Meer mensen kozen voor nieuwe zorgverzekering 2019
Tip een vriend:

Meer mensen kozen voor nieuwe zorgverzekering 2019

Tot gisteravond 12 uur had Nederland de tijd om over te stappen naar een beter passende zorgverzekering. Via Independer stapten maar liefst 21% meer mensen over dan vorig jaar; een record. Meer dan 16% maakte de overstap op de laatste dag van het jaar. Independer maakt de balans op.

Veel mensen kozen laat voor een nieuwe zorgverzekering. Van alle overstappers bij Independer sloot 49% zijn zorgverzekering na de kerst af. Ruim 16% deed dit zelfs op 31 december, de laatste dag voor de deadline. De zorgpremies stegen dit jaar gemiddeld met ruim 6 euro per maand. Sommige verzekeraars hielden de basispremies ongeveer gelijk. Anderen verhoogden tot wel 15,8% ten opzichte van vorig jaar. De goedkoopste zorgverzekering kost dit jaar 98,50 euro per maand, de duurste 134,00 euro.

Coen de Ruiter, algemeen directeur bij Independer: “Niet alleen stegen zorgpremies opnieuw, vooral de premieverschillen zijn dit jaar fors. Wij denken dat dit belangrijke redenen zijn geweest voor mensen om eens goed te kijken naar de inhoud en premie van hun zorgverzekering. Meer mensen hebben dat gedaan en zijn overgestapt omdat er een beter passend alternatief was.”

Resitutieverzekering steeds minder populair

De cijfers van Independer laten zien dat de vaak duurdere restitutiepolis (vrije zorgkeuze voor de basisverzekering met vergoeding tot gangbare tarieven) elk jaar minder populair wordt. Twee jaar geleden sloot 19% procent van de klanten van Independer nog een restitutiepolis. Vorig jaar daalde dit naar 15%. Voor 2019 koos nog geen 10% voor restitutie.

Mannen verhogen eigen risico vaker dan vrouwen

Ruim 68% van de overstappers sloot dit jaar een verzekering met een verplicht eigen risico van 385 euro. Daartegenover koos ruim 27% voor ophoging van het maximale vrijwillig eigen risico met 500 euro. Hiermee krijg je korting op de maandpremie. Traditioneel kiezen mannen vaker voor het maximaal verhogen van het eigen risico dan vrouwen. Bijna 33% van de mannen kiest hiervoor. Bij vrouwen is dit 22%.

Meer vrouwen kiezen voor aanvullende verzekering

Dit jaar kiest bijna 69% van de overstappers bij Independer voor een aanvullende verzekering. Dit is een lichte stijging t.o.v. vorig jaar. Opvallend is dat mannen zich minder vaak aanvullend verzekeren dan vrouwen. Ruim 65% van de mannen sluit een aanvullende verzekering af. Vrouwen doen dit in bijna bijna 73% van de gevallen. Zeeuwen kiezen met bijna 66% het minst vaak voor een aanvullende verzekering. Flevolanders doen dit met ruim 71% het vaakst.

Ook ouderen sluiten steeds vaker mobiel af

Niet alleen vergelijken steeds meer mensen verzekeringen hun met hun smartphone of tablet. Ook sluiten ze hiermee steeds vaker een polis af. Dit jaar werd bijna 29% van de zorgverzekeringen met een mobiel apparaat afgesloten. Twee jaar geleden was dat nog 22%. De leeftijdsgroep van 35 tot 44 jaar sluit met ruim 31% het meest mobiel af.

De Ruiter: “Aardig detail is dat ook ouderen het gemak van mobiele apparaten langzaamaan ontdekken. De groep 65-plussers sluit 5% vaker een zorgverzekering af met zijn smartphone of tablet in vergelijking met twee jaar geleden.”

Kijk hier voor een overzicht van de keuzes van overstappers bij Independer

Lees meer over: zorgverzekering

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Duidelijk en snel"

Meneer Luites uit CADIER EN KEER
47 minuten geleden, zorgverzekering

"Mijn eerste inschrijving via independer bij de zorgverzekeraar is niet volledig doorgekomen bij de zorgverzekeraar. Hierdoor ben ik onverzekerd geweest. Het scheen dat ik mijn rekening nummer niet had doorgegeven, terwijl dit een verplicht vakje is."

Anoniem uit LEIDEN
2 uur geleden, zorgverzekering

"Heel goede service!"

Anoniem uit OHE EN LAAK
2019-01-22, zorgverzekering

"duidelijk en overzichteljke vergelijkingen. Helder in de voorwaarden die in begrijpelijke taal worden uitgelegd. Wel ff handig, want een verzekering sluit je maar eens in de zoveel jaar af."

Anoniem uit DIRKSLAND
2019-01-22, zorgverzekering

"Eindelijk een fijn overzicht van alle verzekeringen! En de extras die je hier bij independer krijgt zijn de moeite waard."

Meneer Admiraal uit AMSTERDAM
2019-01-22, zorgverzekering

"kan nog niet beoordelen"

Mevrouw Naeem uit BARENDRECHT
2019-01-22, zorgverzekering

"prima website ; ook voor andere verzekeringen goede ervaringen "

Meneer Peters uit LOOSDRECHT
2019-01-22, zorgverzekering

"Makkelijk en goed"

Meneer Alomar Alomar uit HATTEM
2019-01-22, zorgverzekering

"Omdat alles helder en duidelijk is"

Meneer Rietveld uit CAPELLE AAN DEN IJSSEL
2019-01-22, zorgverzekering

"Duidelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit DUIVEN
2019-01-22, zorgverzekering

"omdat het gemakkelijk is om een verzekering af te sluiten"

Mevrouw Gwizdalska uit 'S-HEERENBERG
2019-01-22, zorgverzekering

"Makkelijk en snel vergelijken van verzekeringen."

Meneer van der Wijst uit UDEN
2019-01-21, zorgverzekering

"Omdat we ruim €10,00 korting hebben gekregen op deze polis t.o.v. VGZ site, én 2 gratis extra verzekeringen!"

Anoniem uit DOETINCHEM
2019-01-21, zorgverzekering

"Onwijs fijn dat er vragen gesteld worden waar je direct antwoord op krijgt. Overzichtelijk en helder."

Mevrouw Nieuwenhuijs uit NORG
2019-01-21, zorgverzekering

"Ik weet het nog niet ik ben pas net klant. "

Mevrouw van Stiphout uit EINDHOVEN
2019-01-21, zorgverzekering