‘Nieuw’ Independer.nl koerst naar verdubbeling klanten
Tip een vriend:

‘Nieuw’ Independer.nl koerst naar verdubbeling klanten

Vergelijkingssite Independer.nl boort een nieuwe doelgroep aan en wil zo zijn klantenaantal verdubbelen.
De vergelijkingssite voor financiële en gezondheidsdiensten begint komende zomer een reclamecampagne op televisie om een nieuwe doelgroep te verwerven. In eerste instantie richt het zich daarbij enkel op autoverzekeringen. Het doel is om zijn klantenbestand op dit punt te verdubbelen. Een nieuwe strategie ligt hieraan ten grondslag.

Inspecteurs en gemakszoekers
Tot op heden richtte het bedrijf zich enkel op consumenten die haarfijn details van verzekeringen online uitpluizen en, op basis daarvan, een nieuwe polis afsluiten. Independer noemt deze groep ‘inspecteurs’. In de nieuwe strategie gaat het zich ook richten op de groep ‘gemakszoekers’. Dat zijn mensen die meer reactief optreden.

De eerste reeks commercials van de campagne komt over enkele maanden op televisie. Die actie is bedoeld om de naamsbekendheid onder de gemakszoekers te vergroten.

Directeur Ruud Martens: “De boodschap aan de kijkers is dat wij alle verzekeringen al hebben nageplozen en wij voor hen de keuze vereenvoudigen”. Die nieuwe benadering krijgt nu al zijn weerslag in de wijze waarop Independer.nl vorm krijgt.

De website wordt aangepast op basis van feedback van gebruikers (details). Martens spreekt over co-makership: “Iedere stap wordt via ons weblog gepubliceerd en de feedback van bezoekers wordt meegenomen in de volgende ontwikkelingsfase. Dat is de enige juiste manier om echt klantgericht te innoveren. We hebben bijvoorbeeld gevraagd wat ze van ons willen zien. We tonen de nieuwe doelgroep niet simpelweg de goedkoopste producten, maar een toplijst met de producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zelfs in het bepalen van die ratio heeft de consument een stem”.

De reacties van de nieuwe klanten worden vervolgens gebruikt om een tweede tv-commercial te maken. Over de invulling daarvan kan Martens nog geen details geven.

“Alsof we een nieuw bedrijf opbouwen”
“Het voelt net alsof we het bedrijf opnieuw aan het opbouwen zijn. Deze nieuwe benadering heeft gevolgen voor het hele bedrijf, bijvoorbeeld in de wijze waarop je de klanten te woord staat. Ik denk dat dit tot eind volgend jaar 80 procent van onze energie vergt”.

Independer.nl bemiddelt jaarlijks bij de afsluiting van 50.000 nieuwe verzekeringen. Het doel is om het marktaandeel van nu 6 procent voor 2012 te vergroten tot boven de 10 procent. De nieuwe werkwijze wordt eerst toegepast voor de productcategorie Autoverzekeringen. Daarna volgen andere productgroepen.

Het bedrijf Independer.nl boekte over 2008 een omzet van 17 miljoen euro. De cijfers over 2009 zijn nog niet bekend gemaakt. Hoewel het bedrijf ook is getroffen door de economische crisis, bijvoorbeeld doordat er in het algemeen minder huizen en auto’s werden verkocht, boekte het wel groei. “Maar die groei lag niet zoals eerdere jaren tussen de 20 en 50 procent. We zijn een winstgevend bedrijf”, aldus de directeur.

Independer is sinds 2007 NPM_Capital_neemt_Independer.nl_over voor het grootste deel in handen van NPM Capital. Het management en een privé persoon hebben kleine belangen.

Door Erwin Boogert

Bron: Emerce

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Super service"

Anoniem uit HEERLEN
1 uur geleden, lenen

"Nee"

Anoniem uit ELBURG
1 uur geleden, autoverzekering

"Bedankt Tim en Tom"

Anoniem uit ROSMALEN
1 uur geleden, autoverzekering

"Goede service "

Meneer Van Donge uit DE LIER
2 uur geleden, autoverzekering

"Mooie site"

Anoniem uit ZWAAG
2 uur geleden, lenen

"Makkelijke service, snel geregeld. Enige bezwaar is de terugkoppeling van kosten waarbij die per maand en per jaar door elkaar werden gehaald."

Anoniem uit BARENDRECHT
3 uur geleden, reisverzekering

"Gebruiksvriendelijke site. "

Anoniem uit TYNAARLO
3 uur geleden, woonverzekering

"super handig en recht door zee "

Dhr. Schriekenberg uit SOEST
4 uur geleden, lenen

"Goede informatie, overzichtelijke site, heldere duidelijke uitleg, goed invulbaar, en eenvoudige schermen."

Anoniem uit WARNSVELD
4 uur geleden, energie

"gaat snel"

Mevr. van Halderen uit TERWOLDE
4 uur geleden, lenen

"Ik moet eerst ervaren hoe het geleverde product (reisverzekering) van kwaliteit is."

Dhr. van Hout uit DRUTEN
5 uur geleden, reisverzekering

"Goed geregeld "

Dhr. Dietz uit AMSTERDAM
5 uur geleden, rechtsbijstandverzekering

"Duidelijk"

Anoniem uit HEEZE
5 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Makkelijke aanvraag"

Meneer Post uit ROTTERDAM
5 uur geleden, zorgverzekering

"was gemakkelijk te vinden en in te vullen"

Anoniem uit HENGELO OV
5 uur geleden, energie