Overname Independer door de Persgroep
Tip een vriend:

Overname Independer door de Persgroep

De Persgroep en Achmea maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Independer door de Persgroep.

Independer is het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. Het maakt kleine en grote financiële beslissingen inzichtelijk en begrijpelijk, zodat consumenten in staat worden gesteld om zelf te kiezen. De website wordt 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan. Het bedrijf zetelt in Hilversum en heeft ruim 300 medewerkers.

De Persgroep streeft er elke dag naar om de favoriete bestemming van alle mensen te zijn. Merken en services die mensen informeren, inspireren en gidsen in het dagelijks leven. Met nieuwsmedia zoals de Volkskrant, AD & de regiotitels en met services zoals Nationale Vacaturebank, Tweakers en Autotrack vormen de merken van de Persgroep een onafhankelijk baken van vertrouwen en inspiratie voor miljoenen Nederlanders. De online services van de Persgroep helpen consumenten om moeilijke keuzes makkelijker te maken door onder andere het aanbod van producten overzichtelijk te maken, te helpen met goede informatie en onafhankelijk advies. De missie en visie van Independer passen naadloos binnen de filosofie en merken van de Persgroep. Independer is daarmee een waardevolle versterking van de digitale koers van het bedrijf.

Onder het aandeelhouderschap van Achmea heeft Independer zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De onderneming is sterk gegroeid in bezoekersaantallen, omzet en resultaat. Andersom heeft Independer ook Achmea veel gebracht. Gestimuleerd door de samenwerking met Independer is de klantgerichtheid en innovatieve kracht van de organisatie versneld. Voor Achmea is daarmee het belangrijkste doel van de strategische alliantie met Independer bereikt. Nu is de strategische keuze gemaakt voor nog scherpere focus op de online klantbediening via eigen distributiekanalen. De verkoop leidt voor Achmea tot een transactieresultaat van circa 150 miljoen euro.

Coen de Ruiter, Algemeen directeur Independer: “De kracht van Independer is dat we consumenten in staat stellen zelf financiële beslissingen te nemen door keuzes overzichtelijk en behapbaar te maken. De wereld begrijpelijk maken zonder aan diepgang te verliezen, is ook de kracht van de nieuwsmedia van de Persgroep. We voelen daarom een heel natuurlijke match met onze nieuwe eigenaar. Binnen Achmea hebben we ons de afgelopen jaren succesvol zelfstandig kunnen ontwikkelen. In deze nieuwe fase waarin we onderdeel worden van het grootste mediabedrijf van Nederland, zien we veel kansen om verdere groei te realiseren. Zo kunnen we nog meer consumenten financieel inzicht geven op die momenten in hun leven dat ze dat echt nodig hebben.”

Erik Roddenhof, CEO de Persgroep: “Independer is als vergelijkingssite de onbetwiste marktleider in Nederland op het gebied van verzekeringen en personal finance. Independer is een krachtig merk, onafhankelijk en zeer gedreven om consumenten te helpen. Samen met de andere merken van de Persgroep kunnen we het leven van consumenten nog net iets aangenamer en makkelijker maken. Wij zijn dan ook verheugd over de komst van Independer met een mooie groep nieuwe collega’s. We denken het bedrijf een mooie toekomst bij ons te kunnen bieden en het verder te doen laten groeien.”

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “De samenwerking met Independer heeft ons veel opgeleverd. Mede dankzij Independer heeft Achmea zich kunnen ontwikkelen tot koploper in mobiele en online dienstverlening in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Daarmee hebben we de belangrijkste ambitie van de samenwerking gerealiseerd. De Persgroep heeft ons nu een uitstekend bod gedaan, waarmee Achmea een substantiële boekwinst realiseert. Deze zal onder meer worden benut voor verdere verbeteringen van onze dienstverlening aan klanten via het directe, intermediaire en bancaire kanaal. Daarnaast zetten we onze succesvolle digitale formule in bij het opstarten van nieuwe concepten in grotere markten, waaronder Canada.”

De beoogde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders. De medezeggenschap is vanzelfsprekend bij het proces betrokken. De Persgroep en Achmea verwachten de transactie nog dit jaar te kunnen afronden.

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Snel, efficiënt en duidelijk"

Anoniem uit BORNE
2018-11-09, autoverzekering

"Ben correct te woord gestaan en mijn vragen zijn goed beantwoord. Voor 2 vragen ben ik doorverwezen naar All Secure, maar dat is geen punt."

Anoniem uit HOOFDDORP
2018-11-16, autoverzekering

"Prima service, goede vergeljjkingen."

Anoniem uit NIJEGA
2018-11-08, reisverzekering

"gewoon goef"

Anoniem uit DIDAM
2018-11-15, energie

"Makkelijk en eenvoudig!"

Anoniem uit HEUSDEN-ZOLDER
2018-11-14, zorgverzekering

"Prima, duidelijk en simpel zelf te regelen!"

Anoniem uit HAARLEM
2018-11-16, energie

"Makkelijk en duidelijke site, goed advies."

Mevrouw KleinJan uit NIJVERDAL
2018-11-12, zorgverzekering

"Snel makkelijk en overzichtelijk. Erg fijn! "

Anoniem uit APELDOORN
2018-11-12, zorgverzekering

"goed en overzichtelijk"

Anoniem uit UTRECHT
2018-11-07, autoverzekering

"Altijd duidelijk en altijd goedkoop!"

Anoniem uit WITMARSUM
2018-11-05, energie

"Altijd erg duidelijke vraagstellingen zodat makkelijk vragen kunnen worden beantwoord. De mogelijkheid tot vergelijken is ook erg prettig."

Mevrouw Persijn uit ARNHEM
2018-11-16, zorgverzekering

"Goede site met prettig vergelijk. Het is handig hoe alles in 1 portaal staat. Ben in het verleden goed geholpen! De tandongevalverzekering helpt om bij independer af te sluiten."

Meneer Coppes uit EDE GLD
2018-11-14, zorgverzekering

"Veel nuttige informatie in een eenvoudige manier te verstaan."

Meneer Pickaver uit MUIDERBERG
2018-11-13, zorgverzekering

"Zeer tevreden, omdat independer alles van a tot z regelt."

Meneer Unal uit ARNHEM
2018-11-09, autoverzekering

"Snel een nieuwe zorgverzekering geregeld, zonder dat ik zelf de oude moet opzeggen. "

Mevrouw Meijer uit VARSSEVELD
2018-11-13, zorgverzekering