Overname Independer door de Persgroep
Tip een vriend:

Overname Independer door de Persgroep

De Persgroep en Achmea maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Independer door de Persgroep.

Independer is het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. Het maakt kleine en grote financiële beslissingen inzichtelijk en begrijpelijk, zodat consumenten in staat worden gesteld om zelf te kiezen. De website wordt 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan. Het bedrijf zetelt in Hilversum en heeft ruim 300 medewerkers.

De Persgroep streeft er elke dag naar om de favoriete bestemming van alle mensen te zijn. Merken en services die mensen informeren, inspireren en gidsen in het dagelijks leven. Met nieuwsmedia zoals de Volkskrant, AD & de regiotitels en met services zoals Nationale Vacaturebank, Tweakers en Autotrack vormen de merken van de Persgroep een onafhankelijk baken van vertrouwen en inspiratie voor miljoenen Nederlanders. De online services van de Persgroep helpen consumenten om moeilijke keuzes makkelijker te maken door onder andere het aanbod van producten overzichtelijk te maken, te helpen met goede informatie en onafhankelijk advies. De missie en visie van Independer passen naadloos binnen de filosofie en merken van de Persgroep. Independer is daarmee een waardevolle versterking van de digitale koers van het bedrijf.

Onder het aandeelhouderschap van Achmea heeft Independer zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De onderneming is sterk gegroeid in bezoekersaantallen, omzet en resultaat. Andersom heeft Independer ook Achmea veel gebracht. Gestimuleerd door de samenwerking met Independer is de klantgerichtheid en innovatieve kracht van de organisatie versneld. Voor Achmea is daarmee het belangrijkste doel van de strategische alliantie met Independer bereikt. Nu is de strategische keuze gemaakt voor nog scherpere focus op de online klantbediening via eigen distributiekanalen. De verkoop leidt voor Achmea tot een transactieresultaat van circa 150 miljoen euro.

Coen de Ruiter, Algemeen directeur Independer: “De kracht van Independer is dat we consumenten in staat stellen zelf financiële beslissingen te nemen door keuzes overzichtelijk en behapbaar te maken. De wereld begrijpelijk maken zonder aan diepgang te verliezen, is ook de kracht van de nieuwsmedia van de Persgroep. We voelen daarom een heel natuurlijke match met onze nieuwe eigenaar. Binnen Achmea hebben we ons de afgelopen jaren succesvol zelfstandig kunnen ontwikkelen. In deze nieuwe fase waarin we onderdeel worden van het grootste mediabedrijf van Nederland, zien we veel kansen om verdere groei te realiseren. Zo kunnen we nog meer consumenten financieel inzicht geven op die momenten in hun leven dat ze dat echt nodig hebben.”

Erik Roddenhof, CEO de Persgroep: “Independer is als vergelijkingssite de onbetwiste marktleider in Nederland op het gebied van verzekeringen en personal finance. Independer is een krachtig merk, onafhankelijk en zeer gedreven om consumenten te helpen. Samen met de andere merken van de Persgroep kunnen we het leven van consumenten nog net iets aangenamer en makkelijker maken. Wij zijn dan ook verheugd over de komst van Independer met een mooie groep nieuwe collega’s. We denken het bedrijf een mooie toekomst bij ons te kunnen bieden en het verder te doen laten groeien.”

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “De samenwerking met Independer heeft ons veel opgeleverd. Mede dankzij Independer heeft Achmea zich kunnen ontwikkelen tot koploper in mobiele en online dienstverlening in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Daarmee hebben we de belangrijkste ambitie van de samenwerking gerealiseerd. De Persgroep heeft ons nu een uitstekend bod gedaan, waarmee Achmea een substantiële boekwinst realiseert. Deze zal onder meer worden benut voor verdere verbeteringen van onze dienstverlening aan klanten via het directe, intermediaire en bancaire kanaal. Daarnaast zetten we onze succesvolle digitale formule in bij het opstarten van nieuwe concepten in grotere markten, waaronder Canada.”

De beoogde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante toezichthouders. De medezeggenschap is vanzelfsprekend bij het proces betrokken. De Persgroep en Achmea verwachten de transactie nog dit jaar te kunnen afronden.

Reacties

Één reactie op “Overname Independer door de Persgroep”

  1. Bruinink schreef op 

    Daar om is het zo rommelig geworden

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"overzichtelijk"

Anoniem uit MEEDHUIZEN
2018-12-19, zorgverzekering

"De afhandeling van het overstappen naar een nieuwe verzekering."

Anoniem uit KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
2018-12-07, zorgverzekering

"Hoppa, weer 400,- per jaar bespaard! Independer bedankt en een fijne jaarwisseling!"

Meneer van Hest uit TILBURG
2018-12-31, zorgverzekering

"Gaat gemakkelijk en overzichtelijk"

Meneer Middel uit NIEUW-AMSTERDAM
2019-03-18, autoverzekering

"Kom al jaren op deze site. Top aanbod en snel geregeld"

Meneer Korpel uit WERKHOVEN
2018-12-20, autoverzekering

"Prettige website en telefonisch contact !"

Anoniem uit EPE
2018-12-31, zorgverzekering

"Zo makkelijk!"

Meneer Schuurman uit VEGHEL
2018-12-27, zorgverzekering

"Lekker snel en netjes afgehandeld."

Meneer Wijns uit MAASTRICHT
2018-12-29, zorgverzekering

"snel, gemakkelijk"

Meneer Zoltán Már uit HEESWIJK-DINTHER
2019-01-21, autoverzekering

"Gewoon duidelijk en zonder voorkeur."

Meneer Prins uit LEIDERDORP
2018-12-05, zorgverzekering

"Top verzekering en snel afgesloten"

Mevr. Bouwer uit SPIJKENISSE
2019-03-09, rechtsbijstandverzekering

"Concreet en overzichtelijk"

Anoniem uit ARNHEM
2018-12-31, zorgverzekering

"Atlijd via GasLicht overgestapt, maar deze keer was Independer veel goedkoper."

Dhr. Niesten uit BEVERWIJK
2018-12-22, energie

"Zeer duidelijk en overzichtelijk."

Meneer Weijs uit SINT JANSKLOOSTER
2018-12-14, zorgverzekering

"makkleijk om te zoeken en erg overzichtelijk"

Dhr. van Slegtenhorst uit SOEST
2019-02-14, energie