Motorrijden in het donker? Zorg dat je zichtbaar bent
Deel met een vriend:

Motorrijden in het donker? Zorg dat je zichtbaar bent

Nu de dagen weer steeds korter worden, is de kans groter dat je in het donker op je motor rijdt. Je bent op je motor een stuk kwetsbaarder dan in bijvoorbeeld een auto. Het dragen van goede motorkleding is daarom belangrijk. Maar naast de motorkleding is het ook heel belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de weg. Zo voorkom je dat andere weggebruikers je over het hoofd zien. Wij geven je graag wat tips om je zichtbaarheid te verbeteren.

Motorkleding

Zodra je op je motor stapt is het verstandig goede motorkleding te dragen. Deze beschermt je tijdens een val, maar zorgt er ook voor dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Felle/contrasterende kleuren worden door mensen beter waargenomen. Je bent met een felgekleurde motorjas of helm in het donker beter te zien dan in een donkere kleur. Maar op een zeer zonnige dag is een zwarte jas beter te zien dan bijvoorbeeld een witte. Wanneer je kleding is voorzien van reflecterende delen, ben je in het donker nog beter zichtbaar.

Verlichting van je motor

Wanneer je in het donker rijd doe je uiteraard je verlichting aan om te zorgen dat je zichtbaar bent. Toch kun je nog meer doen met je verlichting om te zorgen dat iedereen je goed ziet. Rij bijvoorbeeld ook overdag met je dimlicht aan. En zorg dat je koplamp goed staat afgesteld. Zo voorkom je dat je medeweggebruikers verblindt. Zij kunnen je dan niet goed zien en daardoor niet inschatten hoe ver weg je bent en hoe hard je rijdt. Daardoor is de kans op een ongeval veel groter.

Motorkleding verzekeren

Motorkleding is vaak erg duur. Wanneer dit kapot gaat bij bijvoorbeeld een val, is het fijn als het vergoed wordt door je motorverzekering. Wanneer je een motorverzekering afsluit heb je vaak ook de optie om je motorkleding mee te verzekeren. Goed om te weten: je motorkleding is alleen verzekerd wanneer de schade onder je motorverzekering valt. Ben je gevallen, maar is je motor alleen WA of WA + beperkt casco verzekerd? Dan is je kleding niet meeverzekerd. Je motor is dat tenslotte ook niet. Maar wordt je motor gestolen en nemen ze je motorkleding ook mee? Dan is de kleding wel verzekerd via je motorverzekering. Bij een aantal verzekeraars is je kleding ook verzekerd met alleen een WA-verzekering. Diefstal is dan wel vaak uitgesloten van de dekking.

Motorverzekering afsluiten

Wil je meer weten over de dekking van een motorverzekering en het verzekeren van motorkleding? Check dan onze website of neem contact op met een van onze motorexperts. Zij helpen je graag verder.

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"goed overzicht"

Anoniem uit VLAARDINGEN
2017-11-01, zorgverzekering

"duidelijke info en snelle acceptatie"

Dhr. R.G.C. van Hest uit UDENHOUT
2017-11-05, reisverzekering

"Good man"

Dhr. R. Dumlu uit NIJMEGEN
2017-11-03, reisverzekering

"tot nu toe alles duidelijk en snel geregelt"

Anoniem uit HOORN NH
2017-10-19, autoverzekering

"Nieuwe klant"

Anoniem uit GENDT
2017-09-18, woonverzekering

"Ik was verzekerd bij turien&co ,maar die hebben mijn verzekering stop gezet per 1 november.Omdat ze niet te vrede waren over Independer ."

Mevr. Bloemberg uit EMMEN
2017-09-30, woonverzekering

"Zeer snel af te sluiten"

Anoniem uit HOOGEVEEN
2017-11-12, autoverzekering

"Altijd mooi"

Dhr. Bialkowski uit VENLO
2017-08-25, beste-in-1-pakket

"Goede service "

Dhr. R. Kapel uit ZUID-SCHARWOUDE
2017-11-19, zorgverzekering

"Prima ervaring. eenvoudig via internet af te sluiten. Resterende open vragen werden professioneel telefonisch beantwoord. Polis en voorwaarden werd nog dezelfde dag per email verzonden. Al met al TOP. "

Anoniem uit SPIJKENISSE
2017-08-31, beste-in-1-pakket

"Veel te veel onzin vragen."

Anoniem uit VENLO
2017-09-09,

"Makkelijk te invullen"

Anoniem uit ARNHEM
2017-08-23, autoverzekering

"Eenvoudig verzekering af te sluiten en uit ervaring weet ik dat bij problemen de service super is."

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-28, autoverzekering

"snel makkelijk en erg duidelijk aangegeven allemaal. ik ben zeer tevreden !!"

Dhr. Kuijpers uit OUD-BEIJERLAND
2017-09-14, beste-in-1-pakket

"Het is geweldig. Binnen enkele minuten heb ik een reisverzekering kunnen afsluiten voor mijn reis. Ik ben zeer tevreden met de service! Bedankt independer!"

Mevr. S. Gunes uit ZAANDAM
2017-08-31, reisverzekering