Kan ik voor twee personen één overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
Tip een vriend:

Kan ik voor twee personen één overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je het overlijden van jezelf of bijvoorbeeld je partner. Je krijgt dan bij overlijden een geldbedrag uitgekeerd. Met dit geldbedrag kun je voorkomen dat je partner of gezin in financiële problemen raakt als je komt te overlijden. Of je lost bijvoorbeeld op deze manier de hypotheekschulden af als je er niet meer bent. Wil je samen (voor twee personen) een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, dan kun je dit op verschillende manieren doen. We leggen je hieronder uit welke opties je hebt en waar je rekening mee moet houden.

Met z’n tweeën op één overlijdensrisicoverzekering

Je kunt ervoor kiezen om samen één overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je staat dan met z’n tweeën op één polis. Dit betekent ook dat de overlijdensrisicoverzekeraar maar één keer een geldbedrag uitkeert. Houd dus rekening met het volgende:

  • Als jij of je partner overlijdt, dan keert de verzekering één keer het verzekerde geldbedrag uit. Daarna stopt de verzekering.
  • Als jullie tegelijk overlijden dan keert de polis maar één keer het verzekerde bedrag uit. Dit bedrag gaat naar de kinderen of, als er geen kinderen zijn, naar de overige erfgenamen. Daarna stopt de verzekering.

Voor deze vorm van overlijdensrisicoverzekering spreek je dus één vast geldbedrag af. Het geldbedrag wordt eenmalig uitgekeerd en is, bij het overlijden van allebei, hetzelfde.

Eén verzekering, maar andere wensen?

Het kan natuurlijk zijn dat er een groter geldbedrag voor je partner (en of nabestaanden) nodig is dan andersom als jij wegvalt. Bijvoorbeeld omdat jij de kostwinnaar bent en met jouw overlijden er ook een groter inkomen wegvalt. In sommige gevallen kun je er dan voor kiezen om aparte bedragen voor jou en je partner te laten uitkeren.  Bij de meeste verzekeraars  is het niet mogelijk om voor ieder persoon een apart bedrag te verzekeren. Houd er dan wel rekening mee dat de verzekeraars die dit doen een hogere premie rekenen. Overlijden jullie tegelijkertijd? Dan moet een onafhankelijke persoon onderzoeken wie van jullie eerder is overleden dan de ander. Dit bedrag wordt dan uitgekeerd.

Allebei een aparte overlijdensrisicoverzekering

Als je allebei een ander geldbedrag wilt verzekeren voor je overlijden, dan is het soms verstandiger om allebei een aparte overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Vaak heb je dan ook een betere dekking. Als één van jullie namelijk overlijdt, wordt er een geldbedrag uitgekeerd en blijft de overlijdensrisicoverzekering van de ander lopen. Overlijden jullie tegelijk? Dan keren allebei de verzekeringen het afgesproken geldbedrag uit.

Via onze website kan je gemakkelijk meerdere berekeningen maken. Helaas is het niet via de site mogelijk om een berekening voor twee verschillende verzekerde bedragen op één polis te berekenen. Daar kan je wel contact met ons over opnemen via 035 – 626 57  80. We helpen je graag verder!

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Één reactie op “Kan ik voor twee personen één overlijdensrisicoverzekering afsluiten?”

  1. Conny Brus schreef op 

    Gevonden op jullie site: kostwinnaar ipv kostwinner? Grappig!

    Eén verzekering, maar andere wensen?
    Het kan natuurlijk zijn dat er een groter geldbedrag voor je partner (en of nabestaanden) nodig is dan andersom als jij wegvalt. Bijvoorbeeld omdat jij de kostwinnaar bent en met jouw overlijden er ook een groter inkomen wegvalt. In sommige gevallen kun je er dan voor kiezen om aparte bedragen voor jou en je partner te laten uitkeren. Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om voor ieder persoon een apart bedrag te verzekeren. Houd er dan wel rekening mee dat de verzekeraars die dit doen een hogere premie rekenen. Overlijden jullie tegelijkertijd? Dan moet een onafhankelijke persoon onderzoeken wie van jullie eerder is overleden dan de ander. Dit bedrag wordt dan uitgekeerd.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Vind de beste overlijdensrisicoverzekering bij Independer

overlijdensrisicoverzekering vergelijken

"Goed en snel geregeld "

Dhr. Wijk uit SCHAGEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering

"Het afsluiten van de overlijdensrisico verzekering ging tip. De updates van zowel independer als van TAFF waren prima."

Dhr. Poussart uit GELEEN
2019-05-24, overlijdensrisicoverzekering

"Eenvoud "

Anoniem uit SNEEK
2019-05-23, overlijdensrisicoverzekering

"Afsluiten ging eenvoudig en snel"

Anoniem uit ALMERE
2019-05-23, overlijdensrisicoverzekering

"Handige tool, duidelijk wat er aan verzekering aangeboden wordt"

Dhr. Storms uit BERKEL-ENSCHOT
2019-05-22, overlijdensrisicoverzekering

"heldere duidelijke en objectief advies!"

Dhr. Kollmann uit HELLEVOETSLUIS
2019-05-21, overlijdensrisicoverzekering

"Te weinig informatie in het begin van de cust. journey."

Anoniem uit NOORD SCHARWOUDE
2019-05-21, overlijdensrisicoverzekering

"Goede informatie en reactie in de correspondentie"

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
2019-05-21, overlijdensrisicoverzekering

"Prima ervaring met Independer. Bij vragen ontvang je vrijwel direct antwoord. Met de uiteindelijke verzekering wat minder tevreden maar dat had niets te maken met Independer."

Peter Nelis uit ARRIACH
2019-05-21, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijke documentatie bij het invullen "

Anoniem uit EERBEEK
2019-05-20, overlijdensrisicoverzekering

"Korting op afsluitkosten komen niet meer voor in aanvraag. Overigens prima."

Dhr. van Lijden uit DORDRECHT
2019-05-20, overlijdensrisicoverzekering

"Ging vlot en makkelijk"

Anoniem uit MAASSLUIS
2019-05-20, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijk goedkoop "

Anoniem uit HEERENVEEN
2019-05-19, overlijdensrisicoverzekering

"Aanvraag snel en eenvoudig ingevuld."

Anoniem uit DRIEHUIS NH
2019-05-18, overlijdensrisicoverzekering

"kan beter. een terug verwijzing zit er niet op. Dan ben ik alles kwijt. Ook kan ik de ingevulde pagina';s niet printen. Nu is dus alles in één richting en heb ik niets!"

Anoniem uit HAARLEM
2019-05-17, overlijdensrisicoverzekering