Michel Walraven

Manager Externe Communicatie

Michel Walraven
In dienst sinds:01-01-2014
Afdeling:Marketing
Functie:Manager Externe Communicatie
Vorige werkgevers:Radio Netherlands Wordwide, Radio 1
Studie:Fotografie, Engels, Journalistiek

Over mezelf

"You joined the Dark Side”, zeiden oud-collegajournalisten toen ik hier in 2013 begon als persvoorlichter. Onzin natuurlijk. Ik vond het na twintig jaar omroepjournalistiek prettig om me volledig te kunnen richten op één bedrijf, dit bedrijf. Op die manier probeer ik Independers’ interessantste informatie te vinden en onder de aandacht te brengen.

Dat gaat niet zomaar. We zijn een commerciële organisatie en dat maakt de media terecht kritisch. Maar Independer heeft een rijkdom aan informatie. Met de kennis die we daaruit genereren, formuleren we ideeën en meningen. Die ideeën en meningen zijn essentieel voor het pakken van de journalistieke aandacht. Met verrassende verhalen, aantoonbare misstanden en gedegen onderzoeken blijven we interessant voor de pers. En regelmatig laten onze berichten journalistieke onderkaken een stukje zakken.

Soms moeten er wel vertaalslagen worden gemaakt. Want de taal op de Snelliuslaan 10 is challenging: prolongatiedocumenten, royementsverklaringen, renunciatie, bonus/malusladders, gewogen gemiddelden…een greep uit de berg van begrippen waarvan ik mijn collega’s nog vaak zal vragen: “Leg eens wat duidelijker uit?”

Artikelen geschreven door Michel Walraven: