VGZ in Volkskrant: vergelijkende consumenten vormen een kleine voorhoede
Tip een vriend:

VGZ in Volkskrant: vergelijkende consumenten vormen een kleine voorhoede

De Volkskrant meldt vandaag dat VGZ een forse daling voorspelt in aantal overstappers. Divisievoorzitter commercie Frank Elion van VGZ doet daarin een aantal uitspraken die niet kloppen of aanvulling behoeven. Graag licht Independer deze nog toe:

 • Independer heeft in 5 weken al meer dan een miljoen vergelijkingen voor zorgverzekeringen gemaakt en verwacht in totaal weer meer dan 2 miljoen vergelijkingen te maken.
 • Naast prijs wordt daarbij gewezen op kwaliteit van voorwaarden, klantenservice en gecontracteerde zorg.
 • Elk jaar blijkt dat de trends die de NZA in het voorjaar in haar marktscan signaleert in het voorgaande seizoen correct op basis van zoekgedrag door Independer zijn voorspeld.
 • Dit jaar zien we weer een lichte stijging in aantal mensen zonder aanvulling of met hoger eigen risico.
 • Ook zien we dat keuzevrijheid zwaarder weegt en er meer mensen zijn die meer willen betalen voor vrije zorgkeuze. Maar er is ook een groep van circa 15% die voor de allerlaagste premie kiest.
 • VGZ gebruikt zelf de trends die zichtbaar zijn in het zoekgedrag op Independer bij de ontwikkeling van de dekking van zorgverzekeringen.
 • VGZ heeft dit jaar een sterk aanbod en heeft al bijna 13.000 nieuwe klanten via Independer mogen verwelkomen.
 • Independer ziet niet minder interesse dan vorig jaar. Wel zijn er nog veel vragen. Daarom starten we vandaag naast onze klantenservice van 60 experts een vragenservice via Twitter #zorgservice om deze vragen te beantwoorden. Ook VGZ klanten zijn daar geheel vrijblijvend van harte welkom.

Update 10:02: Frank Elion reageert ook op Twitter. 

tweet-elion

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

2 Antwoorden op “VGZ in Volkskrant: vergelijkende consumenten vormen een kleine voorhoede”

 1. Frank Elion schreef op 

  Laat er geen misverstand bestaan. Independer vind ik een top vergelijingssite en ‘websupermarkt’. En ja, we gebruiken zeker de input van jullie ervaringen bij het ontwikkelen van onze produkten zoals we ook andere input gebruiken zoals klantonderzoek, ervaringen uit klachten, etc.

  Naast een aantal gelijke trends die wij beiden zien, zien wij ook trends die verschillend lijken. Zo verwachten wij met onderoeksbureau Nivel dat het aantal overstappers dit jaar minder zal worden dan vorig jaar. Ook het aantal klanten dat voor een aanvullend vrijwillig eigen risico kiest, lijkt bij ons lager te zijn dan de trend die jullie zien. Dat geldt verder voor het aantal mensen dat kiest voor het hoogste eigen risico. Dat zijn er op basis van onze ervaringen maar weinig.

  Wij verklaren de verschillen in trends tav de keus voor hogere eigen risico’s met de inschatting dat het toch primair prijszoekers zijn die naar vergelijkingssites gaan. Verzekerden die kiezen voor bijvoorbeeld een lager eigen risico of volledig vrije keus van zorgaanbiefder, switchen vooral bij hun eigen verzekeraar. Dat zien we ook duidelijk terug in onze cijfers waarbij de groei van restitutiepolissen dit jaar opvallend is. Deze polissen groeien bij ons sneller dan de meest goedkope polissen.

  Natuurlijk zijn we blij dat VGZ het zo goed doet bij overstappers die via Independer hun verzekering kopen. We bieden dan ook met € 12 premieverlaging per maand de grootste premiedaling en ook voor alle aanvullende verzekeringen verlagen we als enige zorgverzekeraar voor iedereen de premie. Veel succes de komende weken met de campagne.

 2. Beste Frank,
  Dank voor je reactie en compliment. We zien in grote lijnen dezelfde trends. Dat kan niet anders als je beide miljoenen consumenten bedient. Ook wij zien tot nog toe minder overstappers. Ook zien we dat er veel meer op kwaliteit gelet wordt en er veel mensen zijn die bewust wat meer betalen voor een betere dekking. Dat stimuleren wij ook. Er zijn dit jaar meer vragen en er zijn nog veel mensen die twijfelen dus we kunnen nog niet goed voorspellen hoeveel mensen er daadwerkelijk gaan overstappen. De afgelopen dagen lopen we namelijk weer voor op vorig jaar qua overstappers.

  Het enige echte verschil zit bij Eigen Risico. Dat is ook goed te verklaren. VGZ hanteert namelijk een lage korting op verhogen van Eigen Risico (150 korting bij 500 euro extra Eigen Risico). Andere verzekeraars geven veel meer korting (tot 300 euro korting bij 500 euro Eigen Risico). Wij zien daardoor bijna geen mensen op Independer die voor VGZ kiezen als ze hoger Eigen Risico kiezen. Dat komt dus weer overeen met jullie ervaring.

  De verklaring dat met name prijszoekers via vergelijkingssites zouden zoeken herkennen wij niet. De bewuste consumenten die vergelijken maken een afweging tussen prijs en alle aspecten van kwaliteit en kiezen dit jaar meer dan ooit voor kwaliteit boven prijs.

  Groet,
  Edmond

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"great english site!"

Meneer Smith uit AMSTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"Is ok. I start wit you so... It is about instinct. Thank you"

Meneer Saratenu uit PUTTEN
2020-02-17, zorgverzekering

"Perfect "

Meneer Bogdan uit HARDENBERG
2020-02-17, zorgverzekering

"Alles is erg overzichtelijk "

Anoniem uit IJSSELSTEIN UT
2020-02-17, zorgverzekering

"Tevereden ? "

Meneer Bouchkroute uit ROTTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"My name is Przemyslaw Jezierski and the name of my girlfriend is Dorota Trzupek Please make it correct if possible"

Anoniem uit DONGEN
2020-02-16, zorgverzekering

" Heel goede service."

Meneer Stempher uit ARNHEM
2020-02-16, zorgverzekering

"vlotte info & afhandeling"

Anoniem uit NIJMEGEN
2020-02-15, zorgverzekering

"De vergelijkingen met voor en nadelen zijn helder en goed leesbaar. De aanwijzingen voor de te volgen stappen in het proces ook. Prima!"

Anoniem uit ALMERE
2020-02-15, zorgverzekering

"Top service! "

Meneer Bouazzaoui uit POORTUGAAL
2020-02-15, zorgverzekering

"overzichtelijke vergelijking van alle zorgpolissen"

Anoniem uit BORNE
2020-02-14, zorgverzekering

"Ik heb dit aantal sterren gegeven, omdat mijn verzekering nog maar net aangevraagd is. Misschien beter om wat later in het proces om een waardering te vragen? Misschien krijgt Independer dan wel 5 sterren!"

Anoniem uit HANSWEERT
2020-02-13, zorgverzekering

"Because its very helpfully"

Mevrouw Sales Miret uit AMSTERDAM
2020-02-13, zorgverzekering

"."

Mevrouw Vasiliauskaite uit ARNHEM
2020-02-13, zorgverzekering

"A well designed site to navigate alot of options."

Meneer Page uit AMSTERDAM
2020-02-13, zorgverzekering