Autoverzekering via dealer gemiddeld 44% duurder
Deel met een vriend:

Autoverzekering via dealer gemiddeld 44% duurder

Direct na aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering afsluiten bij de dealer is een dure zaak, blijkt uit een analyse van verzekeringen van drie automerken door Independer.nl. Steeds meer autodealers bieden hun klanten bij hun nieuwe auto een verzekering aan, maar gemak kan duur uitvallen.

Dealerverzekeringen van Ford, Toyota en Honda zijn gemiddeld 44% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekering via Independer.nl. Het maximale verschil tussen beide premies in deze analyse bedraagt 88%. In slechts 6 van de 108 doorgerekende cases was de dealerverzekering voordeliger.

Independer.nl, online vergelijker en aanbieder van verzekeringen en andere financiële producten, heeft de autoverzekeringen die door Ford, Toyota en Honda worden aangeboden, bekeken. Voor elk merk zijn 36 verschillende cases (108 cases in totaal) bekeken waarin met factoren als leeftijd, aantal schadevrije jaren, postcode en kilometers per jaar is gevarieerd. Omdat het om nieuwe auto’s gaat, zijn de berekeningen gebaseerd op Allrisk-premies. De voorwaarden van de vergeleken autoverzekeringen zijn vrijwel gelijk (zoals bijv. nieuwwaarderegeling en eigen risico). De berekeningen van de dealerverzekeringen zijn gemaakt op de websites van de betreffende automerken.

Automerk: Ford Focus

VerzekeraarPremie Allrisk
Officiële Ford Autoverzekering58,53 per maand
Via Independer.nl44,53 per maand

De Ford Autoverzekering is in dit voorbeeld 31% duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 168 euro. Gemiddeld zijn de Ford Autoverzekeringen 45% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

Automerk: Toyota Aygo

VerzekeraarPremie Allrisk
Officiële Toyota Autoverzekering46,12 per maand
Via Independer.nl31,17 per maand

De Toyota Autoverzekering is in dit voorbeeld 48% duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 179 euro. Gemiddeld zijn de Toyota Autoverzekeringen 29% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

Automerk: Honda Civic

VerzekeraarPremie Allrisk
Officiële Honda Autoverzekering68,73 per maand
Via Independer.nl42,44 per maand

De Honda Autoverzekering is in dit voorbeeld 62% duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 315 euro. Gemiddeld zijn de Honda Autoverzekeringen 52% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

Bekijk alle cases.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

11 Antwoorden op “Autoverzekering via dealer gemiddeld 44% duurder”

 1. Monique Engelage schreef op 

  Mag ik zeggen dat ik de uitkomst van dit onderzoek opmerkelijk vind! Ik heb tot voor kort een Toyota Aygo gereden en betaalde voor mijn (bij de dealer afgesloten) all-risk verzekering 24 euro per maand. (incl. Inzittende verzekering)
  Ik heb toendertijd via jullie site direct vergeleken, en kwam tot de conclusie dat er door jullie geen goedkopere verzekering werd aangeboden.

  1. Beste Monique,

   Het kan inderdaad voorkomen dat een dealerverzekering in bepaalde gevallen voordeliger is dan het voordeligste vergelijkbare alternatief op Independer.nl. In ons onderzoek was dat in 6 van de voorbeelden ook zo.
   We willen met dit onderzoek laten zien dat het goed is om als consument kritisch te zijn bij de aanschaf van een autoverzekering. Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit tussen de verschillende aanbieders en daarom is het goed om te controleren welke verzekering het beste aansluit bij jouw situatie. Als je dat niet doet en meteen een autoverzekering regelt bij de dealer dan loop je de kans dat je te duur uit bent.

 2. George Rosendahl schreef op 

  Ook ik heb een Toyotapolis bij mijn nieuwe Aygo afgesloten. Omdat hij zakelijk gebruikt wordt, heb ik een zakelijke autoverzekering nodig. Independer kon mij die niet eens aanbieden! Na diverse telefoontjes voor het opvragen van offertes was de Toyotapolis die de dealer mij aanbood het goedkoopst!

 3. E. Ames schreef op 

  Wij deden eenzelfde onderzoekje na aankoop bij de dealer van een Fiat Panda en bleken elders een all-risk verzekering met gelijke voorwaarden te kunnen krijgen voor minder dan de helft van de door de Fiat dealer aangeboden verzekering.

 4. Wim schreef op 

  Wij van WC-eend adviseren WC-eend

 5. Jan schreef op 

  Wat Wim zegt: dit is gewoon een reclamespotje voor Independer onder het mom van een redactioneel artikel. Driewerf bah.

 6. @ Wim en Jan: Independer.nl doet regelmatig onderzoeken naar premies, voorwaarden en andere voor consumenten belangrijke zaken. Onze vergelijkingen bieden consumenten inzicht in de onderlinge verschillen in premies en voorwaarden. Als consumenten besluiten via Independer.nl een product af te sluiten ontvangt Independer.nl een vergoeding van de bank of verzekeraar. Daar zijn we heel open over en je kunt er hier dan ook alles over lezen. Dat wij een premie ontvangen heeft overigens geen invloed op het zoekresultaat of andere onderzoeken. Wij zijn helemaal onafhankelijk en we roepen consumenten altijd vooral op kritisch te blijven en goed te vergelijken zodat ze (indien nodig) de best passende verzekering vinden.

 7. Repo schreef op 

  @Suzanne Mooij:Ik vroeg mij af wat de redenen kunnen zijn waarom Independer in 6% van de voorbeelden niet de goedkoopste is? Ik ging er eigenlijk vanuit dat je bij jullie altijd wel de goedkoopste optie zou kunnen vinden gezien het grote aantal verzekeraars dat in jullie database wordt vergeleken.Zijn die 6% dan van verzekeraars die niet in jullie database zijn opgenomen of zijn er andere redenen?

 8. @Repo: In deze gevallen hebben de dealers blijkbaar een betere premie hebben weten te onderhandelen dan wat er in de markt te koop is. Wij bieden de meest uitgebreide vergelijking in Nederland, maar er zijn ook partijen die hun premies niet aanleveren en die wij dus helaas niet mee kunnen nemen in de vergelijkingen. Bekijk het overzicht van alle autoverzekeraars in onze vergelijking.

 9. George Rosendahl schreef op 

  Tip: Neem altijd contact op met de verzekeringsmaatschappij zelf indien mogelijk. Verzekeraars zijn er gevoelig voor om je als klant binnen te halen. Ze kunnen je geen extra schadevrije jaren geven maar wel extra tredes! Dit kan procenten schelen en dus euro’s!Daarmee kan het zijn dat de goedkoopste verzekeraar toch niet de goedkoopste is!

 10. Sam schreef op 

  Beetje misleidend artikel hoor. Verzekering staat of valt met de voorwaarden. Zo heb ik bij mijn Honda verzekering geen eigen risico en wordt mijn fabrieks garantie met 4 jaar verlengt tot 7 jaar fabrieks garantie. Daar heb ik best wat extra voor over.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek