Zorgseizoen begonnen: Independer lanceert nieuwe commercial
Tip een vriend:

Zorgseizoen begonnen: Independer lanceert nieuwe commercial

Sinds gisteravond is onze nieuwe tv-commercial te zien. Met deze commercial willen we overzicht bieden voor de consument, die in deze tijd vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe zijn we precies tot deze commercial gekomen en wat zijn de eerste reacties? In dit artikel vertellen we je graag meer over onze nieuwe campagne.

Het zorgseizoen

Elk jaar switchen ongeveer een miljoen mensen van zorgverzekering. Een veelvoud hiervan oriënteert zich op een nieuwe zorgverzekering, maar stapt niet over. Deze massale oriëntatie op een nieuwe zorgverzekering wordt gestimuleerd door zorgverzekeraars en vergelijkingswebsites. Ook de politiek en pers roepen jaarlijks van alles over de nieuwe zorgpolissen. Het positieve van al dit mediageweld is dat veel consumenten zich realiseren dat ze iets met hun zorgverzekering moeten. Maar ja, hoe kom je nou tot de beste keuze? Welke polis sluit het beste aan bij zijn zorgbehoeften en is ook nog aantrekkelijk geprijsd? Talloze onderzoeken wijzen uit dat deze periode van het jaar door de consument als een waar ‘zorgseizoen’ wordt ervaren. Het zorgseizoen is niet alleen de periode waarin men zijn zorgverzekering kan aanpassen, maar ook letterlijk zorgen ervaart. Wat hij moet kiezen?

Tijdens het zorgseizoen horen wij vaak van klanten dat wij goede hulp bieden. En dit is natuurlijk wat wij willen: mensen zo goed mogelijk helpen bij het maken van de keuze voor de juiste zorgverzekering. Dit is het thema van onze nieuwe TV commercial.

Van chaos naar orde

In het eerste deel van de commercial beelden we het gevoel uit dat veel consumenten hebben: de veelheid aan zorgverzekeraars die allemaal roepen dat zij de beste polis hebben. We laten drie verschillende consumenten zien die allemaal belaagd worden door een zwerm van zorgverzekeraars. Dit gevoel wordt versterkt door de drukke muziek.

Zoals een consument het tijdens het consumentenonderzoek mooi verwoordde, gaat de commercial na ongeveer 15 seconden over van chaos naar orde. We beelden de rust in het leven van de consument uit op het moment dat hij op de website van Independer komt. Op dit moment wordt het hem ineens duidelijk welke zorgverzekeraars niet bij hem passen en welke juist wel. We sluiten af met een gevoel van tevredenheid en ook een beetje opluchting.

Drie verschillende versies

De commercial eindigt met een ‘shot’ waarbij er één verzekeraar voor de consument overblijft. Omdat we rekening houden met de specifieke dekkingswensen van het individu, hebben we drie versies gemaakt. Elke versie eindigt met een andere consument die wij een andere verzekeraar adviseren.

Commercial Independer nov 2015 - versie a

Commercial Independer nov 2015 - versie b

Commercial Independer nov 2015 - versie c

Tandongevallen-verzekering

Na de commercial volgt altijd de ‘tag-on’. Dit is een filmpje van tien seconden over de gratis tandongevallen-verzekering van Independer.

Commercial Independer nov 2015 - 10 sec

Feedback van consumenten

Wij testen altijd hoe consumenten onze TV commercial ervaren. Gelukkig waren de uitkomsten van dit onderzoek positief. De boodschap kwam goed over en werd door de respondenten als geloofwaardig ervaren. Hoe wij onszelf neerzetten in de commercial, sluit blijkbaar goed aan bij het beeld dat men van Independer heeft. Leuk om te zien dat de respondenten het begrip zorgseizoen meteen begrijpen. Een aantal respondenten begon uit zichzelf te vertellen over de zorgen die zij ervaren.

Benieuwd naar je reactie!

De tv-commercial is te zien van 12 november t/m 31 december. Heb jij de commercial gezien en heb je toch nog een vraag of opmerking? Laat een reactie achter op dit artikel. We helpen je graag.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"heldere uitleg"

Dhr. Grob uit MILL
14 minuten geleden, energie

"Snel en duidelijk "

Anoniem uit AMSTERDAM
1 uur geleden, reisverzekering

"Uitstekend "

Anoniem uit ROTTERDAM
7 uur geleden, autoverzekering

"Overzichtelijk. Waarbij ik goed de verschillen tussen de diverse aanbieders kon vergelijken. "

Anoniem uit AMSTELVEEN
7 uur geleden, autoverzekering

"Goede pagina en duidelijk"

Dhr. Callenbach uit APELDOORN
2020-01-19, lenen

"Bij deze variant overlijdensrisicoverzekering zou ik de laatste 5 jaar (van de 30 jaar) geen premie hoeven te betalen. Ik zie dit niet terugkomen in de initiële polis. Waar staat dit dan? Effe checken dus. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-01-19, overlijdensrisicoverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Werkt makkelijk en snel."

Anoniem uit WERKENDAM
2020-01-19, energie

"De informatie die verstrekt worden zijn helder. Het afsluiten van de reisverzekering ging vlot. "

Dhr. Spoormaker uit KATWIJK ZH
2020-01-19, reisverzekering

"niet duidelijk welke inkomstenbestanddelen meetellen."

Dhr. Liefferink uit AMERSFOORT
2020-01-19, lenen

"Helder en duidelijk. Kind kan de was doen."

Anoniem uit DRIEL
2020-01-19, energie

"Wordt goed geholpen met alles."

Anoniem uit VAALS
2020-01-19, autoverzekering

"Goede onderbouwing van de “groenheid” van de energie."

Anoniem uit NIEUWERKERK AD IJSSEL
2020-01-19, energie

"Goed geholpen met de zorgverzekering en nu vergelijk voor energie overzichtelijk en duidelijk aan gegeven"

Dhr. Van Vijfeijken uit HELMOND
2020-01-19, energie

"snel en eenvoudig overzicht van de mogelijkheden. Site oogst transparant en eerlijk"

Dhr. Mulder uit FIJNAART
2020-01-19, lenen