Online perskamer Independer
Tip een vriend:

Online perskamer Independer

Media en journalisten kunnen voor vragen contact opnemen met 035 – 626 55 44. Onze receptie verbindt je door met de juiste woordvoerder.

Independer is in 1999 opgericht uit idealisme. Inmiddels zetten we ons met ruim 200 Independers met veel passie in om de verzekeringswereld beter en overzichtelijk te maken. We halen het beste uit verzekeraars naar boven. Daarom onderhandelen we met ze over de beste voorwaarden en de scherpste prijzen. We vergelijken, we adviseren en helpen consumenten met afsluiten. Wij maken verzekeren gemakkelijk voor de meer dan 300.000 consumenten die jaarlijks een verzekering bij ons afsluiten. Want we vinden dat je weer blind op je verzekeringen moet kunnen vertrouwen.

Bezoekers en klanten

In 2013 werd Independer.nl 19 miljoen keer bezocht en werden er meer dan 10 miljoen vergelijkingen gemaakt. Met zo’n 400.000 klanten is Independer momenteel de grootste online aanbieder van verzekeringen.

Achmea

Ons bestaansrecht ontlenen wij aan het objectief vergelijken van financiële producten. Vanaf 1 januari 2012 heeft Achmea een meerderheidsbelang in Independer.nl. Dat roept logischerwijs vragen op. Om onze onafhankelijkheid en objectiviteit te bewaken is een Raad van Toezicht in het leven geroepen. De bijbehorende waarden, missie en belofte van Independer zijn uitgewerkt in een Objectiviteitverklaring.

Onze geschiedenis en achtergrond 

Independer werd in 1999 opgericht door Diederik de Groot van Embden en Edmond Hilhorst. De naam Independer kwam voort uit het doel consumenten minder afhankelijk te maken van de gevestigde financiële orde. Sinds de oprichting liep Independer voorop in de hervorming van die financiële sector. Samen met TROS Radar ontmaskerde Independer financiële instanties die zich bezighielden met woekerpolissen. Met de AFM zette Independer zich in om de kwaliteit van hypotheekadviezen inzichtelijker te maken. In 2013 maakte Independer zorgsturing door zorgverzekeraars transparanter en creëerde het een doorbraak met een objectief meetsysteem om de kwaliteit van zorginstellingen te beoordelen.

Een kijkje achter de schermen

Meer weten? In deze achtergrondartikelen vertellen onze collega’s zelf meer:

De media over Independer als bedrijf

Logo’s Independer

Standaard logo Independer  Standaard logo Independer