Onafhankelijkheid in TV commercial?
Deel met een vriend:

Onafhankelijkheid in TV commercial?

Op het eerste gezicht zou je denken dat de nieuwe reclame die Independer dit jaar gemaakt heeft met betrekking tot het kiezen voor een zorgverzekeraar toch niet helemaal onafhankelijk is.

Zo blijkt aan het einde van de reclame één zorgverzekeraar over waardoor de suggestie gewekt kan worden dat deze toch wel de voorkeur geniet of er misschien afspraken zijn. Ik plaatste dus woensdagavond een bericht op Twitter om te kijken wat de reacties waren. Twitter is voor dit soort onderwerpen natuurlijke een uitstekend klankbord.

De tweet werd redelijk geretweet, inhoudelijk kwamen er jammer genoeg geen reacties. De volgende morgen ontving ik een twitterreactie van Independer zelf, waarin aangegeven werd dat er meerdere varianten van deze commercial in omloop zijn.

Weer wat geleerd! Zo zie je maar dat beeldvorming ontzettend belangrijk is. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er meerdere reclamevarianten waren, pas nadat ze me er op hebben gewezen.

Je kunt je afvragen of het niet verstandiger zou zijn geweest om één reclamespotje te maken waarin de schijn van belangenverstrengeling totaal niet aanwezig is. Het is ook nog eens een stuk goedkoper.

Commercial ‘a’ eindigt met het logo van zorgaanbieder Ohra, commercial ‘b’ met CZ en commercial ‘c’ met zorgverzekeraar Bewuzt. Volgens Independer zijn er 9 verzekeringsconcerns, die onder meer dan 35 labels zorgverzekeringen aanbieden. In totaal zijn er dit jaar 56 zorgverzekeringen op de markt.

Toch maar even bellen met Independer. Ik sprak met Maarten Hoekstra, marketing manager bij Independer. Hij wist me te vertellen dat de logo’s die getoond worden in de drie commercials willekeurig gekozen zijn.

Independer wil graag advies op maat geven. In de commercial wordt getoond dat er veel zorgverzekeraars zijn voor verschillende mensen. Uiteindelijk is er altijd een verzekeraar die het beste aansluit bij de wensen van het individu. De keuze van logo’s had ook een andere zorgverzekeraar kunnen zijn. In het vervolgfilmpje na de commercial komt bijvoorbeeld Menzis duidelijk naar voren. “Op de website van Independer vergelijken wij op basis van prijs en kwaliteit. De beste zorgverzekering uit de markt staat altijd bovenaan.”

Blijkbaar was ik niet de eerste die dit heeft opgemerkt. Andere consumenten hadden hier ook vragen over maar waren gerustgesteld omdat aan het einde van de commercial er toch meerdere verzekeraars worden getoond.

“Tientallen zorgverzekeraars aan het einde van de commercial tonen zou niet duidelijk uitleggen waar onze toegevoegde waarde ligt. Wij maken het de consument juist makkelijk bij het kiezen van de beste verzekering, daarom is Independer ooit begonnen. We willen voorkomen dat mensen denken dat we specifiek één verzekeraar promoten, vandaar dus drie commercials” Aldus Maarten Hoekstra.

Bron: Groninger Krant

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Makkelijk en snel, weet alleen niet of alle verzekeringen mee doen."

Dhr. I. Karatas uit AMSTERDAM
2017-08-28, reisverzekering

"I don't know yet how good is independer as insurance company. But I hear a lot good reviews from other people."

Anoniem uit HOOGEZAND
2017-10-04, beste-in-1-pakket

"prima"

Dhr. D. Lazri uit HAARLEM
2017-08-22, autoverzekering

"Gebruiksvriendelijke website"

Dhr. R.I.C.K. Looman uit HOUTEN
2017-10-05, reisverzekering

"Snel"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-12,

"goed geholpen ook al wist ik effe niet meer verder prima "

Dhr. J.M.P. Raeijmaeckers uit TEGELEN
2017-09-05, autoverzekering

"Erg helder uiteengezet! Goede hulp bij het afsluiten van een verzekering."

Dhr. Y.T. Angkotta uit GOUDA
2017-10-02, reisverzekering

"Duidelijk en service gericht."

Anoniem uit 'T HARDE
2017-09-05, autoverzekering

"Goed"

Dhr. M. Yorulmaz uit VEGHEL
2017-09-16, autoverzekering

"de vragen zijn duidelijk en met hulpoptie kan je snel een keuze maken"

Anoniem uit BARNEVELD
2017-10-06, zorgverzekering

"Afsluiten verzekering geen makkelijk en vot"

Anoniem uit SIDDEBUREN
2017-10-17, overlijdensrisicoverzekering

"Goede en betaalbare verzekering "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-01, reisverzekering

"Vlot"

Mevr. M. Halm uit ZWOLLE
2017-09-08,

"Goede website"

Mevr. D.A.C. Patterson uit LELYSTAD
2017-09-07,

"makelijk en snel"

Anoniem uit DIDAM
2017-09-24, autoverzekering