Zorgverzekerde kan eenvoudig honderden euro’s besparen
Tip een vriend:

Zorgverzekerde kan eenvoudig honderden euro’s besparen

De zorgverzekering wordt in 2011 weer meer dan honderd euro duurder. Sinds de introductie van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is de basisverzekering 41% duurder geworden. Bij zulke enorme prijsstijgingen komen consumenten wel in beweging, zou je verwachten. In 2006 stapte 19% van de verzekerden over, maar de jaren erna kwam dat percentage niet boven de 4,3% uit. Het is onbegrijpelijk dat mensen zo weinig interesse tonen voor deze zo belangrijke en bovendien verplichte verzekering. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering bedraagt in 2011 alleen al 200 euro per jaar. De zorgverzekering is een flinke kostenpost binnen ieders huishouden, maar één keer per jaar kijken of je je voordeliger of beter kunt verzekeren is er niet of nauwelijks bij.

Consumenten beseffen blijkbaar onvoldoende dat je juist bij een zorgverzekering de door jou te betalen premie kunt beïnvloeden. Waarom zou je je verzekeren voor fysiotherapie als je jong en gezond bent en nooit klachten hebt waarvoor je een fysiotherapeut nodig hebt? En waarom zou je kraamzorg meeverzekeren als je zeker weet dat je dat (voorlopig) niet nodig hebt? Als consumenten zich verzekeren voor de zorg die ze verwachten nodig te hebben, kunnen ze zich vaak veel voordeliger elders verzekeren. Veel Nederlanders kiezen voor zekerheid en sluiten een zorgverzekering af die meer dekt dan ze nodig hebben. Maar reken eens uit wat je extra betaalt voor deze zekerheid. Zet dit bedrag op de bank en gebruik het als je toch wat extra zorg nodig hebt. Dat is veel voordeliger.

Verzekeraars spinnen garen bij de desinteresse voor zorgverzekeringen. Er wordt veel geklaagd over de steeds duurder wordende zorgverzekering. Maar verzekeraars kunnen de premie jaarlijks blijven verhogen als ze niet worden gestraft door weglopende klanten. Het nieuwe zorgstelsel zou de marktwerking bevorderen en de zorgkosten drukken. Daar is tot nu toe weinig van terecht gekomen. De premiestijgingen kunnen beperkt blijven als verzekeraars de groei van de zorgkosten weten te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door meer aan zorgsturing te doen en goedkopere zorg in te kopen. Consumenten kunnen dan kiezen tussen een dure polis met volledige vrij keuze qua zorgverlener of een lagere premie met een beperkte keuzevrijheid.

Voor het eerst dit jaar lijkt er meer belangstelling te zijn om over te stappen. Independer.nl onderzoekt deze trend sinds half oktober. Op dit moment wil bijna 8% overstappen, terwijl dat vorige week nog een dikke 5% was. De premiestijging van 10% in 2011 en de kredietcrisis schudt de consument misschien eindelijk wakker. Als verzekerden dit jaar massaal overstappen zal zorgverzekeraars stimuleren meer haast te maken met kostenreductie. Wie weet komt de marktwerking dan echt van de grond en kunnen de forse premiestijgingen de komende jaren beperkter blijven.

De bewust kiezende zorgverzekerde helpt zo niet alleen zichzelf met een forse besparing maar indirect ook andere verzekerden.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

2 Antwoorden op “Zorgverzekerde kan eenvoudig honderden euro’s besparen”

  1. B.Nieman schreef op 

    Ik vraag om een vergelijking van de zorgverzekeringen, maar kan dit nergens vinden. Moet mijn eigen verz. opgeven, maar dat weet ik al.Waar staat de vergelijking met andere verz.
    Waarom moet dat zo moeilijk te vinden zijn??
    Ben al een half uur in jullie webside aan het zoeken, maar nog niks gevonden.

  2. Excuses dat dit niet duidelijk is. Dat gaan we verbeteren. Op de zorgverzekering startpagina https://www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx kunt u een keuze maken tussen vergelijken, dan vult u geboordedatum, geslacht en postcode in en klikt op bereken alle premies. Als u een specifieke verzekeraar zoekt of weet welke u wilt afsluiten kunt u daaronder de naam van die verzekeraar invoegen en klikken op zoek product. In die laatste route is het niet mogelijk te vergelijken. Als u dat wilt kunt u de eerste richting kiezen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Luisterend oor van de klantendienst, goede opvolging"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-20, zorgverzekering

"Omdat ik makkelijk vind om zo "

Meneer Qorbani uit AMSTERDAM
2020-02-20, zorgverzekering

"Alles snel en makkelijk kunnen vergelijken! Misschien handig om wat beter alle kleine extraatjes te tonen die de verzekeraars bieden? Bijv. de vergoeding van de SkinVision app bij JustCZ & CZ, scheelt toch wel 50,-!:)"

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-02-19, zorgverzekering

"Easy to get a insurance "

Meneer Caio AMARAL uit ZOETERMEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Erg fijne hulp bij het kiezen van de juiste verzekering. Alles verliep soepel en het fijne ontwerp van de site maakte het vergelijken eenvoudig."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-02-18, zorgverzekering

"zeer blij met gratis tandarts . ben blij met me nieuwe verzekering. dank uw "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, snelle en duidelijke service"

Anoniem uit WORMERVEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, goede telefoniese inlichtingen."

Anoniem uit LEIDEN
2020-02-18, zorgverzekering

"great english site!"

Meneer Smith uit AMSTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"Is ok. I start wit you so... It is about instinct. Thank you"

Meneer Saratenu uit PUTTEN
2020-02-17, zorgverzekering

"Perfect "

Meneer Bogdan uit HARDENBERG
2020-02-17, zorgverzekering

"Alles is erg overzichtelijk "

Anoniem uit IJSSELSTEIN UT
2020-02-17, zorgverzekering

"Tevereden ? "

Meneer Bouchkroute uit ROTTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"My name is Przemyslaw Jezierski and the name of my girlfriend is Dorota Trzupek Please make it correct if possible"

Anoniem uit DONGEN
2020-02-16, zorgverzekering

" Heel goede service."

Meneer Stempher uit ARNHEM
2020-02-16, zorgverzekering