Help! Mijn man is… niet zo handig (en misschien niet verzekerd)
Deel met een vriend:

Help! Mijn man is… niet zo handig (en misschien niet verzekerd)

Heb jij er ook één thuiszitten? Een partner die graag klust, maar eigenlijk niet zo heel handig is. Dan ben je zeker niet de enige. Gelukkig ben je voor veel schades verzekerd. Kijk daarom goed naar je verzekering voordat jij of je partner de hamer oppakt. Heb je de juiste verzekeringen afgesloten? En vergoeden deze verzekeringen genoeg om een eventuele schade te dekken?

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Bij Independer kunnen we ons voorstellen dat je misschien niet goed weet welke verzekeringen je nodig hebt als je gaat klussen. Daarom leggen we je dit graag uit. In onderstaande voorbeeldsituaties lees je terug waarom je bepaalde verzekeringen nodig hebt en wat ze vergoeden.

Situatie 1: d(r)aag muur en je opstalverzekering

Het gebeurt vaak: even een muurtje doorbreken om die mooie grote ruimte te creëren. Je partner gaat fanatiek aan de slag. Maar halverwege kom je er achter dat hij hard bezig is de draagmuur naar beneden te halen. Niet zo slim, maar gelukkig heb je een opstalverzekering. Toch?

Ja en nee. Je opstalverzekering vergoedt schades aan je huis en alles wat daaraan vast zit. Maar helaas vergoedt de verzekering geen schades tijdens het (ver)bouwen. En omdat je de muur bewust hebt doorbroken, keert je opstalverzekering ook niets uit. Dat wordt dus een telefoontje naar de aannemer.

Wanneer vergoedt de verzekering dan wel?

Als er geen opzet in het spel is. Sla je tijdens het ophangen van een schilderijtje per ongeluk een gat in de muur? Dan vergoedt je verzekering de kosten. Hiervoor heb je wel een allrisk opstalverzekering nodig.

Situatie 2: nattigheid en je inboedelverzekering

Zomer! Dus tijd voor een nieuw kleurtje op de kozijnen. Samen met je partner heb je alles klaargezet en afgeplakt. Wat jullie alleen vergeten zijn, is om ook een zeiltje op de vloer te leggen. Dus op het moment dat je vriendin per ongeluk het blik verf omgooit, weet jij al hoe laat het is. Bijna een liter lak loopt over je houten vloer. Stom, maar een foutje kan gebeuren en gelukkig heb je hier een inboedelverzekering voor. Toch?

Allereerst is het belangrijk om te kijken onder welke verzekering de vloer valt. Zit de vloer vastgelijmd? Dan valt hij namelijk onder je opstalverzekering. Ligt hij los, dan valt hij onder je inboedelverzekering. Deze schade krijg je op je inboedelverzekering alleen vergoed als je een allrisk dekking hebt. Het is namelijk je eigen schuld dat je vloer nu een andere kleur heeft. Ook al gaat het per ongeluk.
Gratis tip van Independer: ruim zo snel mogelijk de verf op. Zolang de lak nat is kun je het namelijk gemakkelijker verwijderen. Gebruik hiervoor een vochtige doek.

Situatie 3: vriendendienst gone wrong en je aansprakelijkheidsverzekering

Wat is er nou gezelliger dan samen met vrienden een dagje klussen? Dus op het moment dat je vrienden jullie opbellen met de vraag of jullie bij hen willen komen klussen, zeg je natuurlijk volmondig ‘ja’. Ook al weet je dat je partner niet bepaald de handigste persoon is. En ja hoor, na één uur is het al raak. Hij loopt met een ladder door de kamer en tikt hierbij de nieuwe (en behoorlijk dure) lamp van het plafond. Was te verwachten, en gelukkig vergoedt je aansprakelijkheidsverzekering de schade. Toch?

Ja dat klopt. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten ben je verzekerd voor schade die je bij een ander hebt veroorzaakt. En omdat je partner de lamp niet expres of bewust heeft stukgemaakt, krijg je deze kosten vergoed.

Grote klus? Normale verzekering dekt niet altijd

Ga je flink verbouwen? Dan is een opstal- of inboedelverzekering niet altijd genoeg. De meeste opstalverzekeringen vergoeden geen schades die zijn ontstaan tijdens het (ver)bouwen. Hiervoor kun je een speciale Construction Allrisk (CAR)-verzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schades die zijn ontstaan door bouwen en verbouwen. Ook als je op dat moment even niet in je woning woont.

Dit kan niet bij alle verzekeraars. Bel gerust met de experts van Independer als je hier meer over wilt weten.

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

Vind de beste woonverzekering bij Independer

vergelijk woonverzekeringen

"Goede snelle reactie "

Dhr. L.M.A. Smits uit HEERLEN
2017-11-01, woonverzekering

"Netjes en overzichtelijk"

Dhr. F. van Tetering uit ROTTERDAM
2017-11-01, woonverzekering

"Duidelijk, snel en overzichtelijk!"

Anoniem uit AMERSFOORT
2017-11-01, woonverzekering

"Ben heel goed geholpen door Independer met mijn inboedelverzekering! Ze namen de tijd aan de telefoon voor mij en kwamen vervolgens de afspraken na om nog een en ander uit te zoeken en na te mailen. Kortom klantvriendelijk, deskundig en duidelijke we"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-11-01, woonverzekering

"Gemakelijk af te sluiten verzekering en independer is goed telefonisch te bereiken."

Anoniem uit EERBEEK
2017-11-01, woonverzekering

"Omdat mijn ervaring is dat het helder, kort en bondig. Snel en goed geregeld wordt. Top!"

Mevr. B.C. Ketting uit VREELAND
2017-11-01, woonverzekering

"Ik vind het best goed koop."

Dhr. S. Wrincq uit ROTTERDAM
2017-11-01, woonverzekering

"overzichtelijk en voldoende informatie"

Anoniem uit VENRAY
2017-11-01, woonverzekering

"snel en grondig"

Mevr. Rietjens uit VLODROP
2017-11-01, woonverzekering

"Omdat het heel makkelijl is en duidelijk"

Anoniem uit ETTEN-LEUR
2017-11-01, woonverzekering

"Je krijg goed informatsie"

Dhr. V.I.N.C.E.N.T. Charite uit 'S-GRAVENHAGE
2017-11-01, woonverzekering

"Duidelijk, helder en snel geregeld!"

Dhr. Kesselaer uit MAASTRICHT
2017-11-01, woonverzekering

"Makkelijke en duidelijke instructies. Het vergelijken is zo goed te doen. "

Dhr. C.A. Vermeulen uit ROTTERDAM
2017-11-01, woonverzekering

"Snel en duidelijk geregeld "

Anoniem uit DELFT
2017-10-31, woonverzekering

"Goede service"

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-10-31, woonverzekering