Achmea en Independer.nl gaan samen voor gemoedsrust bij consumenten
Tip een vriend:

Achmea en Independer.nl gaan samen voor gemoedsrust bij consumenten

Verzekeraar Achmea en Independer.nl gaan een strategische alliantie aan waarmee ze willen realiseren dat consumenten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen. Achmea krijgt een meerderheidsbelang van 77% in Independer.nl door het verwerven van de aandelen van de huidige aandeelhouders NPM Capital en Paerel en een deel van de aandelen van het management van Independer.nl. Oprichters en management behouden 23% van de aandelen.

Beide partijen verwachten door de samenwerking de ontwikkeling van klantgerichte producten en diensten te kunnen versnellen. Consumenten moeten weer blindelings kunnen vertrouwen op verzekeringen. Het aandelenbelang van Achmea onderstreept het lange termijn commitment tot verandering. De positie van Independer.nl als objectieve vergelijkingssite voor consumenten blijft gegarandeerd. Alle verzekeraars behouden gelijke kansen in de vergelijking.

Door de alliantie wordt het voor Independer.nl mogelijk om behalve de polisvoorwaarden ook de kwaliteit van de daadwerkelijk geleverde dienst(en) achter de verzekering te vergelijken. Een belangrijk streven van beide partijen is bijvoorbeeld het toegankelijk maken van het inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten.

Keuzestress
Zowel Independer.nl als Achmea streven naar gemoedsrust voor klanten als het gaat om verzekeringen. De enorme hoeveelheid informatie die (via internet) beschikbaar is voor consumenten zorgt voor keuzestress. Independer.nl werkt al jaren aan het transparant maken van het aanbod. Samen met Achmea wil zij nu een volgende stap nemen om de onzekerheid bij consumenten verder terug te dringen: het ontwikkelen van klantgerichte en betrouwbare producten en diensten. Hiermee willen beide partijen terugkeren naar de essentie van verzekeren: ‘het creëren van gemoedsrust over risico’s die je zelf niet kunt of wilt dragen.’

Onafhankelijk
De objectieve positie van Independer.nl wordt onder andere geborgd door een Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van Arthur Docters van Leeuwen. De Raad bewaakt de objectiviteit van Independer.nl en de privacy van consumenten. De rol en taken van de Raad van Toezicht zijn formeel vastgelegd in een statuut.

Klantgericht
De voorkeuren en keuzes die bezoekers op de website van Independer.nl aangeven, vormen een enorme bron met zoektrends. Het is het grootste online marktonderzoek in de branche, dat continue actueel is. Door het toepassen van deze kennis van consumentenwensen en -gedrag zorgt de samenwerking voor een versnelling in het klantgerichter maken van verzekeringsproducten. Independer.nl en Achmea wisselen uitsluitend trendgegevens uit.

Edmond Hilhorst, directeur van Independer.nl: “Independer.nl begon ooit als vergelijkingssite die transparantie bood voor de consument. Deze nieuwe stap maakt het mogelijk dat we daadwerkelijk, vanuit consumentenbelang, samen met verzekeraars, klantvriendelijke verzekeringen kunnen ontwikkelen. Door de samenwerking bereiken we nagenoeg elk huishouden in Nederland en kunnen daarmee onze ambitie versneld bereiken.”

Danny van der Eijk, lid Raad van Bestuur van Achmea: “Achmea krijgt zo nog meer zicht in de verzekeringswensen van Nederlanders. Die kennis gaan we aanwenden om onze verzekeringen klantgerichter te maken. Dit past van oudsher bij het coöperatieve karakter van ons bedrijf, ontstaan vanuit het welbegrepen eigenbelang van haar klantleden.”

Hilversum/Zeist, 20 december 2011.

Bekijk hier alle informatie over de nieuwe aandeelhouder van Independer.nl.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

30 Antwoorden op “Achmea en Independer.nl gaan samen voor gemoedsrust bij consumenten”

 1. arjan schreef op 

  verandert de naam in “depender”?

  1. Herman Offerman schreef op 

   Met verbijstering kennis genomen van jullie ‘onderonsje’ met die grote jongens!! Wij waren blij met Independer, leken onafhankelijk en hadden ons vertrouwen. Nu blijken jullie dezelfde schoften en zakkenvullers te zijn als wij trachten te bestrijden! Kotom: deze kerst zal nooit meer vergeten worden en hierbij zeg ik mijn vertrouwen in jullie iop. (vanaf het eertse moment jullie trouwe aanhanger)

   1. Beste Herman Offerman,
    Wij vinden het oprecht jammer dat u het vertrouwen opzegt. Wij zullen de komende periode gaan bewijzen dat Independer.nl niet zal veranderen. Wij blijven objectieve vergelijkingen maken waarin wij niemand (en dus ook Achmea niet) bevoordelen. Wij blijven altijd in het belang van de klant handelen. Dat is de kern van ons bedrijf en zullen we zeker niet veranderen.

 2. Dennis schreef op 

  Independer depends on Achmea 77 Procent! Jammerrrrr … Groeien is niet altijd de beste keus… Wij de consument waren al tevreden, maar nu blijft de smaak van toch weer afhankelijk weer plakken in mijn achterhoofd. Ook in het statement lees ik dat er een raad van toezicht komt , echter deze word betaald door achmea. Dit geeft dan ook 0 procent voldoening, spreekwooordelijke slager test zijn eigen vlees. Ben benieuwd wie dit gat weer gaat vullen op internet die wel “echt” onafhankelijk is en dat ook “durft” te blijven.

 3. Steven schreef op 

  Wij van WC Eend raden WC Eend aan, jammer…

 4. Rico schreef op 

  Succes Achmea en Independer. Volgens mij kan het nog wel eens gaan botsen met deze volstrekt verschillende bedrijfsculturen. Jammer, maar ik denk weinig andere keuze met de huidige marktontwikkelingen.

  1. Beste Rico,
   Zo verschillend zijn we niet is de afgelopen maanden gebleken. We zijn het afgelopen jaar met elkaar in gesprek geraakt. Die gesprekken maakten duidelijk dat er belangrijke raakvlakken zijn tussen beide organisaties. Zeker als het gaat om het centraal stellen van de klant en het geven van gemoedsrust aan klanten over hun financiële producten. Het respect voor elkaars positie en ambitie groeide. We zijn tot de conclusie gekomen dat we, door samen te werken, meer kunnen betekenen voor klanten.

   1. Rico schreef op 

    Beste Suzan, Ik geloof zeker dat beide partijen de klant centraal (willen) stellen (als dit niet het geval zou zijn dan zou het wel heel treurig zijn). Dit is echter iets volstrekt anders dan een bedrijfscultuur die heerst. Laat ik het anders verwoorden: Ik kan me niet voorstellen dat er bij Achmea een (beetje vrijgevochten en sterk ondernemende) cultuur heerst zoals dat van Independer. Lijkt me meer een strak geregiseerde verzekeraar (kan natuurlijk ook niet anders). Nogmaals succes.

 5. Pieter R schreef op 

  Haha is dit een grap? Goede deal voor independer, maar alle toezicht commissies ten spijt gelooft natuurlijk niemand meer dat dit leidt tot echt onafhankelijke informatie. Jammer, op zoek naar een nieuwe site. Het ga jullie goed

 6. Arendsoog schreef op 

  Mooi geregeld zo. Dat ziekenfondsklanten van ACHMEA dezer dagen niet meer voor ziekenhuis- gevallen terecht kunnen omdat het budget van ACHMEA op is, zal wel komen omdat ze nu Depender voor 3/4 in hun bezit hebben.
  Zo laat je de klant met de zorgverzekering van ACHMEA, lekker in de vrieskou staan, zeg!!
  Het is maar waar je je prioriteiten legt en het visitekaartje is alvast afgegeven op deze manier!

 7. roel schreef op 

  Goedenavond independer,

  De aankoop/samenwerking met Achmea lijkt mij een verkeerde beslissing. De volgende vragen komen toch meteen in mij op:

  Zullen andere verzekeraars jullie (en dus ook achmea) nog gegevens blijven verstrekken?

  Zal achmea niet eisen dat hun merken zoals bijvoorbeeld interpolis en inshare voordelig worden gepromoot? (zijn nu niet opgenomen)

  Heeft achmea laatst niet kritiek op jullie gehad dat independer niet afhankelijk was? Nu kopen ze jullie op en ineens is de onafhankelijkheid van independer gewaarborgd?

  Ik denk dat er langzaam wel een achmea invloed in de bedrijfsvoering zal sluipen. Erg jammer hoor.

  1. Beste Roel,
   Wij hebben met bijna alle verzekeraars een goede relatie opgebouwd en verwachte dat dat niet zal veranderen. Wij blijven iedereen gelijke kansen bieden en Achmea heeft geen invloed op de vergelijkingen. Natuurlijk hopen wij dat dit ruimte geeft om ook de labels van Achmea in onze vergelijkingen op te nemen, maar wij voeren met hun dezelfde onderhandelingen als we met andere verzekeraars doen. Vorig jaar heeft Achmea inderdaad kritiek gehad op onze manier van vergelijken. Wij zijn het afgelopen jaar met elkaar in gesprek geraakt. Die gesprekken maakten duidelijk dat er belangrijke raakvlakken zijn tussen beide organisaties. Zeker als het gaat om het centraal stellen van de klant en het geven van gemoedsrust aan klanten over hun financiële producten. Het respect voor elkaars positie en ambitie groeide. We zijn tot de conclusie gekomen dat we, door samen te werken, meer kunnen betekenen voor klanten.

 8. GeerM. schreef op 

  “Verzekeraar Achmea en vergelijkingssite Independer gaan samenwerken om het vertrouwen van de consument in verzekeringen te herstellen.” En de consument is gek zeker….het moet niet véél gekker worden! It’s a shame.

 9. F.J. van Brenk schreef op 

  Independer wordt Depender. De pers ziet het zo, de (kritische)consument ook. De antwoorden van Dependermedewerkers alhier werken voor mij als een rode lap op een stier. Alleen al de schijn van afhankelijkheid zal Depender nekken. Ik zal dan ook mijn autoverzekering gaan stoppen bij Depender.

  1. Beste F.J. van Brenk,
   Wij vinden het oprecht vervelend dat u door de aangekondigde veranderingen het vertrouwen in Independer.nl heeft verloren. Als u uw verzekering toch wilt opzeggen kan dat natuurlijk. U kunt hiervoor gebruik maken van uw persoonlijke omgeving binnen “Mijn Independer” of ons een e-mail sturen waarin u aangeeft per wanneer u uw verzekering wilt stopzetten.

   1. Herman Offerman schreef op 

    Independer… wat gaan jullie hier toch makkelijk mee om?? Het lijkt wel of jullie van de trouwe aanhang af willen!!

 10. John T schreef op 

  Jammer Independer,
  Ik geloof er, ondanks alle berichten, niet in. Independer hoort een luis in de pels te zijn en er vooral voor de consument te zijn. Een meerderheidsbelang is mij een gruwel en het zou sowieso in statuten beschreven moeten zijn dat dit voorkomen moet worden. Gaan we hetzelfde beleven als in toezichtcommissies voor gezondheidszorg? Daar is al aangetoond dat deze commissie in de binnenzak zit bij de zuivellobby. Ik wil graag weten wie de toezicht verrichten en ik wil zeker weten dat ze geen banden hebben met de verzekeringswereld. Ik ben helaas door schade en schande te kritisch geworden om naief te blijven.

 11. Bokke schreef op 

  “Verzekeraar Achmea en vergelijkingssite Independer gaan samenwerken om het vertrouwen van de consument in verzekeringen te herstellen.”

  Jammer,maar ook bij mij werkt dit juist averechts. Zal nu opzoek moeten gaan,naar een ONAFHANKELIJKE vergelijking site.De wereld wordt nu eenmaal geregeerd door het geld!
  In ieder geval bedankt voor het vertrouwen wat ik voordien wel had.De toekomst zal het leren…

  1. Beste Bokke,
   Wij bewijzen de komende tijd graag dat wij in het belang van de klant blijven handelen en objectieve vergelijkingen blijven maken!

 12. Patrick Furrer schreef op 

  Erg jammer… Jarenlang heb ik iedereen aangeraden om gebruik te maken van independer.nl en dan nu dit… Dat uitgerekend jullie zich laten verlijden door het grote geld. Ik hoop dat genoeg mensen jullie zullen boycotten om in te laten zien dat deze keuze erg onverstandig was. En dan moet ik, als trouwe klant, het nieuws ook nog vernemen via een radioreclame van de concurrent… Had de moeite genomen om eerst jullie klanten te informeren en naar hun mening te vragen! Als de klant dan toch het belangrijkste is voor jullie, was het een kleine moeite geweest.
  @ Susan; Kom alsjeblieft met betere argumenten dan bovenstaande want je reacties roepen allen maar weerstand op. De mensen geloven niet meer in een eerlijk en oprecht systeem en op deze manier zal die groep alleen maar groter groeien totdat we massaal ons vertrouwen in het systeem opzeggen…

  1. Beste Patrick,
   Ik nodig je van harte uit om je ideeën over hoe wij onafhankelijk en objectief kunnen blijven te spuien in onze ideeënbus en ons hierbij te helpen. We hebben kritische consumenten nodig hierbij. We zullen ons de komende tijd moeten bewijzen, dat realiseren we ons, en dat zullen we ook gaan doen.

 13. Arendsoog schreef op 

  Quote: ………over hoe wij onafhankelijk en objectief kunnen blijven te spuien in onze ideeënbus en ons hierbij te helpen. We hebben kritische consumenten nodig !
  …………………………………………………………….
  Beetje mosterd na de maaltijd, niet dan?!
  Hoe kan Independer nu onafhankelijk en objectief blijven wanneer Independer zich financieel verbindt in een gezamenlijke organisatie, waarbij het winstoogmerk voorop staat en het klantenbestand verleiden met produkten van Achmea in zee te gaan, onder welke fantasienamen dan ook?! De kritische consument haakt bij deze af want ze willen niet in het ootje genomen worden. (wiens brood men eet, diens woord men spreekt)

  1. Beste Arendsoog,
   In onze ogen kan dat prima. Zolang je je maar niet laat leiden door de inkomsten van verzekeraars (wat we nooit hebben gedaan) en evenmin door de aandeelhouders. Beide zullen we aan gaan voldoen, dat is immers ons bestaansrecht en de kern van alles wat we doen. Maar wij realiseren ons ook wel degelijk dat we dat zullen moeten bewijzen de komende tijd. Wij hopen dat ook de kritische consumenten ons daar de kans voor geven.

   1. Patrick Furrer schreef op 

    Als de klant jullie belangrijkste drijfveer is, laat dan de klant beslissen. Informeer open en eerlijk over jullie redenen voor deze keuze en hou een enquête onder de klanten. Een eventuele oplossing zou kunnen zijn om de klanten aandeelhouders te laten worden en laat Achmea zich terug trekken. Als het gerucht dat jullie op de rand van de afgrond stonden en daarom voor deze oplossing hebben gekozen, heeft de klant het recht dit te weten. Klant is koning toch? Jammer dat jullie de wensen van de klant in deze links hebben laten liggen. Achteraf kijk je de koe in de kont!

    1. Beste Patrick Furrer,
     Dat is niet helemaal eerlijk van je. Als er iemand is die hier open en eerlijk over communiceert dan zijn wij het wel. Kijk maar eens naar alle informatie die hier al op ons weblog staat, lees het feuilleton of kijk op deze pagina.

     Wij staan en stonden niet aan de rand van de afgrond, in tegendeel, 2011 is het beste jaar van Independer.nl ooit. Deze overname van aandelen is puur een strategische overweging geweest om onze missie sneller te kunnen realiseren. Die missie is het bieden van gemoedrust aan de consument over financiële producten. Wij willen dat verzekeraars betere producten gaan maken voor de consument, alleen is dat met verzekeraars vaak een langdurig traject. Wij verwachten dat met Achmea veel sneller te kunnen realiseren en daarmee andere verzekeraars ook in beweging te krijgen., Wat is daar nou niet klantgericht aan? Een enquête houden lijkt mij niet zo zinvol, we hebben al heel veel manieren om de mening van consumenten te verzamelen: weblog, forum, testimonials, reviews, geef uw mening, ideeënbus etc. En als wij blijven doen wat we doen, verandert er immers niets, maar dat zullen we eerst moeten bewijzen. Zoals eerder aangegeven zijn alle suggesties om ons scherp te houden van harte welkom in onze ideeënbus, ik zie hier nog geen suggesties van je terug en dat vind ik dan weer jammer…

    2. Bokke schreef op 

     Zo is het. Maar ja Suzan zal van haar werkgever wel weer een ander antwoord moeten geven, om de gemoederen te bedaren.
     Wens een ieder fijne Kerstdagen en een onafhankelijk 2012.

   2. Annie Dijkink-van Domburg schreef op 

    Ook Achmea krijgt jullie op den duur in hun macht,wacht maar af.
    Dat is hun werkwijze en Independer trapt in de mooie beloftes en smoezen van Achmea.

 14. Bokke schreef op 

  In dit Forum kom je dan ook alleen maar bedenkingen tegen… M.i. is dat al een teken genoeg. Ja,zo is het voor mij genoeg.
  Fijne jaarwisseling… Proost!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Gemak "

Meneer Badoux uit 'S-GRAVENHAGE
4 minuten geleden, autoverzekering

"snel en makkelijk geen lange wacht dagen"

Anoniem uit SCHIEDAM
10 minuten geleden, lenen

"Blablabla"

Anoniem uit EINDHOVEN
33 minuten geleden, energie

"Goed advies, makkelijk bereikbaar! Luisteren goed."

Anoniem uit WAGENINGEN
37 minuten geleden, autoverzekering

"Nu net afgesloten na advies medewerker independer. Hoop het niet nodig te hebben, dus kan nu ook nog niet zeggen of dit de goede keuze is."

Dhr. Griek uit SITTARD
38 minuten geleden, rechtsbijstandverzekering

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
40 minuten geleden, zorgverzekering

"Uitstekend Snelle en vakkundige afhandeling"

Dhr. Wulterkens uit APELDOORN
1 uur geleden, autoverzekering

"alles gaat zo soepel en snel"

Dhr. Miesen uit MAASTRICHT
1 uur geleden, reisverzekering

"Snel en makkelijk"

Anoniem uit DRACHTEN
1 uur geleden, energie

"Goed en snel afgesloten!"

Dhr. Kramer uit APELDOORN
2 uur geleden, energie

"Tevreden over de dienstverlening n.a.v. vragen"

Anoniem uit TILBURG
2 uur geleden, energie

"Makkelijk en duidelijk"

Anoniem uit HEERLEN
2 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijk en snel geregeld"

Dhr. Nieboer uit WILDERVANK
3 uur geleden, energie

"fijn en makkelijk in te vullen. Extra pluspunt voor: Zo gaat het verder"

Dhr. Geerling uit VEENENDAAL
4 uur geleden, energie

"Giede en snelle service"

Dhr. Simon uit ROTTERDAM
4 uur geleden, lenen