Interview Coen de Ruiter over overname Independer
Tip een vriend:

Interview Coen de Ruiter over overname Independer

Gisteren verbaasde de Persgroep vriend en vijand met de overname van Independer. We stelden algemeen directeur van Independer Coen de Ruiter vijf vragen naar aanleiding van het vertrek van Achmea als aandeelhouder en het toetreden van de Persgroep. Want wat doet een krantenuitgever met een financieel dienstverlener? “Onafhankelijkheid staat bij ons beiden hoog in het vaandel.”

Ben je blij dat met het vertrek van Achmea als aandeelhouder de onafhankelijkheidsvraag niet meer gesteld hoeft te worden?

“De verbondenheid aan Achmea heeft nooit een rol gespeeld in ons doen en laten. Dus voor ons is dat ook nooit een probleem geweest. Maar ik ben ook wel blij dat die vraag nu niet meer gesteld hoeft te worden.”

Daar komt nu een andere vraag voor in de plaats. Wat moet een krantenuitgever met een online vergelijker van financiële producten?

“Dat is een vraag voor de Persgroep. We hebben elkaar in het proces wel een beetje leren kennen, maar zo goed kennen we elkaar ook nog niet. Er is natuurlijk wel een overeenkomst. Onafhankelijkheid staat bij ons beiden hoog in het vaandel. De grote krantentitels hebben allemaal een onafhankelijk redactiestatuut. En de Persgroep heeft bijvoorbeeld Autotrack: advertenties, financieren en verzekeren, dat past goed bij elkaar.”

Waren er ook andere gegadigden om Independer over te nemen?

“Er waren ongetwijfeld andere geïnteresseerden. Ik ben wel heel blij met de nieuwe eigenaar. We zijn een bijzonder bedrijf, opgericht met een bepaalde purpose. We hebben ook een bijzondere bedrijfscultuur. Dan is het altijd maar de vraag in hoeverre dat overeind kan blijven. Dat vond ik bij de Persgroep gelukkig helemaal terug.”

Het zal een hectische tijd geweest zijn.

“Nou, een proces van overname is best ongewis. Je weet niet precies wanneer dat afgerond wordt. Tegelijkertijd zijn we bezig geweest met een nieuwe reclamecampagne: ‘Vertrouw op jezelf.’ Zo’n campagne voorbereiden, dat loopt maanden. De nieuwe campagne start zaterdag, dus we waren hier op de borden op kantoor aan het aftellen tot de start. En toen kwam ineens tussendoor dat de overname rond was. Dat de nieuwe campagne samenvalt met de overname is toeval. Intern was daar ook maar een klein clubje van op de hoogte. Ik kan al wel zeggen dat het wel een leuke impuls geeft, zo’n nieuwe eigenaar.”

Hoe gaat het met Independer?

“Goed. We zijn bezig met een nieuwe strategie, van transactie naar vertrouwen. We gaan ons meer richten op het breder ondersteunen van de beslissingen die je maakt in je leven. Verzekeringen zijn belangrijk, maar we hebben meer innovatieve producten. We zijn natuurlijk bezig met de execution only hypotheken, de ontwikkeling van online geautomatiseerd advies is bezig, we hebben een pensioenpropositie. De nieuwe campagne gaat ook over zelfredzaamheid. Met wat hulp van ons kunnen mensen zelf financiële keuzes maken op de momenten in hun leven dat dat nodig is.”

Bron: AMweb.nl

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"handige site en fijn dat er een tandongevallen verzekering gratis wordt meegeleverd..."

Mevrouw van Bussel uit EPE
2018-12-07, zorgverzekering

"snel"

Anoniem uit AMSTERDAM
2018-11-15, zorgverzekering

"Advies krijgen en premie berekenen in een paar minuten"

Meneer van Benten uit RIJSWIJK
2018-12-04, zorgverzekering

"Afgelopen dagen autoverzekering afgesloten, goede info en vriendelijke mensen aam de telefoon. Nu zorgverzekering afgesloten... is makkelijk. Site overzichtelijk met keuzehulp enz."

Anoniem uit MIDDELBURG
2018-12-01, zorgverzekering

"Elk jaar sluit ik via independer een nieuwe zorgverzekering af. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2018-12-30, zorgverzekering

"omdat ik met independer goede ervaringen heb en ze altijd scherpe aanbiedingen heeft."

Anoniem uit APELDOORN
2018-11-30, energie

"Hele duidelijke website met o.a. goede functionaliteit om zkv'n te vergelijken, wat aanvullende verzekeringen voor effect hebben op de premie en het kunnen zoeken naar zorgaanbieders die gecontracteerd zijn."

Meneer Heijligers uit MAARSSEN
2018-12-28, zorgverzekering

"Helder overzicht"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
4 uur geleden, reisverzekering

"altijd duidelijk, correct site en nooit problemen."

Mevr. Koerts uit VEENDAM
2018-12-25, energie

"Neig naar zeer tevreden, maar ben altijd van mening dat alles nog beter kan."

Meneer Houtkooper uit PURMEREND
2018-12-30, zorgverzekering

"goeie advies. ze mogen wel alleen een kadootje ernij geven met het aansluiten van een nieuw produckt"

Meneer Ramadhin uit ROTTERDAM
2018-11-04, woonverzekering

"duidelijkheid"

Meneer Kromodikoro uit ALMERE
2018-12-15, zorgverzekering

"Snel en makkelijk overstappen, altijd de meest passende optie. Respectvol Jip en Janneke taal."

Anoniem uit EINDHOVEN
2018-12-17, zorgverzekering

"Snel en duidelijk!"

Anoniem uit BREDA
2018-12-30, zorgverzekering

"Goede overzichtelijk site waarop je goed de verzekeringen kunt vergelijken en waar je per stap kunt berekenen wat de wijziging kost die je op dat moment invoert."

Meneer van de Beek uit HUIZEN
2018-12-30, zorgverzekering