Independer maakt hypotheek afsluiten 80% goedkoper
Deel met een vriend:

Independer maakt hypotheek afsluiten 80% goedkoper

Independer heeft afgelopen week in een testversie haar eerste klanten geholpen met het online afsluiten van een ‘execution only’ hypotheek. Deze manier van afsluiten is gemiddeld 1800 euro goedkoper dan een hypotheek afsluiten mét advies. Vanaf vandaag kunnen starters op de hypotheekmarkt bij Independer zelfstandig hun hypotheek afsluiten, zonder dat zij ook advies hoeven af te nemen. Kosten voor de klant: 495 euro. Komend jaar werkt Independer aan de eerste stappen naar volledig geautomatiseerd advies. Hiermee wordt de dienstverlening verbreed voor zowel doorstromers en oversluiters.

Gemiddelde besparing van 1.800 euro

Bij Independer kost het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies 495 euro. De kosten van een hypotheek mét advies liggen gemiddeld op 2.300 euro. Mensen die geen advies nodig hebben besparen hiermee gemiddeld dus 1.800 euro. Als de klant, in combinatie met de execution only hypotheek, ook een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten dan betaalt hij hiervoor 100 euro extra. De kosten voor een losse overlijdensrisicoverzekering liggen op 195 euro.

Nieuw streng toetsingsmodel

Niet elke consument kan bij een complex financieel product goed beoordelen of hij de juiste keuzes maakt. Independer vindt het daarom erg belangrijk dat alleen consumenten met gedegen hypotheekkennis gebruik maken van het afsluiten zonder advies (execution only). “De meeste beschikbare kennis & ervaringstoetsen en -procedures schieten hierin tekort”, zegt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer. “Daarom ontwikkelden we een nieuw toetsingsmodel. Alleen als de klant in één keer slaagt voor de toets geven wij hem de mogelijkheid om zelf zijn hypotheek af te sluiten.”

Later ook doorstromers en oversluiters

Independer hoopt in de toekomst ook andere groepen zoals doorstromers, oversluiters en ZZP’ers te kunnen bedienen. Dit geldt eveneens voor mensen die een nieuwbouwwoning kopen. Tot die tijd worden deze mensen doorgeleid naar de module Zoek Adviseur.

Negen aanbieders maken execution only mogelijk

Op dit moment zijn bij Independer vijf van de negen hypotheekaanbieders beschikbaar die het afsluiten zonder advies aanbieden. Drie andere partijen geven ook aan op korte termijn met Independer te willen samenwerken. “We willen het regelen van financiële zaken voor consumenten makkelijker en voordeliger maken, ook voor zoiets belangrijks als een hypotheek”, zo stelt Martens. “Het volledig online aanbieden van het afsluitproces biedt klanten, die voldoende kennis van zaken hebben, grote toegevoegde waarde. Op die manier worden ze niet gedwongen advies af te nemen waardoor ze bijna 80 procent kunnen besparen.”

Lees meer over: hypotheek

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Zelf online je hypotheek regelen?

Bij Independer kies je zelf je hypotheek, met deskundige begeleiding van ons

online hypotheek regelen

"Zeer overzichtelijk en eenvoudig alleen jammer dat de max hypotheek lager uitvalt dan die van de externe hypotheek adviseur. hypotheek aanvragen is eitje"

Anoniem uit UITGEEST
2017-11-20, hypotheek

"Gebruiksvriendelijke site"

Dhr. E. Heijst uit ZWARTEWAAL
2017-11-19, hypotheek

"Duidelijk om af te sluiten, goed overzicht kenmerken. Jammer dat er niet direct gevraagd wordt naar een ORV, want ik wil de combi-korting en nu moet ik de ORV apart afsluiten. "

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-11-15, hypotheek

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek