Directiewijzigingen bij Independer
Deel met een vriend:

Directiewijzigingen bij Independer

Algemeen directeur Ruud Martens zal medio 2017 na ruim 17 jaar afscheid nemen van Independer. Coen de Ruiter (Max Havelaar en Apenheul) volgt Martens op als algemeen directeur en treedt per 1 februari 2017 in dienst bij Independer. Remco Armee (Marktplaats) start per 1 januari als directeur e-commerce (onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM). Financieel directeur Serge van Lier verlaat Independer op 1 april 2017. Met het vertrek van Martens en Van Lier neemt Independer afscheid van twee grondleggers van het fundament dat Independer heeft gemaakt tot een succesvolle organisatie. ”Ik ben heel trots op wat we in 17 jaar hebben bereikt. Het was dan ook een moeilijk besluit dit prachtige bedrijf te gaan verlaten”, aldus Martens.  

Coen de Ruiter benoemd tot algemeen directeur

Coen de Ruiter (47) is op voordracht van de Raad van Commissarissen van Independer benoemd tot opvolger van Ruud Martens als algemeen directeur. De Ruiter heeft een achtergrond in zowel commercie (Unilever) als maatschappelijk ondernemen (o.a. stichting Max Havelaar). Hij is momenteel algemeen directeur van stichting Apenheul. De Ruiter is enthousiast over de wijze waarop Independer een maatschappelijke missie combineert met commercie. Hij kijkt ernaar uit met Independer verder te werken aan transparantie en duidelijkheid voor klanten in ingewikkelde financiële markten. Zowel de RvC als het huidige directieteam zien in Coen de Ruiter een zeer geschikte opvolger van de huidige algemeen directeur.

Remco Armee benoemd tot directeur e-commerce

Remco Armee (40) zal per 1 januari bij Independer in dienst treden als directeur e-commerce. Als COO geeft Remco momenteel operationeel leiding aan het Nederlandse Marktplaats.nl (onderdeel van eBay). Hij is de afgelopen 10 jaar in diverse rollen actief geweest bij Marktplaats. Armee was klaar voor een nieuwe uitdaging bij een organisatie die een verbreding biedt in het pakket van verantwoordelijkheden. We zijn daarom erg verheugd dat wij Remco mogen verwelkomen.

Vertrek Ruud Martens en Serge van Lier

Ruud Martens: “Serge en ik hebben Independer vanaf de geboorte zien opgroeien tot een bedrijf met nu 300 medewerkers. Het waren zeventien uitdagende en intensieve, maar vooral bijzonder leuke jaren. We zullen beiden met veel plezier terugkijken op deze periode. Ik ben dankbaar en trots dat we samen met een fantastisch team collega’s onze droom, om de financiële wereld transparanter, eerlijker en gemakkelijker te maken, voor een belangrijk deel hebben kunnen realiseren. Maar ook dat Independer een innovatief en succesvol bedrijf is dat jaarlijks groeit en waarbij het klantbelang en de klanttevredenheid nog steeds de belangrijkste elementen zijn. De strategie om te blijven groeien met nieuwe innovaties binnen de financiële wereld – zoals online hypotheken – staat als een huis. Begin dit jaar hebben zowel Serge als ik besloten om plaats te maken voor een nieuwe generatie die Independer door de volgende fase zal leiden. Nu er twee nieuwe directieleden zijn benoemd kunnen we ons, in een ruime overgangsperiode, richten op een vlekkeloze transitie, zodat we met een gerust hart afscheid kunnen nemen. Serge gaat met zijn gezin op wereldreis en ik ga eerst een periode genieten van mijn gezin en meer vrije tijd.”

Fons van Westerloo, voorzitter Raad van Commissarissen van Independer: “Ruud en Serge hebben een cruciale rol gespeeld in de snelle en succesvolle ontwikkeling van Independer tot de grootste en bekendste vergelijkingssite en intermediair in financiële producten. Onder hun leiding is Independer de afgelopen vier jaar verdubbeld in omzet en klanten. Tegelijkertijd is een stevig fundament gelegd voor verdere groei. Mede hierdoor is Independer de afgelopen 6 jaar door Deloitte uitgeroepen tot een van de Best Managed Companies. De RvC is enorm dankbaar voor alles wat ze hebben betekend voor Independer maar vooral ook voor miljoenen Nederlandse consumenten. Wij vinden het erg jammer hen straks te moeten missen, niet alleen als Independers, maar ook als toegewijde en gepassioneerde voorvechters van een transparante en eerlijke financiële wereld. Uiteraard hebben wij alle begrip voor hun besluit om hun leven een nieuwe wending te geven. We wensen hen veel geluk en succes voor de toekomst.”

Raad van Commissarissen blijft ongewijzigd

Er zullen geen wijzigingen in de RvC plaatsvinden. In de RvC van Independer zitten, naast de oprichters Edmond Hilhorst en Diederik de Groot van Embden ook Roelof Konterman, Femke Halsema en Fons van Westerloo. Ook in de Raad van Toezicht zijn geen wijzigingen op handen.

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Prima info en heldere structuur "

Dhr. A.B.A.M. Kools uit UTRECHT
2017-08-30, zorgverzekering

"Zeer gebruiksvriendelijk site."

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-05, autoverzekering

"Nvt"

Anoniem uit NAALDWIJK
2017-09-21, autoverzekering

"Super overzichtelijke en makkelijk in te vullen."

Dhr. J. Leeuwis uit ROTTERDAM
2017-10-19, autoverzekering

"Duidelijk, snel en betrouwbaar"

Anoniem uit MIDDELBURG
2017-10-03, reisverzekering

"Zeer tevreden"

Anoniem uit AMSTENRADE
2017-10-23, autoverzekering

"Fast easy and reliable"

Anoniem uit VLEUTEN
2017-11-02, woonverzekering

"Overzichtelijk en uitstekende vergelijkingen, op persoonlijke wensen en voorkeuren."

Dhr. Trosemito uit HELLEVOETSLUIS
2017-10-04, rechtsbijstandverzekering

"alles gaat soepel en makkelijk"

Mevr. J.E. van Wingerden Schoofs uit HELLEVOETSLUIS
2017-10-06, autoverzekering

"Goed geholpen aan een andere zorgverzekering "

Dhr. A. Vissers uit NOOTDORP
2017-11-12, zorgverzekering

"goede site"

Anoniem uit HAARLEM
2017-10-24, bestelautoverzekering

"Zeer makkelijk te bedienen."

Anoniem uit GRONINGEN
2017-09-16, autoverzekering

"duidelijk en snel"

Dhr. K. Metin uit MIDDELBURG
2017-09-16, autoverzekering

"Duidelijke site"

Mevr. P.M. Hamelink uit SLUISKIL
2017-11-14, zorgverzekering

"PRAKTISCH WEB SITE."

Dhr. J.B. Rijnbergen uit DORST
2017-11-20, reisverzekering