Deze onderzoeksresultaten horen bij het persbericht Diabetespatiënt slachtoffer mega-toeslagen bij overlijdensrisicoverzekering.

Independer heeft eind vorig jaar in samenwerking met de Diabetesvereniging Nederland (DVN) een onderzoek gedaan onder de leden van DVN met een overlijdensrisicoverzekering. We hebben tientallen reacties van deze leden gekregen. Na selectie bleven er 19 cases over die voldeden aan de voorwaarden voor verder onderzoek:

  • In bezit van een overlijdensrisicoverzekering (dus geen uitvaartverzekering)
  • Betrouwbare gegevens over maandpremie, verzekerd bedrag en looptijd
  • Geboortedatum bekend

Van deze cases is in de database van Independer gezocht naar aanvragen met vergelijkbare gegevens. Dit betekent dat het verzekerd bedrag, de looptijd, en leeftijd vrijwel identiek moet zijn aan de gegevens van de geselecteerde case.

Van de gevonden aanvragen is vervolgens gekeken wat een aanvrager bij de betreffende verzekeraar als premie zonder opslag zou moeten betalen. Hiermee is het verhogingspercentage berekend dat de respondent (de diabetespatiënt) bij zijn verzekeraar moet betalen. Dit hebben we zowel voor het gemiddelde van de gevonden vergelijkingen gedaan, maar ook voor de mediaan. Zie onderstaande tabel (klik op het plaatje voor een vergroting).

Het rekenkundig gemiddelde van de verhogingspercentages (ten opzichte van de mediaan) is 229%. Independer stelt klanten met diabetes sinds enige tijd in staat offertes voor overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Deze klanten blijken bij de goedkoopste aanbieder in hun situatie gemiddeld 90% opslag in verband met hun aandoening te krijgen.

20150311-orv-onderzoek-diabetes

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Makkelijke website, duidelijk en snel te regelen
8