Independer: hypotheekadvies daalt naar 500 euro
Deel met een vriend:

Independer: hypotheekadvies daalt naar 500 euro

Consumenten hoeven niet meer dan 500 euro kwijt te zijn aan een goed hypotheekadvies. En een hypotheek moet binnen 24 uur kunnen worden geregeld. Dat stelt Independer, dat vandaag aankondigt deze zomer te starten met het online afsluiten van hypotheken. Zij streeft ernaar op termijn 10% van de Nederlandse hypotheekklanten te bedienen.

Vrijwel niemand die een hypotheek nodig heeft ontkomt eraan: persoonlijk advies van een hypotheekadviseur. Door strenge regelgeving besteedt de adviseur vele uren aan de inventarisatie van de wensen, het maken van berekeningen en een toelichting op het advies. Vervolgens gaan nog vele uren zitten in het regelen van het papierwerk, van offerte tot notaris. Tegen een uurtarief van gemiddeld 125 euro ben je dan al gauw duizenden euro’s kwijt aan het regelen van je hypotheek. Geld dat je liever in je nieuwe woning had gestopt.

Voordeel en gemak

Door technologie en vereenvoudigde hypotheekregels kan het anders. “We willen het regelen van financiële zaken voor consumenten makkelijker en voordeliger maken, ook met hypotheken”, zo stelt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer. “Door het hypotheekproces te automatiseren kunnen we 24×7 online hypotheekadvies geven en kan de klant de hypotheek zelf online afsluiten. Daarmee kunnen de kosten aanzienlijk omlaag, terwijl kwaliteit kan worden gegarandeerd.” De (eenmalige) kosten om het hypotheekadvies te automatiseren zijn hoog. Maar de kosten per nieuwe klant worden lager naarmate het aantal klanten toeneemt. Daarom streeft Independer naar een marktaandeel van 10%. “Uiteindelijk gaat het hypotheekadvies inclusief het afsluiten ervan minder dan 500 euro kosten. Dat is echt een prijsdoorbraak”, aldus Martens. Naast een lage prijs biedt een online proces ook gemak. “Je kunt ermee aan de slag gaan in je eigen tempo en op het moment dat het jou schikt. En door gegevens digitaal op te halen zoals bijvoorbeeld woning- en salarisgegevens zal het aanleveren van een eindeloze hoeveelheid papierwerk grotendeels tot het verleden behoren. De hele hypotheek zou uiteindelijk binnen een dag geregeld moeten kunnen worden.” Nu duurt dat vaak vele weken.

Zelf online afsluiten

Independer begint deze zomer met het online afsluiten van hypotheken voor starters die voldoende kennis hebben. Vervolgens zal de doelgroep worden uitgebreid en wordt stap voor stap het advies toegevoegd en geautomatiseerd. Om tot het beste hypotheekadvies te komen wordt er een compliant zelflerend systeem ontwikkeld. Daarbij wordt gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie aangevuld met kennis van hypotheekadviseurs. Independer onderkent dat het afsluiten van een hypotheek een belangrijke financiële beslissing is waarbij contact met een hypotheekexpert op prijs wordt gesteld. Klanten hebben daarom altijd toegang tot een hypotheekexpert van Independer, ook in de avonduren en in het weekend.

Zoek adviseur

Het vertrouwen in online advies zal moeten groeien. Voorlopig zullen de meeste mensen nog kiezen voor een persoonlijk adviesgesprek. Ook op termijn zullen er altijd situaties zijn waarin face-to-face contact met een hypotheekadviseur de beste optie is. Daarom blijft Independer de module ‘zoek hypotheekadviseur’ ondersteunen, waarbij mensen kunnen achterhalen wie de beste lokale hypotheekadviseurs zijn.

Lees meer over: hypotheek

Reacties

3 Antwoorden op “Independer: hypotheekadvies daalt naar 500 euro”

 1. Olivier Tardieu schreef op 

  Beste Ruud,

  “Gefeliciteerd met deze stap! Het bevestigt wat wij (eyeOpen.nl) ook zien. Steeds meer consumenten hebben behoefte online geholpen te worden om hun hypotheek gemakkelijk, snel en vooral goedkoop te regelen zonder af te doen aan de kwaliteit van het advies. Het is voor de consument alleen maar beter dat er meer keuze komt om hun hypotheek online te regelen tegen een veel lagere prijs dan traditioneel face2face hypotheekadvies.”

  Vriendelijke groet,
  Olivier Tardieu
  http://www.eyeOpen.nl

 2. Martin Somers schreef op 

  Beste Ruud,

  Bij ons ligt het proces al klaar voor € 350,- en als moet om de goedkoopste te blijven voor € 250,-,De website is af sinds 1 januari 2016, maar door de drukte nu op de hypotheek markt zetten wij het nog niet in de markt. De kwaliteit moet ook nu hoog blijven. Wij geloven in deze stap en dat € 1500 voor advies en bemiddeling of meer niet meer realistisch in deze tijd.

  Succes wij zien jullie stappen positief te gemoed.

  Met vriendelijke groet,

  Martin Somers
  Somers-Hypotheken
  De Goedkoopste Onafhankelijke Hypotheek Adviseur.

  1. Rob Glastra schreef op 

   Sorry, maar een mail met zulke spel- en taalfouten is niet bepaald een aanbeveling. Voor mij zou alleen dat al een reden zijn om in elk geval niet met dhr. Somers als adviseur in zee te gaan.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek