Autoverzekering via dealer gemiddeld 44% duurder
Tip een vriend:

Autoverzekering via dealer gemiddeld 44% duurder

Direct na aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering afsluiten bij de dealer is een dure zaak, blijkt uit een analyse van verzekeringen van drie automerken door Independer.nl. Steeds meer autodealers bieden hun klanten bij hun nieuwe auto een verzekering aan, maar gemak kan duur uitvallen.

Dealerverzekeringen van Ford, Toyota en Honda zijn gemiddeld 44% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekering via Independer.nl. Het maximale verschil tussen beide premies in deze analyse bedraagt 88%. In slechts 6 van de 108 doorgerekende cases was de dealerverzekering voordeliger.

Independer.nl, online vergelijker en aanbieder van verzekeringen en andere financiële producten, heeft de autoverzekeringen die door Ford, Toyota en Honda worden aangeboden, bekeken. Voor elk merk zijn 36 verschillende cases (108 cases in totaal) bekeken waarin met factoren als leeftijd, aantal schadevrije jaren, postcode en kilometers per jaar is gevarieerd. Omdat het om nieuwe auto’s gaat, zijn de berekeningen gebaseerd op Allrisk-premies. De voorwaarden van de vergeleken autoverzekeringen zijn vrijwel gelijk (zoals bijv. nieuwwaarderegeling en eigen risico). De berekeningen van de dealerverzekeringen zijn gemaakt op de websites van de betreffende automerken.

Automerk: Ford Focus

VerzekeraarPremie Allrisk
Officiële Ford Autoverzekering58,53 per maand
Via Independer.nl44,53 per maand

De Ford Autoverzekering is in dit voorbeeld 31% duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 168 euro. Gemiddeld zijn de Ford Autoverzekeringen 45% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

Automerk: Toyota Aygo

VerzekeraarPremie Allrisk
Officiële Toyota Autoverzekering46,12 per maand
Via Independer.nl31,17 per maand

De Toyota Autoverzekering is in dit voorbeeld 48% duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 179 euro. Gemiddeld zijn de Toyota Autoverzekeringen 29% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

Automerk: Honda Civic

VerzekeraarPremie Allrisk
Officiële Honda Autoverzekering68,73 per maand
Via Independer.nl42,44 per maand

De Honda Autoverzekering is in dit voorbeeld 62% duurder dan de goedkoopste autoverzekering via Independer.nl, terwijl de voorwaarden vergelijkbaar zijn. Het premieverschil op jaarbasis bedraagt 315 euro. Gemiddeld zijn de Honda Autoverzekeringen 52% duurder dan de voordeligste vergelijkbare autoverzekeringen via Independer.nl.

Bekijk alle cases.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

11 Antwoorden op “Autoverzekering via dealer gemiddeld 44% duurder”

 1. Monique Engelage schreef op 

  Mag ik zeggen dat ik de uitkomst van dit onderzoek opmerkelijk vind! Ik heb tot voor kort een Toyota Aygo gereden en betaalde voor mijn (bij de dealer afgesloten) all-risk verzekering 24 euro per maand. (incl. Inzittende verzekering)
  Ik heb toendertijd via jullie site direct vergeleken, en kwam tot de conclusie dat er door jullie geen goedkopere verzekering werd aangeboden.

  1. Beste Monique,

   Het kan inderdaad voorkomen dat een dealerverzekering in bepaalde gevallen voordeliger is dan het voordeligste vergelijkbare alternatief op Independer.nl. In ons onderzoek was dat in 6 van de voorbeelden ook zo.
   We willen met dit onderzoek laten zien dat het goed is om als consument kritisch te zijn bij de aanschaf van een autoverzekering. Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit tussen de verschillende aanbieders en daarom is het goed om te controleren welke verzekering het beste aansluit bij jouw situatie. Als je dat niet doet en meteen een autoverzekering regelt bij de dealer dan loop je de kans dat je te duur uit bent.

 2. George Rosendahl schreef op 

  Ook ik heb een Toyotapolis bij mijn nieuwe Aygo afgesloten. Omdat hij zakelijk gebruikt wordt, heb ik een zakelijke autoverzekering nodig. Independer kon mij die niet eens aanbieden! Na diverse telefoontjes voor het opvragen van offertes was de Toyotapolis die de dealer mij aanbood het goedkoopst!

 3. E. Ames schreef op 

  Wij deden eenzelfde onderzoekje na aankoop bij de dealer van een Fiat Panda en bleken elders een all-risk verzekering met gelijke voorwaarden te kunnen krijgen voor minder dan de helft van de door de Fiat dealer aangeboden verzekering.

 4. Wim schreef op 

  Wij van WC-eend adviseren WC-eend

 5. Jan schreef op 

  Wat Wim zegt: dit is gewoon een reclamespotje voor Independer onder het mom van een redactioneel artikel. Driewerf bah.

 6. @ Wim en Jan: Independer.nl doet regelmatig onderzoeken naar premies, voorwaarden en andere voor consumenten belangrijke zaken. Onze vergelijkingen bieden consumenten inzicht in de onderlinge verschillen in premies en voorwaarden. Als consumenten besluiten via Independer.nl een product af te sluiten ontvangt Independer.nl een vergoeding van de bank of verzekeraar. Daar zijn we heel open over en je kunt er hier dan ook alles over lezen. Dat wij een premie ontvangen heeft overigens geen invloed op het zoekresultaat of andere onderzoeken. Wij zijn helemaal onafhankelijk en we roepen consumenten altijd vooral op kritisch te blijven en goed te vergelijken zodat ze (indien nodig) de best passende verzekering vinden.

 7. Repo schreef op 

  @Suzanne Mooij:Ik vroeg mij af wat de redenen kunnen zijn waarom Independer in 6% van de voorbeelden niet de goedkoopste is? Ik ging er eigenlijk vanuit dat je bij jullie altijd wel de goedkoopste optie zou kunnen vinden gezien het grote aantal verzekeraars dat in jullie database wordt vergeleken.Zijn die 6% dan van verzekeraars die niet in jullie database zijn opgenomen of zijn er andere redenen?

 8. @Repo: In deze gevallen hebben de dealers blijkbaar een betere premie hebben weten te onderhandelen dan wat er in de markt te koop is. Wij bieden de meest uitgebreide vergelijking in Nederland, maar er zijn ook partijen die hun premies niet aanleveren en die wij dus helaas niet mee kunnen nemen in de vergelijkingen. Bekijk het overzicht van alle autoverzekeraars in onze vergelijking.

 9. George Rosendahl schreef op 

  Tip: Neem altijd contact op met de verzekeringsmaatschappij zelf indien mogelijk. Verzekeraars zijn er gevoelig voor om je als klant binnen te halen. Ze kunnen je geen extra schadevrije jaren geven maar wel extra tredes! Dit kan procenten schelen en dus euro’s!Daarmee kan het zijn dat de goedkoopste verzekeraar toch niet de goedkoopste is!

 10. Sam schreef op 

  Beetje misleidend artikel hoor. Verzekering staat of valt met de voorwaarden. Zo heb ik bij mijn Honda verzekering geen eigen risico en wordt mijn fabrieks garantie met 4 jaar verlengt tot 7 jaar fabrieks garantie. Daar heb ik best wat extra voor over.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Site is oké, en werd prima tewoord gestaan door adviseur aan de telefoon."

Mevrouw De Jong uit EMMEN
2019-01-15, hypotheek

"werkt gewoon goed"

Anoniem uit UTRECHT
2019-01-02, hypotheek

"goede en heldere service"

Anoniem uit HOOGKARSPEL
2018-12-19, hypotheek

"Duidelijke vergelijking van bijna alle hypotheekaanbieders, afsluiten online tegen lage kosten mogelijk"

Anoniem uit TILBURG
2018-12-19, hypotheek

"De vergelijking was overzichtelijk en duidelijken het was makkelijk een juiste keuze te maken."

Mevrouw Stoop uit HILVERSUM
2018-12-13, hypotheek

"Invullen en totaal overzicht van aanbieders is heel goed (te doen)."

Meneer van Werven uit HEERDE
2018-12-11, hypotheek

"was perfect"

Meneer Savkin uit MAASMECHELEN BELGIE
2018-12-08, hypotheek

"in deze eerste fase heldere digitale begeleiding"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2018-12-05, hypotheek

"-"

Meneer Custers uit OOSTERHOUT NB
2018-12-01, hypotheek

"Alles is overzichtelijk en duidelijk"

Anoniem uit BORNERBROEK
2018-11-20, hypotheek

"snelle informatie over hypotheekvormen en maandlasten"

Meneer van Zijl uit SCHIEDAM
2018-11-18, hypotheek

"Vind de site erg goed en duidelijk. Hopelijk geen verassingen achteraf. :-) "

Meneer Meuldijk uit KLAASWAAL
2018-11-15, hypotheek

"De stappen zijn helder en de opgevraagde informatie niet ingewikkeld."

Meneer Witmus uit 'S-GRAVENHAGE
2018-11-09, hypotheek

"Ttot dusver zich overzichtelijke website. Alleen jammer dat wordt vermeld dat hyptheken van minder dan 50.000 euro niet mogelijk zijn."

Anoniem uit EINDHOVEN
2018-11-05, hypotheek

"Zeer duidelijk aanvraagproces."

Meneer van den Ent uit MAKKUM FR
2018-11-04, hypotheek