Tanken in een buurgemeente kan flink schelen in de portemonnee. Zo doen inwoners van Laren er goed aan om de brandstoftank in het naastgelegen Blaricum vol te gooien. Bij gemiddeld verbruik scheelt dit op jaarbasis € 161,77. Ook in andere regio’s in het land zijn de verschillen groot. Dit blijkt uit onderzoek van Independer naar de gemiddelde benzineprijzen per gemeente.

Ook inwoners van het Limburgse Bergen kunnen hun auto beter in een buurgemeente stoppen voor een tankbeurt. Tanken in het aangrenzende Venray scheelt ze bij gemiddeld verbruik (1:15) en 20.000 gereden kilometers ruim € 133 per jaar, zo blijkt uit een berekening van Independer op basis van data van Petrolview.

Recordprijzen: benzine in jaar met kwart gestegen

Momenteel betaal je met € 2,18 recordprijzen voor een liter benzine. Dan te bedenken dat vorig jaar de benzine bijna een kwart goedkoper was. Een liter benzine kost een automobilist nu gemiddeld € 0,37 meer. In Gouda, Boxtel en Nuenen ca. was deze stijging zelfs € 0,41. Op een volle tank (45 liter) scheelt dit je daar €18,45.

Independer auto-expert Menno Dijck heeft nog wel een bespaartip. “Pak je minder vaak de auto vanwege de gestegen brandstofprijzen? Geef dan bij je huidige verzekeraar aan dat je minder kilometers per jaar rijdt. Dat kan schelen in de premie voor jouw autoverzekering”, aldus de Independer auto-expert.

Duurste benzine op de Waddeneilanden

Tanken is in 2022 dus duurder dan ooit tevoren. Langs de snelweg stijgt de prijs bovendien sneller dan bij andere tankstations. Maar ook als we die niet meerekenen dan zijn de verschillen per gemeente groot.

Zo tank je op de Waddeneilanden de duurste benzine van Nederland. Op Terschelling, Ameland en Texel betaalde je in januari dit jaar respectievelijk € 2,181, € 2,150 en € 2,088 per liter brandstof. Opvallend genoeg is in grensgemeenten zoals het Brabantse Goirle (€ 2,052) en Cranendonck (€ 2,023) de benzine veel duurder dan in de rest van het land. Terwijl de brandstofprijzen in het buitenland vaak lager liggen. Ook in en rondom de hoofdstad zijn automobilisten veel kwijt aan benzine.

“Het is verstandig om de benzineprijzen in de buurt dus goed te vergelijken. Dit geldt ook voor de autoverzekering. Want al verandert er niets aan jouw situatie, de prijzen van verzekeringen veranderen wel. Dan kan ineens een andere verzekeraar veel goedkoper zijn. Je kunt tot 259 euro per jaar besparen door goed te vergelijken,” aldus Independer auto-expert Menno Dijcks.

Bekijk de actuele brandstofprijzen in de buurt

De brandstofprijzen verschillen flink per regio en tankstation. Rijd je veel kilometers? Dan bespaar je al snel geld door goedkoop te tanken. Controleer daarom met de brandstofprijzen check van Independer waar de voordeligste pomp in de buurt staat.

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en makkelijk geregel
10