijvoorbeeld de koop ontbinden als het product niet binnen een bepaalde levertijd is bezorgd. In sommige gevallen kan een rechtsbijstandsverzekering van pas komen. Maar vraag deze niet pas aan als je een conflict hebt. De verzekering is er namelijk alleen voor onverwachte conflicten.

Situatie 8: uitglijder in de sneeuw

Je weet maar nooit, wie weet hebben we na al die jaren eindelijk weer eens een witte kerst. Het is een prachtig plaatje, maar kan voor een hoop overlast zorgen. Dus pas op voor gladheid als je ’s avonds nog even de hond gaat uitlaten. Toch uitgegleden? Geen zorgen. De basisverzekering vergoedt de kosten van de spoedeisende hulp. Je moet wel zelf je eigen risico betalen (385 euro). Ben je plat gegaan en mis je nu twee tanden? Als je vorig jaar bij Independer een zorgverzekering hebt afgesloten, heb je van ons een gratis tand-ongevallenverzekering gekregen.

PS: Ga je voor 2018 nog overstappen? Gebruik onze checklist.

Situatie 9: Geen zin in dit gezeur? Vier kerst in het buitenland

Ben je geen fan van kerst? Of haat je kou? Dan kun je ervoor kiezen de decembermaand in het buitenland door te brengen. Maar ook daar wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Hier kun je een reisverzekering voor afsluiten. Kijk hierbij goed naar de voorwaarden van de verzekering. Wil je bijvoorbeeld een Europa- of een werelddekking? En voor hoelang mag je van de reisverzekeraar aaneengesloten in het buitenland blijven?

Reacties

Één reactie op “(kerst)Mis in huis. Gelukkig ben je goed verzekerd”

  1. Plaatjes monster schreef op 

    Wat een leuke plaatjes

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Heel vriendelijke medewerkers."

Mevr. van Ravels uit AMSTERDAM
7 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"Goed geregeld"

Anoniem uit AMSTERDAM
8 minuten geleden, autoverzekering

"Fijn"

Mevrouw Rijkschroeff uit KROMMENIE
10 minuten geleden, zorgverzekering

"Excellent website. Excellent support with Whatsapp and email. "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
19 minuten geleden, zorgverzekering

"duidelijke site en goed advies"

Dhr. van den Broek uit EINDHOVEN
20 minuten geleden, energie

"Goede service "

Anoniem uit HEKENDORP
22 minuten geleden, zorgverzekering

"makkelijk te gebruiken"

Dhr. van Boxtel uit SCHIJNDEL
22 minuten geleden, energie

"ik vind het prettig dat u alles verder regelt"

Dhr. Bijleveld uit LEEK
24 minuten geleden, energie

"Snel antwoord op m'n vraag via Whatsapp. "

Anoniem uit AMERSFOORT
27 minuten geleden, zorgverzekering

"Makkelijk en duidelijk"

Anoniem uit STEENBERGEN NB
30 minuten geleden, energie

"Het is ideaal dat de beste verzekering voor je wordt uitgezocht. Dit bespaart veel tijd en je krijgt een leuke korting als je het via Independer doet. Ik doe het al jaren zo en het bevalt super."

Anoniem uit HENGELO OV
34 minuten geleden, zorgverzekering

"Het is nog afwachten, maar de eerste indruk is goed."

Anoniem uit ABBENES
35 minuten geleden, autoverzekering

"Werkt tot nu toe zonder problemen."

Anoniem uit CULEMBORG
41 minuten geleden, zorgverzekering

"Goeie website en Fabian(?) is een toffe makker"

Mevrouw Smits uit UTRECHT
42 minuten geleden, zorgverzekering

"Lekker handig met vergelijken van bepaalde verzekeringen."

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
50 minuten geleden, zorgverzekering