Online reisaanbieder biedt consument onnodig dure reisverzekering aan
Tip een vriend:

Online reisaanbieder biedt consument onnodig dure reisverzekering aan

Veel online reisorganisaties bieden een dure reisverzekering aan bij het boeken van een vakantie. Het gaat hierbij vrijwel altijd om een kortlopende reisverzekering met een forse premie. Het gemak van direct afsluiten klinkt aantrekkelijk, maar als consument betaal je meer geld dan nodig. In veel gevallen ben je goedkoper af met een doorlopende reisverzekering. Voor een dure vakantie kan het verschil wel oplopen tot een paar honderd euro. Bovendien betaal je met een doorlopende verzekering geen extra premie als je nog een volgende reis maakt. En je hoeft niet opnieuw extra poliskosten te maken, zoals bij een kortlopende reisverzekering.

Independer vergeleek de kosten van de kortlopende reisverzekering die online reisorganisaties aanbieden, met de kosten van doorlopende reisverzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden. Het gaat hierbij om reisverzekeringen mét een dekking voor annulering. De vergelijking is gebaseerd op veelvoorkomende gezinssamenstellingen en hun vakantiewensen. Daarnaast analyseerde Independer data van bijna 60.000 vergelijkingen van reisverzekeringen die tussen oktober 2017 en april 2018 op de website werden gemaakt.

Hoe duurder de reis, hoe groter het premieverschil

Opvallend is dat mensen vooral bij duurdere reizen onnodig veel premiegeld betalen voor de kortlopende reisverzekering die de reisorganisatie aanbiedt. Dat komt doordat de premie voor de annuleringsdekking wordt berekend als percentage van de totale reissom. Dit is niet het geval bij een doorlopende verzekering.

Zo heeft een voorbeeldgezin met 3 kinderen dat 11 dagen op vakantie gaat in de Algarve, een reissom van 3.488 euro. Een kortlopende reisverzekering bij Corendon kost hen bijna 385 euro. Kiezen zij voor een doorlopende reisverzekering bij NowGo, dan betalen zij 106 euro. Een verschil van bijna 280 euro.

Bekijk hier voor een volledig overzicht van verschillen tussen kortlopende en doorlopende reisverzekeringen.

Geld besparen via doorlopende reisverzekering

Ruim 20 procent van de vergelijkers dat op de website van Independer een kortlopende reisverzekering wil afsluiten, krijgt de tip dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. “Weinig mensen weten dat ze geld kunnen besparen door voor een doorlopende reisverzekering te kiezen”, zegt Coen de Ruiter, algemeen directeur van Independer. “Wij vinden dat je mensen duidelijk moet informeren. Daarom krijg je bij ons een melding als een doorlopende verzekering goedkoper is. Maar er valt meer te besparen: als je later in het jaar nog eens een weekje weggaat, is je doorlopende reisverzekering gewoon nog geldig. Zelfs als je een dagje weggaat binnen Nederland. Een kortlopende reisverzekering moet je gewoon weer opnieuw afsluiten en betalen, inclusief de eenmalige poliskosten.”

Uit de analyse van Independer blijkt dat bij 15 procent van de meldingen meer dan 100 euro kan worden bespaard. Mensen die tóch een kortlopende verzekering willen, kunnen nog steeds besparen door deze af te sluiten bij de verzekeraar zelf of bij een tussenpersoon.

Lees meer over: reisverzekering

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Prima!"

Mevr. F. Aichi uit AMERSFOORT
2018-06-18, reisverzekering

"Inschrijving ging snel en eenvoudig "

Mevr. M. Kappe uit LEUSDEN
2018-06-18, reisverzekering

"Ik heb de juiste verzekering gevonden"

Anoniem uit 'S-HERTOGENBOSCH
2018-06-18, reisverzekering

"Duidelijk overzicht "

Mevr. L.R. Reitsema uit ZWOLLE
2018-06-18, reisverzekering

"Makkelijke en heldere site. Aanvullend hulp via een vriendelijke klantenservice, die meteen wist wat te doen in mijn geval van co-ouderschap en inschrijving bij de andere ouder. Dank!! "

Anoniem uit ZWOLLE
2018-06-18, reisverzekering

"tevreden"

Anoniem uit DEVENTER
2018-06-18, reisverzekering

"Het is goed maar kan altijd beter"

Anoniem uit ZOETERMEER
2018-06-18, reisverzekering

"Makkelijk und snel. Ganz tol."

Anoniem uit AMSTERDAM
2018-06-18, reisverzekering

"Zeer makkelijke site en goede vergelijking van diverse verzekeringen "

Anoniem uit AMSTERDAM
2018-06-18, reisverzekering

"Duidelijke, complete omschrijvingen en advies, ook voor een leek als ik! Volledig, prettig dat alle aanbieders getoond worden. "

Anoniem uit VLAARDINGEN
2018-06-17, reisverzekering

"Snelle afwikkeling"

Dhr. P.W.M. de De Barbanson uit NOORDWIJK ZH
2018-06-17, reisverzekering

"Duidelijke uitleg snel geregeld."

Anoniem uit APELDOORN
2018-06-17, reisverzekering

"Nog steeds de beste keuze en optimale service ooit !!!"

Dhr. G.J. Eyck uit KERKRADE
2018-06-17, reisverzekering

"omdat bij jullie altijd heel erg makkelijk en duidelijk gaan."

Anoniem uit ETTEN-LEUR
2018-06-17, reisverzekering

"Overzichtelijk en snel een goed keuze"

Dhr. T.R. Smith uit UTRECHT
2018-06-17, reisverzekering