Consumenten die een reisverzekering afsluiten via een online reisorganisatie betalen tot vier keer te veel premie. Dit blijkt uit onderzoek van Independer. Reis- en annuleringsverzekeringen zijn goedkoper als je afsluit via een tussenpersoon of rechtstreeks bij een reisverzekeraar. Bovendien verkopen online reisbureaus vooral de toch al dure kortlopende reisverzekeringen.

Gemak is duur bij online reisbureau

Bij een online vakantieboeking krijgt de klant meestal de vraag of hij ook een reisverzekering wil afsluiten. Uit gemak kopen veel mensen die verzekering er bij. Maar de meeste reisbureaus bieden alleen kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen aan. En dat zijn van huis uit al dure verzekeringen. Consumenten zijn vaak veel voordeliger uit met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Bovendien heb je met zo’n verzekering dekking voor het hele jaar. Kortlopende en doorlopende reisverzekeringen via het reisbureau zijn vrijwel altijd te duur. En die dure verzekeringen zijn zeker niet altijd beter van kwaliteit.

Kortlopende annuleringsverzekering het duurst

Vooral het annuleringsdeel in een kortlopende reisverzekering is erg duur. Daarom adviseert Independer om te kijken of een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking voordeliger is. Een annuleringsverzekering is vooral verstandig voor mensen die de gemaakte kosten voor een reis niet kunnen missen, als zij hem onverwachts moeten afzeggen.

Voorbeelden premieverschil reisverzekering

Independer heeft drie voorbeelden op een rij gezet waaruit blijkt dat je bij een reisbureau een veel hogere premie betaalt dan bij een verzekeraar of tussenpersoon.

Voorbeeld 1: 89 euro verschil tussen reisbureau Corendon en verzekeraar Aegon

Je gaat 21 dagen alleen op reis buiten Europa en kiest voor een werelddekking en een annuleringsverzekering*. Reisorganisatie Corendon rekent eenmalig 154,15 euro voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Unigarant. De goedkoopste doorlopende reis- en annuleringsverzekering is van Aegon online en kost 5,43 euro per maand. Dat is 65,16 euro per jaar. Je bent hiermee 89 euro goedkoper uit.

Voorbeeld 2: 141 euro verschil tussen reisbureau Sunweb en verzekeraar Zelf.nl

Je gaat samen met je partner 14 dagen binnen Europa op vakantie en je wilt een annuleringsverzekering*. Via reisbureau Sunweb betaal je 231,12 euro per jaar voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen. De goedkoopste doorlopende reis- en annuleringsverzekering is die van Zelf.nl en kost 89,48 euro per jaar. Je bespaart daarmee 141,64 euro.

Voorbeeld 3: kortlopende reisverzekering 4x zo duur als doorlopende reisverzekering

Met je partner en twee kinderen (ouder dan 5 jaar) ga je 14 dagen binnen Europa op vakantie en je wilt een annuleringsverzekering*. Dan betaal je via reisorganisatie Arke 443,60 euro voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen. Voor hetzelfde bedrag heb je 4 jaar lang een doorlopende verzekering voor al je vakanties. Want de voordeligste reis- en annuleringsverzekering van Zelf.nl is een doorlopende reisverzekering van 113,53 euro per jaar.

* Voor de kortlopende annuleringsverzekering is uitgegaan van een reissom van 1.250 euro per persoon. De reissom is het totale bedrag dat je betaalt voor je reis.

Bekijk de volledige onderzoeksresultaten.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Vlot, duidelijk en gemakkelijk
10