Premie overlijdensrisicoverzekering blijft dalen
Deel met een vriend:

Premie overlijdensrisicoverzekering blijft dalen

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering blijft dalen. In de afgelopen paar weken hebben Legal & General, Delta Lloyd, Generali en Zwitserleven hun premies verlaagd. Deze premieverlagingen zijn niet de eerste dit jaar. De afgelopen maanden zijn er al meerdere aanpassingen geweest. Dit zijn voornamelijk verlagingen, maar in sommige gevallen ook een verhoging.

Steeds vaker aanpassing tarieven

Verzekeraars concurreren steeds vaker op de prijs van overlijdensrisicoverzekeringen. Waar ze voorheen hooguit één keer per jaar hun tarieven aanpasten, zie je dat verzekeraars dit nu wel drie tot vier keer per jaar doen. Hoe kunnen ze nu deze lage tarieven hanteren? Allereerst is onze gemiddelde levensverwachting flink verbeterd. Daarnaast  snijden verzekeraars harder in de kosten en winstmarges op deze producten. Hierdoor kunnen ze vaker een tarief-aanpassing doen.

Grotere premieverschillen

Door dat de concurrentie toeneemt, gaan sommige verzekeraars steeds vaker de tarieven segmenteren. Dit houdt in dat ze hun klanten in groepen verdelen. De klanten die ze graag willen, bieden ze een laag tarief aan. Klanten die ze liever niet willen, bieden ze juist een hoog tarief aan. Hierdoor worden de premieverschillen alleen maar groter.

Vergelijk je overlijdensrisicoverzekering

Door al deze aanpassingen van het tarief, is het zeer belangrijk om de verschillende premies te vergelijken en niet zomaar het aanbod van je bank of hypotheekverstrekker te accepteren. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Maak dan nu een vergelijking en kijk welke verzekering het beste bij je past.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Geschreven door: Daniel de Wild, Category manager

Reacties

2 Antwoorden op “Premie overlijdensrisicoverzekering blijft dalen”

 1. Peteha schreef op 

  Werkelijk schandalig en schofterig zijn de premies die de verzekeringsmaatschappijen vragen voor iemand met diabetes, maar wel in zeer goede gezondheid verkeert. Ondanks super goede waarden voor HbA1c en cholesterol en een actieve en alerte levensstijl gewoon 2,5 keer de normale premie vragen. Ik ken veel diabetici (in mijn familie is het erfelijk), maar ken niemand die hierdoor (indirect) overleden is. Mijn vader is 85 geworden na 50 jaar diabetes type 1. Ook hij heeft geen enkele complicatie gehad en is hierdoor zeker niet overleden. Het is toch een bekend gegeven dat diabetici gemiddeld een betere gezondheid hebben dan niet-diabetici?

  De medische adviseurs die ik gesproken heb zijn dermate slecht op de hoogte van de realiteit met diabetes dat het niet eens zinvol is om in discussie te gaan. Wat dacht u van de vraag “heeft u wel eens een hypo gehad?” aan iemand die diabetes heeft…..
  Deze premies vragen is gewoon misbruik maken van je monopolie. Ik heb maar één benaming voor deze verzekeraars, namelijk “oplichters”.
  Mijn advies aan Independer: stop gewoon met deze service zolang verzekeraars de groep diabetici als melkkoe gebruiken.

 2. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

  Beste Peteha,

  Wij vinden het zeer vervelend dat onze speciale maatwerkroute voor diabetici niet goed voor u heeft uitgepakt. De verzekeraars kijken naar de algehele gezondheidstoestand, en op basis daarvan kunnen ze sommige klanten niet accepteren. Ik snap heel goed dat u teleurgesteld bent.

  Wij hebben gelukkig veel klanten wel aan een goede polis met een prima premie kunnen helpen. Helaas lukt dat niet altijd. Nogmaals wij vinden het erg jammer dat dat dit traject niet naar uw verwachting is verlopen.

  Vriendelijke groet,
  Independer

  Chadia el Barkaoui

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Vind de beste overlijdensrisicoverzekering bij Independer

overlijdensrisicoverzekering vergelijken

"topservice"

Dhr. S.E. Schüller uit AMSTERDAM
2017-10-10, reisverzekering

"Prima prijsvechter, de website klopt niet helemaal want de beperkingen zijn niet goed opgenomen (leeftijdsbeperking). Heeft wel gezorgd voor een prima alternatief."

Mevr. Mechelse-Polleman uit LEUSDEN
2017-09-29, autoverzekering

"ja goed advies gehad "

Mevr. S. Duynhoven uit NIJMEGEN
2017-09-10,

"heerlijk duidelijk en overzichtelijk. kunt goed vergelijken "

Mevr. N.A.I. Bakker uit UITHOORN
2017-09-17, reisverzekering

"Alles was duidelijk"

Anoniem uit HONSELERSDIJK
2017-08-30, bestelautoverzekering

"Snel, volledig en duidelijke informatieverstrekking en service. "

Dhr. Lammers uit BLESKENSGRAAF CA
2017-09-13,

"Af"

Anoniem uit CULEMBORG
2017-09-13, autoverzekering

"Helemaal te Wow"

Anoniem uit HILVERSUM
2017-10-02, reisverzekering

"Snelle verwerking en automatisch verzekering vorige auto opzeggen"

Dhr. K.W. Duighuisen uit OVERASSELT
2017-09-23, autoverzekering

"duidelijk en makkelijk"

Anoniem uit HINDELOOPEN
2017-09-11,

"Ik hebt in het verleden ook zaken met Independer gedaan,en tevens ander mensen ook naar independer geadviseerd om verzekeringen .Een betrouwbare bedrijf."

Dhr. S. Albertsz uit ZOETERMEER
2017-09-28, autoverzekering

"Gebruiksvriendelijk, klantvriendelijk, goede en heldere informatie. Kortom, ideaal om om met een goed gevoel een verzekering af te sluiten."

Dhr. Jehoul uit GELEEN
2017-09-17, rechtsbijstandverzekering

"Goed koop "

Mevr. A. Mayila uit KRIMPEN AAN DE LEK
2017-10-15, autoverzekering

"makkelijk"

Dhr. P.W. van Huizen uit ANNA PAULOWNA
2017-08-24, reisverzekering

"Goeie reputatie"

Dhr. A. Nasif Maki uit ZEIST
2017-10-04, autoverzekering