Overlijdensrisicoverzekering als je in het buitenland woont
Tip een vriend:

Overlijdensrisicoverzekering als je in het buitenland woont

Independer krijgt regelmatig de vraag van Nederlanders in het buitenland of zij een overlijdensrisicoverzekering in Nederland kunnen afsluiten. Vaak is dat lastig, maar niet onmogelijk. Wij leggen je graag uit wat wij voor je kunnen doen.

Redenen voor afwijzing

Woon je in het buitenland en wil je in Nederland een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan wordt jouw aanvraag vaak afgewezen. Daarvoor zijn twee redenen:

 • De verzekeraar beschikt niet over een vergunning om klanten in het buitenland te mogen. En dat geldt voor veel verzekeraars.
 • Verzekeraars schatten het risico op overlijden in sommige landen anders is dan in Nederland. Dat risico vinden ze te groot, waardoor je geen verzekering kunt afsluiten.

Soms is verzekeren wel mogelijk: wij helpen je graag

Gelukkig zijn er ook verzekeraars die in het buitenland wonende Nederlanders wel willen verzekeren. Wel hangt dit van het land waarin je woont. Woon je in het buitenland en wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een vergunning van de AFM om voor Nederlanders die in het buitenland wonen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Goed om te weten: je kunt alleen een verzekering afsluiten als je een Nederlands BSN en een Nederlandse betaalrekening hebt.

Overlijdensrisicoverzekering en emigreren

Heb je al een overlijdensrisicoverzekering en ga je naar het buitenland verhuizen? Dan mag jouw verzekering bij de meeste verzekeraars gewoon doorlopen. Er is een aantal verzekeraars die dat wel een reden vindt om de verzekering stop te zetten. Soms is die beslissing afhankelijk van het land waar je naar toe emigreert. Daarom is het slim om, voordat je vertrekt, dit bij je verzekeraar te melden. Dat voorkomt problemen achteraf.

Bekijk in dit overzicht hoe verzekeraars met emigratie omgaan.

Overlijdensrisicoverzekering en vakantie

Ben je op vakantie of tijdelijk in het buitenland en overlijd je? Dan keren alle verzekeraars gewoon uit. Behalve als je bewust het gevaar opzoekt, bijvoorbeeld als je naar een oorlogsgebied gaat of een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Ben je zoiets van plan dan is het goed om van te voren de polisvoorwaarden van je overlijdensrisicoverzekering door te nemen.

Ook interesse in een overlijdensrisicoverzekering? Maak dan een vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen.

Update 10-07-’19: woon je in Duitsland of België en wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten in Nederland? Dan kan dat alleen bij Scildon.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

6 Antwoorden op “Overlijdensrisicoverzekering als je in het buitenland woont”

 1. Jaap, Bulgarije schreef op 

  Beste Daniel,

  Ik woon sinds 2011 permanent in Bulgarije. Ik ben vorige week net 68 jaar geworden, maar naast mijn goede Nederlandse pensioen, werk ik hier nog met een eigen bedrijfje in natuur- en cultuurtoerisme.
  Ik ben nu een huis in Nederland aan het kopen voor mijn dochter en haar 2 kleine kinderen. Het was niet eenvoudig maar uiteindelijk is hypotheek goedgekeurd (lager bedrag, hogere rente, kortere looptijd). Voor de zekerheid voor mijn dochter wilde ik daar een overlijdensrisicoverzekering aan koppelen. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. Ter info: ik heb een Nederlandse betaalrekening, de Nederlandse nationaliteit, mijn AOW en pensioen heeft nederlandse bron en wordt in Euro’s uitbetaald (geen valuta risico) en Bulgarije is EU-land (met zelfde bankgaranties als Nederland).

 2. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

  Beste Jaap,

  Een optie is eventueel Allianz. U moet dan wel in bezit zijn van een Nederlands IBAN nummer en BSN nummer en beschikken over een Nederlands postadres.

  Via onze website http://www.independer.nl kunt u een offerte van Allianz aanvragen.

  Onze website herkend helaas geen buitenlands adressen, voor een vergelijking moet u wel even een Nederlands postcode opgeven. U kunt bij het maken van een vergelijking op onze site een opmerking doorgeven hier vermeldt u dan uw buitenlands adres. Wij gaan dit dan achteraf aanpassen naar het juiste woonadres.

  Vriendelijke groet,
  Independer
  Chadia el Barkaoui

  1. Jaap, Bulgarije schreef op 

   Beste Chadia,

   Dank voor je reactie. Ik heb een BSN, Nederlands postadres en Nederlandse bankrekening (IBAN).

   Ja, ik weet dat Allianz niet-ingezetenen als verzekerde accepteert, maar ik meen begrepen te hebben tot 65-jarige leeftijd en zoals je weet ben ik zojuist 68 geworden. Ben ik verkeerd geinformeerd?

 3. Sander schreef op 

  ik heb sinds kort een buitenlandse echtgenote die in irak woont kan zij het geld ontvangen als ik kom te overlijden zij heeft een wereldwijde creditcard.

 4. Bert schreef op 

  Ik ben gevestigd in Spanje, heb bsn nummer, Nederlands banknummer en huis in Nederland.
  Ik zoek een overlijdensrisicoverzekering verzekerd bedrag 70.000 euro duur 5 jaar. Mijn leeftijd is 63 jaar., ik ben een niet rokende man.

 5. cbarkaoui@independer.nl (Independer.nl) schreef op 

  Beste Bert,

  Ja, er zijn ook verzekeraars die in het buitenland wonende Nederlanders wel willen verzekeren. U mag hierover contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Vind de beste overlijdensrisicoverzekering bij Independer

overlijdensrisicoverzekering vergelijken

"Goede vergelijkingssite, duidelijk en makkelijk te gebruiken."

Anoniem uit DEN HAM OV
2019-09-17, overlijdensrisicoverzekering

"Snelle reactie en goed advies. Helaas heeft de verstrekkende partij nagelaten de polis snel te verzenden. Independer heeft dit gelijk goed gemaakt."

Anoniem uit NIJKERK GLD
2019-09-15, overlijdensrisicoverzekering

"heel tevreden"

Anoniem uit MAASLAND
2019-09-13, overlijdensrisicoverzekering

"Customer care service is very poor."

Anoniem uit EINDHOVEN
2019-09-13, overlijdensrisicoverzekering

"Easy to compare products and register/buy. I would have liked a chat option to talk to the customer rep. They do have whatsapp option - but I prefer chat as the response time is better."

Dhr. Rao uit EINDHOVEN
2019-09-12, overlijdensrisicoverzekering

"Handig om op te slaan en later weer door te gaan"

Dhr. Blok uit ALKMAAR
2019-09-12, overlijdensrisicoverzekering

"Website is super makkelijk en de overzicht van polissen heel erg goed"

Dhr. Cornelius uit LEUSDEN
2019-09-12, overlijdensrisicoverzekering

"het afsluiten gaat allemaal gemakkelijk, ik hoop dat ze ook zo gemakkelijk uitkeren"

Anoniem uit BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
2019-09-11, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijke uitleg. Sommige info-kopjes (bij de kenmerken van de verzekering) mogen wat mij betreft iets verduidelijkt worden.. (Dus iets meer jip-en-janneketaal. verder prima.."

Anoniem uit WIJHE
2019-09-11, overlijdensrisicoverzekering

"Ons ervaring met Independer is altijd heel positief. "

Anoniem uit FINSTERWOLDE
2019-09-11, overlijdensrisicoverzekering

"snelle en goede toelichting"

Anoniem uit LANDGRAAF
2019-09-10, overlijdensrisicoverzekering

"Prima, lekker snel."

Anoniem uit NIJKERK GLD
2019-09-09, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijk "

Anoniem uit HEERLEN
2019-09-07, overlijdensrisicoverzekering

"snel en efficient"

Dhr. van Lier uit HELMOND
2019-09-07, overlijdensrisicoverzekering

"Aanvraag verliep prima, maar het zou nog fijner zijn als de verpanding van de ORV aan de hypotheek ook door Independer in gang gezet zou worden. Dat moet je nu zelf regelen / uitzoeken."

Dhr. de Negro uit DEVENTER
2019-09-06, overlijdensrisicoverzekering