Online reisaanbieder biedt consument onnodig dure reisverzekering aan
Tip een vriend:

Online reisaanbieder biedt consument onnodig dure reisverzekering aan

Veel online reisorganisaties bieden een dure reisverzekering aan bij het boeken van een vakantie. Het gaat hierbij vrijwel altijd om een kortlopende reisverzekering met een forse premie. Het gemak van direct afsluiten klinkt aantrekkelijk, maar als consument betaal je meer geld dan nodig. In veel gevallen ben je goedkoper af met een doorlopende reisverzekering. Voor een dure vakantie kan het verschil wel oplopen tot een paar honderd euro. Bovendien betaal je met een doorlopende verzekering geen extra premie als je nog een volgende reis maakt. En je hoeft niet opnieuw extra poliskosten te maken, zoals bij een kortlopende reisverzekering.

Independer vergeleek de kosten van de kortlopende reisverzekering die online reisorganisaties aanbieden, met de kosten van doorlopende reisverzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden. Het gaat hierbij om reisverzekeringen mét een dekking voor annulering. De vergelijking is gebaseerd op veelvoorkomende gezinssamenstellingen en hun vakantiewensen. Daarnaast analyseerde Independer data van bijna 60.000 vergelijkingen van reisverzekeringen die tussen oktober 2017 en april 2018 op de website werden gemaakt.

Hoe duurder de reis, hoe groter het premieverschil

Opvallend is dat mensen vooral bij duurdere reizen onnodig veel premiegeld betalen voor de kortlopende reisverzekering die de reisorganisatie aanbiedt. Dat komt doordat de premie voor de annuleringsdekking wordt berekend als percentage van de totale reissom. Dit is niet het geval bij een doorlopende verzekering.

Zo heeft een voorbeeldgezin met 3 kinderen dat 11 dagen op vakantie gaat in de Algarve, een reissom van 3.488 euro. Een kortlopende reisverzekering bij Corendon kost hen bijna 385 euro. Kiezen zij voor een doorlopende reisverzekering bij NowGo, dan betalen zij 106 euro. Een verschil van bijna 280 euro.

Bekijk hier voor een volledig overzicht van verschillen tussen kortlopende en doorlopende reisverzekeringen.

Geld besparen via doorlopende reisverzekering

Ruim 20 procent van de vergelijkers dat op de website van Independer een kortlopende reisverzekering wil afsluiten, krijgt de tip dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. “Weinig mensen weten dat ze geld kunnen besparen door voor een doorlopende reisverzekering te kiezen”, zegt Coen de Ruiter, algemeen directeur van Independer. “Wij vinden dat je mensen duidelijk moet informeren. Daarom krijg je bij ons een melding als een doorlopende verzekering goedkoper is. Maar er valt meer te besparen: als je later in het jaar nog eens een weekje weggaat, is je doorlopende reisverzekering gewoon nog geldig. Zelfs als je een dagje weggaat binnen Nederland. Een kortlopende reisverzekering moet je gewoon weer opnieuw afsluiten en betalen, inclusief de eenmalige poliskosten.”

Uit de analyse van Independer blijkt dat bij 15 procent van de meldingen meer dan 100 euro kan worden bespaard. Mensen die tóch een kortlopende verzekering willen, kunnen nog steeds besparen door deze af te sluiten bij de verzekeraar zelf of bij een tussenpersoon.

Lees meer over: reisverzekering

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"."

Anoniem uit ZAANDAM
2 uur geleden, reisverzekering

"Goede en overzichtelijke informatie/vergelijkings mogelijkheid,daardoor is de betreffende verzekering eenvoudig af te sluiten."

Dhr. Grootoonk uit ZWAAG
6 uur geleden, reisverzekering

"Duidelijk"

Anoniem uit VALKENBURG LB
2018-12-15, reisverzekering

"Werkt snel"

Mevr. in den Bosch uit 'S-HERTOGENBOSCH
2018-12-15, reisverzekering

"Independer is een hele prettige organisatie. Als er iets is wordt je prima geholpen door kundige medewerkers. Ik heb meerdere verzekeringen via Independer afgesloten, en alleen maar uitstekende ervaringen!"

Dhr. van Veen uit NIJMEGEN
2018-12-15, reisverzekering

"Snelle service, betere voorwwarden tegen zelfde prijs"

Anoniem uit DUIVEN
2018-12-14, reisverzekering

"Goed advies bij afsluiten reisverzekering in combinatie met zorgverzekering."

Anoniem uit VLEUTEN
2018-12-14, reisverzekering

"Altijd prima geholpen en goed advis. Niets mis mee"

Dhr. van Leyenhorst uit OPHEMERT
2018-12-14, reisverzekering

"Duidelijk en snel!"

Dhr. Wolf uit HEILOO
2018-12-13, reisverzekering

"prima site en kon snel kiezen"

Anoniem uit HARDINXVELD-GIESSENDAM
2018-12-13, reisverzekering

"hele fijne site. Vooral die hulplijstjes."

Anoniem uit AMSTERDAM
2018-12-13, reisverzekering

"Maakt het afsluiten van verzekeringen overzichtelijk en makkelijk!"

Anoniem uit UTRECHT
2018-12-12, reisverzekering

"Geen onzin"

Anoniem uit ARNHEM
2018-12-12, reisverzekering

"Vlot en duidelijk te regelen via internet."

Anoniem uit VOORHOUT
2018-12-12, reisverzekering

"Makkelijk en snel geregeld!"

Anoniem uit PAPENDRECHT
2018-12-12, reisverzekering