Tros Radar: vergelijkingssites vergeleken
Tip een vriend:

Tros Radar: vergelijkingssites vergeleken

Maandag 6 mei zond Tros Radar een item uit over vergelijkingssites. Daarin stelde de Tros dat je altijd de prijzen van vergelijkingssites moet vergelijken. Want alleen zo vind je de laagste prijs. Goed om te weten dat vergelijkingssites zijn opgezet om het jou als consument gemakkelijk te maken. Kiezen uit vele producten en diensten is lastig. Door het invullen van een aantal gegevens kunnen vergelijkingssites snel en gemakkelijk de voor jou de best passende aanbieder(s) eruit filteren. Independer.nl is ook om deze reden opgericht.

Top 3 biedt gemak

De top 3 die wij laten zien is dan ook bedoeld om het jou gemakkelijk te maken. Om zo jouw keuzestress te verminderen. Natuurlijk kunnen we jou laten kiezen uit honderd aanbieders. Maar de top 3 laat direct zien wat in jouw geval de beste aanbiedingen zijn. En wij nemen daarin bewust de kwaliteit van voorwaarden en dienstverlening mee. Want ook dat is belangrijk bij een verzekering. Je kunt wel de goedkoopste afsluiten, maar biedt deze ook de dekking die jij zoekt? En ben je op echt zoek naar de goedkoopste verzekering dan zie je die direct staan naast de top 3. Behalve als de goedkoopste verzekering al in onze top 3 staat uiteraard.

Vergoeding

Ook werd er in de Radar-uitzending gesproken over vergoedingen. Independer.nl ontvangt een variabele vergoeding die verschilt per type verzekering en de hoeveelheid werk die wij verrichten. Voor de ene verzekering sturen we je direct door naar de site van de aanbieder, bij de andere verzekering handelen wij alle klantcontacten af en maken wij de verzekering voor je in orde. Maar de hoogte van de vergoeding speelt inderdaad geen enkele rol bij de sortering of presentatie in de vergelijking.

Premieverschillen vergelijkingssite

Tros Radar ontdekte dat de premies voor dezelfde verzekering kunnen verschillen per vergelijkingssite. Dat kan kloppen. Wij onderhandelen met verzekeraars over de premies, zodat wij je een voordelig mogelijk aanbod kunnen doen. De kortingen die wij op verzekeringen mogen geven, geven we direct door aan onze klanten. Dat lukt in veel gevallen, omdat wij miljoenen bezoekers en honderdduizenden klanten hebben. Toch kan het voorkomen dat er vergelijkingssites zijn die met een verzekeraar een betere deal kunnen afsluiten dan Independer.nl.

Appels met appels vergelijken

Independer.nl toont altijd premies inclusief assurantiebelasting. Die bedraagt op dit moment 21%. Dus dat is een aanzienlijk deel van het bedrag dat je uiteindelijk betaalt voor je verzekering. Prizewize bijvoorbeeld toont standaard premies zonder assurantiebelasting. Dus zo kan een verzekering goedkoper lijken. Maar als je ‘m eenmaal afsluit, blijkt die niet goedkoper te zijn dan op een andere vergelijkingssite.

Het is altijd goed om meerdere vergelijkingssite te bekijken voor je een product of dienst koopt. Maar let er dan wel op dat je appels met appels vergelijkt. Zodat je na aankoop geen addertjes onder het gras ontdekt.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

10 Antwoorden op “Tros Radar: vergelijkingssites vergeleken”

 1. hans schreef op 

  Beste Esther Storm,

  Zojuist heb ik volgend bericht op ons Onderling-Forum geplaatst. Je kunt ervan uitgaan, dat óók jouw reactie hierop daar zal “landen”. Ik hoop dat jullie het voorstel kunnen uitvoeren……..

  TROS-Radar heeft gisteren ook bericht over de praktijken van Independer, Verzekeringssite en de Consumentenbond.

  Meteen vanmorgen reageert Independer op de tv-uitzending, (alsof ze het bericht al van te voren hadden geschreven).

  http://weblog.independer.nl/independ…nder+Weblog%29

  Besproken werden “voorgetrokken” verzekeraars, verzekeraars die geen vergelijkingssite-vergoedingen uitbetalen en verzekeraars die geen gegevens aanleveren, maar dan toch wel ergens onderaan vermeld worden, dus niet helemaal bovenaan verschijnen óók wanneer ze goedkoper/beter zijn.

  NIET behandeld werden verzekeraars, die met innovatieve ideeën niet meer in het door de verzekeringsvergelijker voorgekauwde stramien passen, maar óók niet met bij voorbeeld een sterretje tenminste als existent ergens vermeld worden. Als voorbeeld geldt een verzekeraar, die premie retour betaalt wanneer er een jaar geen schadeclaim is binnengekomen. Het premieretour van bij voorbeeld 8-10% kan bij vergelijkingssites niet vooraf ingecalculeerd worden……..en past daardoor niet in het schema.

  Tóch kan daardoor een verzekeraar (achteraf) én beter én goedkoper zijn……….ik stel voor om dit soort polissen mede op de vergelijkingssites te noteren……tenminste wanneer er van onafhankelijkheid/neutraliteit gesproken wordt.

  Betroubaar (onafhankeijk, neutraal én compleet) is voor de klant een site die ook aan déze eis voldoet. Werk aan de winkel dus!

  Kopie aan Independer……….

 2. Beste Hans,
  Er zijn inderdaad verzekeraars die achteraf premie teruggeven als je geen schade hebt geclaimd. Voorbeelden hiervan zijn InShared en Univé. Dat zijn beide verzekeraars die op Independer.nl worden meegenomen in de vergelijking.

 3. Hans, nog even een aanvulling. Bovenstaand artikel heb ik pas vanmorgen achter mijn computer geschreven. Dus dank voor het compliment! En mocht je andere verzekeraars bedoelen dan Inshared en Univé dan hoor ik dat uiteraard graag.

 4. Toine schreef op 

  Als reactie op Trosradar mis ik in het Tros verhaal, dat Independer een onderdeel is van een grote verzekerings firma Achmea!!! Dit vind ik echt een grote misser van de Tros.

  1. hans schreef op 

   Dàt Achmea en Independer belang in elkaar hebben, is inmiddels geen geheim. Hierdoor blijft de consument, maar blijven óók de journalisten en de concurrentie alert. Dat zou inmiddels zelfs een voordeel kunnen zijn.
   Zojuist heeft Aegon-Emerce EyeOpen overgenomen en dit keer blijft het stil!
   Mijn bedenkingen blijven, dat het verdienmodel besloten ligt in het feit, dat consumenten overstappen. Volg je de professionele blog-berichten van Independer, vind je altijd een reden om (weer) te moeten overstappen of tenminste de verzekeringen opnieuw te gaan vergelijken.
   Uiteindelijk moet de vergelijker dit zèlf beslissen. Het concept om verzekeringen via Independer te checken is van veel groter voordeel wanneer je incalculeert hoeveel (klant-)informatie ingewonnen kan worden incl. gedragsstatistieken, waarover een niet Achmea-dochter niet zal kunnen beschikken. De voorsprong ligt dus eerder in de marktkennis op de lange termijn en niet op verdienen aan een overstapper.

 5. eske schreef op 

  Welke vergelijking sites je ook pakt,
  denk je eindelijk een goede te hebben… gezeik
  Je wordt geplukt waar je bij staat.

  1. kritikaster schreef op 

   @eske. Inmiddels heb ik begrepen, dat er onderscheid gemaakt wordt bij tussenpersonen in “adviseurs”, die samen met de klant naar een product toewerken en afsluiten, waarbij de adviseur én verantwoordelijk voor de juistheid blijft, maar daarvoor een rekening schrijft én daarnaast “tussenpersonen, die alleen informeren, waarbij de klant zelf besluiten moet/kan treffen. Independer en alle andere vergelijkingssites zijn dus wettelijk gezien géén adviseurs! Of zij wél gediplomeerd zijn weet ik niet. Adviseurs moeten v.a. 2014 in ieder geval een diploma hebben om hun adviserende beroep te mogen uitoefenen.

   “Gezeik en gepluk” is dus het gevolg van verkeerde
   verwachtingen en daarover moet voor u (en moeten
   anderen) dus beter worden geïnformeerd.

 6. Gerda schreef op 

  Bij mij word sinds afsluiten verzekeringen via independer iedere maand bijna 6 euro afgeschreven voor zgn servicekosten. Wat is dat voor onzin??

  1. Beste Gerda,
   Wat vervelend dat er onduidelijkheid is ontstaan, goed dat u dit aangeeft.
   Ik heb het even voor u uitgezocht.
   Het blijkt niet om servicekosten maar om een verzekeringspremie te gaan.
   U ontvangt van ons een e-mail met daar in een toelichting.
   Als u nog andere vragen heeft helpen wij u graag verder.

 7. Johan van Leeuwen schreef op 

  Er wordt tegenwoordig onderscheid gemaakt over de wijze van reizen. Inshared bijv. claimt dat als je langdurig in het buitenland verblijft geen recht hebt op uitkering bij mogelijke schade tijdens de reis daar zij zich op het standpunt stellen dat je geen geboekte reis hebt en er dus verblijft. Zulke onzin heb ik nog nooit van gehoord. Je bent toch op reis? Hoe je reist en met wie en met welke gelegenheid en of je nu verblijft bij een vriend of vriendin die daar woont doet niet terzake. Je bent niet op je woonadres en dus sluit je in mijn overtuiging een doorlopende reisverzekering af. Uiteraard is het wel oppassen dat je niet over het aantal aaneensluitende (verzekerde ) dagen gaat. Zonde van de premie dus. Daarnaast hanteren zij een eigen risico wat bij het afsluiten niet duidelijk naar voren komt. Kortom Inshared is niet zo meedenkend als verondersteld wordt maar probeert gewoon op een goedkope manier premies te vangen en haar verantwoordelijkheid te ontlopen door een nieuw begrip inte voeren over verblijven i.p.v. reizen. Dit mag best eens onder de aandacht gebracht worden. Het heeft mij in ieder geval dit jaar, sinds in verzekerd ben bij Inshared(nog) een kostbare aangelegenheid.Inshared wenst er ook niet op in te gaan als je kunt aantonen bij regelmaat, (tijdens je verblijf in het buitenland) gebruik maakt van Hotelboekingen. maakt ze niets uit. schermen vervolgens dat ze de zaak hebben besproken met hun jurist. Ongelofelijke houding dus.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Independer bespaart veel werk met vergelijken en in dit geval geld i.v.m. veel hogere offerte."

Meneer van Dijk uit HEERLEN
35 minuten geleden, autoverzekering

"Snel en gemakkelijk een keuze uit vele verzekeringen en nog ietsje goedkoper dan op de site van de verzekeraar. top !"

Anoniem uit ZAANDAM
55 minuten geleden, autoverzekering

"Altijd een goed en inzichtelijk advies, vaak met een extraatje."

Anoniem uit HENGELO OV
2 uur geleden, autoverzekering

"Allemaal super eenvoudig en optimaal resultaat. Prima dus."

Meneer van der Velde uit ROTTERDAM
2 uur geleden, autoverzekering

"Fijne service en snelle afhandelingen"

Mevrouw Gegundez Perez uit ZOETERMEER
3 uur geleden, autoverzekering

"Omdat alles helder en duidelijk op de site is aangegeven."

Anoniem uit EINDHOVEN
3 uur geleden, autoverzekering

"Uitstekende website en service, en ben ook telefonisch voortreffelijk geholpen!"

Meneer van der Houven uit ALMERE
3 uur geleden, autoverzekering

"Omdat vond ik goed."

Meneer Jama uit BEVERWIJK
4 uur geleden, autoverzekering

"Duidelijk, handig, makkelijk in gebruik en binnen een half uur alles rond."

Anoniem uit RENKUM
12 uur geleden, autoverzekering

"Altijd de goedkoopste "

Anoniem uit HOUTEN
13 uur geleden, autoverzekering

"Goede service, goed bereikbaar"

Mevrouw Winkelmolen uit MAASBRACHT
2019-09-18, autoverzekering

"."

Anoniem uit ZWOLLE
2019-09-18, autoverzekering

"Uitstekende hulp aan klanten"

Meneer Yumerov uit 'S-GRAVENHAGE
2019-09-18, autoverzekering

"Snel en gemakkelijk vergelijken en een verzekering afsluiten"

Anoniem uit VEGHEL
2019-09-18, autoverzekering

"Omdat ik gewoon tevreden ben met Independer’s dienstverlening. "

Meneer Motshagen uit HOOGLAND
2019-09-18, autoverzekering