Duurste woonverzekering ruim 11x duurder dan goedkoopste
Tip een vriend:

Duurste woonverzekering ruim 11x duurder dan goedkoopste

Woonverzekeringen verschillen enorm in premie. De duurste verzekeringen kosten ruim 11 keer meer dan de goedkoopste. Dit blijkt uit onderzoek van Independer die de premies van vrijwel alle inboedel-, opstal- en pakketverzekeringen met elkaar heeft vergeleken.

Independer analyseerde ruim 37.000 vergelijkingen van woonverzekeringen. In precies dezelfde situatie kosten de duurste pakketverzekeringen (inboedel- en opstalverzekering samen) gemiddeld 150% meer dan de goedkoopste. Bij inboedelverzekeringen bedraagt dit verschil gemiddeld 203%. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste opstalverzekeringen is gemiddeld 237%.

Bijna 400 euro premieverschil

De goedkoopste pakketverzekering, inboedel- en opstalverzekering samen, voor een alleenstaande met een rijtjeswoning in Amersfoort kost € 200,30 per jaar. De duurste is € 593,94 en dat is bijna drie keer zoveel.

Consumenten die in deze tijd geld willen besparen, doen er goed aan hun woonverzekeringen te vergelijken.

Bekijk meer voorbeelden en details.

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

13 Antwoorden op “Duurste woonverzekering ruim 11x duurder dan goedkoopste”

 1. Loes Walsteijn schreef op 

  Waarom noemen jullie geen namen van verzekeraars?

 2. Diederik schreef op 

  Ha Sharon,

  Kun je met het voorbeeld voorschotelen van dat stel uit Rotterdam? Om welke goedkope en duurste verzekering gaat het? Ik neem aan dat je bij de berekening in beide situaties rekening houdt met dezelfde cijfers etc. Ben benieuwd, ik woon zelf ook samen in Rotterdam! Dank voor je antwoord.

 3. Hallo Diederik,
  We hebben de volgende invoer gebruikt in ons voorbeeld voor de inboedelverzekering.
  Een appartement met postcode 3063 BR en bewoond door partners (geb. datum: 16-1-1959) zonder inwonende kinderen met een netto maandinkomen tussen de 2001-3000 euro.
  Buitenmuren: bakstenen of beton, dakbedekking: plat dak, geen alarminstallatie, bouwjaar: 2008, inhoud: 303m3, oppervlakte: 99m2.
  SNS is dan de goedkoopste met € 37.47 per jaar. De duurste verzekeraar in dit voorbeeld is Turien en Co met een premie van € 424.94 per jaar.

 4. Arjan schreef op 

  Beste Sharon,

  Ik heb diverse berekingen uitgevoerd in die postcode en omliggende maar kom niet neter uit dan 7,5 euro.

  Nu woon ik zelf in rdam en ken die postcode waar je aan refereert. Dat is niet een beter of slechter buurt dan de gemiddelde buurt in Rdam. Omdat alle andere berekeningen duudere laagste resultaten oplevert zou ik, mocht je toch een premie van 3,90 uit de hoge hoed kunnen toveren, het zoeken in een softwarematig foutje. Al eens bedacht dat het SNS tarief wellicht niet goed ingeregeld is?

  In dat geval zou je kunnen overwegen je persbericht te rectificeren. Ook dat levert een hoop publicity op, en dat is waar jullie het uiteindelijk toch om te doen is, traffic te genereren?

  Groeten en succes met de zaken.

  Arjan

 5. Beste Arjan,

  Ik had je graag het huisnummer gegeven waarmee wij deze berekening hebben gemaakt. Maar je zal waarschijnlijk wel begrijpen dat ik niet de combinatie van de postcode en het huisnummer op de site wil zetten. Ik vind dat niet zo netjes tegenover de bewoner van dit appartement.

  Wij tonen op onze site exact dezelfde premie als SNS op hun site doet, er is dus geen sprake van softwarematige fouten. Ze hebben gewoon een scherpe premie. Een rectificatie van ons persbericht is dus ook zeker niet nodig.

  Mocht je er toch nog aan twijfelen, stuur ons even een email. Dan geven we je graag het goede huisnummer zodat je het kan controleren.

 6. Arjan schreef op 

  Beste Sharon,

  Nouja, ik begrijp het what you see is what you get principe dat verzekeraars hanteren. Maar dat neemt niet weg dat de tarifering foutief kan zijn ingeregeld. Zoals ik al aangaf heb ik voor de door jullie gekozen postcode meerdere opties ingevoerd en alle komen op een bedrag uit dat 200% hoger ligt dan jullie premie. Omdat er geen enkel verschil is tussen de door mij gekozen postcodes en die van jullie (nogmaals ik ben daar zeer bekend) is het voor de hand liggend dat er een fout in de tarifering software is geslopen.

  Om daar dan vervolgens een persbericht omheen te gaan verzinnen .. tsja.,..

 7. Arjan schreef op 

  Beste Sharon,

  Ik begrijp het ”what you see is what you get” principe dat verzekeraars hanteren voor dit soort online berekeningmoules. Maar dat neemt niet weg dat de tarifering foutief kan zijn ingeregeld door de verzekeraar.

  Zoals ik al aangaf heb ik voor de door jullie gekozen postcode meerdere opties ingevoerd (aangrenzende straten dus) en alle komen op een bedrag uit dat minstens 200% hoger ligt dan jullie premie. Ook bij SNS / Reaal. Omdat er geen enkel verschil is tussen de door mij gekozen postcodes en jullie referentiepostcode 3063 BR (nogmaals ik ben daar zeer bekend) is het voor de hand liggend dat er een fout in de tarifering software is geslopen. Een andere reden is er niet te verzinnen…

  Toets zelf maar eens in, zelfde variabelen maar dan postcode 3063AW. Dat is aan de overkant van de straat op steenworp afstand. Premie is opeens 8,08 bij Zelf.nl (SNS/reaal dus).

  Tsja, je kan je ogen er natuurlijk voor sluiten en je eigen werkelikheid creeeren of op zoek gaan naar waar de fout precies zit. Ik vind het alleen een beetje redelijk dommig om daar vervolgens zijn bombastisch persbericht aan vast te plakken. Tegen het misleiden aan om maar mooie getalletjes te kunnen presenteren.

  ,..

 8. Arjan schreef op 

  Om het even terug te brengen in de juiste proporties;

  Goedkoopste circa 96 (12 x 8 euro)
  Duurste circa 424

  Dat is dan zo’n 4,25 keer duurder

  Staat opeens heel anders in het persbericht dan die 11 keer.

 9. Beste Arjan,
  Ik heb je een email gestuurd waarin ik aangeef welk huisnummer wij hebben gebruikt. Op deze manier kan je zien dat de genoemde premie wel degelijk klopt. Als je verder nog vragen hebt horen wij dat graag.

 10. Arjan schreef op 

  Beste Sharon,
  Het is jammer dat je mijn reactie inhoudelijk niet leest.

 11. Marcel Bovenkamp schreef op 

  Ik onderschrijf dit onderzoek. Jarenlang via mijn verzekeringsagent verzekerd voor mijn inboedel. Een keer schade gehad – maar ik had te lage dekking (foutje bedankt maar je gelooft die man) daarna premie verder omhoog. Begin dit jaar via independer toch eens vergeleken en verzekeraar gevonden met hogere dekking (en betere voorwaarden) voor 20% van mijn toenmalige premie (met mooie korting aldus de verzekeringsexpert) – vanaf nu ga ik alles anders doen – ik doe het gewoon zelf (icm independer)!

 12. Bert schreef op 

  Sharon, ik dacht dat ik hier in de achterhoek een goedkope verzekering had, ik betaal omgerekend 1,20 per 1000 maar ik begrijp van jou dat je in Rotterdam voor nog geen 0,50 per 1000 euro kunt verzekeren. is dat dan ook een all risk dekking als dat zo is dan ben ik nog weer goedkoper dan die mensen uit Rotterdam.

  eerlijk gezegd geloof ik er niet zo in dat je ook daadwerkelijk appels met appels vergelijkt want anders zou ik voor een 15 euro mijn inboedel kunnen verzekeren. en ik heb vorige maand mijn i-phone kapot laten vallen, reparatie 165,00 werd netjes betaald. dat zou betekenen dat ze de eerste 11 jaar niets meer aan mij verdienen.

  Gr Bert

  1. Beste Bert,
   De regio waar je woont is één van de onderdelen die de prijs bepaalt. Het type woning is ook een belangrijk onderdeel. Het kan dus best dat een appartement in Rotterdam goedkoper uitvalt dan een woning in de achterhoek. Verzekeraars bepalen hun premies tegenwoordig op steeds meer gegevens. SNS, die in het voorbeeld wordt genoemd, doet dit op basis van postcode / huisnummer waarmee ze allerlei gegevens hebben van het huis. SNS heeft ook een all-risk verzekering met prima voorwaarden.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

Vind de beste woonverzekering bij Independer

vergelijk woonverzekeringen

"Makkelijk en Duidelijk"

Anoniem uit TILBURG
23 minuten geleden, lenen

"Makkelijke site "

Dhr. De Jong uit RAAMSDONKSVEER
1 uur geleden, lenen

"makkelijke site goede uitleg"

Dhr. Goudriaan uit UDEN
1 uur geleden, energie

"Netjes en snel "

Dhr. Yazici uit HOOGERHEIDE
2019-10-19, lenen

"omdat het kan."

Anoniem uit ALMERE
2019-10-19, lenen

"Vlot en tot de laatste cent accuraat"

Mevrouw Ferwerda-lammerts uit SELLINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Overzichtelijke website met duidelijke keuze mogelijkheden. En toch de mogelijkheid van telefonische backup."

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
2019-10-19, autoverzekering

"Snel en duidelijk."

Meneer Tuzuner uit ROTTERDAM
2019-10-19, autoverzekering

"5"

Anoniem uit APELDOORN
2019-10-19, lenen

"Goeie site "

Anoniem uit GRONINGEN
2019-10-19, lenen

"Makkelijk en snel vergelijken op de site."

Anoniem uit ZEVENBERGEN
2019-10-19, energie

"lekker snel geregeld!!"

Anoniem uit GRONINGEN
2019-10-19, autoverzekering

"Prima website met eerlijke transparante tarieven voor iedereen inzichtelijk."

Mevr. Ritzema uit ASSEN
2019-10-19, energie

"Snelle en duidelijke informatie. Simpel te regelen."

Anoniem uit BRUNSSUM
2019-10-19, energie

"Prima site, makkelijk de verzekering af te sluiten"

Mevr. Taytelbaum uit AMSTERDAM
2019-10-19, reisverzekering