Het oude Tros-gebouw, dat sinds de verhuizing van de omroep leeg stond, heeft een nieuwe bewoner. Independer is momenteel druk in de weer met de verhuizing van het rijksmonument aan de Snelliuslaan naar het pand aan de Lage Naarderweg.

De verhuizing is inmiddels langzaamaan gestart en moet medio november zijn afgerond, vertelt woordvoerder Michel Walraven van Independer. Komend weekend is de eerste grote verhuisoperatie.

Belangrijkste reden voor het vertrek van de in 1999 opgerichte vergelijkingssite is dat het bedrijf met bijna 300 medewerkers uit zijn voegen groeit. De nieuwe ruimte is 4500 vierkante meter groot, bijna twee zo veel als het oude onderkomen, en heeft bovendien nog doorgroeimogelijkheden naar maximaal 5500 vierkante meter.

Een tweede belangrijke motief om te vertrekken is dat er in het rijksmonument aan de Snelliuslaan weinig duurzaamheidsaanpassingen kunnen worden gedaan. Dat kan in het nieuwe pand wel. Zo komen er onder meer zonnepanelen, aldus Walraven. “We waren ook echt op zoek naar een gebouw waar we de duurzaamheid konden verbeteren zonder afbreuk te doen aan het pand zelf.”

Verder is de akoestiek in het nieuwe onderkomen beter, vervolgt de zegsman, is de locatie beter bereikbaar met het openbaar vervoer (dicht bij station) en is er een goede buitenruimte voor de medewerkers.

Praat mee4 Reacties op “Independer verhuist naar oude Tros-gebouw”
  1. Thomas schreef op 

    Cool

  2. Thomas schreef op 

    Leuke locatie

    1. M de Bruijn. schreef op 

      Hallo, Independer

      Naar horen zeggen schijnt het zo te zijn er een muurschildering van Herma Brood te bestaan op één van jullie wanden
      Mijn vraag is of deze schildering in de tijd van de tros door Herman zelf “gespoten”
      te zijn.
      Ik zou u willen vragen mocht het geval zijn dat de muurschildering nog bestaat of u zo vriendelijk zou willen zijn mij (Broodfan) een foto daarvan te willen mailen.
      Ik zou het zeer op prijs stellen.

      Bij voorbaad DANK.

      Met Vriendelijke Groet,
      Manfred de Bruijn.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel afgesl
10