Update situatie acteur in onze commercial
Tip een vriend:

Update situatie acteur in onze commercial

Laatste update 31 oktober: we hebben toch besloten de TV-commercial van de buis te halen. Lees ons laatste artikel over deze situatie.

Vorige week was er heel wat te doen rond een acteur uit onze commercial. Er werd bekend dat hij geld had verduisterd van de daklozenkrant Straatnieuws. Een erg vervelende situatie voor de daklozen in Utrecht, zij hebben nu een flink gat in hun begroting. Ook voor Independer is de situatie vervelend, want deze man speelt een (bij)rol in een aantal commercials van Independer. We willen hier als Independer passende actie op ondernemen.

Wat gaan we doen?

Voor nog nieuw op te nemen commercials is het eenvoudig. We gaan deze acteur niet meer inhuren. Dat waren we wel van plan, maar dat gaan we nu dus niet meer doen. Voor de al eerder opgenomen reclamespots ligt het ingewikkelder.

 • De commercial ‘Veiling’ is vorig jaar al opgenomen en wordt binnenkort weer uitgezonden. Deze is relatief eenvoudig aan te passen door hem in te korten en Van Der Roest eruit te knippen. Dat gaan we dan ook doen.
 • De commercial ‘300.000 man’ is op dit moment op tv te zien. Hier is de oplossing minder eenvoudig. We hebben niet zomaar een andere commercial op de plank liggen om uit te kunnen zenden. Stoppen met onze campagne vinden we ook geen optie. Een mogelijke oplossing zou zijn om de beelden met deze acteur te vervangen door beeldmateriaal met een andere acteur. Deze oplossing kost een hoop geld en de gedupeerde daklozen hebben hier helemaal niets aan.

We hebben daarom besloten om deze commercial niet aan te passen. We sparen daarmee geld uit en doen in plaats van de aanpassingen een schenking aan de daklozenkrant van € 10.000. We willen benadrukken dat dit geen vergoeding namens Independer is voor wat Van der Roest gedaan heeft, maar we proberen juist om wat positiefs in de situatie te brengen.

Op dit moment zijn we van plan om volgend jaar ook deze commercial nog uit te zenden. Van der Roest heeft dan volgend jaar wettelijk recht op een jaarlijkse vergoeding. Hopelijk kan hij dit inzetten om een stukje van zijn schuld aan de daklozenkrant af te lossen.

Huidige commercial ‘300.000 man’

TV - Commercial 2013 - 300.000 klanten


Huidige commercial ‘Veiling

TV-Commercial 2012 - Vergelijken

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

19 Antwoorden op “Update situatie acteur in onze commercial”

 1. pieter schreef op 

  Jullie brengen verzekeraars nog steeds meer dan 100 euro voor een woonpolis in rekening. Die onderhandelingen gaan niet naar de 300000 klanten van Independer. Als dat minder geweest was had er meer korting in gezeten.

  1. Het klopt dat wij tussenpersoon zijn en dus een vergoeding van verzekeraars ontvangen. Hier zijn wij altijd eerlijk over. Voor dit bedrag regelen wij het gehele proces vanaf bezoeker tot en met het afsluiten van de verzekering, inclusief het maken van de vergelijkingsmodule, directe acceptatie van verzekeraar. Een groot team van verzekeringsexpert zit voor onze klanten klaar om advies te geven en vragen te beantwoorden. Voor een aantal verzekeraars zijn wij ook intermediair. Dat betekent dat, na het afsluiten van de verzekering, het afhandelen van wijzigingen en schades altijd via ons verloopt. Vanzelfsprekend zijn wij ook continue bezig dingen beter of slimmer te doen zodat uiteindelijk de eindprijs voor de consument omlaag kan. We onderhandelen niet alleen over prijs, maar ook over voorwaarden.”

  2. Simons schreef op 

   ik erger me ondanks jullie goede bedoelingen met de schenking aan de dakloze krant enorm aan zijn gezicht in jullie reclame. Zet hem ook steevast even over als hij weer komt. Voor mij wekt deze reclame een negatief effect op richting Independer.

  3. Lutra schreef op 

   Ik maak ernstig bezwaar dat u deze reclame uit blijft zenden, dagelijks en nog vele met mij erger mij om dhr. BvdR met zijn zijn ……… op de TV blijft vertonen.
   Waarschijnlijk denkt u hiermee het verlies te beperken, een walgelijke vertoning…

 2. antonius schreef op 

  L.S., nooit méér iets met of van Independer als die steelkop op jullie reclame blijft .

  1. We begrijpen uw standpunt. We hebben gekozen voor een andere oplossing. We wilden het geld graag beter besteden en iets positiefs doen in deze (voor iedereen) vervelende situatie.

   1. Lutra schreef op 

    Dagelijks ergeren zich velen zich over deze reclame, het lijkt wel een leuke actie van Independer om 10.000 euro te storten voor de dakloze krant, maar wat voor ons niet zichtbaar is de contractbreuk die ze plegen met de daar aan verbonden kosten naar de omroepen.
    Dus die 10.000 euro is een aflaatbrief naar de kijkers, dus weg wezen met dit gedrocht…. !

 3. Sami Faltas schreef op 

  Prima oplossing van Independer. Wat mij betreft blijft u die dikke dief als acteur gebruiken en blijft u geld doneren aan de Daklozenkrant.

 4. Ano Niempje schreef op 

  Nette oplossing.

 5. P.A GROENEWOUD schreef op 

  BEDANKT VOOR UW ARGUMENT, BEN HET MET UW EENS
  DIT GAAT TEGEN UW KEREN HET GAAT OM VERTROUWEN
  IK ZAL IN IEDER GEVAL IEDEREEN IN MIJN OMGEVING BEWERKEN
  GEEN VERZEKERINGEN BIJ AF TE SLUITEN

 6. Henri Galema schreef op 

  Uitstekende reactie van Independer. Dit soort narigheid voorkom je helaas niet. Blij dat jullie dit netjes geregeld hebben op een manier die bij jullie past.

 7. Jan Boezeroen schreef op 

  KLASSSE!

 8. Rob Hoppe schreef op 

  Goede beslissing zo. Laat je vooral niet gekmaken.

 9. Anna schreef op 

  Ik vind dat dit echt niet kan, u kunt deze dief niet meer op uw reclamespots laten zien op tv. U bent als verzekeringmaatschappij volstrekt ongeloofwaardig als u dit toch blijft doen. Het is voor veel mensen pijnlijk om dit sujet nog op tv tegen te komen en zeker in een reclame voor een verzekeringmaatschappij. Ik denk dat dit u veel klanten gaat kosten. In eerste instantie geloofde ik het niet dat deze volstrekt immorele man en de man in uw reclame een en dezelfde is. Onvoorstelbaar, en ik zie er niets positiefs als u het geld in deze toch belangrijker vindt. En dat u het hele volgend jaar nog van plan bent deze commercial uit te zenden is volledig onbegrijpelijk. Als u doneert aan de daklozenkrant doe het dan op een normale manier maar niet.

 10. kritikaster schreef op 

  Hebben jullie dan geen rechtsbijstandsverzekering?
  Kijk eens op Independer.nl……;-)

 11. Hans Meijer schreef op 

  Wijs besluit om tóch de reclame met crimineel Bert vd R. te verwijderen. Maar dat had natuurlijk meteen gemoeten nadat zijn ongegeneerde diefstal aan het licht kwam. Het doorgaan met de reclamespot heeft jullie waarschijnlijk veel meer gekost aan omzet.
  De kosten moeten m.i. door Independer worden geclaimd bij Bart vd R, gezien de imagoschade die jullie hebben geleden.

  Ik hoop dat arrogante en alcoholische hoofd nog maar een keer te zien op tv+ bij zijn veroordeling door de rechtbank.

  Prima overigens dat jullie 10.000 euro schenken aan de daklozen,!

  Succes.

 12. Gert Hulleman schreef op 

  Er zijn toch nog 2 commercials opgenomen in juli? Worden die niet uitgezonden?

 13. Lutra schreef op 

  Dagelijks ergeren zich velen zich over deze reclame, het lijkt wel een leuke actie van Independer om 10.000 euro te storten voor de dakloze krant, maar wat voor ons niet zichtbaar is de contractbreuk die ze plegen met de daar aan verbonden kosten naar de omroepen.
  Dus die 10.000 euro is een aflaatbrief naar de kijkers, dus weg wezen met dit gedrocht…. !

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Goede website makkelijk te gebruiken"

Anoniem uit EMMEN
50 minuten geleden, woonverzekering

"Goed"

Mevrouw Joanna Monica uit LEIDERDORP
1 uur geleden, zorgverzekering

"Duidelijk, handig, makkelijk in gebruik en binnen een half uur alles rond."

Anoniem uit RENKUM
6 uur geleden, autoverzekering

"Altijd de goedkoopste "

Anoniem uit HOUTEN
7 uur geleden, autoverzekering

"Vind het goed"

Meneer Achalhi uit 'S-GRAVENHAGE
2019-09-18, zorgverzekering

"Geen enkel probleem, duidelijke informatie"

Anoniem uit BUNNIK
2019-09-18, reisverzekering

"Goede service, goed bereikbaar"

Mevrouw Winkelmolen uit MAASBRACHT
2019-09-18, autoverzekering

"Gewoon"

Meneer Kok uit ALMERE
2019-09-18, woonverzekering

"."

Anoniem uit ZWOLLE
2019-09-18, autoverzekering

"Top "

Anoniem uit ALMERE
2019-09-18, lenen

"Makkelijk in te vullen nu hopen op goed nieuws"

Dhr. Op 't Holt uit HOOGEZAND
2019-09-18, lenen

"Makkelijke aanvraagprocedure"

Anoniem uit STEENWIJK
2019-09-18, reisverzekering

"Uitstekende hulp aan klanten"

Meneer Yumerov uit 'S-GRAVENHAGE
2019-09-18, autoverzekering

"Snel en gemakkelijk vergelijken en een verzekering afsluiten"

Anoniem uit VEGHEL
2019-09-18, autoverzekering

"Omdat ik gewoon tevreden ben met Independer’s dienstverlening. "

Meneer Motshagen uit HOOGLAND
2019-09-18, autoverzekering