De premies van doorlopende reisverzekeringen verschillen flink. De duurste reisverzekering kost ruim drie keer zo veel als de goedkoopste. Dat blijkt uit een analyse van ruim 6.000 vergelijkingen van doorlopende reisverzekeringen die consumenten op de Independer-site maakten. De reisverzekeringen waar het hier om gaat, zijn inclusief wintersportdekking en dekking voor geneeskundige kosten binnen Europa. Het premieverschil van deze reisverzekeringen bedraagt gemiddeld 185%.

Drie keer zo duur

De voordeligste doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande zonder kinderen, inclusief dekking voor geneeskundige kosten en wintersport  kost € 29,52 per jaar. De duurste doorlopende reisverzekering met dezelfde dekkingen kost € 90,99. Dat is drie maal zo veel als de goedkoopste. Bekijk meer voorbeelden.

Onnodige dekkingen reisverzekering schrappen

Dure reisverzekeringen bieden vaak standaard zeer uitgebreide dekkingen die lang niet iedereen nodig heeft. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Werelddekking
  • Dekking voor een reisperiode van 6 maanden
  • Zeer hoge bagagedekking
  • Dekking voor gevaarlijke sporten
  • Contant gelddekking
  • Dekking voor automobilistenhulp

Consumenten kunnen geld besparen door goed te kijken welke dekkingen ze nodig hebben tijdens hun vakantie. Want vaak zijn er meerdere varianten van een reisverzekering. Het is dus niet nodig om een uitgebreide verzekering af te sluiten als je kort op vakantie gaat binnen Europa.

Elke maand opzegbaar

Sommige doorlopende reisverzekeringen bieden standaard een wintersportdekking aan. Wie niet op wintersport gaat, zou deze dekking moeten schrappen of overstappen naar een reisverzekering die dit niet standaard aanbiedt. Dat kan ze veel geld schelen. Loopt een reisverzekering langer dan een jaar dan kan de verzekering elke maand worden opgezegd.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Heel overzichtelijk en makkelijk proces om de verzekeringen af te sluiten.
10