Bijenkasten en deskfietsen bij Independer
Tip een vriend:

Bijenkasten en deskfietsen bij Independer

Vergelijkingssite Independer aan de Hilversumse Celebeslaan is druk bezig met het thema duurzaamheid. Sinds kort staan er twee bijenkasten op het dak van het pand en heeft het bedrijf er daarmee vijftigduizend nijvere ‘werknemers’ bij.

Het bedrijf verruilde anderhalf jaar geleden het voormalige conservatorium aan de Snelliuslaan voor het pand waar vroeger jarenlang de Tros was gehuisvest. “In de monumentale schepping van architect Dudok, aan de andere kant van het spoor konden we heel weinig doen, als het ging om bijvoorbeeld dubbele beglazing”, vertelt directeur Coen de Ruiter. “Van november tot maart was het er niet warm te krijgen en van maart tot november was het er op warme dagen niet te harden.”

De Ruiter (hij was eerder onder meer directeur van de Apenheul en van Max Havelaar) wijst op de plataan die midden op de binnenplaats staat. “Die is destijds door het personeel aan de directie geschonken ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van Independer. We hebben hem hiernaartoe meeverhuisd. Daarbij hebben we hem een jaar van tevoren helemaal voorbereid op de verplaatsing.”

Het pand naast het viaduct in Hilversum werd helemaal gestript en is vervolgens zo duurzaam mogelijk aangekleed en ingevuld. Dat betekent gerecyclede vloerbedekking en gebruik van Dopper waterflessen, maar ook deskfietsen en een kantine waar veel keuze is uit gezonde gerechten. “Wij werken met een luchtbehandeling, dat is duurzamer dan airco. Een paar weken geleden zijn er 141 zonnepanelen op het dak geplaatst.”

“Independer is een ‘bottom-up’ bedrijf”, zegt de directeur. “Dus als het even kan proberen we een goed idee van een collega te realiseren. Zoals de bijenkasten. En de deskfietsen trouwens ook, want hier wordt natuurlijk vrij veel zittend gewerkt. We hebben er nu tien van staan en ze zijn enorm populair.

Duurzaamheid betekent ook de p van ‘people’ (de twee andere zijn ‘profit’ en ‘planet’). “Wij kijken naar het groeipotentieel van onze medewerkers. Daarom vinden we persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen vaak een interne loopbaan kunnen volgen.”

In de kantoorruimtes van Independer (350 werknemers) kom je hier en daar een skippybal tegen. In de kantine zijn twee jongemannen aan het biljarten. Op de tafels staan dienbladen met huiselijk beleg zoals pindakaas, hagelslag en chocoladepasta.

In de keuken wordt veel gewerkt met verse, gezonde producten, groentes en peulvruchten. “In het pand aan de Snelliuslaan hadden we een heel klein kantinetje”, vertelt directeur Coen de Ruiter, “hier zoeken we best veel momenten op om dingen samen te doen. Zoals samen lunchen in plaats van in je eentje met je pakje brood achter het scherm te zitten. Zo spreek je ook nog eens mensen van een andere afdeling.”

De catering wordt trouwens bestierd door een jongedame die voorheen op de afdeling klantenservice (‘De blije klant’) de hele dag achter de computer zat. Ook een teken dat Independer waarde hecht aan de p van ‘people’. “Zij had aangegeven dat ze iets anders wilde. Ze is op deze plek nu helemaal gelukkig.

De Ruiters achtergrond is gelinkt aan duurzaamheid, nadat hij een aantal jaar voor Unilever had gewerkt. “Wat kun je vanuit je commerciële kracht doen om een ideaal dichterbij te brengen? Bij Apenheul was dat liefde voor de natuur en bij Max Havelaar de kleine boeren. Hier is onze missie: mensen aangehaakt houden bij de maatschappij, dat ze weten ‘Ik heb zelf keuze in het leven’, dat ze begrijpen wat ze te kiezen hebben en niet lamgeslagen raken bij keuzes. Dat geeft zelfvertrouwen, omdat ze het heft in eigen hand kunnen houden.”

Sinds kort geeft Independer ook aan hoe duurzaam een verzekeraar is.

Bron: De Gooi- en Eemlander

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Makkelijke site "

Dhr. De Jong uit RAAMSDONKSVEER
43 minuten geleden, lenen

"makkelijke site goede uitleg"

Dhr. Goudriaan uit UDEN
45 minuten geleden, energie

"Netjes en snel "

Dhr. Yazici uit HOOGERHEIDE
2019-10-19, lenen

"omdat het kan."

Anoniem uit ALMERE
2019-10-19, lenen

"Vlot en tot de laatste cent accuraat"

Mevrouw Ferwerda-lammerts uit SELLINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Overzichtelijke website met duidelijke keuze mogelijkheden. En toch de mogelijkheid van telefonische backup."

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
2019-10-19, autoverzekering

"Snel en duidelijk."

Meneer Tuzuner uit ROTTERDAM
2019-10-19, autoverzekering

"5"

Anoniem uit APELDOORN
2019-10-19, lenen

"Goeie site "

Anoniem uit GRONINGEN
2019-10-19, lenen

"Makkelijk en snel vergelijken op de site."

Anoniem uit ZEVENBERGEN
2019-10-19, energie

"lekker snel geregeld!!"

Anoniem uit GRONINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Prima website met eerlijke transparante tarieven voor iedereen inzichtelijk."

Mevr. Ritzema uit ASSEN
2019-10-19, energie

"Snelle en duidelijke informatie. Simpel te regelen."

Anoniem uit BRUNSSUM
2019-10-19, energie

"Prima site, makkelijk de verzekering af te sluiten"

Mevr. Taytelbaum uit AMSTERDAM
2019-10-19, reisverzekering

"Snel"

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-10-19, lenen