Keuzevrijheid zorg in geding na forse premieverhoging basisverzekering
Tip een vriend:

Keuzevrijheid zorg in geding na forse premieverhoging basisverzekering

VGZ maakte vandaag als eerste van de vier grote zorgverzekeraars bekend dat het de premie van naturaverzekeringen gaat verhogen met 12 euro per maand, een stijging van 12,5%. Het gaat hierbij om naturapolissen met verplicht eigen risico, de meest gebruikte zorgverzekering. VGZ verhoogt de premie voor de restitutiepolis met volledige vrije zorgkeuze zelfs met 14%. Met de bekendmaking van VGZ , dat een marktaandeel van 25% heeft, verwacht Independer dat de andere zorgverzekeraars hun huidige premies ook flink zullen verhogen.

Grote verschillen tussen verzekeraars

Minister Schippers gaf in september al aan dat de premies maandelijks met bijna 10 euro zouden stijgen, door de hervorming van de langdurige zorg. Door de maatschappelijk discussie die hierop volgde kwamen zorgverzekeraars onder vuur te liggen vanwege hun financiële reserves van vele miljarden. Zorgverzekeraar DSW – die traditioneel als eerste haar premies bekend maakt – besloot komend jaar niet te verhogen, door een groter deel van haar reserves in te zetten. Het besluit van VGZ om de premie voor de basisverzekering met 12,5% te verhogen gaat verder dan de kabinetsvoorspellingen. UMC, een label van VGZ, gaat nog een stap verder en verhoogt de premie van de basisverzekering komend jaar met maar liefst 16%. Hiermee is het verschil in premiestijging dit jaar historisch groot.

Vrije zorgkeuze relatief steeds duurder

Ruud Martens, Algemeen Directeur van Independer: “Deze forse verhoging van de zorgpremie betekent een flinke aanslag op de portemonnee van de consument. De premieverhoging speelt in op een trend die al langer gaande is; prijsverschillen tussen de verschillende type polissen worden steeds groter. Vrije zorgkeuze (restitutie) is bij grote zorgverzekeraars de laatste jaren steeds duurder geworden ten opzichte van de naturaverzekeringen. Dit verleidt mensen om sneller te kiezen voor een verzekering waarbij zij geen volledige vrijheid van zorgkeuze meer hebben. Verzekeraars hebben met de premieverschillen duidelijk de keuze gemaakt om restitutiepolissen – waarbij alle basiszorg overal gedekt is – steeds minder aantrekkelijk te maken voor hun klanten.”

Ontwikkeling zorgpremie

Independer verwacht dat de andere grote zorgverzekeraars binnen enkele dagen ook fikse verhogingen zullen aankondigen voor de zorgverzekering 2015. Door de relatief lage premie van budgetpolissen zullen meer mensen hiervoor gaan kiezen. Budgetverzekeringen sluiten dekking bij een groot aantal ziekenhuizen uit. Ook verwacht Independer dat het prijsverschil tussen deze budgetpolissen en de polissen met volledige keuzevrijheid steeds groter zal worden.

Bekijk de ontwikkeling van de zorgpremies vanaf 2006.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

28 Antwoorden op “Keuzevrijheid zorg in geding na forse premieverhoging basisverzekering”

 1. hans de kritikaster schreef op 

  De directeuren op de bovenste verdiepingen van de (zorg-)verzekeraarskantoren hebben dus beslist….
  het zorgverzekeringsvolk is voor 2015 hiermede dus knalhard de oorlog aangezegd…….

  Fingerspitzengefühl is waarachtig een onbekend begrip en het/ons kabinet staat deze ‘knechting’ toe! Daar wordt liever over zwartepieten gedebatteerd! maar de verzekeraars wordt deze vrijruimte gegund!

  Eén miljoen burgers kunnen hun rekeningen nu al niet betalen*, maar daar zit de 5% top rijken amsterdamse ‘grachtengordelbewoners’ en zuidas-werknemers toch helemaal niet mee…….

  Burgers……knal Independer vol met uw gepeperde mening, (kruisje zetten onder dit venster !! en u wordt automatisch op de hoogte gehouden van de protesten die medeburgers gefrustreerd plaatsen).

  *TIP: sluit als het financieel toch éven kàn in ieder geval een RESTITUTIE-polis af om je in je vrijheid niet door verzekeraars te laten beknotten!

  1. hans de kritikaster schreef op 

   Ik wil zèlf positief beginnen en informatie met jullie delen, zodat we wéten waarover we het op deze topic gaan hebben! en niet appels en peren en citroenen met elkaar vergelijken….

   http://zorgverzekering.npcf.nl/

 2. hans de kritikaster schreef op 

  Het schijnt de zorgconsumenten geen r… (klap) uit te maken dat hen het vel nu over de oren getrokken gaat worden. ‘Kom je aan mijn vrijheid en kom je aan mijn portemonnee’ schijnt voor hen geen item meer te zijn om maatschappelijk stevig te opponeren….?

  Hoe on-Hollands zou dat dan zijn……

  Het kan óók zijn, dat Independer teveel, te korte, niet-meer-indrukwekkende berichten de wereld inzendt en het opnamevermogen van webloglezers successief en contraproductief verlaagt (persberichten herhalen zich bovendien in andere media)…..of is het toch de te neutrale, te passieve communicatie?

  Echter ook de min of meer concurrerende Consumentenbond krijgt op hun forum nauwelijks reacties, ondanks de stevige stellingnamen tegen te hoge premies met zeer een uitgewerkte geloofwaardige onderbouwing……….over winstmarges, overvolle bufferpotjes en de absurde reclamebudgetten.

  Kartelvorming wordt nog nergens aan- of uitgesproken, maar misschien is een onderzoek hiernaar nog een mogelijke uitweg om de inmiddels overmachtige verzekeraars te kunnen stoppen!

  Wie heeft ooit, ergens een goed onderbouwd onderzoek hierover gezien om hier kunnen te bespreken?

 3. hans de kritikaster schreef op 

  Maak een keuze tussen viermaal per jaar de Efteling of een leven lang zelfredzaamheid……….

  CITAAT: Xandra Schutte in De Groene Amsterdammer
  ‘Het lijkt een eeuwigheid geleden, dat gevoel van tevredenheid en geluk dat toen in Nederland overheerste. Die tijd dat wij burgers het landsbestuur aan saaie technocraten konden overlaten en zorgeloos ons geld konden laten rollen. Hoe anders is het nu. We staan er niet alleen financieel veel minder rooskleurig voor vanwege de economische crisis, de afgelopen jaren worden we dagelijks geconfronteerd met dezelfde zorgelijke kwesties: de onhoudbaarheid van onze verzorgingsstaat, de ontwrichtende kracht van het populisme in de politiek, de spanningen door de multiculturele samenleving, het afnemende vertrouwen in onze instituties, de verplatting van onze cultuur, enzovoort. De saaiheid heeft plaatsgemaakt voor twijfel en verlies van zelfbewustzijn.’

  VRAAG: Kàn, of mòet Independer méér dan alleen het beste uit de verzekeraars gaan halen…..of blijven ze gewoon één van de vele vergelijkingssites? Achmea, de grootaandeelhouder van Independer beweert maatschappelijke verantwoordelijkheden te nemen………dus………waar is het probleem??

 4. Johan schreef op 

  Steeds meer mensen met een uitkering , kunnen de eigenbijdrage niet betalen ,en zijn genoodzaakt zich bij schuldhulp te melden, er is in europa geen ander land waar burgers zo uit gekleed worden als in Nederland. HET IS GEWOON EEN SCHANDER.

 5. Kees Appel schreef op 

  De premies van CZ zijn ook bekend.

 6. hans de kritikaster schreef op 

  Zoals gezegd, “het zwartepieten” is een gebruikelijk en strategisch afhoudmiddel en ook de zorgverzekeraars maken hier gebruik van, niet zij zijn de verantwoordelijken voor de premieverhoging (zou zelfs best verlaagd kunnen worden lees je tussen de regels door), de politiek, die dit allemaal mogelijk maakt! óók niet, maar nú is de schuldige de DNB – de Nederlandse Bank!! Die zal daarna straks op haar beurt weer gaan wijzen naar Brussel…..ect.

  Maar in Nederland bufferen we inmiddels als het beste jongetje van Europa!! Een enorme reserve aan kapitaal hoopt zich op…….en wie gaat daar straks mee werken? De verzekeraars natuurlijk, die zullen de overheid hiermee graag (maar gepland) onder dearmen grijpen bij prijecten, waarvoor de overheid geen middelen meer heeft…….m.a.w. verzekeraars worden de toekomstige Nederland-investeerders, een soort semi-overheid!

  De Staat gered, de rendementen voor de kapitaalschieters verzekerd en de burger…..
  die staat erbij en kijkt er naar……….

  Onnodig hoog
  ‘Zorgverzekeraars hebben dinsdag overigens hun beklag gedaan in een brief aan de Tweede Kamer, waarin zij stellen dat de zorgpremie op dit moment onnodig hoog is. Verzekeraars moeten namelijk hoge financiële buffers aanhouden om hen te beschermen tegen financiële tegenvallers. Deze regels worden opgesteld en gecontroleerd door de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Als deze financiële buffers lager zouden zijn, dan kan meer geld gebruikt worden door zorgverzekeraars om de premie te verlagen.’

  1. hans de kritikaster schreef op 

   Eerlijk……de zorgverzekeraars krijgen nu weliswaar ‘de zwarte piet’ toegeschoven, maar zij kunnen tegen de zorgpremieverhoging ook niets doen……….schrijft de directeur van de Zorgverzekeraars Nederland….

   ‘Zorgverzekeraars krijgen veel kritiek op hun hoge reserves. Dit suggereert
   volkomen ten onrechte dat zij baat zouden hebben bij 9 miljard euro ‘op de
   plank’. ZN vindt dat die kritiek is gericht aan het verkeerde adres.
   Zorgverzekeraars kunnen niet anders dan de wettelijke eis die DNB voorschrijft
   als uitgangspunt nemen. In het licht van invoering van Solvency II zijn de
   huidige solvabiliteitsratio’s uitermate verantwoord. De invoering van Solvency II
   laat ook zien dat deze ratio zeker geen overbodige marge is en dat zo grote
   premieschommelingen kunnen worden voorkomen.
   ZN is echter ook van mening dat de vereiste reserves met de invoering van
   Solvency II te hoog zijn. Zorgverzekeraars vinden namelijk de vereiste reserves
   niet in verhouding staan tot de werkelijke risico’s. Hoewel het
   risicovereveningsmodel nog voor verbetering vatbaar is, zijn de risico’s nooit
   vergelijkbaar met echte schade-, levens-, of de aanvullende zorgverzekeraars
   in het buitenland. ZN realiseert zich echter dat Nederland niet om Solvency II
   heen kan.
   Daarom pleit ZN voor het hanteren van een smalle premiedefinitie waarmee de
   grondslag voor de solvabiliteitseis wordt gehalveerd naar 20 miljard. Op deze
   manier komen de benodigde reserves weer enigszins in verhouding te staan
   tot de werkelijke risico’s. Daarbij merkt ZN op dat zorgverzekeraars bovenop
   de vereiste solvabiliteit altijd rekening moeten houden met toekomstige
   ontwikkelingen. Het hanteren van een solvabiliteitsratio die hoger is dan 100%
   is daarbij dus onvermijdelijk en onderdeel van verantwoord en prudent
   financieel beleid.
   ZN hoopt dat alle partijen in zorg zich realiseren dat zorgverzekeraars hun
   zorgplicht aan patiënten ook bij onvoorziene gebeurtenissen moeten kunnen
   nakomen. Dat belang is een publiek belang.’

   Met vriendelijke groet,

   Zorgverzekeraars Nederland
   Dr. P.F. Hasekamp
   Algemeen directeur

 7. hans de kritikaster schreef op 

  ZEKER WETEN……”15%-korting op uw zorgpremie!!”

  Uit beleefdheid tegenover Independer, die tenslotte dit podium/platvorm ter beschikking stelt, noem ik de naam van deze korting-belovende verzekeringsgroep (hier) niet……….maar hoe hoog is dit jaar de collectiviteitskorting bij Independer?

  Overigens weet ik zelf niet meer hoe ik ooit aan mijn huidige zorgverzekering gekomen ben…..misschien wel via Independer?

  Vandaar de gestelde vraag, hoeveel korting Independer (op zorgverzekeringen) geeft……..ik zou dus theoretisch kunnen overleggen te gaan overstappen! naar precies dezelfde verzekeraar waar ik al zit, maar via deze tussenpersoon met 15%-korting?

  Kromme gedachte…….?? Maar water stroomt nog altijd naar het diepste (goedkoopste) punt…..
  De aanbieder zet ik alvast bij mijn favorieten!

  1. Beste kritikaster,

   Wij zijn heel open over onze kortingen op zorgverzekeringen. Op de volgende pagina vindt u per zorgverzekeraar hoeveel korting wij kunnen bieden op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen:
   https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/premie/korting-zorgverzekering.aspx

   Daarnaast hebben wij nog een pagina waar voor alle producten staat hoeveel korting we geven:
   https://www.independer.nl/algemeen/info/korting-verzekering.aspx

 8. hans de kritikaster schreef op 

  @Ferdy. OEPS!………..en nog eens OEPS!

  Wat heb ik nu aan mijn zorgverzekeringsfiets hangen……

  8,8% bij Independer en 15% bij deze groep……?

  (Ik moet het nog wel concreet checken, want het is een slogan die ik op zojuist het internet zag maar laat me wel een offerte maken wanneer alle premies helemaal duidelijk zijn).

  Het zou in 2014 ongeveer wèl € 120,- hebben uitgemaakt voor mij èn mijn echtgenote (bij een restitutiepolis).

  Is het verschil te wijten aan de service die jullie wèl en een onbekende tussenpersoon misschien niet biedt? De aanbieder heb ik commentaarloos via mijn -jouw mening toegestuurd t.a.v. @Ferdy.

  1. jozef leers schreef op 

   Advies van een gedupeerde: ga nooit voor die ene partij met de hoogste korting. Er zit ALTIJD een addertje onder het gras. Independer Keurmerk is een fijn initiatief om problemen te voorkomen — maar gebruik vooral uw gezonde verstand.

   1. hans de kritikaster schreef op 

    @josef leers. Deel jouw ervaring met ons, wat is bij voorbeeld “een addertje onder het gras’? Waarschijnlijk iets wat je niet meteen herkent, of een bewuste loer……wij willen er allemaal graag bijleren. Vertel! Deel de ervaringen met ons……voordat wij er ook nog instinken!

 9. hans de kritikaster schreef op 

  Keuze vrijheid……NIET bij Independer?

  Verzekeraars die EXCLUSIEF!! dus niet bij Independer vergeleken kunnen worden?

  Dat schreeuwt om nadere uitleg……..Independer kan niet alle zorgverzekeringen tonen?…….

  ‘Zorgverzekeringwijzer.nl werd drie jaar geleden gestart door twee gespecialiseerde verpleegkundigen met veel ervaring op verschillende afdelingen in verschillende zorginstellingen. In 2014 is de site samen gegaan met Geijsel Kroon, “waardoor we een nog betere service kunnen verlenen. In november zijn de nieuwe premies van alle zorgverzekeraars bekend, vanaf dat moment bieden wij voor een groot aantal zorgverzekeraars een directe afsluitmogelijkheid aan op onze website”.
  Wilfred Mooij, directeur van financieel adviseur Geijsel Kroon: “Uitgangspunt in alles wat we doen en laten moet het klantbelang zijn. Dus we stellen het klantbelang centraal. Daarin willen we het verschil maken met andere vergelijkingssites. Dat willen we meten in organische zoekresultaten, aantal verzekeraars, hoogte van de bedongen kortingen, etcetera.”
  “Ik lees dat anderen claimen het grootste aanbod te hebben. Nou dan daag ik ze bij deze uit. Onze lijst telt meer dan 50 verzekeraars. Wij bieden exclusief DSW en Anno12. Wij ontvangen een vergoeding van de verzekeraars die we kunnen afsluiten.Onze korting kan oplopen tot 25 procent voor de aanvullende verzekering en tot 10 procent op de basisverzekering, maar korting zegt natuurlijk weinig over de hoogte van de premie. De Iphone-app staat al live en de Ipad-app wordt volgende week gelanceerd.”‘

  1. Wij streven naar een zo volledig mogelijk overzicht van alle verzekeraars die actief zijn op de Nederlandse markt, ook van verzekeraars waar wij geen samenwerking mee hebben.

   Er zijn helaas een paar verzekeraars die bewust geen geen gegevens aan Independer verstrekken. Daardoor beschikken wij niet over hun premies en voorwaarden en kunnen we deze niet meenemen in onze vergelijking. Wel tonen wij altijd de namen van deze verzekeraars en bemiddelaars onderaan de vergelijking. Zo krijgt onze bezoekers toch een compleet overzicht van alle verzekeraars.

   Bekijk een overzicht van alle zorgverzekeraars die wij wel (en niet) aanbieden.

   1. hans de kritikaster schreef op 

    @Hans de Bruin. Wat kunnen dan de beweegredenen zijn voor verzekeraars om zich NIET met Independer te willen……of kunnen….. arrangeren? Al enkele dagen roep ik dat ANNO12 niet op jullie lijstjes staat……..terwijl ik hier een andere bewering lees…….

    (kritikasters zijn lastig…..ik weet!).

    1. Wij kunnen niet voor verzekeraars spreken. Onze zorgverzekering vergelijking voor 2015 is vanmorgen vroeg live gegaan, maar nog niet alle premies zijn bekend of beschikbaar voor ons. Ik raad u aan nog even te wachten met vergelijken tot de complete lijst bekend is.

     1. hans de kritikaster schreef op 

      …….dan vraag ik de verzekeraar(s) direct, waarom die niet met jullie willen samenwerken en/of met andere vergelijkers wèl. Ik meld me weer terug wanneer er een antwoord voorligt van één van de verzekeraars.

      Welke zorgverzekeraars worden nu uiteindelijk niet bij Independer ‘meegenomen’ voor 2015?

     2. hans de kritikaster schreef op 

      Het antwoord van ANNo12 is:

      Bedankt voor uw scherpe blik naar de vergelijkers van deze wereld. Via Zorgweb heeft ANNO12 alle informatie aangeleverd. Echter is een vergelijker geheel vrij om hier wel of niet wat mee te doen. De provisie die wordt gevraagd door dergelijke organisaties is voor ons te hoog en ons product is ook niet afgestemd op de Independers en vergelijkbare organisaties. ANNO12 gaat daarom niet actief aan de slag met deze partijen.

 10. hans schreef op 

  Zelf maar opgezocht…..wie niet wordt meegenomen (bericht ergens op Independer):

  Van onderstaande zorgverzekeraars of bemiddelaars beschikken wij niet over de premies en voorwaarden. Zij willen ons deze informatie niet geven. En daardoor kunnen wij hun premies en voorwaarden niet meenemen in de vergelijking. Wel tonen wij de namen van deze zorgverzekeraars en bemiddelaars onderaan de vergelijking. Zo krijg je toch een compleet overzicht van alle aanbieders van zorgverzekeringen.

  Besured
  National Academic
  TakeCareNow!
  IZA Cura
  Promovendum
  Zorgverzekeraar UMC
  IZA Zorgverzekeraar
  Salland Zorgdirect

  ANNO12 ontbreekt nog en Zorgverzekeringswijzer.nl beweerde DSW exclusief te hebben…….??

  1. hans schreef op 

   Tegenstrijdig…..Independer zegt (hierboven) dat er geen gegevens van SallandZorgDirect ter beschikking staan… ?? … en de Heer Rutgers uit EMMEN sluit hier een polis af!

   17 November 2014, 6 minuten geleden
   Dhr. Rutgers uit EMMEN
   Betrouwbaar en overzichtelijk kunnen vergelijken, en ook nog een extra korting van 12,51 Euro per maand,omdat je de zorgverzekering Salland Zorg Direct via Independer afsluit. Helemaal top!

 11. hans de kritikaster schreef op 

  Restututie?

  Restitutie-polissen zijn onzin……zegt deze zorgverzekeraar!! …..en ze mogen eigenlijk helemaal niet!!

  Om tijdig van mijn dure restitutiepolis af te komen graag een vakkundige raad van de Independer-experts.
  Of……is deze meneer de directeur eerder een politieke dwarsligger? en wat zegt Brussel eigenlijk over het eigenwijze kaaskoppenmodel-zorgverzekeringsmodel?

  http://www.politalk.nl/2014/11/13/dsw-directeur-dure-zorgpolis-met-vrije-artsenkeuze-slaat-nergens-op/?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

 12. hans de kritikaster schreef op 

  ‘Dure restitutiepolis slaat nergens op….’ zegt een zorgverzekeraar!!
  Is deze directeur een dwarsligger…… een solospeler?

  Wie is al langer bij DSW zorgverzekerd en heeft ervaring opgedaan?

  (NB. dezelfde link, een uur geleden geplaatst, zou zo snel mogelijk geplaatst worden, maar is helemaal verdwenen. Toch niet verwijderd, maar in het systeem onderweg blijven hangen, hopelijk))

  http://www.politalk.nl/2014/11/13/dsw-directeur-dure-zorgpolis-met-vrije-artsenkeuze-slaat-nergens-op/?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

 13. hans de kritikaster schreef op 

  Er zijn genoeg reacties/reviews over de zorgverzekeraar DSW….óók op Independer
  U kunt graag de reviewsites óók voor andere verzekeraars benutten……

  een snelle en onvolledige samenstelling:

  https://forum.independer.nl/viewtopic.php?f=26&t=1068

  http:/zeker.com/dsw/zorgverzekering?gclid=COLhutik_8ECFefMtAodml8AYQ

  http:/www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/dsw-zorgverzekeraar/reviews

  https:/www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/zorgverzekeraar-dsw-zorgverzekeraar-schiedam-101513

  http:/www.zorgkiezer.nl/zorgverzekering/DSW_Zorgverzekeraar

  1. hans de kritikaster schreef op 

   ….en daarmee heb ik mijn laatste post gedaan. Zoals bereids aangekondigd zou ik stoppen met het kritikasteren zodra het zorgpolissenseizoen is aangebroken……..

   Waarom ik zo vaak (over-)aanwezig was heb ik eerder uitgelegd:

   Omdat ‘Beter voor elkaar’ van Independer momenteel het enige platform lijkt te zijn en het opzetten van een forum/community in een door sociaal media gedreven maatschappij broodnodig is, maar tevens goed gemodereerd dient te worden, hielp ik zonder eigenbelang bij het opstarten hiervan.

   Bij iedere grote reis, begin je met de eerste stappen……(chinese wijsheid).

 14. joanne schreef op 

  ik zie door de bomen ook het bos niet meer.
  en met alle veranderingen snap ik nog steeds niet .waarom de basis verzekering niet mede veranderd woord naar behoeften,dan woord mij gezegd solidear dus allemaal gelijk bull.s
  waarom moeten mannen-jongeren mensen die geen kinderwens hebben 50+enz
  betalen voor diensten waar ze nooit gebruik van maken;
  dat zou je ook aan de basis zelf voor kunnen moeten kunnen kiezen.een andere samestelling voor die doelgroep waar ik zelf ook toe behoor
  met al die aanpassingen moet dat toch ook niet zo moeilijk zijn om dat te veranderen

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"geen"

Anoniem uit BRÜGGEN
2020-02-25, zorgverzekering

"Ik heb zojuist gebeld met de klantenservice. Ik ben daar zeer tevreden geholpen. En al mijn vragen zijn beantwoord. Top!"

Meneer Karssies uit HAAKSBERGEN
2020-02-25, zorgverzekering

"100% kan nooit; er is altijd ruimte voor verbetering."

Anoniem uit HOOGLANDERVEEN
2020-02-25, zorgverzekering

"wat ze aanbieden ziet er goed uit "

Anoniem uit PURMEREND
2020-02-25, zorgverzekering

"IS GOED"

Anoniem uit DEVENTER
2020-02-25, zorgverzekering

"heel overzichtelijk, precies wat ik wil van een vergelijk-site"

Anoniem uit WAALWIJK
2020-02-25, zorgverzekering

"Het is simpel en het werkt perfect "

Meneer Majewski uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-24, zorgverzekering

"Ging gemakkelijk en ben blij met het resultaat, maar snapte niet volledig hoe ik een aanvullende verzekering toe moest voegen. Na even zoeken lukte het toch :)"

Anoniem uit MIDDELSTUM
2020-02-24, zorgverzekering

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
2020-02-24, zorgverzekering

"Good"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-24, zorgverzekering

"Zeer makkelijk en simpel"

Mevrouw Marcu uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-24, zorgverzekering

"Hell goed"

Mevrouw Martins uit MAASTRICHT
2020-02-22, zorgverzekering

"Zeer waardevolle en uitgebreide vergelijking, waardoor de keuze gemakkelijk wordt gemaakt."

Meneer Luijkx uit RUCPHEN
2020-02-22, zorgverzekering

"henkie"

Anoniem uit LINSCHOTEN
2020-02-22, zorgverzekering

"Goed en duidelijk alles "

Meneer Oehlers uit ROTTERDAM
2020-02-21, zorgverzekering