Overlijdensrisicoverzekering: alles over overlijdensrisicoverzekeringen
Deel met een vriend:

Overlijdensrisicoverzekering: alles over overlijdensrisicoverzekeringen

Independer heeft veel ervaringen met het online vergelijken en afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 24.000 consumenten hun overlijdensrisicoverzekering via Independer afgesloten. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat je partner of gezin in financiële problemen komt als jij mocht komen te overlijden. Je kunt bijvoorbeeld de kosten voor de hypotheek of huur hiermee opvangen met een overlijdensrisicoverzekering.
Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessante informatie rondom overlijdensrisicoverzekeringen.

Bereken direct je voordeel

Stoptober: stoppen met roken ook goed voor overlijdensrisicoverzekering

| Door:

De maand oktober staat weer in het teken van Stoptober. Stoptober is een initiatief van een aantal partijen om in de maand oktober de sigaretten links te laten liggen. En hopelijk daarna natuurlijk ook nog. Dat roken ongezond is, weten we allemaal. Maar wist je ook dat je als roker veel meer betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering? 

Kwart zware rokers sterft voor 65ste

Uit recent onderzoek van het CBS en Trimbos is opnieuw gebleken hoe slecht roken is voor je gezondheid. Het onderzoek laat onder meer zien dat een op de vier zware rokers voor zijn 65ste sterft. Bij zware rokers (meer dan 20 sigaretten per dag) is de levensverwachting gemiddeld 13 jaar korter dan bij niet-rokers. Matige rokers (minder dan twintig sigaretten per dag) sterven gemiddeld negen jaar eerder, lichte rokers (niet dagelijks roken) vijf jaar.

Stoppen voor 35ste is erg belangrijk

Rook je al lang? Dan denk je misschien dat stoppen met roken geen zin meer heeft. Maar niets is minder waar. Op elk moment van je leven loont het om te stoppen met roken. Mensen die voor hun 35ste stoppen, leven even lang als mensen die helemaal niet roken. Bij rokers die rond hun 50ste stoppen, halveert het risico om eerder dood te gaan.

Speciale overlijdensrisicoverzekering voor gestopte rokers

Rokers betalen tot wel 60% meer premie voor hun overlijdensrisicoverzekering. Zelfs als je al gestopt bent met roken, betaal je nog twee jaar lang een hogere premie. Wil je gaan stoppen met roken? En heb je een overlijdensrisicoverzekering of ga je er een afsluiten? Dan hebben we een interessante overlijdensrisicoverzekering voor je. Hiermee profiteer je direct van de lagere premie voor niet-rokers. Meer weten? Lees alles over de Ik stop met roken Overlijdensrisicoverzekering.

Vergoeding zorgverzekering stoppen met roken cursussen

Om hulp te krijgen bij het stoppen met roken, kan je huisarts een programma samenstellen. De basisverzekering vergoedt de kosten hiervan. Daarnaast bestaan er nog verschillende cursussen om je van je rookverslaving af te helpen. Deze cursussen worden mogelijk vergoed door je aanvullende verzekering. In ons vergoedingsoverzicht kun je zien hoe dat bij jouw aanvullende verzekering zit.

 

Best gewaardeerde artikelen over overlijdensrisicoverzekeringen

Hieronder vind je handige artikelen die je kunnen helpen bij je keuze voor een overlijdensrisicoverzekering

Minder betalen voor het overlijdensrisico13-02-2015
Independer biedt diabetici speciaal traject voor afsluiten overlijdensrisicoverzekering19-09-2013
Roker betaalt ruim 60% meer voor overlijdensrisicoverzekering05-07-2013
Uitvaartverzekering of overlijdensriscoverzekering?05-03-2013
Overlijdensrisicoverzekering: Wat is kruislings verzekeren?27-08-2012

Meer artikelen over overlijdensrisicoverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar overlijdensrisicverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over overlijdensrisicverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over overlijdensrisicoverzekeringen.

Ex-kankerpatiënt betaalt nog steeds veel hogere premie voor overlijdensrisicoverzekering14-09-2017
Overlijdensrisicoverzekeraar moet begrijpelijker schrijven23-05-2017
Wanneer heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig?28-04-2017
Overlijdensrisicoverzekering steeds goedkoper06-04-2017
Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Verder kijken loont17-02-2017

Archief overlijdensrisicoverzekering

Nu op ons overlijdensrisicoverzekering forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke overlijdensrisicoverzekeraar of je overlijdensrisicoverzekering in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over overlijdensrisicoverzekeringen.

Overlijdensrisicoverzekering wat is het?14-11-2017
Overlijdensrisicoverzekering wat is het?07-11-2017
Overlijdensrisicoverzekering na beroerte07-04-2017
Overlijdensrisicoverzekering na beroerte07-04-2017
Overlijdensrisicoverzekering & getrouwd & kinderen04-04-2017

Ga naar het overlijdensrisicoverzekering forum