Jongeren betalen bijna 2,5 keer zo veel voor autoverzekering
Tip een vriend:

Jongeren betalen bijna 2,5 keer zo veel voor autoverzekering

Jongeren van 18 en 19 jaar betalen in de meeste gevallen bijna 2,5 keer zoveel voor een autoverzekering als verzekerden in de leeftijdsgroep 30 t/m 34 jaar. Dit blijkt uit een analyse van meer dan 115.000 vergelijkingen die de afgelopen paar maanden zijn gemaakt. Het verschil is het grootst bij WA-verzekeringen, die door jongeren het meest worden vergeleken.

WAWA + Beperkt CascoVolledig Casco (Allrisk)
30 t/m 34 jaar100100100
18 en 19 jaar247228234

*om goed te kunnen vergelijken is de premie voor 30 t/m 34-jarigen op indexcijfer 100 gezet

Premieverschil steeds groter

De verschillen tussen 18- en 19-jarigen en automobilisten in de leeftijdsgroep 30 t/m 34 jaar zijn een stuk groter geworden ten opzichte van vorig jaar. Dat is met name te zien bij WA-verzekeringen. Daarbij is het premieverschil opgelopen van 128% naar 147%. De premieverschillen bij WA Beperkt casco en Volledig Casco verzekeringen voor jongeren zijn ook gestegen maar minder dan voor de WA-verzekering. De afgelopen maanden heeft een groot aantal verzekeraars de premies (fors) verhoogd, met name voor jongeren.

Ruim 115.000 vergelijkingen

Bovenstaande berekening is gebaseerd op ruim 115.000 vergelijkingen die afgelopen maanden werden gemaakt op de site van Independer. Per vergelijking zijn de tien laagste premies in deze berekening meegenomen. De vergelijkingen zijn gebaseerd op 0 schadevrije jaren.

Bekijk alle onderzoekresultaten behorend bij dit persbericht, waaronder de premie-index voor alle leeftijdsgroepen.

Lees meer over: autoverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

7 Antwoorden op “Jongeren betalen bijna 2,5 keer zo veel voor autoverzekering”

 1. Cees schreef op 

  Welke is nog een beetje betaalbaar voor mijn zoon van 22 jaar (12-12-1991 )
  Graag all risk.Hyundai Getz van 6 jaar oud. Alternatief WA uitgebreid plus.
  Hij woont in Rotterdam.

  1. Beste Cees,

   Helaas hebben wij nog onvoldoende informatie om u een goed antwoord te kunnen geven. U kunt een vergelijking maken op onze website of telefonisch. Sinds kort hebben wij een nieuwe verzekering in ons aanbod opgenomen. Dit is de verzekeraar Whoosz! Deze verzekeraar is speciaal gericht op jongeren. Jongeren kunnen bij Whoosz! tot € 100,- terug verdienen door een app te installeren die het rijgedrag registreert. Wilt u meer informatie? Bel ons dan gerust op 035-6265544. Wij helpen u graag.

 2. Piet schreef op 

  Ik ben 1 1/2 jaar geleden aangereden door zo’n bellende jongere. Hij lette niet op en reed vol op mij in met 80 km per uur. Ik stond in een file: gevolg een ernstige whiplash: 1 jaar bijna niet geslapen van de pijn in nek en hoofd, allerlei uitvallen en nog steeds niet volledig aan het werk.
  M.i. zijn de schades en de verzekering voor de groep jongeren t/m 25 in vergelijking met andere automobilisten nog steeds veel en veel te laag: mijn belt en whatsapt maar wat los en let totaal niet op. De komende jaren zal deze groep jongeren die schade veroorzaakt en veel menselijk leed veroorzaakt alleen maar toenemen. De 12-17 jarigen kunnen nu op de fiets ook niet meer gewoon fietsen: de helft zit te sms-en, bellen e.d. Een dergelijk gedrag zet zich later voor in de auto!!!!!!!! M.i. moet de verzekering voor hen nog tien keer zo hoog. Of er moet echt door politie veel harder opgetreden tegen dit onvoorzichtige gedrag!!!!!

  1. David schreef op 

   Deze redenatie vind ik wel erg makkelijk. Het is natuurlijk vreselijk dat dit u heeft moeten overkomen, maar moet dit dan ook betekenen dat elke automobilist van 19-20 jaar zo’n hoge rekening moet krijgen? Ik ben zelf een 20 jarige bestuurder en houdt mij keurig aan de regels. Ook ik moet zo veel betalen terwijl ik buiten de groep hardrijdende, bellende jongeren val. Als een 40 jarige automobilist dronken met 120 door rood gaat en iemand doodrijdt hoeft toch ook niet iedereen in deze categorie twee keer zo veel te betalen?

  2. Bert schreef op 

   Je kunt inderdaad niet alle jongeren over één kam scheren.Als ik ’s avonds onze hond uit laat, loop ik langs een doorgaande weg, binnen de bebouwde kom, dus 50 km maximaal. Met regelmaat komt er een auto voorbij blazen, met veel te hoge snelheid. kijk eens in de auto, jahoor, zo’n onderuit gezakte snotneus met petje op. En toeteren als je het zebrapad oversteekt. Gaat de regering ook nog eens de leeftijd voor rijbewijs verlagen. waarom niet omhoog naar 21 jaar (stapsgewijs). Dan zijn er minder auto’s, minder ongelukken, minder ziekenhuiskosten en beter voor het milieu.

 3. Zikil schreef op 

  Ik heb voor het eerst een aanrijding en trhact vandaag al VIER keer te bellen, kan mijn schade niet melden, te druk hoor ik elke keer. Ik ben aangereden en kan nergens mijn verhaal kwijt. Nu wordt ik in de loop van de volgenden dag teruggebeld. toch belacheleijk dat ik geen melding kan maken.Ik ben er NU al klaar mee!

 4. Beste Zikil,

  Wat vervelend dat u door de drukte niet meteen bij ons terecht kon met uw verhaal. Wij begrijpen dat dit heel erg vervelend is, onze excuses voor het ongemak. Wij hopen dat u inmiddels terug bent gebeld door de schadeafdeling. Zo niet? Stuur dan uw gegevens naar webcare@independer.nl, dan gaan we er meteen achteraan.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen

vergelijk autoverzekeringen

"Omdat ik wel vind dat de overstapprocedure lekker soepel verloopt. "

Meneer Post uit NIEUWEGEIN
1 uur geleden, autoverzekering

"goede vergelijking en je wordt beloont als je via independer afsluit"

Meneer van Doggenaar uit HOOGLAND
2 uur geleden, autoverzekering

"Super gebruiksvriendelijke UI."

Meneer Verkerk uit TER AAR
2 uur geleden, autoverzekering

"Ik heb gehoord dat jullie bedrijf een goed bedrijf is. Gr, Ibrahim"

Meneer Kwara uit GELEEN
6 uur geleden, autoverzekering

"."

Anoniem uit MARSUM
7 uur geleden, autoverzekering

"Snel en makkelijk verzekeren via internet "

Meneer Meijers uit OOSTERHOUT NB
8 uur geleden, autoverzekering

"Makkelijk en overzichtelijk "

Meneer Sebbar uit ROTTERDAM
17 uur geleden, autoverzekering

"Duidelijke informatie Gemakkelijk af te sluiten"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-23, autoverzekering

"Goodkooper"

Meneer Antolak uit VLAARDINGEN
2020-02-23, autoverzekering

"ALLES DUIDELIJK JAREN LANG GEBRUIK IK OM IETS VOOR JEZELF TE VINDEN BEST HANDIG WEBSITE ZEG "

Meneer PLACHIMOWICZ uit ROTTERDAM
2020-02-23, autoverzekering

"Top"

Mevrouw Engel uit ZAANDIJK
2020-02-23, autoverzekering

"duidelijk en overzichtelijk"

Meneer Ackermans uit VELDDRIEL
2020-02-22, autoverzekering

"Alles is top"

Meneer Agovic uit HEEMSTEDE
2020-02-22, autoverzekering

"Gewoon goed."

Anoniem uit HARDENBERG
2020-02-22, autoverzekering

"alles was duidelijk"

Meneer Moonen uit SITTARD
2020-02-22, autoverzekering