Interview Coen de Ruiter over overname Independer
Tip een vriend:

Interview Coen de Ruiter over overname Independer

Gisteren verbaasde de Persgroep vriend en vijand met de overname van Independer. We stelden algemeen directeur van Independer Coen de Ruiter vijf vragen naar aanleiding van het vertrek van Achmea als aandeelhouder en het toetreden van de Persgroep. Want wat doet een krantenuitgever met een financieel dienstverlener? “Onafhankelijkheid staat bij ons beiden hoog in het vaandel.”

Ben je blij dat met het vertrek van Achmea als aandeelhouder de onafhankelijkheidsvraag niet meer gesteld hoeft te worden?

“De verbondenheid aan Achmea heeft nooit een rol gespeeld in ons doen en laten. Dus voor ons is dat ook nooit een probleem geweest. Maar ik ben ook wel blij dat die vraag nu niet meer gesteld hoeft te worden.”

Daar komt nu een andere vraag voor in de plaats. Wat moet een krantenuitgever met een online vergelijker van financiële producten?

“Dat is een vraag voor de Persgroep. We hebben elkaar in het proces wel een beetje leren kennen, maar zo goed kennen we elkaar ook nog niet. Er is natuurlijk wel een overeenkomst. Onafhankelijkheid staat bij ons beiden hoog in het vaandel. De grote krantentitels hebben allemaal een onafhankelijk redactiestatuut. En de Persgroep heeft bijvoorbeeld Autotrack: advertenties, financieren en verzekeren, dat past goed bij elkaar.”

Waren er ook andere gegadigden om Independer over te nemen?

“Er waren ongetwijfeld andere geïnteresseerden. Ik ben wel heel blij met de nieuwe eigenaar. We zijn een bijzonder bedrijf, opgericht met een bepaalde purpose. We hebben ook een bijzondere bedrijfscultuur. Dan is het altijd maar de vraag in hoeverre dat overeind kan blijven. Dat vond ik bij de Persgroep gelukkig helemaal terug.”

Het zal een hectische tijd geweest zijn.

“Nou, een proces van overname is best ongewis. Je weet niet precies wanneer dat afgerond wordt. Tegelijkertijd zijn we bezig geweest met een nieuwe reclamecampagne: ‘Vertrouw op jezelf.’ Zo’n campagne voorbereiden, dat loopt maanden. De nieuwe campagne start zaterdag, dus we waren hier op de borden op kantoor aan het aftellen tot de start. En toen kwam ineens tussendoor dat de overname rond was. Dat de nieuwe campagne samenvalt met de overname is toeval. Intern was daar ook maar een klein clubje van op de hoogte. Ik kan al wel zeggen dat het wel een leuke impuls geeft, zo’n nieuwe eigenaar.”

Hoe gaat het met Independer?

“Goed. We zijn bezig met een nieuwe strategie, van transactie naar vertrouwen. We gaan ons meer richten op het breder ondersteunen van de beslissingen die je maakt in je leven. Verzekeringen zijn belangrijk, maar we hebben meer innovatieve producten. We zijn natuurlijk bezig met de execution only hypotheken, de ontwikkeling van online geautomatiseerd advies is bezig, we hebben een pensioenpropositie. De nieuwe campagne gaat ook over zelfredzaamheid. Met wat hulp van ons kunnen mensen zelf financiële keuzes maken op de momenten in hun leven dat dat nodig is.”

Bron: AMweb.nl

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"eerste keer dat ik een verzekering heb aangevraagd. gebruiksvriendelijke website met duidelijke feedback"

Anoniem uit HEEMSKERK
2019-01-07, zorgverzekering

"Aantal vragen moeten beantwoorden, en zo een goede keuze kunnen maken voor een andere zorgverzekering. Wat het beste bij mij past! Top site!!"

Anoniem uit SNEEK
2018-12-05, zorgverzekering

"top snel en makkelijk"

Meneer van den Heurik uit NEDERWEERT
2018-12-20, zorgverzekering

"Snel duidelijk"

Anoniem uit ROTTERDAM
2018-12-31, zorgverzekering

"Overzichtelijke website. "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2018-11-14, woonverzekering

"tevreden"

Anoniem uit KEIJENBORG
2018-12-17, zorgverzekering

"Very clear and concise, easy to use"

Meneer Augusto uit AMSTERDAM
2019-03-06, zorgverzekering

"overzichtelijk, fijne korting, contact is snel en makkelijk"

Anoniem uit BAARN
2018-12-31, zorgverzekering

"Goede en duidelijke dienstverlening!"

Meneer Dreise uit VEENDAM
2019-03-12, autoverzekering

"MAKELIJK"

Meneer Gill uit ALKMAAR
2019-03-05, autoverzekering

"Duidelijke website - de informatie die 'invliegt' in het scherm mbt wat in basisverzekering zit en waar je je extra voor kan bijverzekeren is heel handig. Snelle reactie op vraag via whatsapp"

Anoniem uit ULVENHOUT
2018-12-17, zorgverzekering

"Erg overzichtelijke vergelijking en supersnelle service, top!"

Anoniem uit BRAKEL
2019-03-04, autoverzekering

"Overzichtelijke site met de producten en services die ik zoek."

Anoniem uit BAAMBRUGGE
2019-02-27, overlijdensrisicoverzekering

"Overzichtelijk en duidelijk"

Anoniem uit VOORBURG
2018-12-01, energie

"perfect website"

Dhr. Egrin uit 'S-GRAVENHAGE
2019-03-09, lenen