Reactie Independer artikel NRC en Volkskrant
Tip een vriend:

Reactie Independer artikel NRC en Volkskrant

Volkskrant en NRC hebben vandaag een artikel over de verschillen tussen vergelijkingssites. Ondanks onze verklaring van de verschillen aan de betreffende journalisten zijn enkele belangrijke fouten niet gecorrigeerd. Graag lichten we hier meer over toe. Deze fouten zijn:

 • Independer laat zich niet leiden door haar verdiensten bij het tonen van zorgverzekeringen. Alle aanbieders worden getoond.
 • In de top 3 staan de verzekeringen die het best passen bij de wens van de klant gesorteerd op beste keuze. Die beste keuze is naast premie gebaseerd op voorwaarden en kwaliteit dienstverlening. Bovendien houdt Independer rekening met de vraag of de klant vrije zorgkeuze heeft.
 • In de top 3 staan, op verzoek van consumenten, alleen verzekeraars waarvoor Independer het hele proces van aanvragen kan begeleiden zodat het hele proces begeleid kan worden.
 • Direct naast de top 3 vind je de verzekering met de laagste prijs met of zonder samenwerking voor die mensen die alleen naar prijs kijken. Lees meer over hoe ons zoekresultaat werkt.
 • Direct op de volgende pagina staat het overzicht van de hele markt, met of zonder samenwerking.
 • Independer verdient niet 10% van de premie zoals gesteld wordt, maar slechts 2% voor deze dienstverlening en de ruim 200 mensen die aan het werk zijn om alle vragen te beantwoorden. Daarover zijn we overigens altijd open: lees meer over onze provisies en beloning.
 • Beide artikelen noemen een polis van Agis, van Achmea. Dit gaat om de ‘Take Care Now’ jongerenpolis van Agis, onderdeel van Achmea. Hoewel dit voorbeeld bevestigt dat Independer polissen van haar aandeelhouder Achmea niet bevoordeelt speelt hier iets anders. Deze polis biedt een lage prijs die gebaseerd is op een zeer selectieve toegang tot 29 van de 90 ziekenhuizen. Daarom scoort Agis bij Independer in de Beste Keuze formule minder goed. Uiteraard is hij wel voor de dezelfde prijs bij Independer te vinden.

Independer ziet de genoemde valkuilen (beperkte keuze, verplichte apotheek en risico op bijbetalen) ook als belangrijke punten van overweging bij het kiezen van je zorgverzekering.

Wij hebben beide kranten voor publicatie gevraagd deze fouten te corrigeren maar dat hebben ze helaas niet volledig gedaan.

Update: In de loop van de dag hebben beide kranten hun online artikelen op onderdelen gecorrigeerd:

Lees meer over: zorgverzekering

Bron: Volkskrant

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

11 Antwoorden op “Reactie Independer artikel NRC en Volkskrant”

 1. Paul Rispens schreef op 

  In de tekst staat “Hoewel dit voorbeeld bevestigt dat Independer polissen van haar aandeelhouder Achmea niet beoordeelt speelt hier iets anders.” In deze zin moet beoordeelt worden vervangen door bevoordeelt.

  1. MJ. Schrasser schreef op 

   N.a.v. reactie independer.
   Independer stelt dat het artikel op de website van de Volkskrant is aangepast. Ik zie in het artikel waar ik via de link terecht kom echter geen enkele wijziging.

 2. Paul schreef op 

  “In de top 3 staan, op verzoek van consumenten, alleen verzekeraars waarvoor Independer het hele proces van aanvragen kan begeleiden zodat het hele proces begeleid kan worden.”

  Kortom; in de top-3 staan alleen verzekeraars waar jullie een vergoeding van krijgen. Lekker onafhankelijk dan…

 3. kritikaster schreef op 

  Independer geef ik nog even het voordeel van de twijfel. Veel te laat worden alle gegevens aangeleverd, aangepast en de regels nog eens veranderd. Waarschijnlijk nachtwerk in Hilversum om met man en macht de input en het systeem te organiseren. Hetzelfde voor de collega-vergelijkers. Tòch liggen de premies zó dicht bij elkaar, dat er al lang vooraf overleg geweest moet zijn………de “AUTORITEIT” moest hier
  maar eens naar kijken! want alhoewel de zorgverleners volgens Achmea vèèl te laat hun rekeingen inleverden, zijn de onkosten voor het jaar erop wèl helemaal duidelijk?
  Ziet erg naar natte vingerwerk uit, maar Independer en de medewerkers krijgt nu de Zwarte Piet……

 4. Jan E. schreef op 

  “In de top 3 staan, op verzoek van consumenten, alleen verzekeraars waarvoor Independer het hele proces van aanvragen kan begeleiden zodat het hele proces begeleid kan worden.”

  En daar zit’m de kneep. Independer is in haar adviezen afhankelijk van degenen met wie ze een contract hebben. Hoezo onafhankelijk? De reclame code commissie maakt hier gehakt van.

 5. Jan Smets schreef op 

  Terecht dat de Volkskrant en NRC dit onderwerp aansnijden. Alleen erg jammer dat hier Independer als onderwerp gebruikt wordt. De heren (en dames) journalisten zouden eens goed moeten kijken wat er voor andere (zgn.) vergelijkers zijn. Independer is verreweg de beste. Kijk voor de grap eens naar tientallen andere websites waar het totaal onduidelijk is wie er achter zit – hoe ze werken – waar ze verdienen en wie ze NIET vergelijken. Echt een lachtertje. Voor nu: hulde aan Independer

 6. Klaas vd Velden schreef op 

  Heren JOURNALISTEN… iedereen weet toch dat Independer geld verdient aan verzekeraars… VOOR NIETS GAAT DE ZON OP… stukje gelezen in mijn ochtendkrant. ZUUR en makkelijk scoren. Ik ben blij met Independer, ze helpen echt goed… je blijft toch zelf nog nadenken

  1. kritikaster schreef op 

   @Klaas vd Velden. Prima, dat journalisten onderzoeken en prima dat Independer zich mag/kan verweren. Juist daarmede blijft het zéker, dat Independer ècht niet helemaal hetzelfde is als Machtmea! Strategisch was het een onverklaarbare zet om in deze afhankelijkspositie te manouvreren, maar daarbij is tòch het mogelijk objectief te blijven. Je zult je als Independer dus wèl altijd moeten blijven verdedigen……….daar zullen de medewerkers aan moeten gaan wennen.

 7. peter welfblom schreef op 

  Iedereen moet vooral doen of schrijven wat hij of zij wil. Independer is van achmea maar een stuk bruikbaarder dan de rest…. ga zo door

 8. Michael P. schreef op 

  Ik ben blij met jullie

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Overzichtelijk, goed advies"

Anoniem uit KRIMPEN AAN DE LEK
5 minuten geleden, zorgverzekering

"Super tevreden "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
10 uur geleden, zorgverzekering

"Erg fijne webpagina en alles werkt goed en snel."

Anoniem uit TER APEL
2020-01-22, zorgverzekering

"Goed vergelijken en makkelijk afsluiten"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-21, zorgverzekering

"vlotte reactie via whatsapp."

Meneer Kramer uit BALK
2020-01-21, zorgverzekering

"Als oud-Hilversummer al jaren tevreden over dit Hilversums bedrijf. Goede service, fijne klantenservice en je krijgt een gratis Tandartsverzekering van hun."

Meneer Aquina uit NIJMEGEN
2020-01-21, zorgverzekering

"altijd goede service makkelijk en snel geregeld."

Meneer Borg uit DEN HELDER
2020-01-20, zorgverzekering

"overzichtelijke website"

Meneer Zayzaoui uit DIEMEN
2020-01-20, zorgverzekering

"eenvoudiger kan niet"

Meneer van den Biggelaar uit LIEMPDE
2020-01-20, zorgverzekering

"Goed"

Anoniem uit HOOFDDORP
2020-01-20, zorgverzekering

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
2020-01-20, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering