Onafhankelijkheid in TV commercial?
Tip een vriend:

Onafhankelijkheid in TV commercial?

Op het eerste gezicht zou je denken dat de nieuwe reclame die Independer dit jaar gemaakt heeft met betrekking tot het kiezen voor een zorgverzekeraar toch niet helemaal onafhankelijk is.

Zo blijkt aan het einde van de reclame één zorgverzekeraar over waardoor de suggestie gewekt kan worden dat deze toch wel de voorkeur geniet of er misschien afspraken zijn. Ik plaatste dus woensdagavond een bericht op Twitter om te kijken wat de reacties waren. Twitter is voor dit soort onderwerpen natuurlijke een uitstekend klankbord.

De tweet werd redelijk geretweet, inhoudelijk kwamen er jammer genoeg geen reacties. De volgende morgen ontving ik een twitterreactie van Independer zelf, waarin aangegeven werd dat er meerdere varianten van deze commercial in omloop zijn.

Weer wat geleerd! Zo zie je maar dat beeldvorming ontzettend belangrijk is. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er meerdere reclamevarianten waren, pas nadat ze me er op hebben gewezen.

Je kunt je afvragen of het niet verstandiger zou zijn geweest om één reclamespotje te maken waarin de schijn van belangenverstrengeling totaal niet aanwezig is. Het is ook nog eens een stuk goedkoper.

Commercial ‘a’ eindigt met het logo van zorgaanbieder Ohra, commercial ‘b’ met CZ en commercial ‘c’ met zorgverzekeraar Bewuzt. Volgens Independer zijn er 9 verzekeringsconcerns, die onder meer dan 35 labels zorgverzekeringen aanbieden. In totaal zijn er dit jaar 56 zorgverzekeringen op de markt.

Toch maar even bellen met Independer. Ik sprak met Maarten Hoekstra, marketing manager bij Independer. Hij wist me te vertellen dat de logo’s die getoond worden in de drie commercials willekeurig gekozen zijn.

Independer wil graag advies op maat geven. In de commercial wordt getoond dat er veel zorgverzekeraars zijn voor verschillende mensen. Uiteindelijk is er altijd een verzekeraar die het beste aansluit bij de wensen van het individu. De keuze van logo’s had ook een andere zorgverzekeraar kunnen zijn. In het vervolgfilmpje na de commercial komt bijvoorbeeld Menzis duidelijk naar voren. “Op de website van Independer vergelijken wij op basis van prijs en kwaliteit. De beste zorgverzekering uit de markt staat altijd bovenaan.”

Blijkbaar was ik niet de eerste die dit heeft opgemerkt. Andere consumenten hadden hier ook vragen over maar waren gerustgesteld omdat aan het einde van de commercial er toch meerdere verzekeraars worden getoond.

“Tientallen zorgverzekeraars aan het einde van de commercial tonen zou niet duidelijk uitleggen waar onze toegevoegde waarde ligt. Wij maken het de consument juist makkelijk bij het kiezen van de beste verzekering, daarom is Independer ooit begonnen. We willen voorkomen dat mensen denken dat we specifiek één verzekeraar promoten, vandaar dus drie commercials” Aldus Maarten Hoekstra.

Bron: Groninger Krant

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Overzichtelijk,snel en goede prijs voor het product. "

Dhr. Ploeg uit HEERHUGOWAARD
12 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"Overzichtelijk"

Mevr. Balk uit NAARDEN
27 minuten geleden, energie

"Zeer makkelijk afsluiten en goede instructies"

Anoniem uit GRONINGEN
39 minuten geleden, reisverzekering

"Duidelijk en snel"

Anoniem uit ROTTERDAM
1 uur geleden, energie

"simpel n snel"

Anoniem uit MIDDELBURG
1 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Werkt prima en snel"

Anoniem uit GELEEN
1 uur geleden, reisverzekering

"Lekker snel"

Anoniem uit HOOGEZAND
1 uur geleden, lenen

"Makkelijk, snel en kreeg een korting van 0,2% op de berekende rente. "

Anoniem uit DRONTEN
2 uur geleden, lenen

"duidelijke site"

Anoniem uit HILVERSUM
2 uur geleden, energie

"Duidelijke prijsvergelijkingen Alles vlug geregeld, mailcontact loops soepel"

Dhr. von Kriegenbergh uit ZWIJNDRECHT
2 uur geleden, autoverzekering

"Overzichtelijk en helder "

Meneer Oosterhuis uit HAREN GN
2 uur geleden, autoverzekering

"Goed advies. Snel bereikbaar"

Anoniem uit GROESBEEK
3 uur geleden, energie

"Werkt snel"

Anoniem uit WEERT
3 uur geleden, lenen

"over het algemeen gaat het goed!"

Dhr. Vinken uit REUSEL
3 uur geleden, energie

"It's quick to make"

Meneer Bartusevicius uit NIJMEGEN
4 uur geleden, autoverzekering