Beugel verzekeren: kan het uit?
Tip een vriend:

Beugel verzekeren: kan het uit?

Van plaatjesbeugel tot blokbeugel en buitenbeugel: bij de orthodontist kun je je tanden laten rechtzetten. Maar de kosten daarvoor lopen hoog op. Bekijk daarom goed wat je zorgverzekering dekt. Want de basisverzekering vergoedt orthodontiekosten bijna nooit. Wel kun je je aanvullend verzekeren. Dat kan vooral uit als de verzekering voor je kind is. Maar ben je boven de 18? Dan is het vaak goedkoper om de behandeling zelf te betalen.

Een beugel kost niet overal hetzelfde

Hoe duur een beugel precies is, ligt aan het soort beugel en de behandeling. Niet elke orthodontist kiest hetzelfde behandeltraject. Daardoor ben je misschien bij de ene orthodontist duurder uit dan bij de ander. Maar de overheid heeft wel maximale prijzen in 2018 vastgesteld. Meestal kost een beugel zo rond de 2.000 euro.

Tip: vraag van tevoren bij verschillende orthodontisten wat de behandeling gaat kosten. Zo kun je een goede keuze maken.

Onder de 18: een aanvullende zorgverzekering kan uit

Heeft je kind een beugel nodig? Dan kun jij als ouder een aanvullende verzekering met orthodontiedekking tot 18 jaar voor hem of haar afsluiten. Deze verzekering vergoedt vaak de meeste kosten voor de behandeling. Wil je weten of het voor jouw kind uit kan om een aanvullende verzekering te regelen? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1. Vraag aan de orthodontist wat de beugel gaat kosten.

Stap 2. Kies een aanvullende zorgverzekering, en bekijk wat je daarvoor betaalt aan premie.

Stap 3. Check in ons vergoedingenoverzicht wat je precies vergoed krijgt.

Stap 4. Leg de kosten en de vergoedingen naast elkaar: dan weet je of het uit kan.

Tip: onderstaande zorgverzekeraars bieden in 2018 een ruime vergoeding voor orthodontie onder de 18 zónder wachttijd of medische selectie. Je krijgt wel – naast orthodontie – ook andere zorg in het aanvullende pakket, zoals fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen (let op: alleen bij OHRA en CZ mag je naar elk ziekenhuis). Je kunt deze producten in onze vergelijking zelf opzoeken, selecteren en eventueel vergelijken.

ZorgverzekeraarZorgverzekeringPremie per maandVergoeding
OHRAZorgverzekering + Uitgebreid€ 149,94100%, max. € 2.000 (eenmalig)
Zilveren KruisBasis Budget + Aanvullend 3 sterren€ 139,20100%, max. € 2.000 (eenmalig)
CZ ZorgbewustpolisZorgbewustpolis + Gezinnen€ 158,901e jaar: 100%, max. € 1.000 (daarna € 500 extra per jaar tot in totaal € 2.500 na vier jaar)

Boven de 18: een aanvullende zorgverzekering kan niet altijd uit

Ben je boven de 18? Dan kun je je aanvullend verzekeren met de dekking orthodontie voor boven de 18 jaar. Maar je krijgt dan vaak maar een klein deel van de kosten vergoed. Ook gelden er vaak extra eisen zoals wachttijd en medische acceptatie. Bereken daarom goed of aanvullend verzekeren uit kan, of dat je de kosten beter zelf kunt betalen. We laten je graag met een voorbeeld zien hoe dit in zijn werk kan gaan.

Voorbeeld: aanvullend verzekerd bij OHRA

Stel, je bent boven de 18 en je hebt een beugel nodig. Je kunt dan kiezen voor de aanvullende verzekering van OHRA:Extra Aanvullend
Je betaalt aan premie:23,40 euro per maand (vanaf)
Dat is:280,80 euro per jaar
Maar de dekking vanaf 18 jaar is:maximaal (eenmalig) 250 euro vergoed
De aanvullende verzekering kan niet uit, want:alleen al de 280,80 euro aan premie is meer dan de vergoeding van 250 euro

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op onze pagina over orthodontie. Ook kun je bij Independer alle zorgverzekeringen vergelijken op orthodontievergoedingen. Wil je advies over of het voor jou voordeliger is om een aanvullende verzekering af te sluiten of niet? Neem dan contact op met een van onze zorgexperts of laat een reactie achter.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

10 Antwoorden op “Beugel verzekeren: kan het uit?”

 1. Willem maats schreef op 

  Zit zelf nu bij zilveren kruis 1 jaar
  Kan ik pakket uitbereiden ivm beugel ?
  Ben 18plus
  War word dan premie en vergoeding beugel ?

 2. Selina van Houten (Independer.nl) schreef op 

  Beste Willem,
  Er zijn gelukkig nog genoeg mogelijkheden om je te verzekeren voor een beugel wanneer je boven de 18 bent. Om je hier goed in te adviseren wil ik je wel helpen om ons even te bellen op 035-6265544. Wij zijn doordeweeks van 8 tot 9 uur open en in het weekend van half 10 tot 5. Wij hopen van je te horen!

  1. A. Lip schreef op 

   Beste Independer,
   Het taalgebruik laat sterk te wensen over! Als de taal van de inzender gebrekkig is, dan is het toch een kleine moeite om dat even te corrigeren? T is zo onbegrijpelijk en dan heeft de voorlichtingsfunctie van zo’n voorbeeldvraag weinig zin.
   En de zin in de reactie, geschreven door jullie is ook ongrammaticaal.
   “Om je hier goed in te adviseren wil ik je wel helpen om ons even te bellen op 035-6265544.”
   Deze klopt ook niet. U bedoelt vast dat de klant moet bellen, maar dat staat hier niet! Zo staat er dat de schrijver de klant wil helpen hem/haar te bellen.
   Dat kan helemaal niet en wordt ook niet bedoeld.
   Vriendelijke groet,
   A. Lip

   1. Beste meneer/ mevrouw Lip,

    U heeft helemaal gelijk, een grammaticale fout is zo gemaakt. Ook een verkeerde zinsopbouw kan zomaar gebeuren. Wij zijn ook gewoon maar mensen. Mijn collega die vorig jaar bovenstaand bericht heeft geschreven heeft per ongeluk 2 dingen willen zeggen in 1 zin, kan gebeuren. Is gelukkig geen wereldramp want de strekking is duidelijk: we willen u graag helpen en om dat te doen kunt u ons beter even bellen. Mocht u vragen hebben over het bovenstaande artikel dan horen we dit graag van u.

 3. Hanneke schreef op 

  Goedemiddag, wordt dit artikel nog aangepast voor 2020?

  1. Beste Hanneke,

   Het kan zijn dat er weer een nieuw artikel wordt geschreven, maar dat is nog niet zeker. Voor nu kunt u zeker het stappenplan nog aanhouden die erin staat, de info die in het artikel staat klopt nog. Alleen de prijzen in de vorbeelden zijn niet meer actueel. Ons weblog fungeert ook als kennis bibliotheek, vandaar dat deze vam vorig jaar er nog gezellig in staat. Voor meer informatie over beugel vergoeding 2020 kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen op: 035-6265544

 4. P. Schouten schreef op 

  Goedemiddag,

  Mijn zoon heeft al enige tijd een beugel. Hij wordt in januari 2020 18 jaar. Betekent dit dat het bezoek (controle e.d.) aan de orthodontist vanaf dat moment niet meer vergoed wordt? Of blijft dit vergoed worden, omdat hij bij aanvang van het ‘beugeltraject’ jonger was dan 18 jaar? Tot slot hoop ik dat dit bericht voldoet aan de strenge taaleisen van dhr. Lip, van twee berichten hierboven :-D

  1. Beste meneer, mevrouw Schouten,

   Goed dat u dit navraagt! Ik vind u bericht grammaticaal tip top in orde! Als uw zoon binnenkort 18 jaar wordt dan vervalt de vergoeding voor de orthodontie. Als hij dit vergoed wilt hebben moet dat meeverzekerd worden in zijn nieuwe pakket hier vind u meer informatie over vergoedingen voor orthodontie vanaf 18 jaar.

 5. René de Vries schreef op 

  Mijn vrouw heeft dit jaar (2019) een kaakoperatie ondergaan en een beugel gekregen. deze kosten zijn 80 % vergoed door particuliere verzekering via mijn buitenlandse werkgever. Deze verzekering is ten einde en voor 2020 moeten we nu een nederlandse zorgverzekering afsluiten. wij verwachten tussen 500 en 1000 euro dit jaar kwijt te te zijn aan beugelbijstellingen en controles voor haar. Onze zoon moet in 2020 nog ongeveer 5 to 7 keer terug komen voor zijn beugel controle. Wij willen uiteraard geen wachttijd. Wat raden jullie aan?

  1. jwildschut (Independer.nl) schreef op 

   Hé René,

   Goed dat je om wat hulp en advies vraagt! Om echt goed advies te geven voor het vinden van een passende zorgverzekering voor jouw gezin raad ik je echter aan om online een vergelijking te maken of telefonisch contact op te nemen met één van mijn collega’s. Zij kijken dan graag even met je mee naar de mogelijkheden om onder andere de orthodontiekosten goed in te dekken.

   Je kunt ons hiervoor bereiken op 035 626 55 44. Voor de openingstijden kun je terecht op onze website.

   Succes en een goede jaarwisseling alvast!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Zeer duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden. En kon direct zonder problemen een nieuwe verzekering afsluiten."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-01-16, zorgverzekering

"Gewoon gemakkelijk online geregeld!"

Mevrouw Lamberts uit AMSTERDAM
2020-01-16, zorgverzekering

"snel, makkelijk, overzichtelijk"

Anoniem uit HOUTEN
2020-01-16, zorgverzekering

"Duidelijk en overzichtelijk ook om te vergelijken om een eigen zorgverzekering af te sluiten."

Anoniem uit BOSKOOP
2020-01-16, zorgverzekering

"It is a really useful instrument"

Anoniem uit KUDELSTAART
2020-01-15, zorgverzekering

"Ik wilde de betalingstermijn van mijn nieuwe zorgverzekering wijzigen. Oplossing volgens de medewerker: aanvraag annuleren en opnieuw een verzekering afsluiten. Wat blijkt: annulering is doorgekomen bij Friesland verzekering, nieuwe aanvraag niet!"

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-15, zorgverzekering

"De juiste vergelijkings-informatie in een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website! Samen met een gratis extraatje... TOP gedaan Independer!"

Meneer Postma uit NAARDEN
2020-01-15, zorgverzekering

"Heel overzichtelijk in gebruik. Goede vergelijking en hulp als je dit nodig hebt. "

Mevrouw Schutterop uit DRIEBERGEN-RIJSENBURG
2020-01-15, zorgverzekering

"tevreden"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-01-15, zorgverzekering

"Snel en makkelijk"

Anoniem uit HEEL
2020-01-15, zorgverzekering

"Makkelijk vergelijken met andere verzekeringen "

Mevrouw Roelofsen uit OPHEUSDEN
2020-01-14, zorgverzekering

"Snel afgehandeld"

Meneer Klok uit APELDOORN
2020-01-14, zorgverzekering

"***** Snel overzicht, goede lage premies en vergelijk."

Meneer Spindelaar uit LEEUWARDEN
2020-01-14, zorgverzekering

"top"

Anoniem uit ROTTERDAM
2020-01-14, zorgverzekering

"snel en makkelijker geregeld. lekker overzichtelijk!"

Anoniem uit RIDDERKERK
2020-01-14, zorgverzekering