Heb jij je belastingaangifte al gedaan?
Tip een vriend:

Heb jij je belastingaangifte al gedaan?

Morgen is het Koningsdag. De dag waarop heel Nederland massaal feestviert. Diezelfde ‘oranje’ saamhorigheid ervaren we met een beetje geluk ook snel weer bij het Nederlands elftal. Momenten van collectieve verbondenheid zijn zeldzaam en daarom genieten we er met zijn allen extra van. Toen ik mijn collega’s naar hun weekendplannen vroeg, had ik dan ook antwoorden verwacht als ‘feesten’ en ‘op de uitmarkt staan met mijn kinderen’. Toen twee collega’s vertelden dat ze de belastingaangifte op de planning hadden staan, was ik verbaasd.

Zuchtklusjes

Of toch weer ook niet? Want we hebben tot 1 mei de tijd voor de aangifte. Net als Koningsdag en het Nederlands Elftal is er nog iets wat Nederlanders verbindt: uitstelgedrag. Zeker als het aankomt op saaie, financiële klusjes die we misschien niet helemáál begrijpen. We wachten met onze zorgverzekering tot na de kerst. En ons pensioen? Dat schuiven we jaren –of zelfs decennia-  voor ons uit. Gelukkig kan je voor steeds meer van deze zuchtklusjes bij Independer terecht. Zo kun je als jonge ouder sinds kort berekenen of, en zo ja hoeveel, kinderopvangtoeslag je krijgt.

Online belastingadviseur

Maar voor je belastingaangifte moet je bij Bokkz zijn. Zoals Independer je expert in financieel inzicht is, zo is Bokkz je expert in belasting. Bokkz is een online aangifteprogramma waarmee je belastingaangifte doet met de kennis van een belastingadviseur. Dat maakt de aangifte leuker én makkelijker. Én ze helpen je met zaken waar de belastingdienst je niet bij helpt. Ze geven je slimme tips bij je aangifte, checken je toeslagen en geven je persoonlijk advies. Als particulier betaal je 25 euro voor de diensten van Bokkz: geen geld voor een belastingadviseur.

Independer Emile is al jaren een trouwe klant van Bokkz en vertelt waarom: “bij Bokkz krijg ik antwoord op vragen die ik van de belastingdienst niet krijg. Zo hebben ze me geholpen met een schenking uit de erfenis van mijn opa en ze hebben me al een keer uit de brand geholpen toen de Belastingdienst een fout had gemaakt in mijn aangifte. En ze maken de aangifte een stuk makkelijker en leuker om te doen.”

Toeslagen

Zelf heb ik mijn aangifte dit jaar ook via Bokkz ingediend. De aangifte zelf gaat inderdaad een stuk makkelijker, hoewel die van de Belastingdienst ook steeds beter wordt. De toegevoegde waarde zit voor mij in de verevening die automatisch gaat. En in de toeslagenberekening. Die checkt de belastingdienst niet voor je, maar Bokkz wel. Zo kwam ik erachter dat ik 400 euro moet terugbetalen. Terugbetalen is natuurlijk nooit leuk, maar zo weet ik nu al wel op tijd wat ik opzij moet zetten en wat ik kan verwachten als die blauwe envelop straks op de mat valt.

Aan de slag

Dus heb je je aangifte nog niet gedaan, maar had je al andere plannen voor Koningsdag? Ga morgen gewoon lekker een feestje vieren en regel het zondagmiddag alsnog vanuit je luie stoel via Bokkz. Lukt het je echt niet voor 1 mei? Dan kan je uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Tot 1 mei kun je via deze link uitstel aanvragen. Je krijgt dan uitstel tot 1 september.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Duidelijk en snel afsluiten"

Anoniem uit HILVERSUM
50 minuten geleden, woonverzekering

"Altijd genoeg keuze en goede en duidelijke uitleg. Wat ik zelf heel prettig vind is dat je onder je eigen account 1 overzicht hebt met wat voor verzekeringen je hebt afgesloten, meerdere aanbieders onder 1 dak."

Dhr. Zeijlmans uit ANDIJK
2019-05-24, rechtsbijstandverzekering

"goede vergelijking"

Anoniem uit EDE GLD
2019-05-24, autoverzekering

"Duidelijk overzicht van alle gegevens om mee te vergelijken en altijd goede extra aanbieding zowel bij zorg en auto verzekering"

Mevrouw van der Scheer uit GRONINGEN
2019-05-24, autoverzekering

"ik heb ervaring met independer.eengoede.alleen die brand.dat heb ik tegen.maar ik heb gedaan wat ik kon.ondanks debrandwonden heb ik deze woning gered.zo erg was het.kon me niks schelen pijn is relatief.ik voelde het niet op dat moment groet J.Verla"

Meneer Verlaan uit AMSTERDAM
2019-05-24, woonverzekering

"Dit is de eerste keer dat ik via jullie een verzekering sluit"

Anoniem uit ZAANDAM
2019-05-24, reisverzekering

"goed duidelijk en makkelijk "

Dhr. Willemsen uit WOLDENDORP
2019-05-24, lenen

"zeer snel en eenvoudig de beste en goedkoopste verzekering afgesloten ."

Dhr. Mol uit ALMERE
2019-05-24, reisverzekering

"VEEL DUIDELIJKE INFO"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-05-24, reisverzekering

"werkt gewoon top!"

Dhr. Van De Wiel uit DRUNEN
2019-05-24, energie

"Top"

Mevrouw Hendrikse uit ROTTERDAM
2019-05-24, autoverzekering

"GOED"

Anoniem uit UTRECHT
2019-05-24, energie

"Helemaal top"

Anoniem uit MAASSLUIS
2019-05-24, energie

"Goed en snel geregeld "

Dhr. Wijk uit SCHAGEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering

"Wel gemakkelijk om verzekering af te sluiten "

Mevrouw Kloppenburg uit OOSTWOLD GEM OLDAMBT
2019-05-24, autoverzekering