Heb jij je belastingaangifte al gedaan?
Tip een vriend:

Heb jij je belastingaangifte al gedaan?

Morgen is het Koningsdag. De dag waarop heel Nederland massaal feestviert. Diezelfde ‘oranje’ saamhorigheid ervaren we met een beetje geluk ook snel weer bij het Nederlands elftal. Momenten van collectieve verbondenheid zijn zeldzaam en daarom genieten we er met zijn allen extra van. Toen ik mijn collega’s naar hun weekendplannen vroeg, had ik dan ook antwoorden verwacht als ‘feesten’ en ‘op de uitmarkt staan met mijn kinderen’. Toen twee collega’s vertelden dat ze de belastingaangifte op de planning hadden staan, was ik verbaasd.

Zuchtklusjes

Of toch weer ook niet? Want we hebben tot 1 mei de tijd voor de aangifte. Net als Koningsdag en het Nederlands Elftal is er nog iets wat Nederlanders verbindt: uitstelgedrag. Zeker als het aankomt op saaie, financiële klusjes die we misschien niet helemáál begrijpen. We wachten met onze zorgverzekering tot na de kerst. En ons pensioen? Dat schuiven we jaren –of zelfs decennia-  voor ons uit. Gelukkig kan je voor steeds meer van deze zuchtklusjes bij Independer terecht. Zo kun je als jonge ouder sinds kort berekenen of, en zo ja hoeveel, kinderopvangtoeslag je krijgt.

Online belastingadviseur

Maar voor je belastingaangifte moet je bij Bokkz zijn. Zoals Independer je expert in financieel inzicht is, zo is Bokkz je expert in belasting. Bokkz is een online aangifteprogramma waarmee je belastingaangifte doet met de kennis van een belastingadviseur. Dat maakt de aangifte leuker én makkelijker. Én ze helpen je met zaken waar de belastingdienst je niet bij helpt. Ze geven je slimme tips bij je aangifte, checken je toeslagen en geven je persoonlijk advies. Als particulier betaal je 25 euro voor de diensten van Bokkz: geen geld voor een belastingadviseur.

Independer Emile is al jaren een trouwe klant van Bokkz en vertelt waarom: “bij Bokkz krijg ik antwoord op vragen die ik van de belastingdienst niet krijg. Zo hebben ze me geholpen met een schenking uit de erfenis van mijn opa en ze hebben me al een keer uit de brand geholpen toen de Belastingdienst een fout had gemaakt in mijn aangifte. En ze maken de aangifte een stuk makkelijker en leuker om te doen.”

Toeslagen

Zelf heb ik mijn aangifte dit jaar ook via Bokkz ingediend. De aangifte zelf gaat inderdaad een stuk makkelijker, hoewel die van de Belastingdienst ook steeds beter wordt. De toegevoegde waarde zit voor mij in de verevening die automatisch gaat. En in de toeslagenberekening. Die checkt de belastingdienst niet voor je, maar Bokkz wel. Zo kwam ik erachter dat ik 400 euro moet terugbetalen. Terugbetalen is natuurlijk nooit leuk, maar zo weet ik nu al wel op tijd wat ik opzij moet zetten en wat ik kan verwachten als die blauwe envelop straks op de mat valt.

Aan de slag

Dus heb je je aangifte nog niet gedaan, maar had je al andere plannen voor Koningsdag? Ga morgen gewoon lekker een feestje vieren en regel het zondagmiddag alsnog vanuit je luie stoel via Bokkz. Lukt het je echt niet voor 1 mei? Dan kan je uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Tot 1 mei kun je via deze link uitstel aanvragen. Je krijgt dan uitstel tot 1 september.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Fenomenaal"

Dhr. Erwin Leeuwerink uit AMSTERDAM
1 uur geleden, lenen

"Uitstekend"

Dhr. Erwin Leeuwerink uit AMSTERDAM
2 uur geleden, lenen

"Altijd een overzichtelijke vergelijking"

Anoniem uit HUIZEN
2 uur geleden, lenen

"Tot zover. het was duidelijk. Ik moet natuurlijk nog ondervinden of alles werkelijk is."

Mevrouw Gunst - de Boer uit HOORN NH
2019-07-15, zorgverzekering

"Fijne website "

Anoniem uit ENTER
2019-07-15, lenen

"heb nog geen ervaring met idepender"

Anoniem uit STEYL
2019-07-15, autoverzekering

"Dankzij independer ben ik goed verzekerd!"

Anoniem uit DRONTEN
2019-07-15, woonverzekering

"Goede service via de telefoon!"

Anoniem uit UTRECHT
2019-07-15, woonverzekering

"Top"

Anoniem uit BRUNSSUM
2019-07-15, lenen

"Goed"

Meneer Kaplan uit VENLO
2019-07-15, autoverzekering

"Duidelijk"

Dhr. Van Dongen uit TILBURG
2019-07-15, energie

"eenvoudig, voelt betrouwbaar en snel geholpen via Whatsapp"

Anoniem uit ZWOLLE
2019-07-15, woonverzekering

"Gemak en duidelijk en overzichtelijk"

Dhr. Ekkel uit HARDENBERG
2019-07-15, overlijdensrisicoverzekering

"Snel geregeld "

Anoniem uit OUDENBOSCH
2019-07-15, autoverzekering

"goede servise"

Anoniem uit HEYTHUYSEN
2019-07-15, energie